Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Fotoreis IJsberen bij Spitsbergen

Deze scheepsreis begint in Longyearbyen. Aan het einde van de middag kunt u aan boord. Na inscheping en veiligheidsinstructie vertrekt het schip naar zee. De eerste nacht zult u meteen merken dat het rond middernacht nog net zo licht is als overdag.
Voor de volgende dagen geldt dat de positie en ijscondities bepalen waar heen gevaren kan worden en waar de beste plaatsen zijn om ijsberen te kunnen ontmoeten. Dit kan variëren van ten zuiden, ten noorden of ten oosten van Spitsbergen. Rond het openbrekende pakijs is de kans ook groot dat er groepen Zadelrobben rondzwemmen. Soms worden Beluga's, misschien een Groenlandse walvis of een Narwal gezien.
In de laatste nacht komt het schip weer bij de kade in Longyearbyen aan. In de ochtend van de laatste dag gaat u hier dan weer van boord. U kunt diezelfde dag nog huiswaarts keren of nog enkele dagen nagenieten op Spitsbergen of in Noorwegen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Kijk op onze site onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden. Mail uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen graag om uw wensen te verwezelijken.

Het schip Ocean Adventurer

De Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) maakt deze reis met max. 132 passagiers.

Reis van dag tot dag

Voorbeeldroute

Bij deze reis als geen andere geldt dat de positie van het pakijs en het zoeken naar ijsberen de route zullen bepalen.

Dag 01 Longyearbyen

Inschepen om ca. 16.00u aan de kade in Longyearbyen (Spitsbergen). Aan het begin van de avond begint het schip de tocht naar de westkust. Rond de Isfjord zijn indrukwekkende bergketens te zien waarop zeker in het voorjaar en in de vroege zomer de toppen nog met sneeuw bedekt zijn. Fotografen kunnen zich uitleven op zwevende Noordse Stormvogels en Grote Burgemeesters die meeliften in het kielzog van het schip.

Dag 02 -12 Zwerven op zoek naar ijsberen

Zoals op een echte expeditie is er nu zeker geen programma. Iedere dag wordt aan de hand van de ijs- en weersomstandigheden bepaald wat er die dag gedaan kan worden. Dit kan zijn: een cruise met het schip langs de pakijsrand, een zodiaccruise om ijsberen en walrussen op te zoeken, een zodiactocht langs een klif met broedende vogels.of een wandeling over de toendra om rendieren en poolvossen te zoeken. 
Op verschillende momenten zullen er lezingen gehouden worden over de flora, fauna en geschiedenis van Spitsbergen. 

Dag 13 Longyearbyen

Na het ontbijt ontschepen in Longyearbyen. Er is een groepstransfer naar het vliegveld en/of naar een centraal punt in Longeyarbyen.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Longyearbyen.

DataReisduurSchip
02 juni - 14 juni 201812 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 132 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 mei 2018.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Huttype02 juni 2018
12 nachten
Beschikbaar
02 juni 2018
MD 3-pers. hut€ 6.553,002x dame
LDT 2-pers. hut€ 8.130,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 8.960,00VOL
MDW 2-pers.hut€ 9.873,00VOL
Superior 2 pers. hut€ 10.786,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 11.865,00VOL
Suite 2-pers.€ 13.110,00VOL
Owner's Suite€ 14.438,001 hut

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 04 april 2018.

VROEGBOEKKORTING:

Bij boeking vóór 31 mei 2018:
10% korting op LDT-, MDP-, MDW-hutten.
15% korting op Superior, Deluxe en Suites.
GEEN korting op MD 3-pers. hut en Owner's Suite.

Heeft u eerder gereisd met Quark Expeditions en bent u nog geen lid van de Shackleton Club? Meldt u dan hier aan voor meer voordelen! 

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In de 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt geen hut delen met een andere passagier dan zijn onderstaande toeslagen van toepassing:
In LDT, MDP en MDW 2-pers. hut: 70% toeslag,
In Deluxe, Superior, Suite en Owner's Suite: 100% toeslag. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord incl. koffie/thee, groepstransfers, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering tot max. US$ 100.000 per persoon. informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, eventueel benodigde overnachtingen, overige transfers, (fris)drankjes en fooien aan boord, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Oslo of Tromsø naar Longyearbyen (Spitsbergen), evenals overnachtingen en eventuele verlenging op Spitsbergen en/of Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse vanaf ca. € 350,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.