Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise "Antarctica, de klassieke route, op zoek naar walvissen"

Op de dag van vertrek wordt u rond 16.00u in Ushuaia op de kade bij het schip van uw keuze verwacht. Aan het begin van de avond vertrekt het schip via het Beaglekanaal richting Drake Passage. Er volgen dan twee dagen op open zee.
Gedurende deze zeedagen worden er lezingen gehouden en u kunt in de panoramalounge of buiten op dek vogels bekijken die rond het schip hangen. Misschien duiken er dolfijnen of een walvis op. Dichterbij Antarctica zullen de eerste ijsbergen verschijnen en komt er langzaam land in zicht.
Vier volle dagen vaart het schip tussen het vaste land en de eilanden. Dagelijks worden er landingen en/of zodiaccruises gemaakt en kunt u pinguïns, zeeluipaarden, krabbeneters, Weddellzeehonden en natuurlijk walvissen zien. Tijdens deze reis is er extra tijd ingeruimd om opduikende walvissen langer te kunnen observeren. Deze majestueuze dieren zullen dan ook mede de route bepalen.
Het landschap is en blijft onder alle omstandigheden adembenemend. Zeker wanneer het schip door het Lemairekanaal, Straat Gerlache of het Neumayerkanaal vaart. En ook nu zal geprobeert worden om te landen op het continent Antarctica.
In de loop van de 8e dag moet u afscheid nemen van het Witte Continent. Nog een laatste landing op een van de buitenste eilanden en dan is het gedaan. Het schip gaat weer richting Zuid-Amerika. U heeft twee dagen de tijd om alle indrukken te laten inzinken, om uw foto's te selecteren en te bewerken, en nog net een foto te maken van de laatste ijsberg.
De scheepsreis eindigt aan de kade in Ushuaia. Na het ontbijt kunt u ontschepen.

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Argentinië, Chili en de Falklandeilanden.
Op deze site vindt u onder de genoemde bestemmingen diverse voorbeelden voor verlenging. Wilt u verder advies? Bel +31 10 295 0125 of stuur ons een bericht met uw wensen. We helpen u graag verder.

De schepen

Deze reis wordt gemaakt door verschillende schepen, zoals de Akademik Sergey Vavilov en de Plancius. In seizoen 2018-2019 komt daar ook de Island Sky bij.

Dag-tot-dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag tot dagprogramma van de Plancius is een leidraad. De ijssituatie, weersomstandigheden en ontmoetingen met dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. De expeditieleider zal steeds in overleg met de kapitein de best mogelijke route volgen om u op een veilige manier zoveel mogelijk te laten zien en beleven.
De reis met de Akademik Vavilov is een dag langer. U heeft dan een dag meer bij Antarctica. De reis met Island Sky is drie dagen langer.

Dag 01 Ushuaia - Beaglekanaal

Rond 16.00u wordt u verwacht op de kade in Ushuaia. Na het inschepen volgt een veiligheidsinstructie en gaat het schip op weg door het Beaglekanaal.

Dag 02 + 03 Op zee

Bij het ontwaken, zult u merken dat u zich op de Drake Passage bevindt. Het is even wennen, maar meestal herstellen de meeste mensen zich (met of zonder hulp van medicijnen) al snel en kunt u naar het ontbijt. Daarna zullen er informatieve lezingen gehouden worden. Bij mooi weer kunt u buiten op dek de vogels bekijken die het schip volgen. Misschien duiken er dolfijnen of walvissen op.
De eerste ijsbergen worden op de tweede dag op zee verwacht. Kleine stipjes aan de horizon, blijken uiteindelijk torenhoge kolossen te zijn in de mooiste schakeringen wit en blauw. nog later kunt u waarschijnlijk de eerste contouren van land aan de horizon ontdekken. 

