Reisinformatie

Beluga's bij Churchill

Beluga's, (Witte Walvissen) komen alleen in de Arctische wateren voor. De dieren blijven net als de Narwallen het hele seizoen door in de koude Noordpoolwateren. In de zomer (juli en augustus) komen de dieren naar o.a. de Churchillrivier om in het ondiepe water hun oude huid af te schuren en om te kalveren.
De riviermonding is rijk aan de kleine visjes waar de Beluga dol op is. In groepen jagen ze op de scholen vis. Er zijn circa 3000 dieren die jaarlijks naar de Churchillrivier komen. De kans om ze van erg dichtbij te zien is hier dan ook zeer groot.

Churchill

De omgeving van Churchill, het grensgebied van taiga en toendra nodigt uit tot wandelen. In Churchill is een klein, maar zeer interessant Eskimomuseum met de grootste collectie ter wereld van Inuitvoorwerpen uit de pre-Dorset, Dorset, Thule en hedendaagse Inuitcultuur. Recenter zijn de overblijfselen van de Hudson's Bay Company die hier in 1717 een post opende voor de bonthandel en later uitgroeide tot een van de grootste steunpunten in Canada voor deze handel. Het Fort Prince of Wales, aan de overzijde van de rivier, is een van de grootste bouwwerken uit die tijd.

Zwarte Beren in het Riding Mountain NP

In het noorden van de provincie Manitoba ligt een lieflijk berglandschap, het Riding Mountain NP. Een groot deel van het park is bedekt met bos, maar er zijn ook weiden. Een van de grote attracties van dit gebied is de Zwarte Berenpopulatie.

Reisbeschrijving Individuele reis "Beluga's, vogels en zwarte beren"

De reis begint in de hoofdstad Winnipeg in de Canadese provincie Manitoba. In Winnipeg begint u met een overnachting nabij de luchthaven. 's Avonds is er ontmoeting met de gids en de andere deelnemers. De volgende gaat de groep richting Riding Mountain NP. U krijgt een rondleiding in Parks Canada Centre in de middag en daarna vertrekt u op een avondsafari door het park. De eerste kans op het zien van Elanden, Zwarte Beren en Bizons. De overnachting vindt plaats in Honeycomb B&B. Op dag 3 staat er een vroege ochtendsafari op het programma. De dag wordt afgesloten met een dinercruise over Clear Lake. De volgende dag terug naar Winnipeg en aansluitend vliegt de groep naar Churchill. Dit kleine, geïsoleerde stadje staat nu in het teken van de Beluga's. Tijdens een tweetal safari's in een kleine boot of per zodiac kunt u de gracieuze witte walvis van zeer dichtbij meemaken. Naast de bootsafari's gaat de groep ook met Tundra Buggy de toendra op. Tijdens deze toch wordt er naar andere dieren gezocht. Wie weet ontmoet u een of meerdere IJsberen, Canadese ganzen en andere vogels. Op dag 7 vliegt u terug naar Winnipeg, alwaar u weer een overnachting heeft nabij de luchthaven. Einde van de reis.

Verlenging en combinatie met andere delen van Canada

Indien gewenst, verzorgen wij tevens een verlenging in Winnipeg of naar andere delen van Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Data & Prijzen 2017

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Winnipeg.

DataReisduurBeschikbaar
02 aug - 09 aug 20177 nachtenja

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamer€ 4.473,00
In 1-pers. kamer€ 5.106,00

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 19 september 2016.

De prijzen zijn inclusief:

2 overnachtingen in Winnipeg in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, Calm Air lijnvlucht Winnipeg - Churchill en v.v., 3 overnachtingen in Churchill in 2-pers. kamer op basis van volpension, 2 overnachtingen in Riding Mountain NP op basis van volpension, groepstransfer van Winnipeg naar Riding Mountain NP en v.v., 2 excursies in het Riding Mountain NP, boottocht met diner over Clear Lake, groepstransfers in Churchill, 2 bootexcursies, toendrabuggytour, bezoek aan hondenkennel, Engelstalige gidsservice, niet terugvorderbare belastingen en SGR-dekking.

De prijzen zijn exlcusief:

lijnvluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen van de Calm Airvluchten, overige maaltijden in Winnipeg, (fris)drankjes, verzekeringen, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg. Wilt u uw reis verlengen met een verblijf in een ander deel van Canada? Stuur ons uw wensen per e-mail of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.