Reisinformatie

Reisbeschrijving Hondesledetochten vanuit Kangerlussuaq (Groenland)

Vanuit Kangerlussuaq zijn verschillende hondensledetochten te maken. Van korte tochten van enkele uren in de directe omgeving tot de 180 km lange driedaagse tocht naar het aan de kust gelegen Sisimiut.
Deze driedaagse tocht laat natuurlijk de grootste indruk achter. U maakt de reis samen met een Groenlander en zijn of haar eigen slede en hondenspan. De tocht brengt u over bevroren meren en rivieren en omringende besneeuwde bergen, soms passief zittend op de slede, soms lopend of rennend bergopwaarts achter de slede.
Onderweg wordt er overnacht in tenten of hutten.
Vooraf verblijft u twee nachten in Sisimiut en na de tocht verblijft u twee nachten in Kangerlussuaq. In beide plaatsen heeft u keuze uit een pension en een hotel. Vanuit Sisimiut en Kangerlussuaq zijn nog verschillende optionele excursies te maken o.a. naar de Groenlandse IJskap en op zoek naar Muskusossen en rendieren. 

Driedaagse hondensledetocht express

Voor wie niet zoveel tijd heeft of voor wie uitsluitend de driedaagse hondensledetocht wil maken, is er een verkorte versie waarbij u één nacht in Sisimiut verblijft en één nacht in Kangerulussuaq.

Accommodaties in Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq
Vanuit het luchthavengebouw loopt u via de lobby en receptie het hotel binnen. Hotel Kangerlussuaq is een 3* hotel met 70 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met toilet. Er is een inpandig à la carte restaurant, waar in het hoogseizoen ook regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten aangeboden wordt.

Polar Lodge
De lodge ligt direct achter de kleine luchthaven aan de voet van de Hasselberg.
Er zijn 13 tweepers.kamers en 3 eenpers. kamers. De kamers zijn ruim van opzet, echter gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang. In de lodge is een volledig ingerichte keuken. In de zit- en eetkamer wordt het ontbijt geserveerd.

Accommodaties in Sisimiut

Hotel Sisimiut
Hotel Sisimiut ligt in het dorp en heeft 20 eenpersoonskamers, 14 tweepersoonskamers en 4 suites. Alle kamers zijn voorzien van privé douche en toilet. De kamers zijn ruim en netjes.
Er is een inpandig restaurant (Nasaasaaq) met een goede keuken.
Sømandshjem Sisimiut
Het Zeemanshuis ligt dicht bij het oude centrum van Sisimiut, en logisch niet ver van de haven. Het heeft 30 kamers die allen zijn voorzien van privé faciliteiten. Er is een cafetaria-achtig restaurant van eenvoudige maaltijden geserveerd worden.

Verlenging in Kopenhagen, Kangerlussuaq of Sisimiut

Indien gewenst, verzorgen wij ook een eventuele verlenging in Kopenhagen, Kangerlussuaq of Sisimiut.

Reis van dag tot dag

07-daags en 09-daags programma

Onderstaand vindt u het 09-daagse programma. Tijdens het 07-daagse programma vervallen dag 03 en dag 07.

Dag 01 Kopenhagen

SAS- of KLM-lijnvlucht van Amsterdam naar Kopenhagen. Afhankelijk van uw keuze overnachting in het Hilton Airporthotel of Quality Airport Hotel Dan. Afhankelijk van het door u gekozen tijdstip van vertrek heeft u wellicht nog enige tijd om de stad Kopenhagen te verkennen.

Dag 02 Kangerlussuaq - Sisimiut

Ochtendvlucht van Air Greenland van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Vrijwel direct na aankomst Air Greenland lijnvlucht  van Kangerlussuaq naar Sisimiut. Check-in in het hotel of pension van uw keuze. Verdere dag ter vrije besteding. U kunt het dorp verkennen. Vergeet niet langs de school te wandelen, want hier staan in de winter nogaleens sneeuw/ijssculpturen. Wellicht zijn er in de werkplaats bij de haven nog beeldend kunstenaars aan het werk. Ze vervaardigen onder andere tupilaks uit rendierbot en andere beeldjes uit zeepsteen.
Overnachting in pension of hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 03 Sisimiut

