Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

Deze reis bestaat uit drie delen: de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica met de South Shetlandeilanden. Na het inschepen in Ushuaia vertrekken de schepen (veelal) eerst naar de Falklandeilanden om van daaruit naar South Georgia over te steken. Vandaar gaar de route via Elephant en de South Shetlandeilanden naar het Antarctische Schiereiland. Afhankelijk van de weers- en ijssituatie kan ook een kort bezoek aan de Weddellzee gebracht worden. Daarna keren de schepen terug naar Ushuaia.
Aan het einde van het seizoen kiest men er soms voor om eerst het Antarctisch Schiereiland te bezoeken, dan naar South Georgia te gaan en via de Falklandeilanden terug te varen.
Deze grandtour van South Georgia, Falklandeilanden, South Shetlandeilanden en Antarctica duurt over het algemeen 19 tot 22 dagen. Hiervan bent u circa 5 dagen op South Georgia, 2 dagen op de Falklandeilanden, 1 dag op de South Shetlandeilanden en 3 tot 4 dagen bij het Antarctisch Schiereiland.
De te bezoeken gebieden liggen ver uit elkaar. Dit betekent dat u tijdens deze reis ook veel vaardagen heeft. Van Ushuaia naar de Falklandeilanden 1 dag, van de Falklandeilanden naar South Georgia 2 dagen, van South Georgia naar Elephant 2 dagen en van Antarctica naar Ushuaia ook weer 2 dagen. In totaal dus zeven tot negen dagen op zee. Tijdens deze vaardagen is er natuurlijk buiten veel te zien, maar er worden ook lezingen gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Er is altijd wel iets bij van uw gading.

De Falklandeilanden

In de hoofdstad Stanley kunt u musea en het postkantoor met bijzondere zegels en stempels bezoeken. Soms wordt er een bustocht naar Betty Cove verzorgd waar veel pinguïns en zeeolifanten verblijven.
Vervolgens worden er een of meerdere landingen gemaakt op eilanden zoals Westpoint, Sea Lion, Carcas, Saunders of misschien zelfs Steeple Jason waar grote kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns zijn. Deze bezoekjes zijn slechts een voorproefje van wat u op South Georgia te wachten staat.
Carcass
Sinds de Engelsen naar de Falklandeilanden kwamen, worden er schapen gehouden. Veelal heeft een boerenfamilie het beheer over een eiland. Zo ook op Carcass. Het huis van de familie McGill staat altijd open voor bezoekers. Hun warme onthaal met koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen is inmiddels wereldwijd bekend. In de tuin van het hoofdgebouw heeft een kolonie Kwakken zich een aantal bomen toegeëigend. Voor oplettende kijkers is, verderop in de tuin tussen het gras, een paartje houtsnippen te ontdekken. Verder zijn hier te vinden: Magelhaen- en Ezelspinguïns, Falkland vink, Caracara’s, Kalkoengier, diverse eenden-, ganzensoorten en strandvogels. Maar het mooiste van Carcass is de groep dolfijnen die vaak in de baai speelt. Zwemmend naast de zodiac maken ze er een echt waterballet van!

South Georgia

South Georgia ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het Antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers.
In Grytviken staat een verlaten walvisverwerkingsfabriek en er is een klein museum. Even buiten het 'dorp' ligt het kerkhof, met het graf van Sir Ernest Shackleton. Op weg naar het graf zult u menig Koningspinguïn en pelsrob tegenkomen.
Op South Georgia is alles even massaal: valleien vol Koningspinguïns, grote kolonies Macaroni-, Ezels- en Rotspinguïns, Reuzen-, Roetkop- en Grijskopalbatrossen, Reuzenstormvogels, diverse (pijl)stormvogels, prions, jagers en aalscholvers. Stranden met Boendergrasbegroeiing zijn bezaaid met pelsrobben en Zeeolifanten.
De mooiste plekjes van South Georgia zoals Salisbury Plain (Koningspinguïns), Cooper Bay (Macaronipinguïns) en Elsehul (Grijskopalbatrossen) zullen uiteraard, als weersomstandigheden het toelaten, bezocht worden.
De eilanden Prion en Albatros waar de Reuzenalbatrossen broeden mogen alleen heel vroeg in seizoen bezocht worden.
Later in het seizoen kan er bij gunstige weersomstandigheden de flinke wandeling over de bergrug van Fortuna Bay naar Stromness gemaakt worden.

