Reisinformatie

Reisbeschrijving Actieve kampeerreis door de mooiste gebieden van Alaska

De reis begint in Anchorage. De grootste plaats van Alaska (circa 280.000 inwoners) die veelal abusievelijk als hoofdstad van Alaska wordt aangemerkt. Vanaf de luchthaven gaat u met de shuttlebus naar het hotel, waar u in de avond de andere deelnemers ontmoet tijdens de informatiebijeenkomst. Daarna kunt u optioneel deelnemen aan het welkomstdiner.

De volgende ochtend gaat u al vroeg op pad met de geheel voor dit avontuur aanpaste schoolbus. Dag 2 - 4 staan in het teken van Seward op het Kenai Schiereiland. Seward is een levendig vissersplaatsje aan de Resurrection Bay. Bij aankomst op de kampeerplaats worden de tenten opgezet. De avondmaaltijd wordt gezamenlijk bereid en genuttigd. De komende drie dagen is dit kamp de uitvalsbasis, van waaruit wandelingen en excursies gemaakt worden.
Vanuit Seward vertrekken excursieboten naar Kenai Fjords NP, een van de grootste natuurreservaten in Alaska. Een boottocht mag dus niet ontbreken. Eén van de grote gletsjers nabij Seward is de Exitgletsjer. Het is niet alleen landschappelijk erg mooi, maar het is ook een goede plaats om Zwarte Beren en verschillende vogels te zien.

Vanuit Seward is het een korte tocht naar Homer dat aan de overzijde van het schiereiland ligt. U verblijft hier één nacht. Een wandeling langs het strand levert bijna altijd een ontmoeting met een Amerikaanse Zeearenden op.
Vanuit Homer brengt een boot u nabij het plaatsje Seldovia, waar u verblijft in het Adventure Camp. Hier is een tentenkamp met volle uitrusting opgesteld. Er zijn verschillende wandelingen op dit prachtige en zelden bezochte eiland. Voor de volgende dag liggen zeekajaks klaar voor een tocht over het rustige water op zoek naar zeeotters en zeehonden.

De volgende dag gaat u per boot terug naar Homer. Van daaruit rijdt de bus verder naar Hope, gelegen aan de Cook Inlet. Een overnachting aan de Turnagain Arm in het hart van de vroegere goudkoorts. Probeer uw geluk eens uit tijdens het optionele gold panning.

Op dag 9 rijdt de bus terug naar Anchorage. Passagiers van de 9daagse trip verlaten hier de groep en dit is het startpunt voor de passagiers van de 12daagse tour. In de avond is er weer een optioneel “welkomsdiner”.

De volgende bestemming is Denali NP. De rit ernaar toe brengt u door het prachtige wijdse landschap. Het is zaak om alert te blijven, want elanden, beren en prairiewolven kunnen op de meest onverwachte momenten opduiken langs de weg. Zeker als de bus de weg naar de kampeerplaats opdraait, kunnen er dieren aan alle kanten opduiken. Er kunnen ook prachtige wandelingen gemaakt worden in Denali. Een prachtige wandeling maken is ook zeker aan te raden. Lang of kort, makkelijk of moeilijk, u beslist! Doordat er twee gidsen zijn, is het programma erg flexibel. Wilt u het op een van de dagen rustig aan doen, dan kunt u in de Denali NP shuttlebus stappen. Deze bus gaat over de enige weg door het park. In het Denali NP komen Wolven, Zwarte Beren, Grizzly's, Kariboes, Rode Vossen en Wapiti's voor. Kortom de ideale plaats om wild te fotograferen.

Op dag 13 rijdt u over de zelden gereden Denali Highway richting Maclaren River Lodge, gelegen in de Maclaren River Valley. De Denali Highway werd geopend in 1957 en was oorspronkelijk de toegangsweg tot Denali NP.
Vanaf de Lodge wordt de groep per boot overgebracht naar het "Glacier Camp", waar de tenten worden opgezet. Samen met de gidsen verkent u het gebied. De volgende morgen liggen er kano's klaar waarmee de groep terug peddelt naar de Lodge.

