Reisinformatie

Reisbeschrijving Fotoreis Zeearenden & Steenarenden in de winter

Deze reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Trondheim. Vanhier gaat de groep met een busje naar het huis dat als uitvalsbasis voor de volgende dagen zal dienen. 
De dagen worden ingedeeld aan de hand van de weersomstandigheden. Dagelijks gaat u met een lokale expert eropuit om op de beste plaatsen uit te kijken naar Zeearenden en Steenarenden. U heeft dan volop gelegenheid om deze dieren te fotograferen en eventueel te filmen. Natuurfotograaf André Gilden zal u bijstaan en, indien gewenst, helpen de dieren zo mooi mogelijk vast te leggen.
Alhoewel het huis niet in de optimale plaats voor noorderlicht ligt, kan er bij helder weer en sterke activiteit van het noorderlicht genoten worden van het fenomeen.
Op de 5e dag wordt de groep met het busje weer teruggebracht naar de luchthaven van Trondheim. Vanhier vliegt u terug naar Amsterdam of kunt u de reis voortzetten in andere delen van Noorwegen. 

Accommodatie

De groep verblijft in een huis in de omgeving waar de Zeearenden en Steenarende te zien zijn. Er zijn twee 2-pers. kamers met twee 1-pers. bedden en  één 1-pers. kamer beschikbaar. Er zijn twee douches en twee toiletten die door de deelnemers gezamenlijk worden gebruikt. Er is een volledig geoutilleerde keuken.
De maaltijden worden gezamelijk bereid en genuttigd. De benodigde boodschappen voor de maaltijden worden in overleg met de deelnemers op de eerste dag ingekocht. 

Verlenging in Noorwegen

Indien gewenst, is deze reis te verlengen met andere delen van Noorwegen. Wellicht wilt u een betere kans hebben op het zien van noorderlicht en/of Orka's en Bultruggen zien, die zich in deze tijd in de omgeving van Tromsø bevinden. Een mooie combinatie die we graag voor u mogelijk maken.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op onze kantoor. We maken graag een offerte voor u. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Trondheim

Rond het middaguur komt de groep op Schiphol bij elkaar. Inchecken en met KLM naar Trondheim. Met het busje wordt meteen de stad ingegaan om boodschappen te doen. Daarna volgt nog een rit van ca. 3 uur naar het huis. 
Na aankomst in het huis kan er nog wat gegeten worden en wordt het plan voor de volgende dag gemaakt.

Dag 02 - 04 Steenarenden & Zeearenden

Deze drie dagen worden afhankelijk van de weersvoorspelling ingedeeld. De beste kans om de Zeearenden te zien en te fotograferen is vanaf het water. De Steenarenden kunnen worden gezien vanuit observatiehutten. 
Voor de boottocht wordt er eerst een warme overall uitgezocht en aangedaan, daarna zorgt de lokale  expert dat het bootje op de juiste plaats komt. Enkele uren worden op het water doorgebracht om de Zeearenden te zien en te fotograferen.
Voor de Steenarenden gaat de groep in het donker naar de observatiehutten. Als het licht begint te worden, zullen de schuwe dieren voorbijkomen. Als de Steenarenden vertrokken zijn is er alle gelegenheid om andere, kleinere vogels en bijvoorbeeld elanden te zien en te fotograferen.
Iedere avond kunnen de foto's van die dag bekeken worden en kan André helpen met aanwijzingen en voorbeelden om de volgende dag betere foto's te maken.

Dag 05 Trondheim - Amsterdam

Na de brunch, wordt alles ingepakt en gaat de groep terug naar de luchthaven van Trondheim. In het daglicht kunt u nog genieten van het prachtige landschap. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de conditie van de weg, kan er onderweg nog gestopt worden om foto's te maken.
Met de KLM-vlucht van 17.25u gaat de groep terug naar Schiphol, waarmee de reis eindigt.  

Data & Prijzen 2017

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.

DataBeschikbaarReisduur
18 nov - 22 nov 2017VOL04 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. kamers € 1.998,00
in 1-pers. kamers € 2.050,00

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 14 juni 2017.

De prijzen zijn inclusief:

KLM-lijnvluchten van Amsterdam naar Trondheim en v.v. inclusief 23 kg ruimbagage in goedkoopste klasse, 04 overnachtingen in 2-pers. c.q. 1-pers. kamers op basis van volpension, vervoer vanaf Trondheim naar het huis en v.v., 1 bootexcursie tbv Zeearenden en 2 excursies obeservatiehutten o.l.v. lokale gids en natuurfotograaf André Gilden en SGR-dekking. 

De prijzen zijn exclusief:

eventuele stijging van belastingen en/of brandstoftoeslag, toeslag voor een hogere boekingsklasse van de vluchten indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.