Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele fly-drive Alaska

Vanaf Schiphol of Zaventem vliegt u met een overstap naar Anchorage, de hoofdstad van Alaska. Om te acclimatiseren overnacht u hier. Daarna gaat de rondreis beginnen.
U gaat in zuidelijke richting naar het Kenai Schiereiland, een prachtig gebied met veel bossen, meren en een grillige kustlijn. Tijdens de bootexcursie van Seward zult u ongetwijfeld zeeotters en wellicht Orka's of andere walvissen zien.
De tweede bestemming is het bekende en indrukwekkende Denali NP, waar een rondvlucht en een busexcursie gepland staan om dit geweldige gebied te verkennen. Tijdens de bustocht kunt u kariboes, Bruine Beren, Grizzlyberen, elanden en misschien zelfs wolven zien. Verder kunt u wandelen in het park en de nabije omgeving.
Verder noordwaarts verblijft u in Fairbanks, de tweede stad van Alaska. U kunt hier met een oude radarboot een excursie over de Chena maken.
In het Wrangell - Saint Eliasgebergte verblijft u in de Kennecott Glacier Lodge. Van hieruit kunt u de nabijgelegen gletsjer en het omliggende gebergte verkennen.
De laatste bestemming is de Knik River Lodge, waar u o.a. met een helikopter een rondvlucht over de nabijgelegen gletsjer kunt maken, of met een landing om te kajakken, te wandelen of een hondensledetocht op de gletsjer maken.
De rondrit eindigt in Anchorage waar u nog een dag ter vrije besteding heeft om de stad te verkennen of bijv. een optionele excursie kunt boeken om beren te kunnen zien.
Vanuit Anchorage vliegt u met overstap weer terug naar Schiphol of Zaventem.

Vervoer en verblijf

Voor deze reis is er een huurauto gereserveerd. De categorie is middelgroot (Toyota Corolla of gelijkwaardig). Indien u een grotere of kleinere auto wenst, is dat uiteraard mogelijk. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Het verblijf is in middenklasse hotels. Behalve in Achorage zijn er veelal maar enkele accommodaties in een plaats. Er is dus niet veel keuze. De gekozen accommodaties zijn netjes en schoon. In Anchorage, Denali, Fairbanks is het mogelijk om een hogere categorie accommodatie tegen meerprijs te boeken. De meerprijs is op aanvraag en is op basis van beschikbaarheid. In Kennecott is het mogelijk om een kamer met privé douche/toilet tegen meerprijs te boeken.

Reisperiode

Deze fly-drive kunt u van mei tot oktober boeken. In het vroege voorjaar en het najaar kunnen bergwegen echter (nog) niet open zijn. 

Voor- en najaar: mei en september / oktober
In mei komen de eerste trekvogels en kleurt het landschap weer groen. Hier en daar zullen de eerste bloemen opkomen. In september zijn er juist de herfstkleuren. En er is weer kans op het zien van het Noorderlicht. In mei kunnen sommige delen van de Dempster Highway nog afgesloten zijn.

Zomer: juni, juli en augustus
De meeste bloemen staan in bloei en de laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan open. Over het algemeen valt in deze periode ook de minste neerslag.

Combinaties en verlenging:

De genoemde route is slechts een voorbeeld en kan aangepast worden aan individuele wensen. Ook kan de reis gecombineerd worden met o.a.:
> Een kort verblijf op een van de Pribilofeilanden. 
> Een kort verblijf op Kodiak waar de grote Kodiakberen in juli en augustus op de trekkende zalmen vissen.
> Een kort verblijf naar de noordkust van Alaska Point Barrow aan de Beaufortzee.
> Een cruise door de Inside Passage.
> Combinatie met een Fly-drive door de Canadese provincie Yukon.

Wilt u hierover meer weten? Wilt u ons dan een bericht sturen met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of afspraak. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-terugbericht in.

