Ga naar inhoud

Noorderlichtreizen

:alttitle:

Noorderlichtreizen

Het verschijnsel noorderlicht (Aurora Borealis) is een van de spectaculairste en fascinerendste natuurverschijnselen in het noordpoolgebied.
Zodra het 's nachts weer voldoende donker wordt en de temperatuur richting vriespunt zakt, kan er in het gehele noordpoolgebied noorderlicht waargenomen worden. Om het te kunnen zien, is het wel nodig dat de hemel licht bewolkt of liever zelfs onbewolkt is. Het noorderlicht dringt niet door een wolkendek heen. Een volle maan kan, als er niet veel activiteit is, veel van het schijnsel wegnemen. Bij sterke activiteit kan een volle maan juiste voor bijzondere foto's zorgen (zie bij voorbeeld de derde foto in de reeks).
Activiteit van noorderlicht wordt aangegeven van 0 t/m 9. De kaartafbeelding laat zien waar het noorderlicht te zien is bij activiteit 5. In het gebied onder de groene band is het noorderlicht dan waar te nemen boven u.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een bezoek aan ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag verder.

Terug naar boven