Reisinformatie

Reisbeschrijving Hurtigrutenreis Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden

De reis begint in Buenos Aires met een overnachting. De volgende dag gaat u met een chartervlucht vanuit Buenos Aires naar Ushuaia (zuiden van Argentinië) waar u aan boord gaat en vertrekt richting Falklandeilanden.

Gedurende de dagen op zee worden er dagelijks diverse lezingen gehouden. Als het mooi weer is, kunt u buiten op dek in het zonnetje genieten van de vele albatrossen die rond het schip te zien zullen zijn. Is het weer minder dan is de panoramalounge "the place to be".
Er zijn twee dagen gepland op de Falklandeilanden. In het hoofdstadje Stanley waant u zich meteen in Engeland. Buiten deze plaats is er alleen pure natuur met hier en daar een boerderij. De meest bezochte eilanden zijn Sea Lion, Carcass en New Island.   

Daarna zet de Fram koers richting South Georgia. Dit eiland is bekend om de immense Koningspinguïnkolonies, enorme aantallen zeeolifanten en even zoveel pelsrobben. Het graf van de grote ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton bevindt zich op het kerkhof van Grytviken, een van de verlaten stations uit de tijd van de walvisvaart.
Gedurende twee dagen worden verschillende plaatsen aangedaan. Hier kunt u de dieren van relatief dichtbij zien, horen en vooral ruiken.

Na de overweldigende dagen op South Georgia wordt koers gezet naar het Antarctische Schiereiland. Deze oversteek duurt twee dagen. Bij goed weer kunt u wellicht halverwege het eiland Elephant zien, vanwaar Shackleton met zijn vijf companen de tocht per roeiboot naar South Georgia startte. Ongetwijfeld zullen er ijsbergen voorbijdrijven en er zullen groepen pinguïns en pelsrobben voorbij zwemmen.

Voor het Antarctische Schiereiland zijn vier dagen gepland. De bekende plaatsen zoals Paradise Bay en Port Lockroy zullen bezocht worden. Verder kunt u genieten van het onmetelijke landschap van sneeuw en ijs. Als de ijscondities het toelaten zal het schitterende Lemairekanaal doorvaren worden om vervolgens het eiland Petermann te bezoeken. Vanhier heeft u een adembenemend uitzicht op het omringende gebergte. Daarna zal het schip weer in noorderlijke richting langs het schiereiland varen. Het onvermijdeljike afscheid van de witte wereld volgt dan snel.
Er wachten weer dagen op zee. Het machtige ijslandschap verdwijnt langzaam aan de horizon. Af en toe drijft er nog een ijsberg voorbij. Aan het einde van de tweede dag begint zich de vorm van land af te tekenen: Kaap Hoorn.
Hier gaat het schip het Beaglekanaal in om in de ochtend aan de kade van Ushuaia af te meren. In de ochtend gaat iedereen van boord en wordt per bus naar de luchthaven gebracht voor de chartervlucht naar Buenos Aires waar de reis eindigt.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Wij verzorgen ook graag de benodigde vluchten vananf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Buenos Aires en v.v., evenals eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili.
Laat u inspireren via de links en stuur ons uw wensen per e-mail of bel met 010-2950126 voor overleg. Wij helpen u graag verder.

Het schip de Fram

Het speciaal voor de poolstreken gebouwde Hurtigrutenschip Fram kan maximaal 318 passagiers vervoeren. Met dit aantal kan er op een aantal plaatsen op Antarctica en South Georgia, zij het bij toerbeurt, nog aan land gegaan worden.
Lees meer ...........

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het programma is een leidraad. IJs- en weersomstandigheden kunnen afwijkingen noodzakelijk maken.

Dag 01 Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel voor de overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Ushuaia

Chartervlucht naar Ushuaia. In de middag inschepen aan boord van de Fram en vertrek richting zee.

Dag 03 op zee

Een volle dag op zee. Tijdens de zeedagen zullen de gidsen verschillende lezingen houden over allerlei onderwerpen die verbonden zijn met Antarctica, South Georgia en de Falklandeilanden. 
Buiten aan dek kunt u verschillende albatrossen en stormvogelachtigen zien die rondom het schip zweven. MIsschien ziet u zelfs walvissen of dolfijnen. 

