Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Glacier Bay en Frederick Sound

De reis begint in Sitka. Na een stadsrondtocht en een boottocht door de Sitka Sound, gaat u aan boord van de Alaskan Dream. De komende twee dagen staan in het teken van cultuur. Kake en Petersburg zijn twee kleine plaatsjes waar u o.a. de grootste totempaal kunt bewonderen. In Wilderness Bay wordt er met de kajak of zodiac (DIB) op uit getrokken. In Tracy Arm komen verschillende gletsjers uit. Het diepblauwe ijs zal u steeds weer verbazen. Het is tevens een goede plaats om verschillende vogels, zoals alken en Noordse sternen te zien. In Thomas Bay heeft u de keuze uit diverse wandelingen. Glacier Bay NP zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten. De hoge, met sneeuw bedekte bergen, de immense gletsjers die de baai eindigen met tientallen metershoge ijsmuren, het spectaculaire ijs en de ijsbergen vormen de achtergrond van de vele foto's die u hier zeker zult nemen. De Muir, de bekendste gletsjer, is 3 kilometer lang en 80 meter hoog.
Daarna gaat u verder naar Juneau, de hoofstad van Alaska. Hier is het ontschepen en kunt u de reis eventueel verlengen met een paar dagen Juneau om met de kabelbaan naar de bergtop te gaan of te wandelen in de omgeving.

Aanvullende overnachtingen voor en na de scheepsreis

Om te zorgen dat u "de boot/het vliegtuig niet mist" is het verstandig om vooraf en achteraf een overnachting in Sitka/Juneau te boeken. Onderstaand vindt u enkele mogelijkheden die wij graag voor u boeken.

Westmark Sitka:
Goed hotel gelegen in het centrum en de haven is dichtbij. Het hotel is schoon en modern ingericht. Er is een shuttle aanwezig die u van en naar de luchthaven brengt. Tegen betaling kunt u gebruik maken van het ontbijt. Er is een lift aanwezig.

Super 8 Motel Sitka:
Motel net iets buiten het centrum en de haven gelegen. Het is een motel, dus de kamers zijn schoon, maar simpel ingericht. Het ontbijt bestaat uit een bagel, cornflakes, sap en koffie/thee, welke u bij de receptie kan ophalen en naar uw kamer kan meenemen. Er is een geen lift aanwezig.

Westmark Baranof Hotel (Juneau):
Goed hotel gelegen in het centrum, dichtbij alle attracties. Het hotel is schoon en modern ingericht. Er is geen shuttledienst. In het bijbehorende café kunt u ontbijt en lunch nuttigen, in het restaurant kunt u dineren.

Goldbelt Hotel (Juneau):
Dit hotel ligt tegenover de kleine jachthaven. Het hotel is schoon. Er is een shuttledienst die u van en naar de luchthaven brengt. Er is een restaurant aanwezig. 

Het schip

Deze reizen worden uitgevoerd met het kleine expeditiecruiseschip Alaskan Dream (max. 40 passagiers). 

Benodigde vluchten, eventuele verlenging

Een bezoek aan Zuidoost-Alaska is goed te combineren met het noordelijke deel van Alaska en delen van Canada zoals Yukon. Zo kunt u naar Anchorage vliegen en vanuit daar een fly-drive maken. 
Indien gewenst kunnen wij zowel de benodigde vluchten als de fly-drive voor u verzorgen.
Wilt u een voorstel voor uw reis ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel 010 - 295 0126 voor telefonisch overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Sitka

Deze reis begint met een rondleiding door Sitka, de eerste hoofdstad van Alaska. In het begin van de 20e eeuw werd Sitka minder belangrijk omdat de walvisvaart afliep en de goudkoorts langzaam terugliep. Daarom werd in 1906 besloten om de overheid te verplaatsen naar Junea. De tocht brengt u naar het natuurhistorisch Sheldon Jackson Museum en St. Michael's Kathedraal. Daarna wordt u meegenomen op een luxe excursieboot waarmee de Sitka Sound verkend wordt. Het is uw eerste kennismaking met het indrukwekkende landschap en hopelijk enkele zeezoogdieren en zeevogels.
Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van de Alaskan Dream en gaat u op weg over de vele waterwegen van de Inside Passage.