Elephant

Elephant is het eerste eiland dat u tegenkomt na South Georgia. Een grimmig eiland middenin de grote oceaan. Overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart zijn hier, net als op South Georgia, nog te zien. Landen is hier vaak niet mogelijk, wel kan er met het schip langs of soms omheen gevaren worden.
Het eiland is vooral bekend geworden door de hereoïsche geschiedenis van Shackleton. Na het verloren gaan van het schip de Endurance diep in de Weddellzee (1915), liet Shackleton zich tezamen met zijn bemanning meevoeren met het pakijs. Uiteindelijk bereikte men Elephant. Na enige tijd verliet Shackleton met de fitse mannen in een roeiboot het eiland om naar South Georgia te roeien. De overige mannen bleven achter bij Point Wild vanwaar ze uiteindelijk gered werden.

South Shetlandeilanden

Meer richting Antarctica liggen de South Shetlandeilanden.
Deception Dit eiland is nog een (actieve) vulkaan. Warmwaterbronnen langs het strand en schitterend gekleurde patronen in de bergwanden getuigen van recente activiteit. Walvisvaarders ontdekten deze plaats en bouwden hier een walvisverwerkingsfabriek. Tijdens de eruptie van 1967 werd iedereen geëvacueerd. De vangsten liepen terug en de walvisvaart werd een omstreden item en men keerde niet terug. Roestige opslagtanks zijn als stille getuigen achtergebleven. In de rotswand van één van de kraterpijpen (Neptun's Window) heeft zich een grote kolonie Kaapse duiven genesteld. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Bij helder weer heeft u vanaf de rand een mooi uitzicht over het hele eiland. Op het strand verblijven vaak pelsrobben en een enkele Weddellzeehond. Verder komen hier voor: Zuidpooljagers, Antarctische sterns en Dominicanermeeuwen. Aan de buitenzijde van het eiland (Bailey Head) bevindt zich één van de grootste Kinbandpinguïnkolonies van Antarctica.
Half Moon Het landschappelijk zeer mooie eiland is van vulkanische oorsprong. Aan de buitenzijde van het eiland hebben Reuzenstormvogels op hooggelegen richels een goede nestplaats gevonden. Verder kunt u hier aantreffen: Keizersaalscholver, Kinbandpinguïn, Zuidpoolkip, Zuidelijke grote jager, pelsrob en Weddellzeehond.

Antarctica

Na de South Shetlandeilanden bent u snel op Antarctica. U passeert 'Iceberg Alley' waar grote ijsbergen vanuit de Weddellzee de grote oceaan op drijven. Misschien is er de mogelijk om even de Weddellzee in te gaan om bij Paulet te bezoeken. Dit eiland wordt bewoond door Adeliepinguïns en Aalscholvers. Op een van de lagere gedeelten zijn de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de expeditie van Nordenskiöld. Op de noordzijde van het schiereiland ligt Brown Bluff. Als het mogelijk is om hier te landen, dan staat u op het continent Antarctica.
Rond het Antarctisch Schiereiland kunnen landingen gemaakt worden op plaatsen als Cuverville, Neko Harbour of Paradise Bay, een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Hier kunt u tevens aan land gaan op het continent Antarctica.
Verder cruisend komt u door de landschappelijk zeer mooie Gerlachestraat. Misschien kan er nog een laatste zodiaccruise rond de Melchioreilanden gemaakt worden voor de oversteek over de Drake Passage. Wederom zullen zeevogels, passerende dolfijnen en walvissen, de laatste ijsbergen en lezingen zorgen voor de nodige aangename verstrooiing.

Kamperen, kajakken , sneeuwschoenwandelen en duiken

Kajakken
Tijdens de verschillende reizen kunt u (tegen meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar ligt tijdens deze langere reizen al snel op een keer of tien. Het maximum aantal deelnemers is per schip verschillend maar ligt tussen 10 en 16 deelnemers, daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Voor het deelnemen is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Nadere informatie hieromtrent is op aanvraag beschikbaar.

