Reisinformatie

Reisbeschrijving Op zoek naar het noorderlicht (Aurora Borealis) in Churchill

Na aankomst in Winnipeg begint u met een overnachting in een van de goede hotels in het centrum. De volgende dag gaat u met de groep naar het planetarium om uitleg te krijgen over het noorderlicht en om verschillende tentoonstellingen te bezoeken. Daarna vliegt u naar Churchill. Vanaf de luchthaven wordt u naar de Tundra Inn gebracht. Later is er een bustocht door het stadje en de omgeving en een bezoek aan het Eskimomuseum. 's Avonds is de eerste noorderlichtexcursie.
De komende drie dagen zijn er overdag verschillende activiteiten gepland, zoals een sneeuwschoenwandeltocht en een hondensledetocht. ´s Avonds zal men erop uit trekken met de Tundra Buggy om een zo goed mogelijk plaats op te zoeken om noorderlicht te spotten.
Op de zevende dag vliegt u terug naar Winnipeg waar u overnacht.
De volgende dag kunt u terug naar huis vliegen of uw reis in Canada vervolgen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Canada

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten evenals een eventuele verlenging in Canada.
Stuur ons uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of afspraak bij ons op kantoor in Pernis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Winnipeg

Aankomst in Winnipeg. Op eigen gelegenheid naar Inn at the Forks Hotel in het centrum van Winnipeg. In de avond welkomstdiner met de gids en andere deelnemers.

Dag 02 Winnipeg

Na het ontbijt gaat u op pad in Winnipeg. Er is een bezoek aan het Manitoba Museum en Planetarium. Hier leert u meer over het fenomeen noorderlicht (Aurora Borealis) en krijgt u een korte voorlichtingsbijeenkomst over het fotograferen hiervan. Verder leert u meer over het leven van de Inuit.
Overnachting in Winnipeg.

Dag 03 Winnipeg - Churchill

Na het ontbijt gaat de groep naar de luchthaven voor de vlucht naar Churchill. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht om in te checken. Meteen daarna gaat u weer op pad: een rondrit door Churchill met een bezoek aan het Eskimomuseum en het kleine kerkje en het Parks Canada Interpretive Centre.
's Avonds volgt een noorderlichtexcursie met de Tundra Buggy.
Overnachting in Tundra Inn.

Dag 04 - 06 Churchill

Iedere dag worden er verschillende activiteiten aangeboden zoals een sneeuwschoenwandeling en hondensledetochten. Tevens zijn er presentaties. 's Avonds gaat u er per Tundra Buggy op uit op zoek naar het noorderlicht (Aurora Borealis).

Dag 07 Churchill - Winnipeg

Na het ontbijt wordt de groep naar de luchthaven gebracht voor de ochtendvlucht naar Winnipeg. Hier checkt u in, in het Four Points (Sheraton) Hotel bij de luchthaven.
De verdere dag is ter vrije besteding in Winnipeg.

Dag 08 Einde

Na het ontbijt eindigt deze reis.
U kunt direct naar huis terugvliegen of uw reis verlengen met enkele dagen in bijvoorbeeld Toronto om de Niagarawatervallen te zien.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Winnipeg.

DataBeschikbaarheidReisduur
17 feb - 24 feb 2019ja07 nachten
24 feb - 03 mrt 2019beperkt07 nachten
01 mrt - 08 mrt 2019ja07 nachten
05 mrt - 12 mrt 2019ja07 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers€ 4.349,00
In 1-pers. kamers€ 5.108,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 14 februari 2019.

De prijzen zijn inclusief:

retourlijnvlucht Winnipeg - Churchill, 3 overnachtingen in Winnipeg op basis van logies/ontbijt en 4 overnachtingen in Churchill op basis van volpension, Engelstalige gidsservice, alle genoemde activiteiten, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag op de retourvlucht Winnipeg - Churchill, transfers op de dag van aankomst en vertrek in Winnipeg, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes, fooien, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Winnipeg en/of benodigde overnachtingen. Ook verlenging in Canada is mogelijk. Wij leggen u graag de mogelijkheden voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 650,- tot € 1600,- p.p. inclusief taks en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.