Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise "De Scoresby Sund, Kong Oscar Fjord & Kejser Franz Josef Fjord" met de Ocean Nova

Deze reizen beginnen en eindigen in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Vanuit Reykjavík vliegt u naar Constable Point op Oost-Groenland waar de Ocean Nova in de haven ligt. Als ijscondities het toelaten zullen zeven dagen in het mooie en imposante fjordenstelsel van Scoresby Sund en de daarboven liggende Kong Oscar Fjord en Kejser Franz Josef Fjord worden doorgebracht. Er zijn hier veel mogelijkheden om te wandelen en met rubberboten (zodiacs) tussen de immense ijsbergen of langs torenhoge gletsjerfronten te varen. In de valleien scharrelen groepjes muskusossen en rendieren over de toendra. Vogels verzamelen bij de vele meertjes voor de trek naar het zuiden.
In Ittoqqortoormiit kunt u kennismaken met Groenlanders die voor een groot deel nog leven van jacht en visvangst. Als het zonnetje schijnt genieten ze met volle teugen van deze laatste zonnestralen. De donkere winter is immers weer in aantocht. 
Tegen de avond spreidt de zon een prachtig violetroze deken over het landschap. IJsbergen krijgen nu de mooiste blauwe en aquamarijne kleuren. Als het zonnetje onder is, kan de heldere hemel verlicht worden door het volgende kleurenspel: het noorderlicht (Aurora Borealis). 
Aan het einde van de 9e dag is het tijd om afscheidt te nemen van Oost-Groenland. Vanuit Constable Point vliegt u naar Reykjavík, waar u overnachting in een centraal gelegen hotel, waarmee de reis eindigt.

Reisbeschrijving Expeditiecruise "De Scoresby Sund, Kong Oscar Fjord & Kejser Franz Josef Fjord" met de Sea Adventurer

De reis in 2017 met de Sea Adventurer begint met een overnachting in Reykjavík. De volgende dag vliegt u naar Akureyri waar u aan boord gaat van de Sea Adventurer voor de scheepsreis naar Oost-Groenland. Aan het einde van de reis vaart u weer terug naar Akureyri waar u weer van boord gaat om met het vliegtuig weer terug te vliegen naar Reykjavík. 

Verlenging op IJsland

Het vertrek vanaf IJsland geeft u de gelegenheid om iets meer van IJsland te zien. Met een fly-drive of een kort verblijf in Reykjavík kunt u eenvoudig uw reis verlengen.
Kijk voor ideeën op deze site onder bestemming IJsland of vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK

Bij te veel ijsgang zal uitgeweken worden naar het zuidelijker gelegen Kulusuk en Tasiilaq. Een gebied met iets meer bewoning, maar met dezelfde spectaculaire gletsjers en ijsbergen in een overweldigend berglandschap.

De schepen

Deze reis kunt u maken met het expeditiecruiseschip Ocean Nova, met maximaal 83 passagiers.
In 2017 bestaat ook de mogelijkheid om deze reis met de geheel verbouwde Ocean  Adventurer (voorheen Sea Adventurer) te maken. Dit schip neemt max. 130 passagiers mee.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Deze route is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met ijs- en/of weersomstandigheden. 
Let op: beschreven route geldt voor de eerste reis.
De tweede en derde reis beginnen met een vlucht van Reykjavík naar Constable Point, waar u aan boord van de Ocean Nova gaat. De totale reisduur is 09 nachten.
Bij de vierde reis overnacht u in Reykjavík en vliegt u de volgende dag naar Constable Point. Bij de terugreis gaat u niet in Constable Point van boord, maar steekt de Ocean Nova Straat Denemarken in twee dagen over naar Akureyri waar u van boord gaat. Van hier vliegt u naar Reykjavík waar u overnacht. Totale reisduur 12 nachten. 

De reis met de Sea Adventurer in 2017 is een cruise waarbij u in Akureyri aan en van boord gaat. De eerste nacht overnacht u in Reykjavík waarna u de volgende dag naar Akureyri vliegt. Waar u aan boord gaat van het schip. Op de terug weg gaat u weer van boord in Akureyri en vliegt terug naar Reykjavík.

Dag 01 Reykjavík

Aankomst op de luchthaven Keflavík en bustransfer naar het groepshotel in het centrum van Reykjavík. 

Dag 02 Reykjavík - Akureyri en vertrek

Chartervlucht van Reykjavík naar Akureyri in het noorden van IJsland. Daarna groepstransfer naar de kade. Inschepen aan boord van de Ocean Nova.
Vertrek en oversteek over Straat Denemarken.