Kamperen
Tijdens een enkel vertrek is het mogelijk om tegen meerprijs een nachtje op Antarctica te kamperen.
Er zijn slechts ca. 25 plaatsen beschikbaar, daarom is vooraf boeken noodzakelijk.

Sneeuwschoenwandelingen
Tijdens een verschillende reis is het mogelijk om (gratis) deel te nemen aan wandelingen met sneeuwschoenen. Ervaring is niet nodig, wel stevige laarsen of wandelschoenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Duiken
Tijdens een enkele reis is het voor zeer ervaren droogpakduikers mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een duikprogramma. Alleen tanks en lood zijn aan boord aanwezig, verder wordt met eigen materiaal gedoken. Vanwege de koude omstandigheden worden er speciale eisen aan de materiaal gesteld.
Verdere informatie is op aanvraag beschikbaar.

Alpine of Shackleton Crossing

Tijdens enkele reizen met de Greg Mortimer kan een kleine groep ervaren trekkers deelnemen aan de Alpine of Shackleton Crossing waarbij in circa drie dagen van King Haakon Bay naar Stromness Bay gelopen of geskied wordt.
Om deel te kunnen nemen aan deze tocht dient u over een goede conditie en (aantoonbare) ervaring in bergbeklimmen met het oversteken van gletsjers te beschikken.
Uitgebreidere informatie wordt u op verzoek toegezonden.

De schepen

U kunt deze reis maken met de expeditiecruiseschepen met ca. 120 passagiers. Hierdoor is het (bijna) overal mogelijk om met alle passagiers tegelijkertijd aan land te gaan. Hierdoor heeft u per landing veel tijd aan land om te kijken, te wandelen en te fotograferen.
Voor meer informatie over de schepen kunt u op de naam van het wenste schip klikken:

Expedition
Greg Mortimer
> Hebridean Sky
> Island Sky
> Ocean Adventurer
Ortelius 
Plancius 
Sea Spirit
Ushuaia 

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, benodigde overnachtingen in Ushuaia en eventueel overnachting in Buenos Aires, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Argentinië en of Chili. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook mailen of bellen. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

NB KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v.

Data & Prijzen seizoen 2019 - 2020

Vertrek

Deze scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië).
* = de eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.

DataBeschikbaarReisduurSchip
11 jan - 31 jan 2020Cat.1A 1x man
Cat.1
20* nachtenExpedition
19 jan - 06 feb 2020VOL18 nachtenPlancius
23 jan - 11 feb 20202xPenthouse
1xman Promenade
19* nachtenIsland Sky
11 feb - 02 mrt 2020geen Cat 4
geen Cat 5
20* nachtenExpedition
14 feb - 04 mrt 2020zie tabel19* nachtenO. Adventurer
23 feb - 13 mrt 2020Triple 2xvrouw
BP 1xman
BW 1xvrouw
1 Veranda S.
19* nachtenIsland Sky
25 feb - 18 mrt 2020geen Premium
geen Deluxe
geen Owners S
20* nachtenSea Spirit

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon.
AANBIEDING!!!
50% korting op de laatste plaatsen!

Huttype11 jan 2020
20* nachten
11 feb 2020
20* nachten
Cat. 1-A 4-pers. hut€ 12.699,00€ 12.399,00
Cat. 1 3-pers. hut€ 13.699,00€ 13.399,00
Cat. 2 2-pers. hut€ 15.599,00€ 15.399,00
Cat. 3 2-pers. hut€ 16.999,00€ 16.499,00
Cat. 4 2-pers. hut€ 19.199,00€ 18.599,00
Cat. 5 2-pers. Suite€ 21.199,00€ 20.599,00
Kajakken€ 1.309,00€ 1.309,00
Camping€ 279,00€ 279,00

Island Sky // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon
Bel ons voor de mooiste aanbieding op beide reizen!