Reis van dag-tot-dag

Dag 01 Anchorage

Lijnvlucht met overstap vanaf Schiphol of Zaventem naar Anchorage. Na aankomst per hotelshuttlebus naar het Ramada Anchorage Downtown Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 02 Anchorage - Seward

In de ochtend huurauto ophalen en rijden naar Seward. U vertrek in zuidelijke richting naar het Kenai Schiereiland. Via Highway 1 en Highway 9 komt u na circa 200 km aan in Seward. Onderweg kunt u verschillende stops maken bij o.a. Turnagain Arm. Hier worden soms Beluga's gezien. Bij Portage ziet u de Portage-gletsjer. Na Portage verlaat u de kust en gaat u voornamelijk door dichte bossen. Er is natuurlijk altijd kans op het zien van Zwarte Beren en Elanden. Vlak voor aankomst in Seward heeft u prachtig uitzicht op Kenai Lake. Algauw rijdt u Seward binnen. Seward is een leuk plaatsje, gelegen aan Resurrection Bay. Het Alaska Sea Life center is zeker een bezoek waard. Hier krijgt u uitleg over het dierenleven in de omgeving en er is een mooie tentoonstelling over de olieramp met Exxon Valdez. Een nationale ramp die heel veel gevolgen heeft gehad voor de natuur, maar ook voor de lokale bevolking en de werkgelegenheid. Overnachting in Seward Windsong Lodge of gelijkwaardig. Circa 204 km, rijtijd 2,5 uur (exclusief stops). 

Dag 03 Seward

In de ochtend wordt er een bootexcursie gemaakt naar het Kenai Fjords Nationaal Park. In het park ligt het Harding Icefield, dit is één van de grootste ijsvelden van de Verenigde Staten. Met de boottocht brengt u o.a. een bezoek aan de Aialikgletsjer of de Holgategletsjer. Welke gletsjer u bezoekt is afhankelijk van de lokale omstandigheden. Beide zijn zogenaamde kalvende gletsjers. Het front mondt uit in zee en daardoor kalft de gletsjer soms met veel geweld af. Onderweg kunt u verschillende diersoorten tegenkomen, waaronder Orka's, Steller Zeeleeuwen, Zeeotters, Papegaaiduikers en Bultruggen.
's Middags is ter vrije besteding. U zou naar het Alaska Sea Life Center kunnen gaan, indien u daar de vorige dag nog niet geweest bent. Verder kunt u wandelen in de omgeving van de Exitgletsjer. Een prachtige gletsjer midden in de bossen. Met één van de wandelingen kunt u zelfs tot dichtbij het gletsjerfront komen.
Overnachting wederom in Seward Windsong Lodge of gelijkwaardig. 

Dag 04 Seward - Girdwood

Deze ochtend gaat u naar Girdwood. U rijdt over dezelfde weg terug naar Anchorage. Ondanks dat u via dezelfde weg gaat, zal het landschap u zeker niet vervelen. In de middag is er een wandeling over de Winner Creek Trail geboekt. U wandelt door dichte bossen en u zou zelfs een Eland kunnen tegenkomen. Als het bosbesseizoen is begonnen, kunt u onderweg snoepen. Het is een makkelijke wandeling, maar goede kleding en schoenen is aan te raden. Want deze excursie gaat altijd door, dus ook met regen. Overnachting in Hotel Alyeska of gelijkwaardig.
Circa 152 km, rijtijd 2 uur (exclusief stops). 

Dag 05 Girdwood - Talkeetna

Vanuit Girdwood gaat u verder naar het noorden. U verlaat de dichte bossen en u komt meer in open gebied terecht. U komt weer langs Anchorage en vervolgt de weg Highway 1 / Glenn Highway naar Talkeetna. U komt over de brug van de Knik River en Matanuska River. Daarna kunt u een stop maken in Wasilla om eventueel te lunchen of boodschappen te doen. De weg loopt op een gegeven moment over in de George Parks Highway en een groot gedeelte van de weg loopt langs de Susitna River. Talkeetna is een kleine plaats gelegen aan deze rivier. Het is naast Denali Village de uitvalsplaats voor activiteiten in Denali NP. De dichte naaldwouden hebben plaats gemaakt voor meer loofbomen en lage struikjes. Overnachting in Talkeetna Alaskan Lodge of gelijkwaardig.
Circa 248 km, rijtijd 3 uur (exclusief stops).  

