Reisinformatie

Reisbeschrijving Winterreis Tromsø & Lyngen

De 5-daagse reis begint met een lijnvlucht naar Oslo. Vanhier vliegt u door naar Tromsø waar u overnacht en misschien wel het eerste noorderlicht kunt zien.
De volgende ochtend wordt u meegenomen naar Lyngen. Hier overnacht u in de "crystal lavvu", een houten gebouw met een glazen dak in de vorm van een traditionele Samentent, de lavvu. Al naar gelang uw keuze gaat u eerst met de sneeuwscooter op pad of eerst de bootsafari doen. Na de lunch heeft u de gelegenheid om zelf met ski's of sneeuwschoenen er op uit te trekken rondom het huis. 's Avonds en 's nachts zal er steeds uitgekeken worden naar noorderlicht (Aurora borealis). De volgende ochtend gaat u terug naar Tromsø. De verdere middag en avond heeft u dan om Tromsø te verkennen. Het Poolmuseum, het Polaria, de Arctische kathedraal en de oude kathedraal, het kunstmuseum en de oude binnenstad, Skansen, zijn de moeite waard. Optioneel kunt u ook een walvissafari doen of bezoek aan de Samen en hun rendieren brengen. Op dag 4 is er nog een dag met activiteiten gepland. Een sneeuwschoenwandeling op het eiland Kvaløya en 's avonds een boottocht om nog noorderlicht te kunnen spotten.
De laatste dag vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel. 

De sneeuwscootertocht in Lyngen is mogelijk vanaf 16 december 2019 tot en met 31 maart 2020. Gaat u eerder dan wordt de sneeuwscootertocht vervangen voor een natuursafari per boot (01 sep - 30 okt 2019 en van 29 jan - 31 maart 2020). De periode 01 nov 2019 - 28 jan 2020 is de beste periode voor de walvissen. Dan gaat u eerst op zoek naar walvissen en slaap u 's nachts in de glasdak lavvu.

Accommodaties

In Tromsø verblijft u in het Clarion Collection Aurora Hotel op basis van halfpension. 
In Lyngen verblijft u in de nieuwe glasdak lavvu. Dit is een houten gebouw in de vorm van een traditionele Samentent voorzien van een glazen dak. Zo kunt u vanuit het comfort van uw bed eventueel verschijnend noorderlicht gadeslaan. De glasdak lavvu heeft geen douche/toilet, deze bevinden zich in het hoofdgebouw. De lavvu wordt verwarmd met een houtkachel. Let op: u dient zelf het vuur aan te houden. Dit wordt niet voor u gedaan.

Verlenging en/of combinaties

Dit basisarrangement is eenvoudig te verlengen met extra nachten in Tromsø om vanuit hier een rendierslede- of hondensledetocht te maken. Gaat u er liever met een huurauto op uit? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De reis afsluiten met paar dagen Oslo kan natuurlijk ook, evenals een reis per Hurtigruten.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op kantoor.

Dag-tot-dag

Dag 01. Amsterdam - Oslo - Tromsø

Halverwege de ochtend vliegt u vanaf Amsterdam naar Oslo. Hier stapt u over op de volgende vlucht naar Tromsø, waar u aan het einde van de middag aankomt. Per expressbus naar het Clarion Collection Aurora Hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken kunt nog even de stad in voor een eerste kennismaking.
Daarna kunt u genieten van het dinerbuffet. Om de avond af te sluiten kunt u buiten op de bovenste verdieping zittend in het warme water mogelijk al de eerste glimp van het noorderlicht (Aurora borealis) opvangen.

Dag 02. Tromsø - Lyngen

Na het ontbijt wordt u in de ochtend opgehaald en naar het prachtige traditionele huis met de glasdak lavvu in het berggebied bij Lyngen gebracht. Er staat een sneeuwscootertocht gepland die u tot op de bergtoppen brengt. Na het diner gaat u met de gids op pad om vanaf de beste plaats het eventueel verschijnende noorderlicht te kunnen zien.
U overnacht in de lavvu met een glazendak. Zo kunt u ook 's nachts vanuit uw bed het noorderlicht zien dansen.

ALTERNATIEF MET WALVISSAFARI. 
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en brengt men u naar Skjervoy. Na het uitdelen van de warme pakken gaat u naar de RIB-boot klaar voor de natuursafari. Tijdens de safari kunt u orka's, Bultruggen, zeearenden, zeehonden, Bruinvissen. Na de excursie is er een transfer naar Lyngen voor de overnachting in de lavvu. Na het diner gaat u op stap voor de noorderlichtexcursie. De volgende morgen gaat u na het ontbijt terug naar Tromsø. De walvissen worden gezien in de periode van 01 november en 30 januari.

