Reisinformatie

Reisbeschrijving Hondesledetochten vanuit Kangerlussuaq (Groenland)

Vanuit Kangerlussuaq zijn verschillende hondensledetochten te maken. Van korte tochten van enkele uren in de directe omgeving tot de 180 km lange driedaagse tocht naar het aan de kust gelegen Sisimiut.
Deze driedaagse tocht laat natuurlijk de grootste indruk achter. U maakt de reis samen met een Groenlander en zijn of haar eigen slede en hondenspan. De tocht brengt u over bevroren meren en rivieren en omringende besneeuwde bergen, soms passief zittend op de slede, soms lopend of rennend bergopwaarts achter de slede.
Onderweg wordt er overnacht in tenten of hutten.
Vooraf verblijft u twee nachten in Sisimiut en na de tocht verblijft u twee nachten in Kangerlussuaq. In beide plaatsen heeft u keuze uit een pension en een hotel. Vanuit Sisimiut en Kangerlussuaq zijn nog verschillende optionele excursies te maken o.a. naar de Groenlandse IJskap en op zoek naar Muskusossen en rendieren. 

Driedaagse hondensledetocht express

Voor wie niet zoveel tijd heeft of voor wie uitsluitend de driedaagse hondensledetocht wil maken, is er een verkorte versie waarbij u één nacht in Sisimiut verblijft en één nacht in Kangerlussuaq.

Accommodaties in Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq
Vanuit het luchthavengebouw loopt u via de lobby en receptie het hotel binnen. Hotel Kangerlussuaq is een 3* hotel met 70 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met toilet. Er is een inpandig à la carte restaurant, waar in het hoogseizoen ook regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten aangeboden wordt.

Polar Lodge
De lodge ligt direct achter de kleine luchthaven aan de voet van de Hasselberg.
Er zijn 13 tweepers.kamers en 3 eenpers. kamers. De kamers zijn ruim van opzet, echter gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang. In de lodge is een volledig ingerichte keuken. In de zit- en eetkamer wordt het ontbijt geserveerd.

Accommodaties in Sisimiut

Hotel Sisimiut
Hotel Sisimiut ligt in het dorp en heeft 20 eenpersoonskamers, 14 tweepersoonskamers en 4 suites. Alle kamers zijn voorzien van privé douche en toilet. De kamers zijn ruim en netjes.
Er is een inpandig restaurant (Nasaasaaq) met een goede keuken.
Sømandshjem Sisimiut
Het Zeemanshuis ligt dicht bij het oude centrum van Sisimiut, en logisch niet ver van de haven. Het heeft 30 kamers die allen zijn voorzien van privé faciliteiten. Er is een cafetaria-achtig restaurant van eenvoudige maaltijden geserveerd worden.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten vanaf Amsterdam/Brussel/Eindhoven naar de luchthaven Kopenhagen, evenals een eventuele verlenging in Kopenhagen, Kangerlussuaq of Sisimiut. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Mail ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.

Foto's

Foto's van onze enthousiaste reiziger Olav van zijn reis in februari 2019. 

Reis van dag tot dag

05-daags en 07-daags programma

Onderstaand vindt u het 07-daagse programma. Tijdens het 05-daagse programma vervallen dag 02 en dag 06.

Dag 01 Kangerlussuaq - Sisimiut

Ochtendvlucht van Air Greenland van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Vrijwel direct na aankomst Air Greenland lijnvlucht  van Kangerlussuaq naar Sisimiut. Check-in in het hotel of pension van uw keuze. Verdere dag ter vrije besteding. U kunt het dorp verkennen. Vergeet niet langs de school te wandelen, want hier staan in de winter nogaleens sneeuw/ijssculpturen. Wellicht zijn er in de werkplaats bij de haven nog beeldend kunstenaars aan het werk. Ze vervaardigen onder andere tupilaks uit rendierbot en andere beeldjes uit zeepsteen.
Overnachting in pension of hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02 Sisimiut