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie23 feb 2020
19* nachten
23 jan 2020
19* nachten
Triple suite€ 12.294,00€ 15.132,00
Porthole suite€ 14.616,00€ 18.744,00
Window suite€ 16.336,00€ 20.636,00
Promenade suite€ 16.938,00€ 22.012,00
Deluxe suite€ 17.196,00€ 22.184,00
Veranda suite€ 18.916,00€ 24.076,00
Penthouse suite€ 21.152,00€ 26.484,00
Owners suite€ 23.904,00€ 28.376,00
Kajakken€ 598,00€ 598,00

Ocean Adventurer // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype14 feb 2020
19* nachten
Beschikbaar
MD 3-pers. hut€ 12.396,001x man
2x vrouw
LD 2-pers. hut€ 14.076,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 15.516,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 17.116,00j1 vrouw
Superior 2-pers. hut€ 18.796,002 hutten
Deluxe 2-pers. hut€ 20.316,002 hutten
Suite 2-pers.€ 22.316,001 hut
Owners Suite€ 24.876,001 hut
Kajakken€ 796,005 plaatsen
Peddelexcursie€ 236,003 plaatsen

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype19 jan 2020
18 nachten
BP 4-pers. hut€ 11.950,00
BP 3-pers. hut€ 12.950,00
BP 2-pers. hut€ 14.350,00
BW 2-pers. hut€ 14.950,00
Deluxe 2-pers.hut€ 15.950,00
C 2-pers. hut€ 17.200,00
Duikenn.v.t.

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Huttype25 feb 2020
20* nachten
Classic 3-pers.€ 12.638,00
Maindeck 2-pers.€ 16.680,00
Classic 2-pers.€ 17.884,00
Superior 2-pers.€ 18.228,00
Deluxe 2-pers.€ 20.378,00
Suite 2-pers.€ 21.840,00
Owners Suite€ 27.688,00
Kajakprogramma€ 770,00
Foto Workshopgratis

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 02 januari 2020. 

AANBIEDING OCEAN ADVENTURER 
op vertrek 14 feb 2020 40% korting op alle hutprijzen!
Geldt niet voor boekingen in 3-pers. hut.

AANBIEDING ISLAND SKY
Bel ons voor de beste aanbieding voor de laatste plaatsen op reis 23 feb 2020.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, evacuatieverzekering, uitgebreide informatie (o.a. Elmar Reishandboek Antarctica), (digitaal)verslag van de reis.

Extra inclusief bij de Expedition:
hotelovernachting in Montevideo c.q. Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, expeditieparka die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Island Sky:
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagetransfer en groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld en expeditieparka die u mag houden, huiswijn/huisbier/frisdrank tijdens het diner.

Extra inclusief bij de Ocean Adventurer
Groepstransfer op dag 1 van het vliegveld naar het groepshotel, hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, een expeditieparka, die u na de reis mag houden, huiswijn en huisbier tijdens diner, frisdranken en sap tijdens de scheepsreis.

Extra inclusief bij Sea Spirit:
hotelovernachting in Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar de luchthaven, een expeditieparka, die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia en v.v.,  eventuele brandstoftoeslagen, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Expedition:
Toeslag alleengebruik Cat. 2 t/m Cat. 5: 60%.
Island Sky:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.
Plancius 
Toeslag alleengebruik van BP-2 en BW-2 en C-2 pers.hut: 70%
Sea Spirit
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.
Ushuaia:
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 50% 
Toeslag alleengebruik van Superior en Suites: 100%. 
Voor gezinnen is er de mogelijkheid om met twee volwassenen en twee kinderen in een suite te boeken. Prijs hiervoor is op aanvraag.

Eventuele brandstoftoeslag:

Alle rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.

*** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. ***

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen seizoen 2020 - 2021

Vertrek

De meeste scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië) tenzij anders aangegeven in dit tabel.
* = de eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.
^ = de eerste twee nachten is een hotelovernachting in Puerto Madryn.
** = de eerste twee nachten is een hotelovernachting in Ushuaia.
^^ = de eerste nacht is een hotelovernachting in Montevideo.
// = de eerste nacht is een hotelovernachting in Buenos Aires.

