Ga naar inhoud

Actieve kampeerreis Alaska

groepsreis met veel activiteiten zoals kajakken, wandelen etc.

:alttitle:

Actieve kampeerreis door de mooiste plekjes van Alaska

Alaska kent nog grote gebieden met vrijwel ongerepte natuur. Kamperen op de mooiste plekjes en daar wandelen en kanoën of kajakken, wie wil dat niet? Met een speciaal aangepaste Amerikaanse schoolbus en twee ervaren gidsen komt u op de beste plaatsen in o.a. het Denali NP, in het Kenai Fjords NP. Wandelingen door de bossen, langs stranden, varen over meren, zeearmen en fjorden met mogelijke ontmoetingen met beren, elanden, vossen, walvissen, zeeotters en heel veel vogels.
Is dit uw droomreis?

Als u deze reis kiest

 • Natuurkampeerreis.
 • Verblijf in tenten op basis van volpension.
 • Engelssprekende gidsen // internationaal gezelschap.
 • Min. 04 / max.16 deelnemers.
 • Verlenging in Alaska en Canada is mogelijk.

Impressies

 • Wandelen in Denali NP, Alaska.
  1/16

  Wandelen in Denali NP, Alaska.

 • Kariboe in de bergen van Denali NP, Alaska
  2/16

  Kariboe in de bergen van Denali NP, Alaska

 • Grizzly's in Denali NP, Alaska.
  3/16

  Grizzly's in Denali NP, Alaska.

 • Gezellig met z'n allen aan het einde van een mooie dag.
  4/16

  Gezellig met z'n allen aan het einde van een mooie dag.

 • Gletsjers vormen een belangrijk onderdeel van het landschap van Alaska.
  5/16

  Gletsjers vormen een belangrijk onderdeel van het landschap van Alaska.

 • Eland onderweg langs de weg.
  6/16

  Eland onderweg langs de weg.

 • Uitzicht op Denali, Alaska.
  7/16

  Uitzicht op Denali, Alaska.

 • Uitzicht vanuit de tent bij MacCarthy, Alaska.
  8/16

  Uitzicht vanuit de tent bij MacCarthy, Alaska.

 • Zeeotters drijven overal rond. Vooral bij Valdez, Homer en Seward zijn ze te vinden.
  9/16

  Zeeotters drijven overal rond. Vooral bij Valdez, Homer en Seward zijn ze te vinden.

 • Beklimmen van een gletsjerwand bij Kennicott, Alaska.
  10/16

  Beklimmen van een gletsjerwand bij Kennicott, Alaska.

 • Kajakken langs de gletsjers.
  11/16

  Kajakken langs de gletsjers.

 • Orka's bij Seward, Alaska.
  12/16

  Orka's bij Seward, Alaska.

 • Gletsjerfront in de mist.
  13/16

  Gletsjerfront in de mist.

 • Goudwassen een leuke bezigheid.
  14/16

  Goudwassen een leuke bezigheid.

 • Amerikaanse zeearend (Bald Eagle).
  15/16

  Amerikaanse zeearend (Bald Eagle).

 • De bus is niet alleen vervoermiddel, maar ook uitkijkpost.
  16/16

  De bus is niet alleen vervoermiddel, maar ook uitkijkpost.

Dag tot dag

 • Anchorage

  Aankomst in Anchorage. Per taxi naar de groepsaccommodatie (hostel). Hier ontmoet u de medereizigers en de gidsen tijdens een informatiebijeenkomst en het aansluitende welkomstdiner voor eigen kosten. Overnachting aldaar.

 • Seward

  In de ochtend wordt er vanaf Anchorage naar Seward gereden, een prachtige tocht waarbij u al een groot gedeelte ziet van het Kenai schiereiland. Later in de middag komt de groep aan op de camping, waar de tenten opgezet worden en gezamenlijk het avondeten wordt bereid.

  Seward wordt beschouwd als de poort naar het Kenai Fjords NP. Tijdens de Wildlife Safari wordt door de Resurrection Bay en de omliggende baaien gevaren op zoek naar al het moois wat deze omgeving te bieden heeft. Er zijn pelsrobben en kliffen met vele zeevogels zoals Kuif- en Gehoornde papegaaiduikers. De boottocht gaat tevens langs enkele gletsjerfronten.
  Vanwege het grote voedselaanbod foerageren hier ook vaak Bultruggen, Orka's en Dalls bruinvissen.
  In Seward is de visvangst van groot belang. Er wordt hier Heilbot gevangen met afmetingen van meer dan een meter groot. Ook de vangst van zalm vormt een groot onderdeel van de lokale economie.

