Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise van Aberdeen via de Noorse kust naar Spitsbergen

De Polar Pioneer vertrekt vanuit de haven van Aberdeen in Schotland. Op de Orkney- en Shetlandeilanden worden historische plaatsen bezocht en gebieden waar zeevogels broeden. Daarna wordt overgestoken naar Noorwegen. Hier wordt in noordelijke richting langs de kust gevaren, waar ook steeds aan land gegaan wordt.
Vanaf de Noorse kust vaart de Polar Pioneer naar het zelden bezochte Bereneiland, waar landingen en zodiaccruises gemaakt kunnen worden. Dan volgt de oversteek naar de zuidkust van Spitsbergen. Onderweg wordt het voedselrijkste deel van de Atlantische Oceaan doorkruist, waar over het algemeen regelmatig dolfijnen en walvissen te zien zullen zijn.
In het zuiden van Spitsbergen staat nog een aantal landingen gepland. Vooral in de Hornsund is er een goede kans op het zien van een ijsbeer. Maar ook het landschap is hier fenomenaal.
De reis eindigt in Longyearbyen, vanwaar u huiswaarts kunt keren.  

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, kunt u vooraf enkele dagen in Schotland doorbrengen. Na ontscheping kunt u ook uw reis op Spitsbergen verlengen. De benodigde vluchten en overnachtingen kunnen wij, desgewenst, ook voor u verzorgen. 
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We helpen u graag verder. 

Het schip Polar Pioneer

Het laatste Russische onderzoeksschip dat in de zomer naar de Arctische gebieden vaart is de Polar Pioneer. Komende zomer voor het laatst.
Met maximaal 54 passagiers kunt u er op uit om de mooiste ervaringen op te doen. Voor meer informatie over het schip, klikt u hier.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aberdeen

Inschepen aan boord van de Polar Pioneer in Aberdeen (Schotland).

Dag 02 + 03 Orkney-eilanden en Fair Isle

Op de Orkey-eilanden zijn buiten verschillend wild, zeevogelkolonieën en grote bloemenpracht ook veel historische gebouwen en plaatsen te vinden. Zo is er bijvoorbeeld Skara Brae met 5000 jaar oude overblijfselen van stenen hutten en de door de bewoners gebruikte gereedschappen, wapens van steen en (walvis)botten en rijk gedecoreerd aardewerk.
Bijzonder zijn ook de "Standing Stones o' Stenness" en de "Ring o' Brogdar". Bouwwerken die dateren uit omstreeks 3100 v. Chr. Het zijn twee van de vier stenen ringen. 
Na de Orkney-eilanden zal Fair Isle bezocht worden. 

Dag 04 Shetlandeilanden

De Shetlandeilanden liggen ten noordoosten van Schotland. De hoofdplaats is Lerwick. Er wonen ca. 21.000 mensen, waarvan het merendeel in Lerwick woont en werkt. Van de meer dan 100 eilanden zijn er maar 15 bewoond.
Op de eilanden broeden Atlantische papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en Noordse stormvogels, Kleine en Grote jagers. De vochtige weilanden zien geel van de bloeiende Dotterbloem. De lila en paarse moerasorchideeën geven de veengebieden een bijzonder accent. In meer beschutte plaatsen kleuren Boshyacinten hele hellingen blauw.
Op de Shetlandeilanden zijn veel ruïnes te vinden uit de Steen-, Brons- en IJzertijdperk. O.a. op Mousa is een goed bewaarde broch te zien. Dit bouwwerk is gebouwd door Picten die hier tot 900 n. Chr. leefden. In het bouwwerk en de muurtjes hebben Vale stormvogeltjes hun nesten gebouwd. 
Tijdens het varen kunnen groepen dolfijnen, Orka's en soms een Dwergvinvis opduiken. 

Dag 05 Oversteek naar Noorwegen

Tijdens deze dag op zullen zeevogels als Noordse Stormvogels en Drieteenmeeuwen in het kielzog van het schip meezeilen. Groepen Jan-van-genten, zeekoeten en alken zullen voorbij vliegen op weg naar de kliffen waarop ze broeden. Wellicht er groepjes dolfijnen en misschien duikt er zelfs een enkele walvis op. 

Dag 06 - 09 Noorse kust

De Noorse kust staat bekend om de prachtige en indrukwekkende fjorden. Op verschillende plaatsen zal er aan land gegaan worden, bijvoorbeeld in kleine vissersgemeenschappen of op meer onbewoonde delen. Ook de Lofoten en Vesterålen zullen aangedaan worden.
Langs heel de kust bruist het van het dierenleven. Zeevogels broeden in grote kolonies en vliegen af en aan of hun steeds hongerige kuikens te voeden. Voor de kust foerageren dolfijnen en walvissen. Zeker ten noorden van de Vesterålen kunnen de majestueuze Potvissen opduiken.

Dag 10 - 13 Barentszzee & Spitsbergen

Vanuit Noorwegen wordt de oversteek naar Spitsbergen aanvaart. Ongeveer halverwege ligt Bereneiland. Een eiland met enorme kliffen en rotspilaren die rechtop uit zee oprijzen. Het is een eldorado voor broedende zeevogels. De zee rondom behoort tot een van de voedselrijkste delen van deze noordelijke oceaan. De poolvos is een van de weinige roofdieren die het eiland rijk is.
De voedselrijkdom trekt uiteraard ook dolfijnen en walvissen.
In het zuiden van Spitsbergen zal waarschijnlijk nog wat pakijs ronddrijven. De grote gletsjers bij de zuidkaap zorgen voor een regelmatige stroom ijsbergjes.
De zuidelijkste fjord van Spitsbergen is de Hornsund. Enorme gletsjers eindigen aan beide oevers van de fjord. Achterin ligt het brede front van Brepollen. Voorin de fjord is een Kleine Alkenkolonie die zich achter het Poolse weerstation ligt. Er is ook een goede kans dat hier een ijsbeer, baardrobben en Beluga's gezien kunnen worden.

Dag 14 Longyearbyen

In de ochtend, na het ontbijt, gaat u in Longyearbyen van boord.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in Aberdeen (Schotland) en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataReisduurSchip
02 juli - 15 juli 201913 nachtenPolar Pioneer

Polar Pioneer

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijsBeschikbaar
A 3-pers. hut€ 3.784,00VOL
A 2-pers. hut€ 4.644,00VOL
B ECO 2-pers. hut€ 5.332,00VOL
B 2-pers.hut€ 5.590,00VOL
C 2-pers. hut€ 6.106,00VOL
Suite€ 6.966,00VOL
Kajakken€ 654,00VOL

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 08 mei 2019.

Hutdeling:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In de 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u geen hut wilt delen met een medepassagier, dan kunt u een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken. Er wordt u dan een toeslag van 70% in rekening gebracht.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee), alle excursies gedurende de scheepreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, en expeditieparka die u na de reis mag houden, informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Aberdeen (Schotland) en vluchten vanaf Longyearbyen (Spitsbergen) naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslag, overige tranfers, verzekeringen, (fris)drankjes  en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Indien verhoging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, aanvullende overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Aberdeen en terug vanaf Longyearbyen, evenals benodigde overnachting(en) op de heen- en/of terugweg.
Deze reis is ook eenvoudig te verlengen met een verblijf vooraf in Schotland of achteraf op Spitsbergen en/of Noorwegen.
Heeft u interesse? Bel ons op +31 10 295 0125 voor meer informatie of overleg of vul een bel-me-terugbericht in. U kunt uw wensen natuurlijk ook toezenden. We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.