Ga naar inhoud

Rendieren- & kariboereizen

:alttitle:

Rendieren- & kariboereizen

Rendieren en kariboes zijn kuddedieren. In Canada en Alaska zijn er nog veel wilde kariboes die in het voorjaar in enorme aantallen van hun overwinteringsgebieden naar de zomergebieden trekken. Hier worden de kalfjes geboren en foerageren ze de hele zomer op de uitgestrekte toendra. Deze immense migratie is geweldig om gade te slaan en te fotograferen. Alleszins een reden om een dergelijke reis te ondernemen.
In Scandinavië en Rusland worden rendieren over het algemeen door rendierherders (o.a. Samen, Nenets en Even) gehouden. Hier zijn half wilde dieren, maar ook deze dieren migreren met de seizoenen naar het noorden en weer naar het zuiden. Het is een bijzondere belevenis om een paar dagen door te brengen bij de rendierherders in hun zomer- of winterkamp. In het voorjaar zijn er feesten met allerlei spelen die een relatie hebben met de rendieren. Ook dit kunt u bijwonen en meedoen aan de spelen.
Op Groenland en op Spitsbergen leven wilde rendieren in kleine groepjes die min of meer op vaste gebieden verblijven.

Wilt u meer informatie of kunt u niet vinden wat u zoekt? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een bezoek aan ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag verder.

Kijk hier voor reizen die u meenemen naar de bestemming waar rendieren / kariboes in het wild leven of waar men rendieren houdt .......

Terug naar boven