Reisinformatie

Reisbeschrijving Scheepsreis naar de subantarctische eilanden Crozet, Kerguelen en Amsterdam met de Marion Dufresne.

U vliegt vanaf Amsterdam via Parijs naar Réunion. Dit eiland ligt voor de oostkust van Afrika en behoort nog steeds tot de Franse overzeese gebiedsdelen. Ondanks de ontdekking door de Portugezen in 1513, is het eiland uiteindelijk in Franse handen gekomen.
Vanaf dit eiland vertrekt het bevoorradingsschip de Marion Dufresne voor een vijfweekse reis via Crozet, Kerguelen naar het eiland Amsterdam en v.v. Tijdens de reis ontmoet u de mensen die voor langere tijd de stations op de eilanden bemannen. Dit zijn niet alleen wetenschappers, maar ook technici en medisch personeel. U zit letterlijk vijf weken met elkaar opgescheept en u zult elkaar in die periode goed leren kennen. Zeer bijzondere vriendschappen zijn op deze manier ontstaan.
Na terugkomst op Réunion zult u weer moeten wennen aan de drukke wereld van vandaag. Uiteindelijk vliegt u via Parijs weer terug naar Amsterdam.

Het Marion Dufresne

De Marion Dufresne is een vrachtschip dat gebruikt wordt om wetenschappers en hun materialen, gereedschap en andere benodigdheden naar de Franse subantarctische eilanden Crozet, Kerguelen en Amsterdam te brengen en weer op te halen.
Er zijn meestal drie tot vier vertrekken per jaar. Er zijn per vertrek ongeveer 16 plaatsen beschikbaar voor toeristische passagiers. De spreektaal aan boord is Frans. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, evenals de benodigde overnachting vooraf en achteraf op Réunion. Verlengen op Réunion is ook mogelijk.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor.

Data en Prijzen 2018

Vertrek

Het schip vertrekt vanaf Réunion en komt daar ook weer terug.

DataBeschikbaar
30 mrt - 26 apr 2018VOL
10 aug - 07 sep 2018VOL
03 nov - 03 dec 2018VOL
04 dec - 29 dec 2018VOL

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
Op indeling in 2-pers. hut€ 8.700,00
1-pers. hut€ 17.340,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m ....

Naar verwachting is er begin januari meer bekend over data voor 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle aangeboden excursies en benodigde helikoptervluchten, gids tijdens de excursies en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Reunion, eventuele brandstoftoeslag, transfers van en naar kade, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar en vanaf Réunion en overnachtingen in Réunion. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.