Dag 02 Wilderness Bay en Kake

's Ochtends wordt een mooie plek opgezocht in een baai aan de noordzijde van Kuiu of Kupreanof. Hier kunt u een kajaktocht maken of eens een tocht proberen met de smalle 1-pers. kano (skiff) of een wandeling maken langs de waterlijn of door de bossen.

's Middags wordt naar Kake gevaren. Op de plaats waar nu de nederzetting Kake is, leefden al duizenden jaren Tlingitindianen. De tijd dat Alaska in Russische handen was, leefden de indianen zoals zij altijd gedaan hadden. Toen Alaska overging in Amerikaanse handen, ging het er duidelijk anders aan toe: tot aan volledige vernieging van drie nederzettingen toe.
Inmiddels zijn de meeste Tlingit teruggekeerd naar Kake. U kunt hier zien hoe totempalen gemaakt worden. In Kake staat één van de hoogste totempalen ter wereld. Tijdens de tocht door de nederzetting wordt er een tradionele dans ten tonele gebracht, kunt u een zalmkwekerij bezoeken en op zoek gaan naar beren vanaf de speciale uitkijkpost.

Dag 03 Wrangell en Petersburg

Het huidige Wrangell ligt aan het water. Voordien hebben de Tlingitindianen op verschillende plaatsen langs de rivier Stikine gewoond. Petrogliefen ten noorden van Wrangell zijn stille getuigen van prehistorische bewoning van dit gebied.
Er is een begeleide wandeling door de nederzetting waarbij onder andere het Chief Shakes Tribal House wordt bezocht.

Al ver voor onze jaartelling hadden mensen ontdekt dat de noordelijke punt van het eiland Mitkof een goede plaats was om te wonen. Petroglyphen en overblijfselen van visvallen zijn de stille getuigen van deze bewoning. Van latere data zijn is de zomerverblijven van de Tlingitindianen. Ook zij werden aangetrokken door de enorme visrijke wateren bij het eiland.
Maar ook Noorse immigranten werden aangetrokken door dit gebied. In het fjordenlandschap voelden zij zich ongetwijfeld onmiddellijk thuis. Het is aan onder andere de Noorse immigrant en ondernemer Peter Buschmann te danken dat op deze plaats een visverwerkingsfabriek en een werf gebouwd werden. De plaats is uiteindelijk naar hem vernoemd. Ook nu nog speelt de visindustrie een grote rol in het dagelijks leven van de ca. 3000 inwoners.
In de Sons of Norway Hall wordt een folkloristische dans voor u opgevoerd. Daarna kunt u de het stadje op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 04 Thomas Bay

Thomas Bay is een locatie die veel voorkomt in de verhalen van de goudzoekers. In de omgeving is veel goud en kwarts gevonden. Voordat de goudzoekers kwamen bestond er al een Tlingitdorp. Het dorp is in 1750 weggeslagen door een grote aardverschuiving, waardoor het complete dorp werd verwoest en circa 500 inwoners omkwamen. Daarom staat het ook wel bekend als de "Bay of death". Langs de dichtbeboste oevers worden regelmatig zwarte beren gezien. Er zijn verschillende wandelmogelijkheden in dit gebied. Zo kunt u o.a. naar een morene lopen van de teruggetrokken Baird-gletsjer.

Dag 05 Tracy Armfjord en Orca Point Lodge

Zuidelijk door de Stephens Passage komt u in Tracy Armfjord. Een prachtige fjord met een tweelinggletsjer die achterin de fjord in een indrukwekkende ijsmuur eindigt. Met zodiacs zal hier worden rondgevaren op zoek naar zeehonden die op afgebroken ijsbrokken liggen te rusten. Tracy Armfjord heeft de typische U-vorm van een door gletsjers uitgesleten dal. Enorme granietenwanden omsluiten de waterweg.
De tweelinggletsjer bestaat uit de Nordelijke en Zuidelijke Swayergletsjer. In het omliggende gebied leven beren, wolven en herten. Op de hogergelegen gedeelten broeden o.a. Duifzeekoeten.
Daarna gaat u met het schip naar Orca Point Lodge voor een diner met de specialiteiten van dit gebied: krab en ander zeefruit.

