Ga naar inhoud

Informatiebijeenkomsten en Beursdeelname

Pool-tot-pooldag

Een jaarlijks weerkerend event waar mensen met passie voor de poolgebieden elkaar ontmoeten. Er is een programma met lezingen door mensen die hun werkterrein in de poolgebieden hebben en hier op een populair wetenschappelijke manier over praten. In verband met mogelijk nog geldende coronamaatregelen kan het zijn dat deze dag op andere wijze zal worden gehouden dan gebruikelijk. We houden u op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Datum: 13 maart 2021
Museum voor Volkenkunde, Steenstraat 1 te Leiden.
Aanvang 10.00u en einde 17.00u. Aanmelden zal mogelijk zijn vanaf het moment dat duidelijk is of deze dag in het museum gehouden kan worden of op een andere wijze.
Als de dag in het museum kan worden gehouden, zullen de kosten bedragen ca. € 35,- per persoon bedragen. Museumjaarkaarthouders ontvangen € 5,- korting per persoon.

Voor 2021 staan de volgende sprekers gepland:

Dr. Sander Veraverbeke Universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Hij onderzoekt natuurbranden in het hoge noorden. Wat zijn de oorzaken en wat zijn de gevolgen. Moderne middelen zoals satellieten worden gebruikt voor waarnemen. Vraagstukken van het onderzoek zijn: zijn deze branden te voorspellen en wellicht daarmee te voorkomen?

Dr. Christian Deklein bodemkundige.
Hij vertelt hier over de relatie tussen bodem, natuur en mens.
Voor zijn onderzoek heeft hij o.a. een jaar doorgebracht op IJsland en heeft gewerkt bij Landgræðsla ríkisins en Skógræktin, het rijksinstituut bodem conservatie respectievelijk het rijksinstituut bos- & natuurbeheer IJsland.

Jack Kauw, docent scheikunde aan een middelbare school in Zaandam. Als je hem als leraar hebt, kan het je zomaar overkomen dat je voor een werkstuk gevraagd wordt om mee te gaan op wandelexpeditie op Spitsbergen. Een van de werkstukken afgelopen jaar betrof Het Spitsbergen Verdrag. Een onderwerp waar Jack u graag alles over verteld.

Otto Plantema. Fervent vogelliefhebber en fotograaf. Hij bezocht vele polaire gebieden en verloor zijn hart aan de albatrossen. Zijn voorliefde voor deze dieren gaat zover dat hij er onlangs een mooi boek met natuurlijk zijn eigen foto's en veel wetenswaardigheden over heeft uitgegeven. Met de aankoop van zijn boek, steunt u tevens het Albatros Taskforce van Birdlife International.

Dr. Ruud Poortier, letterkundige die in 2014 promoveerde op de herinnering die de dichter Hendrik Tollens (1780-1856) ons heeft nagelaten.
200 jaar geleden werd het dichtstuk “De Overwintering der Hollanders op Nova Zembla” van Hendrik Tollens met goud bekroond. Meer dan een eeuw gold het als ons ‘nationale epos’ en bepaalde het de visie van het publiek op de fameuze overwintering van Van Heemskerck en Barentsz in de winter van 1596-1597. Hij laat u meereizen op de tocht tussen een behaaglijk Rotterdams schrijfbureau en de koude werkelijkheid van Nova Zembla. Een negentiende-eeuwse verbeelding van een zestiende-eeuwse poolreis op een Pool-tot-Pooldag in 2021…

___________________________________________________________________________________

Reis om de Wereld met de Maatwerkspecialisten

Reis rond de Wereld met de Maatwerkspecialisten!
In verband met de huidige en te verwachten maatregelen die nog wel even zullen aanhouden, hebben we besloten om de informatiedag voorlopig uit te stellen tot 03 oktober 2021. Zodra er een datum kan worden vastgesteld, zal deze publiceerd worden.

De informatiedag zal gehouden worden bij Tioga Tours, aan de Marconistraat 15 in Zwolle.
De zaal is geopend van 10.00u - 16.00u.

Deelnemers zijn:
> Out in Africa (Zuidelijk Afrika)
> Beluga Adventures (Noordpoolgebieden & Antarctica)
> Walkabout (Australië & Nieuw-Zeeland)
> Tioga Tours (USA & Canada).
> Dimsum Reizen (Azië)
> Bon Travel (Caribisch gebied)
U kunt hier praten met onze specialisten en presentaties bijwonen.

Het lezingenprogramma zal bekendgemaakt worden als de datum voor deze dag is vastgesteld.
____________________________________________________________________________________

Terug naar boven