Dag 03 Straat Denemarken

Vandaag wordt op zee doorgebracht. Het schip heeft verschillende dekken vanwaar u uit de wind over zee kunt uitkijken op zoek naar vogels en wlavissen. Is het te winderig dan is de lounge op het bovendek een uitkomst.
Verder zullen er verschillende lezingen gehouden worden over de meest uiteenlopende onderwerpen die een link met Groenland hebben. Tevens is er de verplichte AECO-bijeenkomst.

Dag 04 - 07 Groenland NP

Al bij zonsopgang worden de contouren van het ruige berglandschap aan de kust zichtbaar. De Ocean Nova zal na het bereiken van de kust de Kong Oscar Fjord invaren. De fjord wordt omzoomd door indrukwekkende bergwanden. Overal zijn de kleine bessenstruikjes al roodoranje verkleurd. De opgaande zon zorgt voor een vlammend kleurenspel op de toendra en steile berghellingen. Een prachtig gebied voor wandelingen en zodiaccruises.
In de fjord ligt het eiland Ella. Een klim naar het hoogste punt van het eiland wordt beloond met een 360° uitzicht over het adembenemend mooie fjordenstelsel. 
Verder varend komt u door de Sofia Sound en de Antarctic Sound. Een gebied met prachtige geologische structuren die aan de oppervlakte liggen. Vooral op het eiland Ymer zijn mooie voorbeelden te vinden, evenals een rijke begroeiing. Een van de mooiste wandeling is van Blomsterbugten naar Noa Lake en vervolgens naar een van de hoger gelegen toppen voor een prachtig uitzicht.
Daarna vaart de Ocean Nova door de werkelijk adembenemend mooie Kejser Franz Josef Fjord terug naar de kust.

Dag 08 - 11 Scoresby Sund

Het grote dubbele schiereiland tussen Kong Oscar Fjord en de Scoresby Sund heet Liverpool Land. Het is een ruig stuk land met vele ondiepe inhammen en enkele fjorden. Het is een geliefd gebied van  avonturiers. De enige echte Inuitnederzetting Ittoqqortoormiit ligt aan de zuidkust van Liverpool Land. In de zomer jagen hier de inwoners van Ittoqqortoormiit op muskusossen, sneeuwhoenderen en ganzen. In de winter trekken ze er met de hondenslede op uit richting de rand van het pakijs om hier op zeehonden, walvissen en ijsberen te jagen.
Op verschillende plaatsen zijn restanten te vinden van zeer oude bewoning zoals door mensen uit de Thulecultuur.
Vandaag staat in het teken van de mensen. Een groot deel van de dag zal doorgebracht worden in Ittoqqortoormiit. U zult kennismaken met de verschillende kanten van het dagelijks leven in deze gemeenschap die nog voor een groot deel afhankelijk is van jacht en visvangst. Een demonstratie van vakmanschap in bijvoorbeeld het verwerken van huiden van zeehonden is niet ongebruikelijk.
Neem ook een kijkje in de supermarkt en kijk waar je mee moet leven als er maar één of twee keer per jaar een bevoorradingsschip komt.  
De Ocean Nova vaart steeds dieper het fjordenstelsel van de Scoresby Sund in. Op de plaats waar de Nordvestfjord en de Ø Fjord komen ligt Sydkap. Het landschap is fenomenaal. Hoge, steile bergen omzomen de fjorden, ijsbergen afkomstig van de vele gletsjertongen drijven rond het schip. Een prachtige plaats voor zodiaccruises tussen de ijsbergen. 
In de toendra zijn nog steeds de overblijfselen te vinden van vroegere bewoners. Er zijn half ingegraven hutten, tentringen (vormen in de grond waar tenten hebben gestaan) en verspreid liggende walvisbotten. 
Op Scoresby Land leeft een grote populatie muskusossen. Tijdens wandelingen op de toendra is het goed mogelijk dat er een groep gezien wordt. 
De Rypefjord is bekend om de ijsbergen met Antarctische afmetingen. Vooral tijdens zonsopgang - en ondergang is de kleur van deze ijsbergen sprookjesachtig.
Tijdens een wandeling op het schiereiland Hofmann is er grote kans dat er muskusossen worden gezien. Zij grazen hier op de toendra met bessenstruiken en verschillende wilgenstruikjes.
Verder in het fjordenstelsel liggen de eilanden Røde en Danmarksøya. Het eerste eiland dankt zijn naam aan de rode zandsteen waaruit het bestaat. Hematiet, zoals de rode zandsteen heet, is een ijzeroxide met een dieprode kleur. 
Daarna is het tijd voor de laatste wandeling op Groenlandse bodem. Dit kan op Danmarksøya, een eiland met uitgestrekte toendra. Ook is hier een archeologische vindplaats, die bezocht kan worden.