Dag ter vrije besteding in Sisimiut. Indien gewenst, kunt u onder andere een optionele tocht met een sneeuwscooter naar het uitkijkpunt Kangerluarsuk Tulleq maken.
Overnachting in pension of hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 04 - 06 Hondensledetocht Sisimiut - Kangerlussuaq

's Morgens maakt u kennis met de eigenaar van het hondenteam waarmee u op pad gaat. Na inspectie van de kleding en slaapzak, kunnen alle spullen opgepakt worden. Daarna gaat u samen met de menner en eventuele andere hondenteams op weg over het ijs van de Kangerlussuaqfjord.
Onderweg ziet u het overweldigende landschap dat de fjord omringd. Mogelijk zal er voor de avondmaaltijd getrcht worden om vis onder het ijs vandaan te vangen. Overnachting is in hutten of tenten op basis van volpension.
De laatste nacht is een overnachting in Kangerlussuaq in de door u gekozen accommodatievorm op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 Kangerlussuaq

Dag ter vrije besteding. Wilt u er niet op eigen gelegenheid op uit dan kunt u een keuze maken uit verschillende optionele excursies zoals:
* IJsvissen in de bevroren fjord. (3 uur Indicatieprijs DKK 395).
* Tocht naar de ijskap met wandeling. Point 660 (5 uur Indicatieprijs DKK 595 p.p.).
* Tocht naar de Russelgletsjer (4 uur Indicatieprijs DKK 5895 p.p.).
* Op zoek naar Muskusossen en rendieren (1.1/2uur Indicatieprijs DKK 260 p.p.).
* Als het helder is, kunt u 's avonds een poging doen om noorderlicht te zien (2 uur Indicatieprijs DKK 360 p.p.).

Dag 08 Kopenhagen

Air Greenland lijnvlucht van Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Overnachting in een van de hotels dichtbij de luchthaven.

Dag 09 Schiphol

Lijnvlucht van Kopenhagen naar Amsterdam op het door u gekozen tijdstip.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Amsterdam.
Vertrek vanaf Eindhoven of Brussel is ook mogelijk.

DataReisduur
Elke zondag van 11 feb - 08 april 201806 nachten / 07 dagen
Elke donderdag
van 08 feb - 05 april 2018
08 nachten / 09 dagen

07-daagse reis met 03-daagse hondensledetocht

Prijzen per persoon
Bij vertrek vanaf Eindhoven of Brussel kan er prijsverschil ontstaan.

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. kamer pension€ 3.372,00
in 1-pers. kamer pension€ 3.800,00
in 2-pers. kamer hotel€ 3.727,00
in 1-pers. kamer hotel€ 4.104,00

09-daagse reis met 03-daagse hondensledetocht

Prijzen per persoon
Bij vertrek vanaf Eindhoven of Brussel kan er prijsverschil ontstaan.

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. kamer pension€ 3.545,00
In 1-pers. kamer pension€ 4.051,00
In 2-pers. kamer hotel€ 3.945,00
In 1-pers. kamer hotel€ 4.463,00

Prijzen zijn inclusief:

03-daagse hondensledetocht van Sisimiut naar Kangerlussuaq, lokale Engelssprekende gids(en), onderweg overnachtingen in hutten, op basis van volpension (eenvoudige maaltijden), 2 c.q. 4 overnachtingen in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt, Air Greenland retourvlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq en Air greenland lijnvlucht Kangerlussuaq - Sisimiut in de goedkoopste klasse, SAS- of KLM-lijnvlucht Amsterdam - Kopenhagen en v.v. in de goedkoopste klasse, in Kopenhagen 2 overnachtingen in een hotel dichtbij de luchthaven, informatie en SGR-dekking.

Prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag of belastingen, toeslag indien de genoemde vluchtklasse niet meer beschikbaar is, transfers in Kopenhagen, huur bontkleding en laarzen ca. DKK 650 per persoon voor de tocht van 3 dagen, huur slaapzak (-25°C) DKK 550 per persoon, verzekeringen, overige maaltijden, (fris)drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij graag een eventuele verlenging in Kopenhagen, Kangerlussuaq of Sisimiut. Combinatie met een verblijf in Ilulissat behoort ook tot de mogelijkheden.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.