Ga naar inhoud

Hondensledetochten

:alttitle:

Hondensledetochten

In het hoge noorden (de Arctis) gebruikt men van oudsher de hondenslede om zich in de winter te verplaatsen. In Groenland en Canada wordt de hondenslede door Inuit in de winter nog steeds gebruikt voor de jacht. In Kamtsjatka (Rusland) wordt de hondenslede gebruikt door rendierherders om bij de kudden te blijven en deze bijeen te drijven.
Pelsjagers in Alaska, Yukon en op Spitsbergen hebben destijds de gebruiken van de Inuit en Samen overgenomen. Tegenwoordig worden de hondenteams in Alaska en Yukon meer gehouden voor de sport. Aan het einde van de winter worden grote evenementen gehouden, zoals de Iditarod in Alaska. Maar ook in Noorwegen (bijv. van Alta naar Kirkenes en terug) races met hondensleden tot de winterse vermaken. Op Spitsbergen en in Finland worden de meeste honden alleen voor toeristische hondensledetochten en -expedities gehouden.

Wilt u meer weten of kunt u niet vinden wat u zoekt? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een bezoek aan ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag verder.

Terug naar boven