Dag 04 - 05 Falklandeilanden

Op de vierde dag zullen de Falklandeilanden in zicht komen. De hoeveelheid Wenkbrauwalbatrossen rond het schip zal zeker toenemen. Deze vogels broeden onder andere op Steeple Jason en New Island, die in het noordwesten liggen.
Dag zes en zeven worden er landingen gemaakt op verschillende eilanden. Hier zult u versteld staan van de grote verscheidenheid aan vogels en andere dieren en van de enorme rijkdom aan planten.
Ook wordt het stadje Stanley bezocht. Hier kunt u deelnemen aan optionele excursies.

Dag 06 + 07 op zee

Op weg naar South Georgia zullen ook weer verschillende lezingen gehouden worden over de enorme rijkdom aan dieren die zich daar bevindt. U leert over de ontelbare Koningspinguïns, de al even talrijke pelsrobben en zeeolifanten. Maar ook wordt er aandacht besteed aan de zeldzame dieren en planten.
Voor u aankomt zullen alle kleding en rugtassen ontdaan moeten worden van alle zaden. Men probeert de laatste jaren op South Georgia te voorkomen dat er nog nieuwe planten geïntroduceerd worden door bezoekers.

Dag 08 - 10 South Georgia

Eindelijk is het dan zover! U kunt met eigen ogen de enorme Koningspinguïnkolonies, de grote hoeveelheden pelsrobben en zeeolifanten zien. En of dat nog niet genoeg is, ze staan en liggen ook nog in een adembenemend mooi landschap. Zeker tijdens de reis in november zullen de berghellingen nog met sneeuw bedekt zijn.
Er wordt ook een bezoekt gebracht aan Grytviken. In de tijd van de walvisvaart stond hier een grote fabriek waar de gevangen dieren verwerkt werden. Nu staan er nog hier en daar enkele machines, wat gestrande en halfvergane schepen, het geheel gerestaureerde managerhuis en het kerkje als stille getuigen van deze roerige tijd. In het managershuis is een tentoonstelling te zien, tevens kunt u er souvenirs kopen. Maar u kunt deze plek niet verlaten zonder dat u een bezoek heeft gebracht aan het graf van een van de bekendste en heldhaftigste poolvorsers aller tijden: Sir Ernest Shackleton.  

Dag 11 op zee

Na de overweldigende dagen op South Georgia volgen weer twee dagen op zee. De Fram heeft nu koersgezet richting Antarctica. Hoe dichter u bij het witte continent komt, hoe meer ijsbergen u zult gaan zien. Aan het einde van de tweede dag verschijnen de contouren van het land aan de horizon. U bent er bijna .....  

Dag 12 - 17 het Antarctisch Schiereiland

Rond het Antarctische Schiereiland en op de South Shetlandeilanden zullen zoveel mogelijk landingen gemaakt worden of excursies met de poolcirkelbootjes tussen gestrande ijsbergen. Het landschap is fenomenaal mooi, de pinguïns zijn altijd even intrigerend.
Mogelijke landingsplaatsen zijn:
* Deception (behoort tot de South Shetlandeilanden)
Een vulkanisch eiland, waar de Fram vanuit zee de doorgebroken krater kan invaren. De nauwe doorgang is voor iedere kaptein weer een uitdaging en voor de passagiers een spectaculaire ervaring.
De vulkaan is nog steeds actief. Op verschillende plaatsen is er geothermische activiteit. Het best is dit te zien aan de stoom die vaak boven het strand hangt.
* Half Moon (behoort tot de South Shetlandeilanden)
 Dit eiland is ook van vulkanische oorsprong, maar er is geen geothermische activiteit meer. Maar het landschap is zeker niet minder spectaculair. Er zijn verschillende pinguïnkolonies, waaronder van Kinbandpinguïns. Op het kiezelstrand worden nogal eens Weddellzeehonden gezien.
* Cuverville is een van de "groenste"eilanden bij het Antarctisch Schiereiland. In de beschutting van een steile rotswand liggen enorme plakkaten mos. Ezelspinguïns maken ook gebruik van de beschuttting, ze staan hier met duizenden bij elkaar. Vanaf het eiland zijn altijd wel gestrande ijsbergen te zien.
* Wanneer u aan land gaat bij Neko Harbour dan staat u op het continent Antarctica. Het kleine stukje land is omgeven door enorme gletsjerwanden. Toch vinden pinguïns deze plaats geschikt genoeg om er te broeden. In de hellingen hebben ze zogenaamde "highways"uit gesleten door het constant heen en weer lopen. 
* Een van de mooiste baaien bij Antarctica is Paradise Bay. Omgeven door hoge bergen waartussen gletsjers aan alle kanten tot in zee reiken is de perfecte plaats om met de poolcirkelbootjes rond te varen. Tijdens de reizen in december en februari heeft u hier ook grote kans om Bultruggen tegen te komen. Als het water kalm is, zijn deze enorme walvissen van het schip zelfs onderwater te volgen.
* In zuidelijke richting zal de Fram door het natuurlijk gevormde Lemaire Kanaal varen om bij Peterman uit te komen. Dit eiland zal het zuidelijkste punt zijn dat tijdens deze reis aangedaan zal worden. Op Peterman zult u een nieuwe pinguïnsoort tegenkomen: de Adéliepinguïn. Samen met de Keizerspinguïn behoort de Adélie tot de enige echte Antarctische pinguïn.
* Terug in noordelijke richting zal het Engelse station Port Lockroy aangedaan worden. Er is een klein museum én u kunt hier kaarten posten. 
* Voordat de Fram de witte wereld gaat verlaten zal er nog een poging gedaan worden om op het continent te landen. Brown Bluff dat bij de ingang van de Weddellzee ligt, ligt op het vasteland.
Bovendien heeft u hier uitzicht op de "Iceberg Alley", waar de grote tafelijsbergen vanuit de Weddellzee richting open zee drijven.