Dag 04 - 07 Antarctica

Het schip zal het Antarctische Schiereiland naderen ter hoogte van de Melchiorarchipel. Via het Schollaertkanaal wordt richting het eiland Cuverville gevaren. Onderweg kunnen mogelijk al de eerste walvissen gezien worden. Op Cuverville broeden voornamelijk Ezelspinguïns. De jongen zullen nu bijna allemaal al hun volwassen verenkleed hebben en zo goed als voor zichzelf kunnen zorgen. De ouders kunnen nu ruien. Rond de kolonie zijn vast nog wel Zuidpoolkippen en Zuidpooljagers te vinden. Er zijn altijd pinguïns die om wat voor reden dan ook het leven laten. Zij worden dan door de Zuidpoolkippen en de jagers opgeruimd.
Neko Harbour is een van de plaatsen op het continent Antarctica. Paradise Bay is een van de mooiste plaatsen om met de zodiacs rond te varen. Enorme, blauwe gletsjerwanden eindigen in de baai. Het is tevens de baai waar heel vaak Bultruggen rondzwemmen. De kans is dus erg groot om deze machtige dieren hier te zien. Ook de kleinere Dwergvinvissen duiken hier regelmatig op.
Daarna wordt verder gevaren door het indrukwekkende Neumayerkanaal richting het Britse station Port Lockroy. Ook nu weer kunnen Bultruggen, Dwergvinvissen of Orka's zomaar opduiken. Zowel bij het station als op het nabij gelegen Jougla Point kan een landing gemaakt worden. Als het station nog open is, kunt u het kleine museum en souvenirwinkel bezoeken. U kunt hier zelfs kaarten per post verzenden. Bij Jougla Point ligt het skelet van een Vinvis. Wanneer er een pinguïn tussen doorloopt, krijgt u pas echt het gevoel van hoe groot een dergelijk walvis is.
Het Lemairekanaal staat op ieders verlanglijstje. Via deze spectaculaire doorgang wordt het zuidelijkste eiland van de reis bereikt: Petermann. Omdat dit zover zuidelijk ligt, zullen de pinguïns hier nog niet zover zijn als bijvoorbeeld op Cuverville. De bijna volwassen Adéliekuikens hebben nu vaak nog een eigenwijze pluk dons boven op hun kop staan. Het landschap is werkelijk adembenemend. In een van de ondiepe baaien stranden vaak ijsbergen. Weer een goede gelegenheid om met de zodiacs hier tussendoor te varen.
Alhoewel er altijd foto's te zien van het Lemairekanaal van noord naar zuid, is de terugvaart ook zeker net zo indrukwekkend. Daarna vaart het schip richting Melchioreilanden waar mogelijk nog een laatste landing of zodiaccruise gemaakt kan worden.

Dag 08 + 09 Drake Passage

Na het verlaten van het Antarctisch Schiereiland zullen er nog enige tijd grote ijsbergen te zien zijn. Ook groepen pinguïns en zeehonden zullen nog regelmatig opduiken. De Reuzenalbatrossen zullen weer regelmatig te zien zijn. Ze zweven in grote cirkel op thermiek van de golven. Maar op gegeven moment zullen ook zij niet meer te zien zijn. Alleen de Wenkbrauwalbatrossen en Kaapse Duiven zullen het schip tot aan Ushuaia begeleiden.
De oversteek over de Drake Passage geeft u de gelegenheid om alle indrukken te laten inzinken. U kunt rustig al uw foto's bekijken of die van uw nieuwe vrienden.
Als het helder weer is, zult u laat in de avond van de tweede dag op zee de kustlijn van Vuurland aan de horizon kunnen zien en heel misschien zelfs de vervaarlijke rotsen rond Kaap Hoorn.  

Dag 10 Ushuaia

Rond middernacht vaart het schip de monding van het Beaglekanaal in. Hier wordt de loods aan boord genomen en kan het schip doorvaren naar Ushuaia waar het vroeg in de ochtend aankomt.
Na het ontbijt kunt u aan de kade in Ushuaia ontschepen.

Data & Prijzen 2017-2018

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Ushuaia.

DataReisduurSchip
19 mrt - 28 mrt 201809 nachtenPlancius
23 mrt - 02 apr 201810 nachtenAkademik S.Vavilov

Akademik Sergey Vavilov // max. 92 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype23 maart 2018
10 nachten
Beschikbaar
A 3-pers. hut€ 7.051,00VOL
BS 2-pers. hut€ 8.751,00VOL
B 2-pers. hut€ 9.601,00VOL
C 2-pers. hut€ 10.451,00VOL
S-Suite 2-pers.€ 11.386,00VOL
One Oceansuite€ 13.001,00VOL
Kajakken€ 676,00VOL
KamperenGRATISVOL
FotoworkshopGRATISVOL

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype19 maart 2018
09 nachten
Beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 4.550,00VOL
BP 3-pers. hut€ 5.050,00VOL
BP 2-pers. hut€ 5.500,00VOL
BW 2-pers. hut€ 5.800,00VOL
Deluxe 2-pers.€ 6.300,00VOL
C 2-pers. hut€ 6.750,00VOL

Scheepsinformatie:

Voor dekkenplan, beschrijving van de hutten en foto's van schip en hutten, kunt u hier doorklikken naar de Akademik Sergey Vavilov en de Plancius.

