Reisinformatie

Reisbeschrijving Walvisavontuur vanuit Reykjavík

U wilt een korte vakantie naar IJsland en u wilt vooral walvissen en dolfijnen zien, dan is een weekje Reykjavík een goede keuze.
Begin mei zijn er al met enige zekerheid Witsnuitdolfijnen en Dwergvinvissen te zien in de IJslandse wateren. De grotere walvissen, zoals de Bultrug en de Potvis verschijnen pas in juni. 
Er zijn twee walvissafari's (Reykjavík en Húsavík) voor u gereserveerd, evenals een excursie naar Geysir, Gullfoss en het Þingvellir NP. Tijdens de excursie naar Húsavík bezoekt u tevens de immense Goðafoss en het vogelrijke meer Mývatn. De overige twee dagen kunt u zelf invullen met optionele excursies en/of het verkennen van de stad Reykjavík.
De week begint of eindigt met een weldadig bad in de Blue Lagoon (optioneel, gezien de drukte op IJsland wel aan te raden om van te voren te boeken). 
U vliegt met Icelandair naar IJsland en verblijft naar keuze in een pension of hotel. 

Overige excursiemogelijkheden:

Er zijn nog diverse excursies om Reykjavík en directe omgeving te verkennen.  
> Langs de weg langs zuidkust zijn grote watervallen, de toegang tot gebieden zoals Thorsmörk, Landmannalaugar en het Skaftafell NP. Verder kunt u hier onder andere een boottocht maken over het gletsjermeer met ijsbergen Jökulsárlón, een bezoek brengen aan de vogelrots met papegaaiduikers bij Ingolfshöfdi of per boot oversteken naar de Vestmaneilanden. 
> Op de Vatnajökull en de Myrdalsjökull zijn sneeuwscootertochten en gletsjerwandelingen te maken.
> Aan de westkust kunt u Snæfellsness met de Snæfellsjökull bezoeken. Er is een safari per boot mogelijk langs de vogelrijke kusten. U kunt per bus of per vliegtuig naar het noorden om daar het water- en vogelrijke gebied Mývatn te bezoeken en/of een walvissafari te maken vanuit Húsavík.
> Voor de actieve reizigers zijn er nog mogelijkheden om paard te rijden, te raften, te kajakken, te snorkelen en/of te duiken.
Uitgebreide informatie vindt op de pagina van Reykjavík.

Excursies naar Oost- en West-Groenland

U kunt ook een dagexcursie maken naar het dorp Kulusuk in Oost-Groenland. De dagexcursies zijn in verhouding erg duur en u bent maar heel kort ter plaatse. Wij raden u daarom aan om wat langer te gaan en minstens twee of drie nachten in Groenland te blijven.
Nu Air Iceland ook naar Ilulissat vliegt, is het ook mogelijk om een excursie van een aantal dagen naar deze beroemde plaats aan de Diskobaai te maken.
Vraag ons naar de mogelijkheden, we leggen ze u graag voor.

Accommodaties

Een kleine greep uit de mogelijke accommodaties. Heeft u een ander hotel of pension op het oog? Laat het ons weten!
Hotel Cabin ligt aan de rand van het centrum bij de haven van Reykjavík. Er zijn (kleine) standaard kamers, grotere Deluxe kamers en mooie Superiorkamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Er is een inpandig restaurant waar het ontbijtbuffet is en het dinerbuffet. Naast de receptie is de bar met verschillende zitjes.
Hotel Arnarhvoll ligt aan de rand van het centrum bij de haven. Het is in september 2008 geopend. De inrichting is trendy in zwart, wit en rood. De kamers zijn zijn niet erg groot maar wel doelmatig ingericht. Vanuit het Panoramarestaurant op de bovenverdieping heeft u uitzicht over de haven en het achterliggende berglandschap. De keuken is uitstekend en heeft verrassende menu's.

Reis van dag-tot-dag

BELANGRIJK:

Onderstaand dag-tot-dagprogramma is een voorbeeld. De excursies en vrije dagen kunnen in overleg ingedeeld worden.