Dag 06 Glacier Bay

Het Glacier Bay NP omvat niet alleen de bekendste gletsjers van Alska maar ook een omvangrijk natuurgebied waar Tlingit- en Hoonah-indianen leefden en nog leven. Na de tocht met het schip langs het indrukwekkende gletsjerfront wordt u door een een Tlingitgids meegenomen aan land. Hier leert u over de gewoonten en manier van leven van de indianen.

Dag 07 Lisianski & Pelican

Zodra men vaart tussen de eilanden Yakobi en Chichagof komt u bij Lisianski. Een inham, waar men in kan varen. Aan beide zijden heeft u prachtig uitzicht op het landschap en is er een goede kans op het zien van bruine beren en andere dieren. Aan het einde van de inham ligt Pelican. Een klein vissersdorp met ongeveer 60 inwoners. Een bezoek aan dit dorp is zeker een mooie afsluiter van de reis.

Dag 08 Juneau

De scheepsreis eindigt in Juneau. Na het ontbijt gaat u van boord. Er is een groepstransfer naar de centraal gelegen hotels en de luchthaven.

Data & Prijzen 2020

Vertrekken (07 nachten)

De reis van 17 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni, 12 juli, 26 juli, 09 aug, 23 aug en 06 sept beginnen in Juneau en eindigen in Sitka.
Alle overige reizen beginnen in Sitka en eindigen in Juneau.

DatabeschikbaarSchip
17 mei - 24 mei 2020alle huttypenAlaskan Dream
24 mei - 31 mei 2020alle huttypenAlaskan Dream
31 mei - 07 juni 2020alle huttypenAlaskan Dream
07 juni - 14 juni 2020alle huttypenAlaskan Dream
14 juni - 21 juni 2020alle huttypenAlaskan Dream
21 juni - 28 juni 2020alle huttypenAlaskan Dream
28 juni - 05 juli 2020alle huttypenAlaskan Dream
05 juli - 12 juli 2020alle huttypenAlaskan Dream
12 juli - 19 juli 2020alle huttypenAlaskan Dream
19 juli - 26 juli 2020alle huttypenAlaskan Dream
26 juli - 02 aug 2020alle huttypenAlaskan Dream
02 aug - 09 aug 2020alle huttypenAlaskan Dream
09 aug - 16 aug 2020alle huttypenAlaskan Dream
16 aug - 23 aug 2020alle huttypenAlaskan Dream
23 aug - 30 aug 2020alle huttypenAlaskan Dream
30 aug - 06 sept 2020alle huttypenAlaskan Dream
06 sept - 13 sept 2020alle huttypenAlaskan Dream
13 sept - 20 sept 2020alle huttypenAlaskan Dream

Alaskan Dream (max. 40 passagiers)

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatieAlle data
AA 2-pers. hut€ 4.984,00
AAA 2-pers. hut€ 5.672,00
Vista View€ 7.134,00
Owner's suite€ 7.306,00

Beschikbaarheid

Bijgewerkt t/m 13 september 2020.

Hutindeling

Het is niet mogelijk om op indeling te boeken. Indien u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag. Toeslag is 50% voor de AA en AAA-hutten. Andere hutten op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord in gekozen huttype op basis van volpension (inclusief koffie/thee/chocolademelk), dagelijks aangeboden excursies, gebruik van regenjas, regenbroek, laarzen en paraplu tijdens de cruise, informatiepakket en SGR-dekking

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Anchorage naar Sitka/Juneau, lokale belastingen en havengelden (indicatie tussen US$ 60 - US$ 150), eventuele overnachtingen in Anchorage, Juneau en Sitka, (fris)drankjes en fooien aan boord, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en/of Canada.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 1.800,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen. Van Anchorage naar Juneau/Sitka, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 350 tot € 600 p.p., inclusief belastingen en toeslagen.
Bij tijdelijke aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen lager uitvallen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.