DataBeschikbaarReisduurSchip
19 okt - 11 nov 2020alle huttypen23// nachtenSea Spirit
21 okt - 11 nov 2020geen Cat 1A21^^ nachtenExpedition
01 nov - 21 nov 2020BP 2 1x man
BP 2 1x vrouw
BW 2-pers
C 2-pers
20 nachtenPlancius
01 nov - 22 nov 2020geen Owners S.21^ nachtenHebridean Sky
09 nov - 29 nov 2020zie tabel20* nachtenGreg Mortimer
10 nov - 30 nov 2020MD2 1 hut
Premium 1 hut
Owners Suite
20* nachtenSea Spirit
16 nov - 05 dec 2020geen LDT19* nachtenOcean Adv.
02 dec - 20 dec 2020alle huttypen18 nachtenPlancius
20 dec - 07 jan 2021geen BP 4
geen Deluxe
18 nachtenPlancius
03 jan - 23 jan 2021geen BP3
geen Owners S.
20** nachtenIsland Sky
06 jan - 26 jan 2021alle huttypen20* nachtenSea Spirit
10 jan - 30 jan 2021Geen Cat.1A20* nachtenExpedition
17 jan - 04 feb 2021geen BP 218 nachtenPlancius
19 jan - 08 feb 2021alle huttypen20** nachtenHebridean Sky
10 feb - 02 mrt 2021alle huttypen20* nachtenExpedition
16 feb - 07 mrt 2021zie prijstabel19 nachtenUshuaia
23 feb - 15 mar 2021alle huttypen20** nachtenIsland Sky
27 feb - 18 mrt 2021alle huttypen19* nachtenOcean Adv.
27 feb - 21 mrt 2021geen Owners22* nachtenSea Spirit

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Montevideo en eindigt in Ushuaia.

Accommodatie21 okt 2020
21^^ nachten
10 jan 2021
20* nachten
10 feb 2021
20* nachten
Cat. 1A - 4 pers. hut€ 9.999,00€ 13.299,00€ 12.399,00
Cat. 1 - 3 pers. hut€ 10.999,00€ 14.299,00€ 13.399,00
Cat. 2 - 2 pers. hut€ 12.599,00€ 16.299,00€ 15.399,00
Cat. 3 - 2 pers. hut€ 13.399,00€ 17.699,00€ 16.499,00
Cat. 4 - 2 pers. hut€ 15.499,00€ 19.999,00€ 18.599,00
Cat. 5 - 2 pers. hut€€ 17.999,00€ 21.999,00€ 20.599,00
Kamperennvt€ 299,00€ 299,00
Kajakken€ 1.299,00€ 1.299,00€ 1.299,00

Greg Mortimer // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie09 nov 2020
20* nachten
beschikbaarheid
Aurora stateroom 3-pers. hut€ 17.028,00aanvraag
Aurora stateroom 2-pers. hut€ 18.920,00aaanvraag
Balcony stateroom C€ 20.210,00aanvraag
Balcony stateroom B€ 20.726,00aanvraag
Balcony stateroom A€ 21.242,00aanvraag
Balcony suite€ 26.144,00aanvraag
Junior suite€ 31.562,00ja
Captains Suite€ 36.980,00ja
Sneeuwschoenwandelen€ 319,00aanvraag
Snorkelen€ 637,00ja
Skieën€ 1.265,00ja
Kajakken€ 1.265,00aanvraag
Shackleton skicrossing
€ 1.910,00ja

Hebridean Sky // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn (Argentinië).

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie01 nov 2020
21* nachten
19 jan 2021
20* nachten
BP 3-pers. hut€ 12.294,00€ 15.476,00
BP 2-pers. hut€ 15.132,00€ 19.346,00
BW 2-pers. hut€ 16.766,00€ 21.324,00
Promenadesuite€ 17.196,00€ 22.528,00
Deluxe Suite€ 17.626,00€ 22.872,00
Balkonsuite€ 18.916,00€ 24.334,00
Penthousesuite€ 21.152,00€ 26.656,00
Ownerssuite€ 22.786,00€ 28.376,00
Kajakken€ 770,00€ 770,00

Island Sky // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie03 jan 2021
20* nachten
23 feb 2021
20* nachten
Triple suite€ 15.476,00€ 12.294,00
Porthole suite€ 19.346,00€ 15.132,00
Window suite€ 21.324,00€ 16.766,00
Promenade suite€ 22.528,00€ 17.626,00
Deluxe suite€ 22.872,00€ 18.056,00
Veranda suite€ 24.334,00€ 18.916,00
Penthouse suite€ 26.656,00€ 21.152,00
Owners suite€ 28.376,00€ 22.786,00
Kajakken€ 770,00€ 770,00