Dag 12 Constable Point - Reykjavík

Na het ontbijt wordt ontscheept in Constable Point. Vanhier vliegt u naar Reykjavík voor overnachting. Bij aankomst is er een transfer naar het groepshotel in Reykjavík. 

Dag 13 Reykjavík

Na het ontbijt eindigt de reis. U kunt vandaag naar huis vliegen of uw reis verlengen op IJsland.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Reykjavík op IJsland.
De scheepsreis begint en eindigt in Ittoqqortoormiit (Groenland).

DataBeschikbaarReisduurSchip
01 sep - 10 sep 2018geen BW4
geen BW3
09 nachtenOcean Nova
08 sep - 17 sep 2018geen BW4
geen BW3
09 nachtenOcean Nova
15 sep - 24 sep 2018geen BW3
geen BW4
geen BBD
09 nachtenOcean Nova
22 sep - 01 okt 2018VOL09 nachenOcean Nova

Ocean Nova // max. 83 passagiers

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
BW 4-pers. hut€ 5.436,00
BW 3-pers. hut€ 5.861,00
BUL 2-pers. hut€ 7.221,00
BBD 2-pers. hut€ 7.561,00
BUD 2-pers. hut€ 7.986,00
Kajakken€ 591,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 05 januari 2018.

> SHACKLETON CLUB:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd en heeft u zich aangemeld bij de Shackleton Club, dan ontvangt u tevens de bij uw behaalde niveau geldende voordelen.
Klik hier voor meer informatie over de Shackleton Club en meld u aan.  

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 

Toeslag alleengebruik hutten :

Indien u alleen reist en u wilt uw hut NIET delen met een andere passagier (dus een hut voor alleengebruik wenst), dan betaalt u voor de gewone 2-pers. hutten een toeslag van 70%.

De prijzen zijn inclusief:

2 hotelovernachtingen in Reykjavík op basis van basis logies/ontbijt, chartervluchten en scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering tot US$ 100.000 p.p., uitgebreid informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvlucht van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Keflavík en v.v., benodigde overnachiting op de terugweg op IJsland, eventuele brandstoftoeslag, individuele transfers, overige verzekeringen, fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Düsseldorf naar Keflavík en v.v., eventuele noodzakelijke overnachtingen op IJsland of een verlenging op IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Reykjavík op IJsland.
De scheepsreis begint en eindigt in Ittoqqortoormiit (Groenland)..

DataBeschikbaarReisduurSchip
02 sep - 11 sep 2019alle huttypen09 nachtenOcean Nova
09 sep - 18 sep 2019alle huttypen09 nachtenOcean Nova
16 sep - 25 sep 2019alle huttypen09 nachtenOcean Nova
23 sep - 02 oct 2019alle huttypen09 nachtenOcean Nova

Ocean Nova // max. 83 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttypenalle data
09 nachten
B 4-pers. hut€ 5.691,00
B 3-pers. hut€ 6.116,00
BUL 2-pers. hut€ 7.561,00
BUD 2-pers. hut€ 7.901,00
BBD 2-pers. hut€ 8.326,00
Kajakken€ 591,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 05 januari 2018.

> SHACKLETON CLUB:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd en heeft u zich aangemeld bij de Shackleton Club, dan ontvangt u tevens de bij uw behaalde niveau geldende voordelen.
Klik hier voor meer informatie over de Shackleton Club en meld u aan.  

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. 
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt uw hut NIET delen met een andere passagier (dus een hut voor alleengebruik wenst), dan betaalt u voor de gewone 2-pers. hutten een toeslag van 70%.

De prijzen zijn inclusief:

2 hotelovernachtingen in Reykjavík op basis van basis logies/ontbijt, chartervluchten en scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), huiswijn/diner tijdens diner, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering, fooien voor de staf, uitgebreid informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvlucht van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Keflavík en v.v., benodigde overnachiting op de terugweg op IJsland, eventuele brandstoftoeslag, individuele transfers, overige verzekeringen, fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting en eventuele verlenging op IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Düsseldorf naar Keflavík en v.v., noodzakelijke overnachting op IJsland na afloop van de scheepsreis of een verlenging op IJsland. Kijk voor meer inspiratie op onze pagina's over IJsland.
Stuur ons uw wensen of bel voor overleg of een afspraak op kantoor +31 10 295 0126.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.