De reis gaat verder naar het volgende nationale park, en wel het grootste van de Verenigde Staten. Wrangell-St. Elias NP ligt in het zuiden van Alaska. In het gebied liggen buiten de enorme gletsjer verschillende overblijfselen van kopermijnen. Bij Kennnecott worden nog rondleidingen door de oude fabriek gegeven. De enthousiaste gidsen brengen met hun verhalen de fabriek weer tot leven.
Het park biedt verschillende wandelmogelijkheden. Ook zijn er verschillende optionele activiteiten mogelijk zoals een gletsjerwandeling en raften. Na de actieve dagen is het heerlijk om met z'n allen rond het kampvuur het avondeten te nuttigen en met een beetje geluk te genieten van een prachtige zonsondergang.

Valdez is een plaatsje dat vooral bekend is geworden door de olieramp met de Exxon Valdez. van deze ramp is nu gelukkig weinig meer te zien. De prachtige bergachtige omgeving en het glasheldere water maken het tot een idyllische plek. Vaak drijven er in de haven zeeotters. De oudere mannetjes zijn hier in groepjes te vinden.
Er zullen verschillende wandelingen gemaakt worden in de omgeving. Wie wil kan een optionele bootexcursie boeken over de Prince William Sound. Hier worden vaak Orka's en Bultruggen gezien. Ook vaart de boot langs de kliffen met Kuif- en Gehoornde Papegaaiduikers. Met een beetje geluk zijn er nog ook Amerikaanse Zeearenden te zien.

De volgende morgen zult u helaas uw spullen weer bij elkaar moeten zoeken en u gereed moeten maken voor het vertrek. De bus brengt de groep naar de luchthaven in Anchorage vanwaar iedereen huiswaarts keert.

Accommodatie en verblijf

Behalve de eerste nacht en de 9de nacht in Anchorage wordt tijdens deze reis steeds gekampeerd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij meehelpen om de tenten op te zetten en helpen bij het voorbereiden en koken van de maaltijden. Onderstaande voorzieningen zijn op de kampeerplaatsen aanwezig.

Kampeerplaatsen
Seward: net buiten het stadje aan de zee, douches/toiletten, kampeerwinkel, kookplaatsen, wasgelegenheid, wifi.
Homer: douches/toiletten, wasgelegenheid, wifi.
Adventure Camp: bestaande tenten met vaste bedden. In het huis van de gastheer en gastvrouw is een gezamenlijke ruimte om te relaxen en waar gegeten wordt (maaltijden worden door de gastvrouw bereid).
Hope: kleine camping met minimale voorzieningen.
Denali: net buiten het park, douches/toiletten, kookplaatsen, wasgelegenheid, wifi en internet lounge.
Glacier Camp: midden in de wildernis vlakbij de gletsjer. Een algemene slaaptent en kookruimte. Eenvoudig toilet, geen douches.
Maclaren Lodge: bar en restaurant, douches en wifi.
Wrangell-St. Elias: camping met minimale voorzieningen.
Valdez: net buiten het stadje, douches/toiletten, kookplaatsen, wasgelegenheid, wifi.

Vervoer

Het vervoer is per Amerikaanse schoolbus die geheel aangepast is voor de avontuurlijke vakantie. De banken zijn zodanig geplaatst dat er zitjes zijn ontstaan met een tafel in het midden. Er zijn 14 grote ramen die geopend kunnen worden, zodat men bijvoorbeeld uit het raam kan fotograferen. Bovenop de bus is er een platform, waar mensen op kunnen zitten om zo een beter uitzicht te hebben en/of zonder risico dieren zoals beren te kunnen observeren en fotograferen. In de bus is een koelkast, persoonlijke opbergvakken en een kluisje voor waardevolle spullen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, kunt u uw reis verlengen met andere delen van Alaska en Canada. De benodigde vluchten vanaf bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel of Düsseldorf kunnen wij ook voor u verzorgen.  
Overdenkt u een verlenging? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. We helpen u graag bij het samenstellen van uw reis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Anchorage

Aankomst in Anchorage. Taxi of shuttleservice naar het groepshotel. Hier ontmoet u de medereizigers en de gidsen tijdens een informatiebijeenkomst en het aansluitende welkomstdiner voor eigen kosten. Overnachting aldaar.

Optionele excursie:
Brooks River Alaskan Brown Bear Viewing, Katmai NP (US$ 650- US$ 850 p.p.) 

Dag 02 - 04 Seward

In de ochtend wordt er vanaf Anchorage naar Seward gereden, een prachtige tocht waarbij u al een groot gedeelte ziet van het Kenai schiereiland. Later in de middag komt de groep aan op de camping, waar de tenten opgezet worden en gezamenlijk het avondeten wordt bereid. 

Seward wordt beschouwd als de poort naar het Kenai Fjords NP. Tijdens de Wildlife Safari wordt door de Resurrection Bay en de omliggende baaien gevaren op zoek naar al het moois wat deze omgeving te bieden heeft. Er zijn pelsrobben en kliffen met vele zeevogels zoals Kuif- en Gehoornde Papegaaiduikers. De boottocht gaat tevens langs enkele gletsjerfronten. 
Vanwege het grote voedselaanbod foerageren hier ook vaak Bultruggen, Orka's en Dallbruinvissen.
In Seward is de visvangst van groot belang. Er wordt hier Heilbot gevangen met afmetingen van meer dan een meter groot. Ook de vangst van zalm vormt een groot onderdeel van de lokale economie. 

De tweede dag staat een wandeling gepland bij en op de Exitgletsjer. 
Het pad van de parkeerplaats naar het front van de voet van de gletsjer loopt door een bos. Het is de kans om verschillende vogels van dichtbij te zien maar ook diverse zwarte beren zijn langs dit pad gespot. 
Een wandeling langs het duizenden jaren oude ijs zal een ieder fascineren. Maar ook de aanblik van het oppervlak met diepe kloven, het diepblauwe ijs is indrukwekkend.  

Dag 05 Homer

Niet ver van het havenplaatsje Homer ligt het Kachemak Bay State Park en het State Wilderness Park. De parken omvatten bergruggen, gletsjers, bossen en oceaan, inclusief de Harding Ice Field. Een omgeving dus waar van alles te zien en te beleven is. Er zal worden gekampeerd op de spit, schuin tegenover het lokaal zeer bekende Salty Dawg Saloon. Hier is volgens zeggen de traditie met geld op het plafond of de muren prikken begonnen. U wordt omgeven door een prachtig berglandschap met oude vulkanen.
Tijdens de rit naar Homer is er genoeg tijd om te stoppen voor mooie foto's of korte wandelingen in de bijzondere omgeving.  

Wie wil zeevissen, kan zich hiervoor aanmelden. Goedkoop is het niet (ca. US$ 140 p.p.), maar ja, stel je voor dat je een Heilbot van 100 kg boven water haalt!

Dag 06 - 07 Seldovia

Vanuit Homer wordt de groep per boot naar het Adventure Camp gebracht in het prachtige Kasitsna Bay. Hier is een luxe tentenkamp waar twee nachten overnacht zal worden. De omgeving is perfect voor diverse wandelingen en volledig te genieten van alle rust om u heen. Een vakantie in een vakantie. Vergeet ook zeker de zeekajaktocht niet! In deze rustige baai heeft u grote kans om oog in oog te komen met de speelse Zeeotters, de wat verlegen Zeehonden en de indrukwekkende Amerikaanse Zeearenden. En met een beetje geluk wordt u verrast door een walvis!

Dag 08 Hope

Ooit was Hope een belangrijke plaats voor goudzoekers. Echter, berichten over de rijke vondsten in Klondike deden veel goudzoekers besluiten om hun spullen te pakken en daarheen te verhuizen. Vandaag de dag is Hope een klein plaatsje met traditionele houten blokhutten en slechts een 150 inwoners.
De omgeving is zeer bosrijk. Hier bevindt zich het Chugach National Forest. De rivieren zijn zeer visrijk (o.a. zalm).
Het is dus een prachtige omgeving om wandelingen te maken, het lokale museum te bezoeken, te vissen (let op: vergunning is vereist, ca. US$ 80 p.p.) en om eens met een pan te proberen om goud te vinden (US$ 20 - US$ 60 p.p.).

Dag 09 Anchorage

In de Turnagain Arm worden tijdens vloed vaak Beluga's gespot. Een bezoek aan het Beluga Point mag dus ook niet missen. In de middag arriveert de groep in Anchorage, de grootste stad van Alaska waar bijna de helft van alle inwoners van Alaska wonen. Desondanks wonen in de directe omgeving van de stad ook vele Elanden, Zwarte en Grizzly Beren.