Dag 18 + 19 Drake Passage

De laatste oversteek: terug naar het Zuid-Amerikaanse continent. Heel langzaam verdwijnt de Witte Wereld uit het zicht, er drijven steeds minder ijsbergen en de temperatuur begint langzaam te stijgen. De albatrossen vergezellen het schip nog wel en misschien zijn er walvissen of dolfijnen te zien.
Tijdens deze zeedagen kunt u alle indrukken laten bezinken, foto's bekijken en bewerken en nog wat laatste lezingen bijwonen.   

Dag 20 Ushuaia

Aankomst in Ushuaia. Ontschepen en transfer naar de luchthaven voor de chartervlucht naar Buenos Aires, waarmee de reis eindigt.

Data & Prijzen 2018 - 2019

Vertrek

De reis begint en eindigt in Buenos Aires.

DataReisduurSchip
06 dec - 28 dec 201822 nachtenFram
27 dec - 18 jan 201922 nachtenFram
17 jan - 08 feb 201922 nachtenFram
07 feb - 01 mrt 201922 nachtenFram

Fram // max. 318 passagiers

Indicatieprijzen per persoon, vanaf
Let op: Hurtigruten hanteert flexibele prijzen, d.w.z. dat zij prijzen op ieder moment kunnen aanpassen. Als u geboekt heeft, staat de prijs voor u vast.

Accommodatiealle data
I - binnenhut, dek 3, 5 en 6€ 10.631,00
FJ - superior buitenhut, beperkt zicht, dek 5€ 12.039,00
N - buitenhut, patrijspoort, dek 3€ 12.578,00
U - buitenhut, raam, dek 5 en 6€ 13.729,00
F - superiorbuitenhut, dek 3 en 5€ 15.859,00
M - Suite, dek 5 en 6€ 16.922,00
MG - Grandsuite met balkon, dek 5 en 6€ 26.405,00

KORTINGEN & PRIJZEN:

Heeft u eerder een reis met de Hurtigruten gemaakt, dan kunt u in aanmerking komen voor een loyaliteitskorting.

Prijzen:
Hurtigruten hanteert van dit seizoen flexibele prijzen. D.w.z. dat de rederij afhankelijk van de boekingsstand van een bepaald vertrek de prijzen kan verhogen of verlagen. 
Als u geboekt heeft, blijft de prijs op onze factuur/bevestiging voor u van toepassing.

Hutdeling:

Prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende kunt u een hut voor alleengebruik boeken of u kunt aanvragen om op indeling geboekt te worden. Is er geen gelijkgestemde dame of heer te vinden, dan kunt u uitsluitend een hut voor alleengebruik boeken.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord in het gekozen huttype, alle excursies gedurende de scheepsreis, winddicht en waterafstotend jack tijdens de scheepsreis, chartervlucht van Buenos Aires naar Ushuaia of v.v., hotelovernachting in Buenos Aires in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, uitgebreide reisinformatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires, benodigde overnachtingen en transfers in Buenos Aires, optionele excursies op de Falklandeilanden, eventuele brandstofstoeslagen, verzekeringen, drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard. Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Buenos Aires en v.v., eventueel benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili.
Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site. Stuur ons uw wensen per e-mail of bel 010 - 2950126 om de mogelijkheden door te spreken.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.