Dag ter vrije besteding in Sisimiut. Indien gewenst, kunt u onder andere een optionele tocht met een sneeuwscooter naar het uitkijkpunt Kangerluarsuk Tulleq maken.
Overnachting in pension of hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 03 - 05 Hondensledetocht Sisimiut - Kangerlussuaq

's Morgens maakt u kennis met de eigenaar van het hondenteam waarmee u op pad gaat. Na inspectie van de kleding en slaapzak, kunnen alle spullen opgepakt worden. Daarna gaat u samen met de menner en eventuele andere hondenteams op weg over het ijs van de Kangerlussuaqfjord.
Onderweg ziet u het overweldigende landschap dat de fjord omringd. Mogelijk zal er voor de avondmaaltijd getrcht worden om vis onder het ijs vandaan te vangen. Overnachting is in hutten of tenten op basis van volpension.
De laatste nacht is een overnachting in Kangerlussuaq in de door u gekozen accommodatievorm op basis van logies/ontbijt.

Dag 06 Kangerlussuaq

Dag ter vrije besteding. Wilt u er niet op eigen gelegenheid op uit dan kunt u een keuze maken uit verschillende optionele excursies zoals:
* IJsvissen in de bevroren fjord. (3 uur Indicatieprijs DKK 395).
* Tocht naar de ijskap met wandeling. Point 660 (5 uur Indicatieprijs DKK 595 p.p.).
* Tocht naar de Russelgletsjer (4 uur Indicatieprijs DKK 5895 p.p.).
* Op zoek naar Muskusossen en rendieren (1.1/2uur Indicatieprijs DKK 260 p.p.).
* Als het helder is, kunt u 's avonds een poging doen om noorderlicht te zien (2 uur Indicatieprijs DKK 360 p.p.).

Dag 07 Kopenhagen

Air Greenland lijnvlucht van Kangerlussuaq naar Kopenhagen. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Kopenhagen.

DataReisduur
Elke maandag/donderdag
van 11 feb - 08 april 2019
04 nachten / 05 dagen
Elke dinsdag/vrijdag van 11 feb - 08 april 201906 nachten / 07 dagen

05-daagse reis met 03-daagse hondensledetocht

Vanafprijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. kamer pension€ 3.353,00
in 1-pers. kamer pension€ 3.726,00
in 2-pers. kamer hotel€ 3.515,00
in 1-pers. kamer hotel€ 3.829,00

07-daagse reis met 03-daagse hondensledetocht

Vanafprijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. kamer pension€ 3.528,00
In 1-pers. kamer pension€ 3.980,00
In 2-pers. kamer hotel€ 3.625,00
In 1-pers. kamer hotel€ 4.202,00

Prijzen zijn inclusief:

03-daagse hondensledetocht van Sisimiut naar Kangerlussuaq, lokale Engelssprekende gids(en), onderweg overnachtingen in hutten, op basis van volpension (eenvoudige maaltijden), 2 c.q. 4 overnachtingen in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt, Air Greenland retourvlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq en Air greenland lijnvlucht Kangerlussuaq - Sisimiut in de goedkoopste klasse inclusief 20 kg ruimbagage, informatie en SGR-dekking.

Prijzen zijn exclusief:

Vluchten naar Kopenhagen, overnachtingen in Kopenhagen, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag of belastingen, toeslag indien de genoemde vluchtklasse niet meer beschikbaar is, transfers in Kopenhagen, huur bontkleding en laarzen ca. DKK 450 per persoon voor de tocht van 3 dagen, huur slaapzak (-25°C) DKK 225 per persoon, verzekeringen, overige maaltijden, (fris)drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten vanaf Amsterdam/Brussel/Eindhoven naar de luchthaven Kopenhagen, evenals een eventuele verlenging in Kopenhagen, Kangerlussuaq of Sisimiut. Maakt u liever een stop in Ilulissat, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Mail ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.