In Anchorage is de mogelijkheid om een 3 uur durende stadstour te doen (US$ 49).

Dag 10 - 12 Denali NP

Van Anchorage naar Denali NP. (ca. 250 km). Al van verre is Mount McKinley (Denali zoals de Athabaska-indianen deze berg noemen) te zien. Deze machtige reus torent met 6194m ver boven de omgeving uit. De top is altijd met sneeuw bedekt.
De camping waar de komende dagen overnacht wordt, ligt bij het Otto Lake, vlak boven het park. Na het opzetten van de tenten kan een korte verkenning gedaan worden. 
De volgende dagen wordt het nationale park bezocht met de speciale Shuttle Bus service in het park. Houdt u ogen goed open, want de kans om Beren, Elanden, Kariboes en Wolven te spotten is zeer groot. Natuurlijk zijn er ook zeer veel mogelijkheden voor wandelingen in het park, van makkelijk tot zeer uitdagend, aan u de keuze. 
Buiten de wandelingen kunt u tevens aan de volgende optionele excursies deelnemen:
> Vlucht over Mt McKinley  (ca. US$ 210 - US$ 320 p.p.) + landen op een van de gletsjers (ca. US$ 75 p.p.)
> Raften op de Nenana (ca. US$ 90 - 190 p.p.)

Dag 13 - 14 Maclaren River Valley

Vanaf Denali NP wordt via de Denali Highway, wat in feite een grotendeels onverharde weg is, naar het oosten gereden. Aan deze weg ligt de MacLaren River Lodge aan de voet van de MacLarengletsjer. Het landschap is overweldigend. De bossen, velden, rivieren en meren wemelen van het leven, dus ontmoetingen met elanden, kariboes, herten, beren zijn zeker niet uitgesloten.
Vanaf de lodge wordt de groep met een bootje hoger op de rivier gebracht, dichter naar de gletsjer toe. Hier ligt het Glacier Camp, een kampeerlocatie waar niemand in de wijde omgeving te vinden is. In deze indrukwekkende omgeving kunnen wandelingen gemaakt worden naar de gletsjerfront en naar diverse hogere punten voor prachtige foto's. Het is lang licht, dus er is alle tijd om de omgeving te verkennen. 
De volgende morgen kunt u met de kano's die klaar liggen terug peddelen naar de lodge, wie weet vergezeld door bevers en kariboes. In de warme lodge heeft u alle tijd om heerlijk op te warmen en na te genieten van alle bijzondere activiteiten. 
Optionele activiteit:
Wie wil kan gaan vissen. Er zijn wel kosten aan verbonden.  

Dag 15 - 17 Wrangell - St.Elias NP

Vanaf de MacLaren River Lodge wordt doorgereden naar het Wrangell-St. Elias NP, het grootste nationale park van de Verenigde Staten. De camping bevindt zich aan het einde van de McCarthy Road en biedt een adembenemend uitzicht op de Rootgletsjer. Vanaf hier kunnen diverse wandelingen gemaakt worden in deze bijzondere omgeving. Het laatste gedeelte naar Kennicott gaat over een pad waar de oude spoorrails heeft gelopen. Op verschillende plaatsen zijn nog enorme overspanningen te zien. Een prachtig gebied waar oude huizen en gebouwen staan uit de tijd dat hier de koper- en goudmijnen op volle toeren draaiden.
Vanaf de camping loopt de weg verder door naar de Kennicott kopermijn. Er worden rondleidingen door de fabrieksgebouwen gehouden. Verder is er de mogelijkheid om op de Rootgletsjer te komen en daar een (begeleide) rondwandeling te maken.  

Optionele excursies:
> IJsklimmen (ca. US$ 130 p.p.)
> Wandeling op een gletsjer (ca. US$ 70 - US$ 100 p.p.)
> Raften (ca. US$ 285 p.p.)
> Historische tocht bij de Kennecott mijn (ca. US$ 30 p.p.)