Ocean Adventurer // max. 128passagiers

Prijzen per persoon
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd, dan ontvangt u tevens 5% loyaliteitskorting.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie16 nov 2020
27 feb 2021
19* nachten
Beschikbaar
16 nov 2020
Beschikbaar
27 feb 2021
MD 3-pers.hut€ 13.756,004 plaatsen4 plaatsen
LDT 2-pers.hut€ 15.476,00VOL2 hutten
MDP 2-pers.hut€ 17.196,00VOL2 hutten
MDW 2-pers.hut€ 18.916,00VOL2 hutten
Superior 2-pers.hut€ 20.636,002 hutten2 hutten
Deluxe 2-pers.hut€ 22.356,002 hutten2 hutten
Suite 2-pers.€ 24.076,001 hut3 hutten
Owners suite€ 25.796,001 hut1 hut
Peddelexcursie€ 254,0013 plaatsen18 plaatsen
Kajakken€ 856,0010 plaatsen14 plaatsen

Plancius // max 108 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn en eindigt in Ushuaia.

Accommodatie01 nov 2020
20 nachten
02 dec 2020
18 nachten
BP 4-pers. hut€ 10.500,00€ 10.650,00
BP 2-pers. hut€ 12.750,00€ 12.950,00
BW 2-pers. hut€ 13.300,00€ 13.550,00
Deluxe 2-pers. hut€ 14.150,00€ 14.450,00
C 2-pers. suite€ 15.200,00€ 15.450,00

Plancius // max 108 passagiers

Prijzen per persoon

Accommodatie20 dec 2020
18 nachten
17 jan 2021
18 nachten
BP 4-pers. hut€ 11.250,00€ 12.400,00
BP 2-pers. hut€ 13.700,00€ 14.950,00
BW 2-pers. hut€ 14.300,00€ 15.550,00
Deluxe 2-pers. hut€ 15.250,00€ 16.600,00
C 2-pers. suite€ 16.350,00€ 17.900,00

Sea Spirit // max. 112 passagiers

Prijzen per persoon.
De reis van 19 oktober begint in Buenos Airesen eindigt in Ushuaia.
De reis van 10 november begint en eindigt in Ushuaia.

Heeft u eerder met Poseidon Expeditions gereisd, dan ontvangt u tevens 5% loyaliteitskorting.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie19 okt 2020
23^^ nachten
10 nov 2020
20** nachten
Classic 3-pers.€ 11.176,00€ 12.724,00
Maindeck 2-pers€ 14.788,00€ 16.852,00
Classic 2-pers.€ 15.906,00€ 18.056,00
Superior 2-pers.€ 16.164,00€ 18.400,00
Deluxe 2-pers.€ 17.970,00€ 20.464,00
Suite 2-pers.€ 19.346,00€ 22.012,00
Owner's Suite€ 24.506,00€ 27.860,00
Kajakken€ 770,00€ 770,00

Sea Spirit // max. 112 passagiers

Prijzen per persoon.
De reis van 06 januari begint en eindigt in Ushuaia.
De reis van 27 februari begint in Ushuaia en eindigt in Buenos Aires.

Heeft u eerder met Poseidon Expeditions gereisd, dan ontvangt u tevens 5% loyaliteitskorting.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie06 jan 2021
20** nachten
27 feb 2021
22^^ nachten
Classic 3-pers.€ 15.046,00€ 12.982,00
Maindeck 2-pers€ 19.948,00€ 17.196,00
Classic 2-pers.€ 21.410,00€ 18.486,00
Superior 2-pers.€ 21.754,00€ 18.830,00
Deluxe 2-pers.€ 24.248,00€ 20.894,00
Suite 2-pers.€ 26.054,00€ 22.528,00
Owner's Suite€ 33.020,00€ 28.462,00
kajakken€ 770,00€ 770,00

Ushuaia // max. 88 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie16 feb 2021
19 nachten
Beschikbaar
STP 3-pers. hut€ 12.101,00ja
ST 2-pers. hut€ 12.952,00ja
STP 2-pers. hut€ 15.928,00ja
Premier 2-pers. hut€ 18.981,00ja
Premier 1-pers. hut€ 22.773,00ja
Superior 2-pers.hut€ 20.073,00ja
Suite 2-pers.€ 21.105,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 02 januari 2020.

VROEGBOEKKORTING GREG MORTIMER:
Bij boeking voor 31 maart 2020:
tot 10% vroegboekkorting op de hutprijzen.

VROEGBOEKKORTING ISLAND SKY:
Bij boeking vóór 02 maart 2020 op vertrek 23 feb 2021
US$ 1.250 korting p.p. in Window pers-hut.
US$ 1.500 korting p.p. in Promenade en Deluxe suite
US$ 1.750 korting p.p. in Veranda / Penthouse en Owners suite

VROEGBOEKKORTING OCEAN ADVENTURER:
Bij boeking vóór 31 januari 2019:
> 10% vroegboekkorting op geselecteerde huttypen op vertrek 16 nov 2020.
> 15 - 20% vroegboekkorting op vertrek 27 feb 2021.
Korting geldt NIET in MD 3-pers. hut.

VROEGBOEKKORTING SEA SPIRIT:
Bij boeking voor 31 januari 2020:
tot 10% tot 15% vroegboekkorting op de hutprijzen van de reis van 19 nov 2020.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, evacuatieverzekering, uitgebreide informatie (o.a. Elmar reishandboek Antarctica), (digitaal)verslag van de reis.

Extra inclusief bij de Expedition
1 hotelovernachting in Montevideo c.q. Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, expeditieparka die u na de reis mag houden, groepstransfers van de luchthaven naar het groepshotel en van het groepshotel naar de kade.

Extra inclusief bij de Greg Mortimer:
groepstransfer van het vliegveld naar het groepshotel, 01 hotelovernachting voorafgaand aan de scheepsreis op indeling 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, korte stadsrondit in Ushuaia (lunch niet inclusief), bagagetransfer van het groepshotel naar het schip, huiswijn/huisbier en frisdranken tijdens diner, een expeditieparka die u na de reis mag houden, transfer van de kade naar vliegveld, een fotoboek van de reis die u ontvangt na terugkomst.

Extra inclusief bij de Hebridean Sky/Island Sky
Naar keuze 1 of 2 hotelovernachtingen in Puerto Madryn c.q. Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagetransfer en groepstransfer van het hotel naar de kade, expeditieparka die u mag houden, huiswijn/huisbier/frisdrank tijdens het diner, een 200 MB WiFi kaart, groepstransfer van de kade naar het vliegveld.

Extra inclusief bij de Ocean Adventurer
Groepstransfer op dag 1 van het vliegveld naar het groepshotel, hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, een expeditieparka, die u na de reis mag houden, huiswijn en huisbier tijdens diner, frisdranken en sap tijdens de scheepsreis.

Extra inclusief bij Sea Spirit:
1 hotelovernachting in Buenos Aires c.q. Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar de luchthaven, een expeditieparka die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

retourvluchten vanuit huis naar Ushuaia, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Expedition:
Toeslag alleengebruik Categorie 2 t/m Categorie 5: 60%.
Greg Mortimer:
Toeslag alleengebruik Aurora, Balcony Stateroom en
Balcony Suite 70%. 
Plancius:
Toeslag alleengebruik van B 2-pers. en C 2-pers.hutten: 70%.
Sea Spirit
Toeslag alleengebruik van Maindeck, Classic 2-pers.hutten: 70%.
Toeslag alleengebruik van Superior, Deluxe en suites: 100%.
Hebridean Sky / Island Sky:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.
Ocean Adventurer:
Toeslag alleengebruik van LDT-2, MDP-2 en MDW-2: 70%.
Toeslag aleengebruik van Superior, Deluxe en suites: 100%.
Ushuaia:
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 50% 
Toeslag alleengebruik van Superior en Suites: 100%. 
Voor gezinnen is er de mogelijkheid om met twee volwassenen en twee kinderen in een suite te boeken. Prijs hiervoor is op aanvraag.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.