Dag 06 Talkeetna - Denali NP

In de ochtend is er een excursie per klein vliegtuigje over het gebied. U vliegt richting Denali, de hoogste berg van de Verenigde Staten. Bij helder weer kunt u de berg in volle glorie zien. Iedereen heeft een plaats bij het raam.
Daarna verder naar Denali NP. Onderweg is er natuurlijk de kans op wild en bij helder weer kunt u wellicht de berg Denali in volle glorie zien. Niet ver bij Denali Village vandaan is de accommodatie voor u gereserveerd. Overnachting in Denali Grizzly Bear Resort of gelijkwaardig. Circa 245 km, rijtijd 3 uur (exclusief stops).  

Dag 07 Denali NP

Deze dag begint u met een busexcursie het nationaal park in. Er is maar één weg die het park in gaat en alleen georganiseerde bussen mogen deze weg op. De weg is van gravel en op sommige plaatsen net breed genoeg om elkaar te passeren. De busexcursie duurt ongeveer 6-8 uur, al naar gelang de condities van de weg en hoe vaak men moet stoppen, omdat er wild is gespot. Tijdens de bustochten worden er vaak Kariboes, Elanden, Bruine Beren en Dalls Schapen gezien. En soms worden er zelfs wolven gezien. Na de excursie zou u eventueel met de huurauto nog het eerste geasfalteerde stuk (ca. 20 km) weg kunnen rijden. Hier worden vaak nog Elanden gezien. De weg stopt bij de bewaakte ingang vlak voor de gravelweg. Bij de ingang is een kleine parkeerplaats cq. draaipunt, waar u eventueel kunt uitstappen en een korte wandeling kunt maken. Overnachting wederom in Denali Grizzly Bear Resort of gelijkwaardig.

Dag 08 Denali - Fairbanks

U verlaat het nationale park en gaat verder naar het noorden. U volgt nog een tijdje de Nenana aan uw linkerhand. De weg ligt hoger en op sommige punten ziet u de kloof die de rivier heeft uitgesleten. Na de brug verlaat u de rivier en gaat u door een vlakker landschap. Het eerste dorpje is Healy, deze plaats wordt vaak als uitvalsplaats gebruikt om Denali NP te bezoeken. Dit omdat veel accommodaties binnen Denali al vrij snel vol zitten. Het landschap wisselt af met hier een daar open stukken, riviertjes en loofbomen. Zo noordelijk groeien de bomen minder snel  en minder hoog dan in het zuiden. Dit komt door o.a. door de permafrost. Hierdoor kunnen de wortels van bomen niet ver de grond ingroeien en blijven dus kleiner dan in het zuiden. Fairbanks is met circa 35.000 inwoners een middelgrote plaats. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Pioneer museum, wat geheel gewijd is aan het goudzoeken in Alaska. Overnachting in River's Edge Resort of gelijkwaardig. Circa 200 km, rijtijd 2 1/2 uur (exclusief stops).  

Dag 09 Fairbanks - Chitina - McCarthy

Vandaag staat er een lange rit op het programma naar het zuiden. De rivier de Tanana ziet u aan uw rechterhand. Op sommige punten is deze rivier heel breed en op andere plaatsen weer smal. U komt o.a. door het plaatsje North Pole en zou eventueel een bezoek kunnen brengen aan de kerstman.De reis gaat verder en de bomen worden ook groter. De bergketen Wrangell-St Elias komt steeds dichter bij. In Chitina parkeert u de huurauto bij het vliegveld en gaat u met een klein vliegtuigje verder naar de lodge. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht op de bergen en het park. Eenmaal bij de lodge aangekomen, kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Overnachting in Kennicott Glacier Lodge.
Circa 502 km, rijtijd 6 uur (exclusief stops), vlucht 30 minuten.

Dag 10 Kennicott

In de ochtend krijgt u eerst een 2 uur durende historische tocht door het mijngebied. Hier leert u alles over het werken in de mijnen en over het leven van vroeger. Daarna heeft u de verdere dag ter vrije besteding. U kunt vrij rondwandelen in het gebied. Overnachting wederom in Kennicott Glacier Lodge.

