Reisinformatie

Reisperiode

In de periode van half juni tot eind augustus heeft u de meeste kans Potvissen te zien voor de kust van de Vesterålen. Vanuit Andenes worden al jaren walvissafari's georganiseerd. Van half juni tot eind augustus varen de boten dagelijks uit.
In de directe omgeving van Andenes ligt het eiland Bleiksøya. U mag hier niet land, maar de excursieboot vaart er wel omheen. Dit rotsige eiland zit van top tot waterlijk vol met broedende zeevogels. Jan-van-genten, Atlantische papegaaiduikers, alken en Drieteenmeeuwen. Ook de majestueuze Europese Zeearend laat zich hier regelmatig zien.

Reisbeschrijving

U vliegt van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Evenes. Bij aankomst op de luchthaven van Evenes staat uw huurauto klaar. In de zomer is het hier zo goed als 24 uur licht. U heeft nog voldoende tijd om de 120 km naar Andenes te rijden.
U verblijft hier drie nachten in het Norlandia Andrikken Hotel.
Een walvissafari is voor u geboekt. De overige dagen kunt u zelf invullen. U kunt zo op eigen gelegenheid de Vesterålen en Lofoten gaan verkennen. Het adembenemende landschap met de kleine dorpjes en kleurrijke huisjes vormt het decor voor uw uitstapjes. Vikinghistorie, visserijgeschiedenis, glas- en kunstverzamelingen zijn te vinden in diverse musea die u onderweg kunt tegenkomen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen, te kanoën, te kajakken, te snorkelen en te duiken.
Op de achtste dag levert u de auto in op de luchthaven van Evenes vanwaar u via Oslo terug vliegt naar Amsterdam of Brussel.

Geheel verzorgde fly-drive

Indien gewenst, kunnen ook de overige overnachtingen voor u verzorgd worden. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Verlenging of combinatie

U kunt deze reis ook verlengen en/of combineren met een verblijf in andere delen van Noorwegen. Het is daarbij ook mogelijk om de huurauto, tegen meerprijs, op een andere locatie in te leveren.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Evenes - Andenes

Lijnvlucht Amsterdam of Brussel - Oslo - Evenes. Aankomst in Evenes. Huurauto ophalen en naar Andenes. Overnachting in hotel.

Dag 02 - 03 Op zoek naar walvissen

Er is 1 walvisexcursie geboekt. Overige tijd ter vrije besteding. Overnachtingen in hotel.

Dag 04 - 07 Lofoten en Vesterålen

Dagen ter vrije besteding. Overnachtingen op eigen gelegenheid.

Dag 08 Evenes - Oslo - Amsterdam

Huurauto inleveren op de luchthaven. Lijnvlucht Evenes - Oslo - Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Amsterdam of Brussel.

DataReisduur
Dagelijks, (behalve za) van 04 jun t/m 27 aug 201807 nachten

Prijzen per persoon

Prijs voor andere samenstellingen op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. hotelkamer d/t€ 1.097,00
in 1-pers. hotelkamer d/t€ 1.562,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Evenes in de goedkoopste klasse, 03 hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, 01 walvissafari (3 tot 5 uur), 07 dagen autohuur in categorie A (Smart for Two of gelijkwaardig) incl. ongelimiteerd aantal kilometers, CDW en belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van luchthavenbelastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, overige overnachtingen en maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Belangrijk bij de autohuur:

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en belastingen. 
Er is bij schade door eigen schuld een eigen risico van NOK 8000. U kunt u voor dit risico verzekeren voor circa € 44,00.
* U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat nog minstens een jaar geldig is.
* U dient in het bezit te zijn van een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
* Voor bestuurders van 19-24 jaar geldt een toeslag van NOK 110 per dag/per bestuurder.
* Toeslag voor een bestuurder van 19-25 jaar: NOK 100 per dag/per bestuurder.

Verlenging en/of combinatie:

Deze reis is eenvoudig te verlengen in Noorwegen of the combineren met andere reizen in Noorwegen en/of Spitsbergen. Wilt u een voorstel ontvangen? Mail of uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.