  De tweede dag staat een wandeling gepland bij en op de Exitgletsjer.
  Het pad van de parkeerplaats naar het front van de voet van de gletsjer loopt door een bos. Het is de kans om verschillende vogels van dichtbij te zien maar ook diverse zwarte beren zijn langs dit pad gespot.
  Een wandeling langs het duizenden jaren oude ijs zal een ieder fascineren. Maar ook de aanblik van het oppervlak met diepe kloven, het diepblauwe ijs is indrukwekkend.

 • Homer

  Niet ver van het havenplaatsje Homer ligt het Kachemak Bay State Park en het State Wilderness Park. De parken omvatten bergruggen, gletsjers, bossen en oceaan, inclusief de Harding Ice Field. Een omgeving dus waar van alles te zien en te beleven is. Er zal worden gekampeerd op de spit, schuin tegenover het lokaal zeer bekende Salty Dawg Saloon. Hier is volgens zeggen de traditie met geld op het plafond of de muren prikken begonnen. U wordt omgeven door een prachtig berglandschap met oude vulkanen.
  Tijdens de rit naar Homer is er genoeg tijd om te stoppen voor mooie foto's of korte wandelingen in de bijzondere omgeving.

  Optioneel:
  Wie wil zeevissen, kan zich hiervoor aanmelden. Goedkoop is het niet (vanaf US$ 225 p.p. + taks + visvergunning), maar ja, stel je voor dat je een Heilbot van 100 kg boven water haalt!

 • Seldovia

  Vanuit Homer wordt de groep per boot naar het Adventure Camp gebracht in het prachtige Kasitsna Bay. Hier is een luxe tentenkamp waar twee nachten overnacht zal worden. De omgeving is perfect voor diverse wandelingen en volledig te genieten van alle rust om u heen. Een vakantie in een vakantie. Vergeet ook zeker de zeekajaktocht niet! In deze rustige baai heeft u grote kans om oog in oog te komen met de speelse Zeeotters, de wat verlegen Zeehonden en de indrukwekkende Amerikaanse Zeearenden. En met een beetje geluk wordt u verrast door een walvis!

 • Hope

  Ooit was Hope een belangrijke plaats voor goudzoekers. Echter, berichten over de rijke vondsten in Klondike deden veel goudzoekers besluiten om hun spullen te pakken en daarheen te verhuizen. Vandaag de dag is Hope een klein plaatsje met traditionele houten blokhutten en slechts een 150 inwoners.
  De omgeving is zeer bosrijk. Hier bevindt zich het Chugach National Forest. De rivieren zijn zeer visrijk (o.a. zalm).
  Het is dus een prachtige omgeving om wandelingen te maken.

 • Anchorage

  In de Turnagain Arm worden tijdens vloed vaak Beluga's gespot. Een bezoek aan het Beluga Point mag dus ook niet missen. In de middag arriveert de groep in Anchorage, de grootste stad van Alaska waar bijna de helft van alle inwoners van Alaska wonen. Desondanks wonen in de directe omgeving van de stad ook vele Elanden, Zwarte en Grizzlyberen.

  Optioneel:
  > Brown Bear Viewing, Katmai NP of Lake Clark NP (ca. US$ 895 p.p.)

 • Denali NP

  Van Anchorage naar Denali NP. (ca. 250 km). Al van verre is de berg Denali (van 1917-2015 Mt. McKinley) te zien. Deze machtige reus torent met 6194 m ver boven de omgeving uit. De top is altijd met sneeuw bedekt.
  De camping waar de komende dagen overnacht wordt, ligt bij het Otto Lake, vlak boven het park. Na het opzetten van de tenten kan een korte verkenning gedaan worden.
  De volgende dagen wordt het nationale park bezocht met de speciale shuttlebusservice in het park. Houdt uw ogen goed open, want de kans om beren, elanden, kariboes en wolven te spotten is zeer groot. Natuurlijk zijn er ook zeer veel mogelijkheden voor wandelingen in het park, van makkelijk tot zeer uitdagend, aan u de keuze.

  Optionele excursies buiten wandelingen om:
  > Vlucht over berg Denali + landen op een van de gletsjers (als het weer het toelaat) (ca. US$ 397 p.p.)
  > Raften op de Nenana (ca. US$ 135 p.p.).

