Ga naar inhoud

De Noordwest-Passage

Reizen in het kielzog van de grote poolontdekkingsreizigers.

:alttitle:

De Noordwest-Passage

Aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw werden grote expedities uitgerust om een vaarroute langs het noorden van Alaska en Canada en Rusland te vinden. De zuidelijke vaarroute langs Zuid-Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika was gevaarlijk vanwege piraterij en de woeste stormen die vooral in de omgeving van Kaap Hoorn woedden. Er was dus een grote commerciële druk om alternatieven te vinden voor de handel tussen landen in Europa en China en Azië. Alhoewel onlangs het eerste, grote vrachtschip vanuit China via de noordoostelijke doorvaart naar Rotterdam is gevaren, is dit (nog) geen gebruikelijke route. De noordwestelijke doorvaart zal ook in de nabije toekomst nog niet als handelsroute gebruikt gaan worden.
Wel zijn er nu jaarlijks enkele avontuurlijke scheepsreizen door een prachtig landschap met veel gletsjers en pakijs, langs kleine nederzettingen en historische plaatsen.
Laat u verleiden tot het volgen van de grote expedities en ga mee op een van de reizen aan boord van o.a. de ijsversterkte expeditiecruiseschepen Ultramarine en de Ocean Endeavour.

Terug naar boven