Dag 11 McCarthy - Chitina - Knik River

De ochtend begint met een vlucht van McCarthy naar Chitina. Daar pakt u de huurauto weer en rijdt u via Highway 10 en 4 naar Glennallen. U volgt de grens met het Wrangell- St. Elias gebergte, waar u wederom prachtig uitzicht op heeft bij helder weer. Bij Glennallen slaat u linksaf en gaat u verder naar het westen. Bossen, vergezichten op bergen en gletsjers, meren en rivieren wisselen elkaar af. Kortom een prachtige rit die vraagt om vele stops. Overnachting in Knik River Lodge.
Circa 371 km, rijtijd 5 uur (exclusief stops), vlucht 30 minuten.

Dag 12 Knik River Lodge

Deze dag heeft u ter besteding. U kunt op eigen gelegenheid wandelen of één van de excursies ter plaatse boeken. Men biedt o.a. helikoptertochten aan naar Lake George om aldaar 1 uur te kajakken tussen de ijsbergen van de Knik-gletsjer of een hondensledetocht op de gletsjer. Overnachting in Knik River Lodge.

Dag 13 Knik River Lodge - Anchorage

Vandaag staat er een korte rit op het programma. Eventueel kunt u in de ochtend nog een excursie doen bij de Knik River Lodge. U volgt de Knik River en een gedeelte van de Knik Arm terug naar Anchorage. Overnachting in Ramada Anchorage Downtown of gelijkwaardig

Dag 14 Anchorage

Vandaag heeft u een vrije dag in Anchorage. U kunt bijvoorbeeld één van de musea bezoeken of een fiets huren en langs de Cook Inlet fietsen. Dit is de bekende Tony Knowles Trail met mooie uitzichten op het water. Regelmatig komen mensen hier Elanden tegen. Verder heeft Anchorage vele souvenirswinkeltjes en overdekte winkelcentra om naar hartelust te winkelen. Eventueel kunt u een berenexcursie boeken. Ramada Anchorage Downtown of gelijkwaardig

Dag 15 Anchorage - Schiphol of Zaventem

In de loop van de dag lijnvlucht met overstap van Anchorage naar Schiphol of Zaventem. Overnachting in het vliegtuig.

Dag 16 Aankomst op Schiphol of Zaventem

In de loop van de ochtend aankomst op Schiphol of Zaventem.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol of Zaventem.

PeriodeReisduur
dagelijks vertrek tussen 20 mei - 29 augustus 201915 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen in een auto.
Reist u alleen of met meer personen? Dat kan ook, prijzen zijn op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. kamers€ 4.600,00
In 1-pers. kamers€ 7.165,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Schiphol of Zaventem - Anchorage in de goedkoopste klasse, 12 hotelovernachtingen naar keuze in 2-pers. kamers d/t of 1-pers. kamers d/t op basis van logies, 2 overnachtingen in Kennecott Glacier Lodge in 2-pers. kamer of 1-pers. kamer met gedeelde douche/toilet, 14 dagen autohuur (Toyota Corolla of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, lokale belastingen, cascoverzekering zonder eigen risico, diefstalverzekering, ophalen en wegbrengen in het centrum van Anchorage, busexcursie Denali NP inclusief snack, 2 uur durende excursie in Kennecott, 6 uur durende boottocht Kenai Fjords NP, 1 uur durende vluchtexcursie Talkeetna, 2-3 uur durende wandeling in Girdwood, vlucht Chitina - McCarthy en v.v. informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, eventuele kosten ophalen en wegbrengen buiten openingstijden, maaltijden, (fris)drankjes, overige excursies, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)

Aanpassing route naar uw wensen:

De genoemde route is slechts een voorbeeld, de route en reisduur kan aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Het is ook mogelijk om de fly-drive te combineren met een van de cruises door de Inside Passage.
Wilt u hierover meer weten? Wilt u ons dan een bericht sturen met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of afspraak. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-terugbericht in.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.