ALTERNATIEF MET NATUURSAFARI
In de ochtend wordt u opgehaald en wandelt u samen met de gids naar de kade. Na het uitdelen van de warme pakken, loopt u naar de RIB-boot klaar voor de natuursafari. Tijdens de safari kunt u zeearenden, zeehonden, Bruinvissen en soms zelfs orka's en Bultruggen zien. Na de excursie gaat u terug naar Tromsø, hier heeft u een gedeelte van de middag ter vrije besteding, alvorens men u weer komt ophalen en naar Lyngen brengt. Hier is het diner en daarna gaat u op stap voor de noorderlichtexcursie. Overnachting is ook in de lavvu. 

Dag 03. Tromsø

Na het ontbijt transfer terug naar Tromsø. Hier overnacht u de komende twee nachten in het Clarion Collection Hotel Aurora. De koffie & thee met zelf te maken wafels wachten hier. 's Avonds staat het dinerbuffet klaar.  Als u daarna naar buiten gaat, is er weer kans dat u noorderlicht ziet. De middag en avond is ter vrije besteding in Tromsø. De stad heeft bijzondere gebouwen en musea. Wilt u een bezoek brengen aan de Samen en hun rendieren of nog een noorderlichtexcursie per bus? Deze optionele excursies zullen we graag voor u boeken.

Dag 04. Sneeuwschoenwandeling en noorderlichttocht per boot

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het eiland Kvaløy gebracht voor een wandeling op sneeuwschoenen door het winterse landschap. Na terugkomst heeft u de verder middag ter vrije besteding.
Aan het begin van de avond wordt u aan boord verwacht van de excursieboot dat u richting zee brengt, verweg van alle lampen, om zo een nog betere kans te hebben om noorderlicht te kunnen zien.
Overnachting in het Clarion Collection Hotel Aurora. 

Dag 05. Tromsø - Oslo - Amsterdam

Na het ontbijt heeft u een groot deel van de ochtend ter vrije besteding in Tromsø. Eventueel kunt u nog een korte, optionele excursie maken.
Begin van de middag transfer naar het vliegveld voor de vluchten van Tromsø naar Oslo en van Oslo naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen winter 2019-2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.
Met een gewijzigd schema is vertrek vanaf Zaventem ook mogelijk.

DataReisduur
Dagelijks behalve za en di
van 01 sep 2019 t/m 31 mrt 2020
04 nachten

Vanafprijzen per persoon

Accommodatie04 nachten
natuursafari per boot
04 nachten
sneeuwscooter
04 nachten
walvissafari
in 2-pers. kamers€ 1.261,00€ 1.371,00€ 1.371,00
in 1-pers. kamers€ 1.515,00€ 1.625,00€ 1.625,00

De prijzen zijn inclusief:

Met sneeuwscooter of walvisexcursie:
SAS-lijnvluchten Amsterdam - Oslo - Tromsø en v.v. in de goedkoopste klasse incl max. 23 kg ruimbagage + 1 stuks handbagage per persoon, Airport Express bus van vliegveld Tromsø naar hotel en v.v., 03 overnachtingen in Clarion Collection Aurora Hotel in standaardkamer op basis van halfpension, 01 overnachting in glasdak lavvu in Lyngen op basis van volpension, groepstransfers van Tromsø naar Lyngen en v.v., sneeuwscootertocht met gebruik van warme kleding of walvisexcursie met gebruik van warme kleding, noorderlichtexcursie in Lyngen, sneeuwschoenwandeling met versnaperingen en frisdrankjes, noorderlichttocht per boot met gebruik warme kleding, versnaperingen en warme drankjes, informatieboekje, SGR-dekking.

Met bootsafari:
SAS-lijnvluchten Amsterdam - Oslo - Tromsø en v.v. in de goedkoopste klasse incl 1 stuks ruimbagage max. 23 kg en 1 stuks handbagage p.p., Airport Express bus van vliegveld Tromsø naar hotel en v.v, 03 overnachtingen in het Clarion Collection Aurora Hotel in standaardkamer op basis van halfpension, 01 overnachting in glasdak lavvu in Lyngen op basis van halfpension, groepstransfers van Tromsø naar Lyngen en v.v., natuurbootsafari met gebruik van warme kleding, noorderlichtexcursie in Lyngen, sneeuwschoenwandeling met versnaperingen en frisdrankjes, noorderlichttocht per boot met gebruik warme kleding, versnaperingen en warme drankjes, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of toeslagen, toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, (fris)drankjes, fooien, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele verlenging en/of combinatie:

Deze reis is eenvoudig te verlengen met extra nachten in Lyngen en Tromsø, inclusief hondensledetocht en walvis- of natuursafari of een verblijf in Oslo of andere steden in Noorwegen of eventueel een fly-drive in Noorwegen. Mail ons uw wensen of bel +31 10  2950 126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We maken graag een voorstel voor u.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.