Ga naar inhoud

Grandtour: Falklandeilanden, South Georgia & Antarctica

expeditiecruises naar Koningspinguïns, albatrossen en adembenemende landschappen

:alttitle:

Grandtour: Falklandeilanden, South Georgia & Antarctica

Deze reizen nemen u mee naar de mooiste plekjes van op de Falklandeilanden, South Georgia (met onder andere honderdduizenden Koningspinguïns), Elephant, de South Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland en soms een klein stukje de Weddellzee in. Aan land ontmoet u de leukste, eigenwijste en mooiste pinguïns. U staat oog-in-oog met zeeolifanten, probeert pelsrobben te ontlopen en u staat stil bij het graf van een van de markantste ontdekkingsreizigers aller tijde: Sir Ernest Shackleton. Tijdens de vaardagen zullen albatrossen rond het schip zweven, pinguïns en robben zullen in grote groepen in de omgeving van ijsbergen te zien zijn. Menig walvis en dolfijn zal het zeepad kruisen. Hoe dichter bij u bij Antarctica komt, des te meer ijsbergen zullen er te zien zijn.

Als u deze reis kiest

 • Langere scheepsreizen met expeditiesfeer / volpension
 • Inclusief regelmatig (land)excursies
 • Engelssprekende expeditieleiding
 • Max. 93 tot 200 passagiers // internationaal gezelschap

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Ezelspinguïnkuikens op Antarctica. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  1/16

  Ezelspinguïnkuikens op Antarctica. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Bultruggen is een van de meest geziene walvis bij Antarctica. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  2/16

  Bultruggen is een van de meest geziene walvis bij Antarctica. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Zuidpooljager vliegt rond bij Antarctica. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  3/16

  Zuidpooljager vliegt rond bij Antarctica. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Reuzenalbatrossen bij hun nest op Prion. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  4/16

  Reuzenalbatrossen bij hun nest op Prion. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Duizenden Koningspinguïnkuikens staan bij elkaar op St. Andrew's Bay. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  5/16

  Duizenden Koningspinguïnkuikens staan bij elkaar op St. Andrew's Bay. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • South Georgia Pijlstaarten. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  6/16

  South Georgia Pijlstaarten. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Ruig gebergte in het zuiden van South Georgia. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  7/16

  Ruig gebergte in het zuiden van South Georgia. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Pelsrobben voor een groep Koningspinguïns. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  8/16

  Pelsrobben voor een groep Koningspinguïns. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Zeeolifantenstier. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  9/16

  Zeeolifantenstier. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Honderdduizenden Koningspinguïns op Salisbury Plain. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  10/16

  Honderdduizenden Koningspinguïns op Salisbury Plain. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • IJsbergen zijn altijd intrigerend. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  11/16

  IJsbergen zijn altijd intrigerend. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Kinbandpinguïn. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  12/16

  Kinbandpinguïn. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Salisbury Plains, een van de beste plaatsen om Koningspinguïns te zien. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  13/16

  Salisbury Plains, een van de beste plaatsen om Koningspinguïns te zien. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Ook Roetkopalabatrossen broeden op South Georgia. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  14/16

  Ook Roetkopalabatrossen broeden op South Georgia. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Het fjordenlandschap van South Georgia nodigt uit tot wandelingen. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  15/16

  Het fjordenlandschap van South Georgia nodigt uit tot wandelingen. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

 • Grytviken, een van de overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.
  16/16

  Grytviken, een van de overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart. Expeditiecruise Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

Dag tot dag

 • Aan boord in Ushuaia

 • Drake Passage

 • Antarctisch Schiereiland en South Shetlandeilanden

  Ten noorden van het Antarctische Schiereiland liggen de South Shetlandeilanden.
  Deception Dit eiland is nog een (actieve) vulkaan. Warmwaterbronnen langs het strand en schitterend gekleurde patronen in de bergwanden getuigen van recente activiteit. Walvisvaarders ontdekten deze plaats en bouwden hier een walvisverwerkingsfabriek. Tijdens de eruptie van 1967 werd iedereen geëvacueerd. De vangsten liepen terug en de walvisvaart werd een omstreden item en men keerde niet terug. Roestige opslagtanks zijn als stille getuigen achtergebleven. In de rotswand van één van de kraterpijpen (Neptun's Window) heeft zich een grote kolonie Kaapse duiven genesteld. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Bij helder weer heeft u vanaf de rand een mooi uitzicht over het hele eiland. Op het strand verblijven vaak pelsrobben en een enkele Weddellzeehond. Verder komen hier voor: Zuidpooljagers, Antarctische sterns en Dominicanermeeuwen. Aan de buitenzijde van het eiland (Bailey Head) bevindt zich één van de grootste Kinbandpinguïnkolonies van Antarctica.
  Half Moon Het landschappelijk zeer mooie eiland is van vulkanische oorsprong. Aan de buitenzijde van het eiland hebben Reuzenstormvogels op hooggelegen richels een goede nestplaats gevonden. Verder kunt u hier aantreffen: Keizersaalscholver, Kinbandpinguïn, Zuidpoolkip, Zuidelijke grote jager, pelsrob en Weddellzeehond.

