Ga naar inhoud

Reizen & reisinformatie Arctisch Canada

Land van grote diversiteit aan landschappen, cultuur en ongerepte natuur

:alttitle:

Arctisch Canada

Nunavut, Nunavik, Labrador, het noordelijk deel van de Northwest Territories en de noordelijke kuststrook van Yukon vormen Arctisch Canada. Vaak worden Newfoundland en het gebied rondom de Hudsonbaai ook tot dit polaire gebied gerekend.
De gebieden bestaan voor een groot deel uit toendra’s met slechts hier en daar in de luwte nog enig struikgewas. Echte bomen komen er niet voor, en hoe noordelijker, hoe lager de struiken en planten, tot slechts mossen en korstmossen overblijven. Het zijn gebieden die in de tijd van de grote poolexpedities konden rekenen op de belangstelling van mannen als Amundsen, Peary en Franklin, die uiteindelijk resulteerde in de ontdekking van de Noordwestelijke doorgang (Noordwest-Passage).
Doordat er (bijna) geen wegen zijn, is het geen gemakkelijk bereisbaar gedeelte van Canada. U zult daarom deels moeten vliegen of varen of delen per kajak of te voet moeten afleggen. Alleen Newfoundland en Yukon lenen zich voor een fly-drive. Vanwege het redelijk uitgebreide netwerk van vluchten zijn de meeste bestemmingen, als u geen haast heeft, te combineren.

Terug naar boven