Reisinformatie

Pond Inlet, dorp in het noorden van Baffin (Nunavut, Canada)

Op de noordpunt van Baffin ligt Pond Inlet. De hier aanwezige polynja (jaarrond ijsvrij water) was voor de eerste bewoners reden om zich hier te vestigen. In en rond de polynja zijn altijd wel prooidieren te vinden. Ook voor ijsberen! In de omgeving ligt tevens het broedgebied van o.a. Sneeuwganzen, Eidereenden en Vorkstaartmeeuwen. De de trekroute van de Groenlandse Walvis en walrussen loopt hier dicht onder de kust.
In de Inuit gemeenschap Pond Inlet kunt u kennismaken met het dagelijkse leven in deze noordelijke omgeving. U kunt hier ook de tevens creaties in zeepsteen, ivoor, walvisbot en marmer van de lokale kunstenaars bewonderen.
4000 jaar oude vondsten tonen aan dat hier ten tijde van de Dorset- en Thulecultuur reeds mensen leefden. Veel van de oude tradities zijn in deze geïsoleerde gemeenschap bewaard gebleven. De huidige bevolking leeft ook nu nog voornamelijk van de jacht en de visvangst.

Reisbeschrijving Per sneeuwscooter naar de pakijsrand in Nunavut (Canada)

Tijdens deze reis gaat u per sneeuwscooter naar de pakijsrand op zoek naar walvissen en ijsberen.
De reis begint met een vlucht vanuit Ottawa naar Pond Inlet. De volgende dag worden alle materialen en scooters gecheckt. Daarna vertrekt u naar de oostkust van Baffin.
Onderweg wordt overnacht in een basiskamp. Dag drie t/m zes wordt doorgebracht in het gebied ten oosten van Pond Inlet. U overnacht dan in tenten.
De nauwe zee-engte wordt aan de ene kant begrensd door Bylot en het Sirmilik NP en aan de andere kant door de steile kliffen van Baffin.
Het openbrekende ijs zorgt voor een ware explosie van leven. Zeevogels zoals (Zwarte) Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Kortbekzeekoeten en Ivoormeeuwen zoeken samen met hun partner een plaats op de kliffen op om te paren en eieren te leggen.
Beluga’s en Narwallen zijn regelmatig te zien en soms zelfs de zeldzame Groenlandse Walvis. Met zoveel voedsel binnen handbereik kan een ijsbeer natuurlijk ook nooit ver zijn!
Op dag zeven keert u weer terug in Pond Inlet. U heeft de verdere dag de gelegenheid om Pond Inlet te verkennen. In het hotel waar u overnacht, wacht een warme douche.
De volgende morgen vliegt u via Iqaluit naar Ottawa, waar de reis eindigt.

Vluchten, overnachtingen en/of verlenging

U kunt uw reis verlengen met een verblijf in Iqaluit of Ottawa. Ook is het mogeljik deze reis te combineren met andere delen van Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Vlucht van Ottawa naar Pond Inlet. Overnachting in hotel.

Dag 02

Per sneeuwscooter naar de rand van het pakijs. Kamp opzetten. Overnachting in tent.

Dag 03 - 06

Er kan o.a. worden gewandeld langs de pakijsrand. Overnachtingen in tent.

Dag 07

Terug naar Pond Inlet met de sneeuwscooter. Overnachting in hotel.

Dag 08

Vlucht van Pond Inlet naar Ottawa. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2016

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Ottawa (Canada).

DataReisduur
20 mei t/m 27 mei 201607 nachten
27 mei t/m 03 juni 201607 nachten
05 juni t/m 12 juni 201607 nachten
12 juni t/m 19 juni 201607 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
Op indeling in 2-pers. kamer en tent€ 7.277,00
in 1-pers. kamer en tent€ 13.098,00
Indicatieprijs retourvlucht Ottawa - Pond Inlet€ 2.870,00

De prijzen zijn inclusief:

rondreis volgens programma o.l.v. Engelssprekende gids, 2 overnachtingen in Pond Inlet, tijdens de sneeuwscootertocht accommodatie in 2-pers.tenten op basis van volpension, gebruik kookgerei, groepstransfers, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam - Ottawa, retourvlucht Ottawa - Pond Inlet (zie prijskolom), eventuele verhoging van de brandstoftoeslag, transfers en overnachtingen in Ottawa, verzekeringen, persoonlijke uitrusting, (fris)drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Ottawa, benodigde overnachting in Ottawa en eventuele verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Ottawa, afhankelijk van de beschikbare klasse van € 600,- tot € 1.400,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

BELANGRIJK

Kosten ontstaan door vertragingen in het vervoer vanwege weersomstandigheden worden niet vergoed. Deze zijn voor eigen rekening. U kunt dit risico afdekking door het afsluiten van een annuleringsverzkering met optie aansluitrisico.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.