  Na de South Shetlandeilanden bent u snel op Antarctica. U passeert 'Iceberg Alley' waar grote ijsbergen vanuit de Weddellzee de grote oceaan op drijven. Misschien is er de mogelijk om even de Weddellzee in te gaan om bij Paulet te bezoeken. Dit eiland wordt bewoond door Adeliepinguïns en Aalscholvers. Op een van de lagere gedeelten zijn de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de expeditie van Nordenskiöld. Op de noordzijde van het schiereiland ligt Brown Bluff. Als het mogelijk is om hier te landen, dan staat u op het continent Antarctica.
  Rond het Antarctisch Schiereiland kunnen landingen gemaakt worden op plaatsen als Cuverville, Neko Harbour of Paradise Bay, een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Hier kunt u tevens aan land gaan op het continent Antarctica.
  Verder cruisend komt u door de landschappelijk zeer mooie Gerlachestraat. Misschien kan er nog een laatste zodiaccruise rond de Melchioreilanden gemaakt worden voor de oversteek naar South Georgia. Wederom zullen zeevogels, passerende dolfijnen en walvissen, de laatste ijsbergen en lezingen zorgen voor de nodige aangename verstrooiing.

 • Op zee en Elephant Island

  Elephant is het eerste eiland dat u tegenkomt na South Georgia. Een grimmig eiland middenin de grote oceaan. Overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart zijn hier, net als op South Georgia, nog te zien. Landen is hier vaak niet mogelijk, wel kan er met het schip langs of soms omheen gevaren worden.
  Het eiland is vooral bekend geworden door de hereoïsche geschiedenis van Shackleton. Na het verloren gaan van het schip de Endurance diep in de Weddellzee (1915), liet Shackleton zich tezamen met zijn bemanning meevoeren met het pakijs. Uiteindelijk bereikte men Elephant. Na enige tijd verliet Shackleton met de fitse mannen in een roeiboot het eiland om naar South Georgia te roeien. De overige mannen bleven achter bij Point Wild vanwaar ze uiteindelijk gered werden.

 • South Georgia

  South Georgia ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het Antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers.
  In Grytviken staat een verlaten walvisverwerkingsfabriek en er is een klein museum. Even buiten het 'dorp' ligt het kerkhof, met het graf van Sir Ernest Shackleton. Op weg naar het graf zult u menig Koningspinguïn en pelsrob tegenkomen.
  Op South Georgia is alles even massaal: valleien vol Koningspinguïns, grote kolonies Macaroni-, Ezels- en Rotspinguïns, Reuzen-, Roetkop- en Grijskopalbatrossen, Reuzenstormvogels, diverse (pijl)stormvogels, prions, jagers en aalscholvers. Stranden met Boendergrasbegroeiing zijn bezaaid met pelsrobben en Zeeolifanten.
  De mooiste plekjes van South Georgia zoals Salisbury Plain (Koningspinguïns), Cooper Bay (Macaronipinguïns) en Elsehul(Grijskopalbatrossen) zullen uiteraard, als weersomstandigheden het toelaten, bezocht worden.
  De eilanden Prion en Albatros waar de Reuzenalbatrossen broeden mogen alleen heel vroeg in seizoen bezocht worden.
  Later in het seizoen kan er bij gunstige weersomstandigheden de flinke wandeling over de bergrug van Fortuna Bay naar Stromnessgemaakt worden.

 • Op zee

 • Falklandeilanden

  In de hoofdstad Stanley kunt u musea en het postkantoor met bijzondere zegels en stempels bezoeken. Soms wordt er een bustocht naar Betty Cove verzorgd waar veel pinguïns en zeeolifanten verblijven.
  Vervolgens worden er een of meerdere landingen gemaakt op eilanden zoals Westpoint, Sea Lion, Carcas, Saunders of misschien zelfs Steeple Jason waar grote kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns zijn. Deze bezoekjes zijn slechts een voorproefje van wat u op South Georgia te wachten staat.
  Carcass
  Sinds de Engelsen naar de Falklandeilanden kwamen, worden er schapen gehouden. Veelal heeft een boerenfamilie het beheer over een eiland. Zo ook op Carcass. Het huis van de familie McGill staat altijd open voor bezoekers. Hun warme onthaal met koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen is inmiddels wereldwijd bekend. In de tuin van het hoofdgebouw heeft een kolonie Kwakken zich een aantal bomen toegeëigend. Voor oplettende kijkers is, verderop in de tuin tussen het gras, een paartje houtsnippen te ontdekken. Verder zijn hier te vinden: Magelhaen- en Ezelspinguïns, Falkland vink, Caracara’s, Kalkoengier, diverse eenden-, ganzensoorten en strandvogels. Maar het mooiste van Carcass is de groep dolfijnen die vaak in de baai speelt. Zwemmend naast de zodiac maken ze er een echt waterballet van!

 • Op zee

 • Ontschepen in Ushuaia

BELANGRIJK

De dag-tot-dagbeschrijving is een leidraad. Weersomstandigheden en ijscondities kunnen afwijkingen noordzakelijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 21 januari 2019
antarctica-250
 • Reis van huis naar Ushuaia of Punta Arenas en terug,

Eventuele brandstoftoeslag:

Alle rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.

Terug naar boven