Reisinformatie

Reisbeschrijving Natuurreis Beren van Katmai

Bij aankomst op Kodiak wordt u verwelkomd door de gids en kunt u deelnemen aan een korte tocht langs o.a. de haven, Baranovmuseum en het National Wildlife Refuge bezoekerscentrum. 's Avonds is er een welkomstdiner waar u (voorzover nog niet eerder aanwezig) de andere deelnemers ontmoet. 
De volgende dag gaat u met een privéboot de kust langs op zoek naar de verschillende dieren, waaronder uiteraard de Kodiakbeer. U vaart langs drieteenmeeuwenkolonies, zeeleeuwenkolonies en wellicht ziet u zelfs de zeeotter ingewikkeld in kelp, zodat hij niet wegdrijft. 's Middags zal een boswandeling gemaakt worden. Daarna gaat de boot terug naar Kodiak waar u overnacht.
De derde dag vliegt u vroeg in de ochtend per watervliegtuig naar Kukak Bay, waar het bootje "Grizzly Ship" ligt te wachten. Hiermee vaart u langs de kust richting Hallo Bay. Een tocht waarbij menig Katmaibeer gezien kan worden. 
De volgende dagen staan in het teken van de Katmaibeer. U gaat regelmatig aan land om de beren van dichtbij te observeren en fotograferen. De gids neemt u mee richting de verschillende riviertjes waar de beren bij laag water zoeken naar schelpdieren en waar ze bij hoog water jagen op zalm. Naast beren en zeevogels worden vaak vossen, wolven en zeeotters gezien.
Tegen het einde van de reis gaat u weer per watervliegtuig terug naar Kodiak waar u overnacht, waarna deze reis eindigt.

Accommodatie en verblijf

Kodiak:
U verblijft in de centraal gelegen Kodiak Inn. Het is geen luxe hotel. De eenvoudige kamers zijn voorzien van douche/toilet, magnetron en mini-koelkast. Er is een restaurant aanwezig voor ontbijt, lunch en diner.

Grizzly Ship:
"Grizzly Ship" is een omgebouwde sleep-/onderzoeksboot. Het is een eenvoudige boot, met toch genoeg ruimte om deze expeditie te ondernemen. Voor de passagiers zijn er drie 2-pers. hutten met stapelbed beschikbaar. Er zijn twee gemeenschappelijke toiletten/douches. Voor de landingen wordt gebruikgemaakt van zogenaamde zodiacs. Het zijn vaak "natte" landingen, waardoor het dragen van laarzen een must is. Deze worden aan boord ter beschikking gesteld.

Benodigde vluchten, eventuele verlenging

Een bezoek aan Kodiak en Katmai is goed te combineren met een fly-drive door Alaska.
Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska.
Wilt u een voorstel voor uw reis ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel 010 - 2950126 voor telefonisch overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis.

BELANGRIJK

Het weer in in de ongeving van Katmai en Kodiak is vaak onvoorspelbaar en er wordt gevlogen met kleine vliegtuigen, daardoor is de kans op vertraging niet gering. Houd hier bij uw planning rekening mee.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kodiak

Aankomst op Kodiak. Transfer naar Kodiak Inn met kleine sightseeingtocht. Om 19.00u is er een welkomstdiner waar u de andere deelnemers en gids zult ontmoeten. Overnachting in Kodiak Inn.

Dag 02 Kodiak

Vandaag wordt langs de kust gezocht naar Kodiakberen. Het kleine bootje brengt u op plaatsen die anders onbereikbaar zijn. Tijdens de tocht zult u ongetwijfeld andere dieren zien zoals de vele zeevogels die hier broeden. Aan land zult u door de gids gewezen worden op de rijke flora en verschillende geologische fenomenen die op het vulkanische eiland te vinden zijn.
U overnachting in de Kodiak Inn.

Dag 03 Kodiak - Katmai NP

Zodra mogelijk wordt u per watervliegtuig van Kodiak naar Kukak Bay in het Katmai NP gebracht. Hier gaat u aan boord van het Grizzly Ship. Het eenvoudige maar comfortabele schip is voor de komende dagen uw hotel en "bus".
Als iedereen ingescheept is, vertrekt het schip om zoveel mogelijk mogelijk Katmaiberen te spotten!

Dag 04 - 06 Katmai NP

Beren, beren en nog eens beren. Maar er staan ook verschillende landingen gepland. Het wordt genieten van de overweldigende natuur. Dieren, planten en landschap. Overnachtingen aan boord.

Dag 07 Katmai NP - Kodiak

In de loop van de dag wordt u per watervliegtuig teruggebracht naar Kodiak. Overnachting in de Kodiak Inn.

Dag 8 Kodiak

Na het ontbijt eindigt de reis. Vanaf Kodiak kunt u terugvliegen naar Anchorage om vandaar uw reis door Alaska te vervolgen of om terug naar huis te vliegen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Kodiak (Alaska).

DataReisduur
17 juni - 24 juni 201907 nachtenspeciale fotoreis
21 juni - 28 juni 201907 nachtenspeciale fotoreis
25 juni - 02 juli 201907 nachtenspeciale fotoreis
29 juni - 06 juli 201907 nachten
03 juli - 10 juli 201907 nachten
07 juli - 14 juli 201907 nachten
11 juli - 18 juli 201907 nachtenspeciale fotoreis
15 juli - 22 juli 201807 nachtenspeciale fotoreis
19 juli - 26 juli 201907 nachten
02 aug - 09 aug 201907 nachtenspeciale fotoreis
06 aug - 13 aug 201907 nachtenspeciale fotoreis
10 aug - 17 aug 201907 nachten
14 aug - 21 aug 201907 nachten
18 aug - 25 aug 201907 nachten
22 aug - 29 aug 201907 nachtenspeciale fotoreis
26 aug - 02 sep 201907 nachtenspeciale fotoreis
30 aug - 06 sep 201907 nachten
03 sep - 10 sep 201907 nachten
07 sep - 14 sep 201907 nachtenspeciale fotoreis

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie07 nachten
Prijs in 2-pers. kamer/hut€ 7.960,00
Prijs in 1-pers. kamer/hutniet mogelijk

De prijzen zijn inclusief:

retourchartervlucht Kodiak - Kukak Bay, 3 overnachtingen in Kodiak Inn in 2-pers. kamer, 4 overnachtingen aan boord Grizzly Ship in 2-pers. hut, alle maaltijden vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 8, drinkwater, Engelstalige gidsservice, luchthaventransfer op dag 1 en op dag 8, gebruik van lieslaarzen tijdens de boottocht, benodigde vergunningen en toegangspassen, lokale belastingen, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Anchorage naar Kodiak, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag, eventuele vertrekbelasting en bagagetoeslagen, fooien, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 2.600,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen. Van Anchorage naar Kodiak, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 350 tot € 600 p.p., inclusief belastingen en toeslagen.
Bij tijdelijke aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen lager uitvallen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.