Dag 18 - 19 Valdez

Voorzichtig wordt er over de McCarthy Road teruggereden naar de bewoonde wereld. Vervolgens wordt de weg naar het zuiden, richting Valdez ingeslagen. Valdez is een bezige havenstad aan de Prince William Sound. De bergachtige omgeving met verschillende gletsjers biedt verschillende wandelmogelijkheden. Een boottocht over de Prince William Sound brengt u langs verschillende vogelrotsen met mogelijke ontmoetingen met Bultruggen, Orka's en Zeeotters. Ook is het mogelijk om er met zeekajaks op uit te trekken en tussen de ijsbergen die van de gletsjers zijn gebroken, door te peddelen. In de avond trekt de groep erop uit om naar de lokale viskwekerij te gaan waar de zalm verzamelt en daarmee de aandacht trekt van vele Zeeleeuwen, Zeehonden, Zeeotters, Arenden en mogelijk een Zwarte of Grizzlybeer. 

Optionele excursies:
> wandeling op de gletsjer (ca. US$ 110 p.p.)
> Kajakken tussen de ijsbergen (prijzen op aanvraag)
> Boottocht Prince William Sound (ca. US$ 105 p.p.)

Dag 20 Anchorage

Na het ontbijt en na het inpakken, vertrekt de bus richting Anchorage. Gelukkig is er deze dag nog veel moois te zien zoals de Thompson Pass met uitzicht op de Worthingtongletsjer. Later in de middag is de aankomst in Anchorage. Hier zal de groep tot vlakbij de luchthaven gebracht worden, tenzij u uw verblijf wilt verlengen in Alaska of Canada.

9- en 12-daagse reis

De 20-daagse reis ook te verdelen in een 9-daagse en een 12-daagse reis. Beide reizen beginnen en eindigen in Anchorage.

De 9-daagse reis vindt plaats op het Kenai schiereiland. Seward, Homer, het speciale Adventure Camp en Hope worden gedurende deze dagen bezocht. Tijdens deze dagen heeft u zeer grote kans om diverse zeedieren en zeevogels zoals walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, zeeotters en zeearenden te zien. 

De 12-daagse reis leidt u meer naar het noorden van Alaska: Denali NP, Maclaren Glacier, Wrangell - St.Elias NP en Valdez worden aangedaan. Zeker in de nationale parken heeft u grote kans op het zien van beren, elanden, kariboes en wolven. 

Data & Prijzen 2020

Vertrek & prijzen per persoon

Deze reis begint en eindigt in Anchorage (Alaska).

bij koers US$1,00 = € 0,86
DataReisduurIn 2 pers. tent
06 juni - 14 juni 202008 nachten€ 1.755,00
27 juni - 05 juli 202008 nachten€ 1.755,00
18 juli - 26 juli 202008 nachten€ 1.755,00
08 aug - 16 aug 202008 nachten€ 1.755,00

Vertrek & prijzen per persoon

Deze reis begint en eindigt in Anchorage (Alaska)

bij koers US$1,00 = € 0,86
DataReisduurIn 2 pers. tent
14 juni - 25 juni 202011 nachten€ 1.798,00
05 juli - 16 juli 202011 nachten€ 1.798,00
26 juli - 06 aug 202011 nachten€ 1.841,00
16 aug - 27 aug 202011 nachten€ 1.841,00

Vertrek & prijzen per persoon

Deze reis begint en eindigt in Anchorage Alaska)

bij koers US$1,00 = € 0,86
DataReisduurIn 2 pers. tent
06 juni - 25 juni 202019 nachten€ 3.131,00
27 juni - 16 juli 202019 nachten€ 3.131,00
18 juli - 06 aug 202019 nachten€ 3.174,00
08 aug - 27 aug 202019 nachten€ 3.174,00

De prijzen zijn inclusief:

8, 11 of 19 overnachtingen in 2-pers. tent of kamer, op basis van volpension, exclusief 1x lunch en 3x diners in Anchorage, alle genoemde excursies, toegang tot de nationale parken, vervoer per bus, gebruik 2-pers. tent en kookgerei, Engelstalige (en evt. Duitstalige) gidsservice en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Reis vanaf huis naar Anchorage, extra overnachtingen in Anchorage, verzekeringen, optionele excursies, slaapzak, slaapmat, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,- per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Anchorage en eventuele verlenging in Alaska. Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor informatie, overleg of een afspraak. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.