Ga naar inhoud

Îles de la Madeleine

:alttitle:

Îles de la Madeleine

Îles de la Madeleine is een van de eilandengroepen in de St. Lawrencebaai aan de ooskust van Canada. Het gebied staat bekend om de walvissen die hier in de zomer vertoeven en de Zadelrobben die er aan het einde van de winter hun jongen op het pakijs werpen.
De bewoners van de eilanden waren vroeger voornamelijk robbenjagers en kreeftenvangers. Door het verbod op de vangst van de jonge Zadelrobben zijn het de voormalige jagers die natuurliefhebbers en fotografen eind februari, begin maart met helikopters naar het de plaatsen op het pakijs brengen waar de jonge robben verblijven. Met de natuurreis Zadelrobben op Îles de la Madeleine kunt u mee om de witte zeehonden met hun grote zwarte ogen te fotograferen.
In april is het de tijd van de kreeftenvangst, waar een groot deel van het inkomen van de eilandbewoners mee verdiend wordt.
In de zomer broeden er talloze vogels op de eilanden en groeien er de mooiste planten die uitbundige bloeien. De dieprode rotskusten met gaten en grotten trekken menige fotograaf. Voor de avontuurlijke reiziger een geweldig gebied om met een huurauto te verkennen.

Terug naar boven