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 21 december 2017.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3- pers. hut kunt u op indeling of met drie tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Akademik Sergey Vavilov:
Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, dan kunt u tegen betaling van een toeslag van 50% van de betreffende 2-pers. hut, of 100% van de suite deze voor alleengebruik boeken.

Plancius:
Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, dan kunt u tegen betaling van een toeslag van 70% van de betreffende 2-pers. hut voor alleengebruik boeken.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, uitgebreid informatiepakket met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia, individuele transfers, eventueel benodigde overnachtingen in Buenos Aires en Ushuaia, eventuele brandstofstoeslag, verzekeringen, drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard. Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden. Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen 2018-2019

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Ushuaia (Argentinië).

DataBeschikbaarheidReisduurSchip
02 mrt - 15 mrt 2019zie prijstabel13* nachtenIsland Sky
03 mrt - 13 mrt 2019alle huttypen10 nachtenAkademik Vavilov
22 mrt - 31 mrt 2019zie prijstabel09 nachtenPlancius
23 mrt - 02 apr 2019alle huttypen10 nachtenAkademik Vavilov

Akademik Vavilov // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING:
Bij boeking vóór 31 jan 2018 US$ 1500 p.p. korting.

bij koers US$1,00 = € 0,85
AccommodatieBeide vertrekken
10 nachten
A 3-pers. hut€ 7.391,00
BS 2-pers. hut€ 9.176,00
B 2-pers. hut€ 10.026,00
C 2-pers. hut€ 10.876,00
Suite 2-pers.€ 11.896,00
One Ocean 2-pers. suite€ 13.511,00
Kajakken€ 676,00

Island Sky // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon
AANBIEDING
Bij boeking voor 30 jan 2018 30% korting op geselecteerde hutten.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype02 mrt 2019
13* nachten
Beschikbaar
Triple suite€ 8.496,00ja
Porthole suite€ 10.621,00ja
Window suite€ 12.406,00ja
Promenade suite€ 13.001,00ja
Deluxe suite€ 13.341,00VOL
Veranda suite€ 14.021,00ja
Penthouse suite€ 16.146,00ja
Owners suite€ 18.696,00VOL
Kamperen€ 107,00ja
Kajakken€ 591,00ja

Plancius // max 120 passagiers

Prijzen per persoon

Acommodatie22 mrt 2019
09 nachten
Beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 4.700,003x man / 2x vrouw
BP 3-pers. hut€ 5.200,001 hut
BP 2-pers. hut€ 5.700,00voldoende
BW 2-pers. hut€ 5.950,00voldoende
Deluxe 2-pers. hut€ 6.450,002 hutten
C 2-pers.€ 6.900,00voldoende

Scheepsinformatie:

Voor dekkenplan, beschrijving van de hutten en foto's van schip en hutten, kunt u hier doorklikken naar de Akademik Vavilov, en Plancius.

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 21 december 2017.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3- c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Akademik Ioffe:
Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, dan kunt u tegen betaling van een toeslag van 50% van de betreffende 2-pers. hut, of 100% van de suite deze voor alleengebruik boeken.
Plancius:
Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, dan kunt u tegen betaling van een toeslag van 70% van de betreffende 2-pers. hut, deze voor alleengebruik boeken.
Island Sky
Een beperkt aantal 2-pers. hutten mogen verkocht worden tegen een  
1-pers. toeslag van 70%. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, uitgebreid informatiepakket met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica, SGR-dekking.

Extra inclusief bij Island Sky:
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, groepstransfer van het hotel naar de kade, expeditieparka die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia, individuele transfers, eventueel benodigde overnachtingen in Buenos Aires en Ushuaia, eventuele brandstofstoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard. Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Beide rederijen behouden zich het recht voor, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden.
Prijsindicatie 
retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourlijnvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia vanaf ca. € 1.200,00 incl. belastingen en toeslagen. Bij aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen kan de prijs lager uitvallen. In december zijn de vluchttarieven over het algemeen hoger.
** KLM vliegt drie tot vier keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. **

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.