Dag 01 Amsterdam/Brussel - IJsland

Lijnvlucht Icelandair Amsterdam/Brussel - Keflavík. Vanhier gaat u per Flybus naar het pension of hotel in Reykjavík. Overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Reykjavïk en walvissen

Vandaag gaat u meteen op walvissafari vanuit de haven van Reykjavík. Er zijn verschillende tijdstippen mogelijk. Tijdens de walvissafari gaat men op zoek naar walvissen en dolfijnen die zich in de omgeving ophouden. Dit kunnen o.a. Dwegvinvissen en Bultruggen zijn. Vaak wordt er ook langs de kliffen gevaren om de altijd fotogenieke papegaaiduikers te zien.
De verdere dag kunt u Reykjavík verkennen. Er zijn parken, musea, kerken en authentieke straatjes.
Overnachting in hotel/pension op basis van logies/ontbijt. 

Dag 03 Golden Circle: Geysir, Gullfoss, Þingvellir NP

Vandaag staat in het teken van de geologische fenomenen van IJsland:
> het geothermische gebied Geysir met de grote spuitende heetwaterbron Strokkur, verschillende kleinere geisers, stoomketeltjes en de inmiddels uitgewerkte bron Geysir.
> Gullfoss, de gouden waterval met verschillende plateaus, die vanaf verschillende plaatsen gezien kan worden.
> Þingvellir NP, het gebied waar in 930 een eerste vorm van parlement (Alþing) bijeenkwam. Tevens is hier de kloof te zien tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische Continent. 
Na een lange dag wordt u weer terug gebrqcht naar het pension of hotel waar u verlbijft voor overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 04 Reykjavík, dag ter vrije besteding

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een optionele excursie bijvoorbeeld langs de zuidkust, naar het kleurrijke Landmannalaugar, naar Snæfellsnes, het schiereiland aan de westkust.
Of u kunt de stad Reykjavík verder verkennen.  
Overnachting in het pension of hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 05 Het noorden van IJsland

na een vroeg ontbijt wordt u op het vliegveld in Reykjavík verwacht voor de vlucht naar Akureyri, de grootste stad in het noorden van IJsland. Van hieruit gaat u richting Húsavík voor de walvissafari op zoek naar o.a. de grote walvissen zoals de Blauwe Vinvis, de Bultrug en Dwergvinvis.
Onderweg wordt gestopt bij de waterval Goðafoss en bij Mývatn. Rond het meer kunt u niet alleen veel vogels zien, maar ook de pseudokraters en bizarre lavastructuren.
Aan het einde van de middag vliegt u vanuit Akureyri weer terug naar Reykjavík.
Overnachting in het pension of hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 06 Reykjavík, dag ter vrije besteding

Vandaag heeft u weer ter vrije besteding.
Er zijn verschillende optionele excursies mogelijk. U kunt ook lekker wandelen langs het water of door de stad. 
Overnachting in pension of hotel op basis van logies/ontbijt. 

Dag 07 De Blue Lagoon

In de loop van de ochtend wordt u naar de Blue Lagoon gebracht. Hier kunt badderen in het warme, soms hete water en/of u laten verwennen met een massage of andere behandeling. Let op: toegang tot Blue Lagoon en eventuele massages zijn niet inclusief. Indien gewenst (aan te raden) kunnen wij dit wel voor u boeken.
Daarna wordt u opgehaald en naar de Northern Light Inn gebracht voor de laatste overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 08 IJsland - Amsterdam / Brussel

Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig wordt u of 's morgen heel vroeg of aan het begin van de middag naar de luchthaven Keflavík gebracht. Daarna vliegt u met Icelandair terug naar Amsterdam / Brussel.

Data & Prijzen 2017

Vertrek

Deze reis begint en eindigt naar keuze op de luchthaven Schiphol (Amsterdam) of Zaventem (Brussel).

DataReisduur
Vertrek dagelijks van 17 juni tot 31 aug 201707 nachten

Prijzen per persoon op basis van logies/ontbijt, vanaf

Accommodatie2-pers. kamer
1-pers. kamer
Hotel Cabin€ 1.757,00€ 2.223,00
Hotel Arnarhvoll€ 2.147,00€ 3.115,00

De prijzen zijn inclusief:

Icelandairlijnvlucht Amsterdam of Brussel - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, transfer van de luchthaven Keflavík naar uw hotel of pension in Reykjavík en v.v., 07 nachten in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt, walvisexcursie vanuit Reykjavík, excursie naar Mývatn en walvissafari vanuit Húsavík, Golden Circle Tour met Engelssprekende gids, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, lunches en diners, overige excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.