 • Maclaren River Valley

  Vanaf Denali NP wordt via de Denali Highway, wat in feite een grotendeels onverharde weg is, naar het oosten gereden. Aan deze weg ligt de Maclaren River Lodge aan de voet van de Maclarengletsjer. Het landschap is overweldigend. De bossen, velden, rivieren en meren wemelen van het leven, dus ontmoetingen met elanden, kariboes, herten, beren zijn zeker niet uitgesloten.
  Vanaf de lodge wordt de groep met een bootje hoger op de rivier gebracht, dichter naar de gletsjer toe. Hier ligt het Glacier Camp, een kampeerlocatie waar niemand in de wijde omgeving te vinden is. In deze indrukwekkende omgeving kunnen wandelingen gemaakt worden naar de gletsjerfront en naar diverse hogere punten voor prachtige foto's. Het is lang licht, dus er is alle tijd om de omgeving te verkennen.
  De volgende morgen kunt u met de kano's die klaar liggen terug peddelen naar de lodge, wie weet vergezeld door bevers en kariboes. In de warme lodge heeft u alle tijd om heerlijk op te warmen en na te genieten van alle bijzondere activiteiten.

  Optioneel:
  > Wie wil, kan gaan vissen. Er moet wel een vergunning gekocht worden.

 • Wrangell - St. Elias NP

  Vanaf de Maclaren River Lodge wordt doorgereden naar het Wrangell-St. Elias NP, het grootste nationale park van de Verenigde Staten. De camping bevindt zich aan het einde van de McCarthy Road en biedt een adembenemend uitzicht op de Rootgletsjer. Vanaf hier kunnen diverse wandelingen gemaakt worden in deze bijzondere omgeving. Het laatste gedeelte naar Kennecott gaat over een pad waar de oude spoorrails heeft gelopen. Op verschillende plaatsen zijn nog enorme overspanningen te zien. Een prachtig gebied waar oude huizen en gebouwen staan uit de tijd dat hier de koper- en goudmijnen op volle toeren draaiden.
  Vanaf de camping loopt de weg verder door naar de Kennicottkopermijn. Er worden rondleidingen door de fabrieksgebouwen gehouden. Verder is er de mogelijkheid om op de Rootgletsjer te komen en daar een (begeleide) rondwandeling te maken.

  Optionele excursies:
  > IJsklimmen (ca. US$ 170 p.p.).
  > Wandeling op een gletsjer (ca. US$ 115-US$155 p.p.).
  > Raften (ca. US$ 395 p.p.).
  > Historische tocht bij de Kennicottmijn (ca. US$ 34 p.p. + transferkosten).

 • Valdez

  Voorzichtig wordt er over de McCarthy Road teruggereden naar de bewoonde wereld. Vervolgens wordt de weg naar het zuiden, richting Valdez ingeslagen. Valdez is een bezige havenstad aan de Prince William Sound. De bergachtige omgeving met verschillende gletsjers biedt diverse wandelmogelijkheden. Een boottocht over de Prince William Sound brengt u langs verschillende vogelrotsen met mogelijke ontmoetingen met Bultruggen, Orka's en Zeeotters. Ook is het mogelijk om er met zeekajaks op uit te trekken en tussen de ijsbergen die van de gletsjers zijn gebroken, door te peddelen. In de avond trekt de groep erop uit om naar de lokale viskwekerij te gaan waar de zalm verzamelt en daarmee de aandacht trekt van vele zeeleeuwen, zeehonden, zeeotters, Amerikaanse zeearenden en mogelijk een Zwarte of Grizzlybeer.

  Optionele excursies:
  > Kajakken tussen de ijsbergen (ca. US$ 349 p.p.).
  > Boottocht Prince William Sound (ca. US$ 175 p.p.).

 • Anchorage

  Na het ontbijt en na het inpakken, vertrekt de bus richting Anchorage. Gelukkig is er deze dag nog veel moois te zien zoals de Thompson Pass met uitzicht op de Worthingtongletsjer. Later in de middag is de aankomst in Anchorage. Hier zal de groep tot vlakbij de luchthaven gebracht worden, tenzij u uw verblijf wilt verlengen in Alaska of Canada.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 10 juli 2024
alaska-407

De prijzen zijn inclusief

 • 19 overnachtingen in 2-pers. tent of kamer.
 • Op basis van volpension, exclusief 2x lunch en 4x diners in Anchorage.
 • Alle niet als optioneel genoemde excursies.
 • Toegang tot de nationale parken.
 • Vervoer per bus.
 • Gebruik 2-pers. tent en kookgerei.
 • Engelstalige (en evt. Duitstalige) gidsen.
 • CO2-compensatie.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Anchorage en v.v.
 • Aanvullende overnachtingen in Anchorage.
 • Optionele excursies.
 • Slaapzak, slaapmat.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en/of Canada.
Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een bezoek aan ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven