Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden.

Deze reis bestaat uit drie delen: de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica met de South Shetlandeilanden. Na het inschepen in Ushuaia vertrekken de schepen (veelal) eerst naar de Falklandeilanden om van daaruit naar South Georgia over te steken. Vandaar gaar de route via Elephant en de South Shetlandeilanden naar het Antarctische Schiereiland. Afhankelijk van de weers- en ijssituatie kan ook een kort bezoek aan de Weddellzee gebracht worden. Daarna keren de schepen terug naar Ushuaia.
Aan het einde van het seizoen kiest men er soms voor om eerst het Antarctisch Schiereiland te bezoeken, dan naar South Georgia te gaan en via de Falklandeilanden terug te varen.
Deze grandtour van South Georgia, Falklandeilanden, South Shetlandeilanden en Antarctica duurt over het algemeen 19 tot 22 dagen. Hiervan bent u circa 5 dagen op South Georgia, 2 dagen op de Falklandeilanden, 1 dag op de South Shetlandeilanden en 3 tot 4 dagen bij het Antarctisch Schiereiland.
De te bezoeken gebieden liggen ver uit elkaar. Dit betekent dat u tijdens deze reis ook veel vaardagen heeft. Van Ushuaia naar de Falklandeilanden 1 dag, van de Falklandeilanden naar South Georgia 2 dagen, van South Georgia naar Elephant 2 dagen en van Antarctica naar Ushuaia ook weer 2 dagen. In totaal dus zeven tot negen dagen op zee. Tijdens deze vaardagen is er natuurlijk buiten veel te zien, maar er worden ook lezingen gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Er is altijd wel iets bij van uw gading.

De Falklandeilanden

In de hoofdstad Stanley kunt u musea en het postkantoor met bijzondere zegels en stempels bezoeken. Soms wordt er een bustocht naar Betty Cove verzorgd waar veel pinguïns en zeeolifanten verblijven.
Vervolgens worden er een of meerdere landingen gemaakt op eilanden zoals Westpoint, Sea Lion, Carcas, Saunders of misschien zelfs Steeple Jason waar grote kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns zijn. Deze bezoekjes zijn slechts een voorproefje van wat u op South Georgia te wachten staat.
Carcass
Sinds de Engelsen naar de Falklandeilanden kwamen, worden er schapen gehouden. Veelal heeft een boerenfamilie het beheer over een eiland. Zo ook op Carcass. Het huis van de familie McGill staat altijd open voor bezoekers. Hun warme onthaal met koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen is inmiddels wereldwijd bekend. In de tuin van het hoofdgebouw heeft een kolonie Kwakken zich een aantal bomen toegeëigend. Voor oplettende kijkers is, verderop in de tuin tussen het gras, een paartje houtsnippen te ontdekken. Verder zijn hier te vinden: Magelhaen- en Ezelspinguïns, Falkland vink, Caracara’s, Kalkoengier, diverse eenden-, ganzensoorten en strandvogels. Maar het mooiste van Carcass is de groep dolfijnen die vaak in de baai speelt. Zwemmend naast de zodiac maken ze er een echt waterballet van!

South Georgia

South Georgia ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het Antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers.
In Grytviken staat een verlaten walvisverwerkingsfabriek en er is een klein museum. Even buiten het 'dorp' ligt het kerkhof, met het graf van Sir Ernest Shackleton. Op weg naar het graf zult u menig Koningspinguïn en pelsrob tegenkomen.
Op South Georgia is alles even massaal: valleien vol Koningspinguïns, grote kolonies Macaroni-, Ezels- en Rotspinguïns, Reuzen-, Roetkop- en Grijskopalbatrossen, Reuzenstormvogels, diverse (pijl)stormvogels, prions, jagers en aalscholvers. Stranden met Boendergrasbegroeiing zijn bezaaid met pelsrobben en Zeeolifanten.
De mooiste plekjes van South Georgia zoals Salisbury Plain (Koningspinguïns), Cooper Bay (Macaronipinguïns) en Elsehul (Grijskopalbatrossen) zullen uiteraard, als weersomstandigheden het toelaten, bezocht worden.
De eilanden Prion en Albatros waar de Reuzenalbatrossen broeden mogen alleen heel vroeg in seizoen bezocht worden.
Later in het seizoen kan er bij gunstige weersomstandigheden de flinke wandeling over de bergrug van Fortuna Bay naar Stromness gemaakt worden.

Elephant

Elephant is het eerste eiland dat u tegenkomt na South Georgia. Een grimmig eiland middenin de grote oceaan. Overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart zijn hier, net als op South Georgia, nog te zien. Landen is hier vaak niet mogelijk, wel kan er met het schip langs of soms omheen gevaren worden.
Het eiland is vooral bekend geworden door de hereoïsche geschiedenis van Shackleton. Na het verloren gaan van het schip de Endurance diep in de Weddellzee (1915), liet Shackleton zich tezamen met zijn bemanning meevoeren met het pakijs. Uiteindelijk bereikte men Elephant. Na enige tijd verliet Shackleton met de fitse mannen in een roeiboot het eiland om naar South Georgia te roeien. De overige mannen bleven achter bij Point Wild vanwaar ze uiteindelijk gered werden.

South Shetlandeilanden

Meer richting Antarctica liggen de South Shetlandeilanden.
Deception Dit eiland is nog een (actieve) vulkaan. Warmwaterbronnen langs het strand en schitterend gekleurde patronen in de bergwanden getuigen van recente activiteit. Walvisvaarders ontdekten deze plaats en bouwden hier een walvisverwerkingsfabriek. Tijdens de eruptie van 1967 werd iedereen geëvacueerd. De vangsten liepen terug en de walvisvaart werd een omstreden item en men keerde niet terug. Roestige opslagtanks zijn als stille getuigen achtergebleven. In de rotswand van één van de kraterpijpen (Neptun's Window) heeft zich een grote kolonie Kaapse duiven genesteld. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Bij helder weer heeft u vanaf de rand een mooi uitzicht over het hele eiland. Op het strand verblijven vaak pelsrobben en een enkele Weddellzeehond. Verder komen hier voor: Zuidpooljagers, Antarctische sterns en Dominicanermeeuwen. Aan de buitenzijde van het eiland (Bailey Head) bevindt zich één van de grootste Kinbandpinguïnkolonies van Antarctica.
Half Moon Het landschappelijk zeer mooie eiland is van vulkanische oorsprong. Aan de buitenzijde van het eiland hebben Reuzenstormvogels op hooggelegen richels een goede nestplaats gevonden. Verder kunt u hier aantreffen: Keizersaalscholver, Kinbandpinguïn, Zuidpoolkip, Zuidelijke grote jager, pelsrob en Weddellzeehond.

Antarctica

Na de South Shetlandeilanden bent u snel op Antarctica. U passeert 'Iceberg Alley' waar grote ijsbergen vanuit de Weddellzee de grote oceaan op drijven. Misschien is er de mogelijk om even de Weddellzee in te gaan om bij Paulet te bezoeken. Dit eiland wordt bewoond door Adeliepinguïns en Aalscholvers. Op een van de lagere gedeelten zijn de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de expeditie van Nordenskiöld. Op de noordzijde van het schiereiland ligt Brown Bluff. Als het mogelijk is om hier te landen, dan staat u op het continent Antarctica.
Rond het Antarctisch Schiereiland kunnen landingen gemaakt worden op plaatsen als Cuverville, Neko Harbour of Paradise Bay, een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Hier kunt u tevens aan land gaan op het continent Antarctica.
Verder cruisend komt u door de landschappelijk zeer mooie Gerlachestraat. Misschien kan er nog een laatste zodiaccruise rond de Melchioreilanden gemaakt worden voor de oversteek over de Drake Passage. Wederom zullen zeevogels, passerende dolfijnen en walvissen, de laatste ijsbergen en lezingen zorgen voor de nodige aangename verstrooiing.

Kamperen, kajakken , sneeuwschoenwandelen en duiken

Kajakken
Tijdens de verschillende reizen kunt u (tegen meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar ligt tijdens deze langere reizen al snel op een keer of tien. Het maximum aantal deelnemers is per schip verschillend maar ligt tussen 10 en 16 deelnemers, daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Voor het deelnemen is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Nadere informatie hieromtrent is op aanvraag beschikbaar.

Kamperen
Tijdens een enkel vertrek is het mogelijk om tegen meerprijs een nachtje op Antarctica te kamperen.
Er zijn slechts ca. 25 plaatsen beschikbaar, daarom is vooraf boeken noodzakelijk.

Sneeuwschoenwandelingen
Tijdens een verschillende reis is het mogelijk om (gratis) deel te nemen aan wandelingen met sneeuwschoenen. Ervaring is niet nodig, wel stevige laarsen of wandelschoenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Duiken
Tijdens een enkele reis is het voor zeer ervaren droogpakduikers mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een duikprogramma. Alleen tanks en lood zijn aan boord aanwezig, verder wordt met eigen materiaal gedoken. Vanwege de koude omstandigheden worden er speciale eisen aan de materiaal gesteld.
Verdere informatie is op aanvraag beschikbaar.

Alpine of Shackleton Crossing

Tijdens de reis van 08 maart 2017 met de Polar Pioneer kan een kleine groep ervaren trekkers deelnemen aan de Alpine of Shackleton Crossing waarbij in circa vier dagen van King Haakon Bay naar Stromness Bay gelopen wordt.
Om deel te kunnen nemen aan deze tocht dient u over een goede conditie en (aantoonbare) ervaring in bergbeklimmen met het oversteken van gletsjers te beschikken.
Uitgebreidere informatie wordt u op verzoek toegezonden.

De schepen

U kunt deze reis maken per klein expeditiecruiseschip (ca. 50 passagiers) en met de grotere expeditiecruiseschip met ca. 110 passagiers. In beide gevallen is het (bijna) overal mogelijk om met alle passagiers tegelijkertijd aan land te gaan. Hierdoor heeft u per landing veel tijd aan land om te kijken, te wandelen en te fotograferen.
Voor meer informatie over de schepen kunt u op de naam van het wenste schip klikken:

Akademik Ioffe
Expedition
> Hebridean Sky
> Island Sky
> Ocean Adventurer
Ortelius 
Plancius 
Polar Pioneer
Sea Spirit
> Ushuaia 

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, benodigde overnachtingen in Ushuaia en eventueel overnachting in Buenos Aires, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Argentinië en of Chili. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook mailen of bellen. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

NB KLM vliegt een aantal keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v.

Data & Prijzen seizoen 2017 - 2018

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Ushuaia.
* De eerste nacht is een overnachting in Ushuaia.

DataBeschikbaarReisduurSchip
16 dec - 03 jan 2018BP4: 3x man
BP2: 1x vrouw
BW2: 1xvrouw
18 nachtenOrtelius
27 dec - 13 jan 2018A2: 1xvrouw
B2
17 nachtenPolar Pioneer
03 jan - 23 jan 2018VOL20* nachtenSea Spirit
11 jan - 31 jan 2018Cat. 1-3: 2x man
Cat. 2: 1x man
Cat. 3
20*nachtenExpedition
13 jan - 30 jan 2018A2: 1x vrouw
B2: 1x man
17 nachtenPolar Pioneer
19 jan - 07 feb 2018VOL
19 nachtenPlancius
25 jan - 13 feb 2018zie prijslijst
19*nachtenHebridean Sky
26 jan - 17 feb 2018zie prijslijst22*nachtenOcean Adventurer
02 feb - 20 feb 2018BP4
BP3: 2x man
BP2
Deluxe: 1x man
Superior
18 nachtenOrtelius
17 feb - 08 mrt 2018Geen BP4
Geen BP3
19 nachtenPlancius
07 mrt - 24 mrt 2018A2
B2
17 nachtenPolar Pioneer

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon.

bij koers US$1,00 = € 0,85
HuttypePrijzen
30 nov 2017
Beschikbaar
30 nov 2017
A 3-pers. hut€ 13.936,00VOL
BS 2-pers.hut€ 16.486,00VOL
B 2-pers. hut€ 18.101,00VOL
C 2-pers. hut€ 19.121,00VOL
Suite€ 20.396,00VOL
OO-suite€ 22.096,00VOL
KamperenGRATISja
Kajakken€ 676,00aanvraag
FotoworkshopGRATISja

Expedition // max. 134 passagiers

Prijzen per persoon.

Huttype23 nov 2017
20 nachten
11 jan 2018
20 nachten
Cat. 1-A 4-pers. hut€ 9.999,00€ 11.999,00
Cat. 1 3-pers. hut€ 10.999,00€ 12.999,00
Cat. 2 2-pers. hut€ 12.499,00€ 14.499,00
Cat. 3 2-pers. hut€ 13.499,00€ 15.999,00
Cat. 4 2-pers. hut€ 15.499,00€ 17.999,00
Cat. 5 2-pers. Suite€ 17.999,00€ 19.999,00
Kajakken€ 1.199,00€ 1.199,00
Camping€ 279,00€ 279,00

Hebridean Sky // max. 118 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
Accommodatie25 jan 2018
19 nachten
Beschikbaar
25 jan 2018
BP 3-pers. hut€ 14.106,00VOL
BP 2-pers. hut€ 16.996,00VOL
BW 2-pers. hut€ 18.951,00VOL
Promenadesuite€ 19.376,00VOL
Deluxe Suite€ 19.801,00VOL
Balkonsuite€ 22.351,00VOL
BW 1-pers. hut€ 24.051,00VOL
Penthousesuite€ 24.646,00VOL
Ownerssuite€ 27.196,00VOL
Kajakken€ 591,00aanvraag

Ocean Adventurer // max. 130 passagiers

Prijzen per persoon
AANBIEDING: 25% korting op genoemde prijzen. Geldt niet voor MD 3-pers.hut.
Heeft u eerder gereisd met Quark Expeditions ? Meldt u dan aan bij de Shackleton Club voor meer voordelen.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype26 januari 2018
22 nachten
Beschikbaar
26 jan 2018
MD 3-pers. hut€ 16.826,00ja
LD 2-pers. hut€ 19.121,00VOL
MDP 2-pers. hut€ 20.906,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 23.201,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 25.326,00ja
Deluxe 2-pers. hut€ 27.264,00ja
Suite 2-pers.€ 30.001,00ja
Owners Suite€ 33.486,00ja
Kajakken€ 846,00aanvraag

Ortelius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype16 dec 2017
18 nachten
02 feb 2018
18 nachten
BP 4-pers. hut€ 10.400,00€ 11.300,00
BP 3-pers. hut€ 11.350,00€ 12.300,00
BP 2-pers. hut€ 12.500,00€ 13.500,00
BW 2-pers. hut€ 13.100,00€ 14.100,00
Deluxe 2-pers. hut€ 14.000,00€ 15.200,00
C 2-pers. hut€ 15.000,00€ 16.200,00

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype29 nov 2017
19 nachten
BP 4-pers. hut€ 9.650,00
BP 3-pers. hut€ 10.550,00
BP 2-pers. hut€ 11.550,00
BW 2-pers. hut€ 11.550,00
Deluxe 2-pers.hut€ 12.900,00
C 2-pers. hut€ 12.900,00

Plancius // max. 120 passagiers - vervolg -

Prijzen per persoon
VERLAAGDE PRIJZEN!

Huttype19 jan 2018
19 nachten
17 feb 2018
19 nachten
BP 4-pers. hut€ 11.900,00€ 11.300,00
BP 3-pers. hut€ 12.900,00€ 12.300,00
BP 2-pers. hut€ 14.250,00€ 11.300,00
BW 2-pers. hut€ 14.900,00€ 14.100,00
Deluxe 2-pers.hut€ 16.000,00€ 15.200,00
C 2-pers. hut€ 17.100,00€ 16.200,00

Polar Pioneer // max. 56 passagiers

Prijzen per persoon
Bij boeking vóór 31 december 2017 GRATIS vluchtpakket op reis 27 dec en 07 mrt. Vraag ons naar de voorwaarden.
Reeds vluchten geboekt? Alternatieve korting.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype27 nov 2017
19 nachten
27 dec 2017
13 jan 2018
17 nachten
07 mrt 2018
17 nachten
A 3-pers. hut€ 12.155,00€ 13.005,00€ 12.155,00
A 2-pers. hut€ 14.875,00€ 15.725,00€ 14.875,00
B 2-pers. hut€ 18.020,00€ 18.870,00€ 18.020,00
C 2-pers. hut€ 19.975,00€ 20.825,00€ 19.975,00
Suite€ 21.080,00€ 21.930,00€ 21.930,00
Kajakken€ 1.127,00€ 1.127,00€ 1.127,00
Kamperengratisn.v.t.n.v.t.
Fotoworkshopop aanvraagn.v.t.gratis
Bergbeklimmenn.v.t.n.v.t.op aanvraag
SG-crossingn.v.t.n.v.t.€ 1.063,00

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype03 jan 2018
20* nachten
Classic 3-pers.€ 13.086,00
Maindeck 2-pers.€ 16.656,00
Classic 2-pers.€ 18.186,00
Superior 2-pers.€ 18.696,00
Deluxe 2-pers.€ 21.501,00
Suite 2-pers.€ 22.606,00
Owner's suite€ 29.321,00
Kajakken€ 723,00
Fotoworkshopgratis

Beschikbaarheid:

Genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 11 december 2017. 

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Expedition:
Toeslag alleengebruik Cat. 2 t/m Cat. 5: 60%.
Hebridean Sky:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.
Polar Pioneer
Toeslag alleengebruik van A-2 en B-2 pers.hut: 70%.
Toeslag alleengebruik van C-2 hut en Suite: 100%.
Ortelius & Plancius 
Toeslag alleengebruik van BP-2 en BW-2 en C-2 pers.hut: 70%
Akademik Ioffe & Akademik Sergey Vavilov
Toeslag alleengebruik van 2-pers.hutten: 50%.
Toeslag alleengebruik van de suites: 100%.
Sea Spirit
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 70%
Toeslag alleengebruik suites: 100%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, evacuatieverzekering, uitgebreide informatie (o.a. Elmar Wereldwijzer Antarctica), (digitaal)verslag van de reis.

Extra inclusief :
Ocean Adventurer:
hotelovernachting in Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar de luchthaven, een expeditieparka, die u na de reis mag houden.

Hebridean Sky, Sea Spirit en Expedition:
hotelovernachting in Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar de luchthaven, een expeditieparka, die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Polar Pioneer:
Een expeditieparka die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel via Buenos Aires of Santiago naar Ushuaia, luchthavenbelastingen, eventuele brandstoftoeslagen, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Alle rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.
Prijsindicatie lijnvluchten:
retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourlijnvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia vanaf € 1.100,00 incl. belastingen en toeslagen.
In december gelden hogere vluchttarieven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen seizoen 2018-2019

Vertrek

De meeste scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië) tenzij anders aangegeven in prijzentabel.
* = de eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.

DataBeschikbaarReisduurSchip
17 okt - 05 nov 2018alle huttypen19 nachtenUshuaia
20 okt - 07 nov 2018geen A 3
geen BS 2
geen suite
18 nachtenAkademik Ioffe
20 okt - 08 nov 2018geen MD19 nachtenSea Spirit
23 okt - 13 nov 2018*alle huttypen21 nachtenExpedition
03 nov - 24 nov 2018*geen BP3
geen BP 2
geen Superior
geen Balkonsuite
geen Penthouse
21 nachtenHebridean Sky
03 nov - 23 nov 2018geen BP2
geen Deluxe
20 nachtenPlancius
07 nov - 27 nov 2018*1x Classic 2
3x Suite
1x O. Suite
20 nachtenSea Spirit
23 nov - 13 dec 2018*Cat.1A4 3x vrouw
Cat 1, 3, 4, 5
20 nachtenExpedition
29 nov - 17 dec 2018geen A318 nachtenAkademik Ioffe
01 dec - 18 dec 2018A3: 1x vrouw
verder alle
huttypen
17 nachtenPolar Pioneer
03 dec - 22 dec 2018alle huttypen19 nachtenPlancius
22 dec - 09 jan 2019alle huttypen18 nachtenPlancius
27 dec - 12 jan 2019geen suite
geen O. suite
16 nachtenAkademik Ioffe
31 dec - 19 jan 2019*geen BW2
geen Deluxe
geen Balkonsuite
geen Penthouse
geen O. Suite
19 nachtenHebridean Sky
05 jan - 25 jan 2019*geen main
20 nachtenSea Spirit
09 jan - 28 jan 2019BP 4: 1x hut
BP 3: 2x vrouw
BW 2: 1x vrouw
C 2
19 nachtenPlancius
11 jan - 31 jan 2019*Cat. 1-3: 2x man
Cat.2 1x man
Cat 3
20 nachtenExpedition
16 jan - 02 feb 2019geen suites17 nachtenPolar Pioneer
02 feb - 19 feb 2019alle huttypen17 nachtenPolar Pioneer
02 feb - 18 feb 2019geen B 216 nachtenAkademik Ioffe
12 feb - 03 mrt 2019*geen O. Suite19 nachtenIsland Sky
16 feb - 07 mrt 2019alle huttypen19 nachtenOrtelius
26 feb - 19 mrt 2019*alle huttypen21 nachtenSea Spirit
20 mrt - 06 apr 2019alle huttypen17 nachtenPolar Pioneer

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon.
Eerste reis begint in Mount Pleasant en eindigt in Ushuaia.
Tweede reis begint en eindigt in Ushuaia.
Derde reis begint op King George en eindigt in Mount Pleasant.
Vierde reis begint op Mount Pleasant en eindigt op King George.
VROEGBOEKKORTING:
Bij boeking vóór 31 jan 2018 US$ 1500 p.p. korting op reizen in okt en nov en US$ 1000 p.p.op reizen in dec en feb.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Accommodatie20 okt 2018
18 nachten
29 nov 2018
18 nachten
27 dec 2018
02 feb 2019
16 nachten
A 3-pers. hut€ 11.556,00€ 12.151,00€ 13.851,00
BS 2-pers. hut€ 13.256,00€ 13.936,00€ 15.806,00
B 2-pers. hut€ 14.871,00€ 15.721,00€ 17.506,00
C 2-pers. hut€ 15.721,00€ 16.486,00€ 18.696,00
Shackletonsuite€ 17.251,00€ 18.186,00€ 20.226,00
One Ocean Suite€ 18.951,00€ 19.631,00€ 21.756,00
Kajakken€ 676,00€ 676,00€ 676,00

Expedition // max. 124 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Montevideo en eindigt in Ushuaia.

Accommodatie23 okt 2018
20* nachten
23 nov 2018
20* nachten
11 jan 2019
20* nachten
Cat. 1A 4-pers.hut€ 9.499,00€ 11.299,00€ 12.399,00
Cat. 1 3-pers.hut€ 10.499,00€ 12.299,00€ 13.399,00
Cat. 2 2-pers.hut€ 11.999,00€ 13.599,00€ 14.999,00
Cat. 3 2-pers. hut€ 12.999,00€ 14.499,00€ 16.499,00
Cat. 4 2-pers.hut€ 14.999,00€ 16.499,00€ 18.599,00
Cat 5 2-pers.suite€ 17.499,00€ 18.999,00€ 20.599,00
Kamperenn.v.t.€ 279,00€ 279,00
Kajakken€ 1.309,00€ 1.309,00€ 1.309,00

Hebridean Sky // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn.

Bij boeking voor 31 dec 2017 is er een vroegboekkorting van USD 1500 p.p. op de reis van 03 nov 2018. Deze korting geldt alleen op de BW 2, Superior, Deluxe, Balkon en Penthouse hutten.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Accommodatie03 nov 2018
21 nachten
31 dec 2018
19 nachten
BP 3-pers. hut€ 12.151,00€ 14.446,00
BP 2-pers. hut€ 14.106,00€ 17.676,00
BW 2-pers. hut€ 15.721,00€ 19.546,00
Superior 2-pers. hut€ 16.146,00€ 20.141,00
Deluxe 2-pers. hut€ 16.486,00€ 20.396,00
Balkonsuite 2-pers.€ 18.356,00€ 22.946,00
Penthousesuite€ 20.651,00€ 25.241,00
Owner's suite€ 23.201,00€ 27.451,00
Kajakken€ 591,00€ 591,00

Island Sky // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon

Bij boeking voor 31 dec 2017 is er een vroegboekkorting van USD 1500 p.p. op de reis van 12 feb 2019. Deze korting geldt niet voor de Triple en Porthole suites.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Accommodatie12 feb 2019
19 nachten
Triple suite€ 14.446,00
Porthole suite€ 17.676,00
Window suite€ 19.546,00
Promenade suite€ 20.396,00
Deluxe suite€ 20.651,00
Veranda suite€ 22.946,00
Penthouse suite€ 25.241,00
Owners suite€ 27.451,00
Kajakken€ 591,00

Ortelius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon. Kinderkorting op aanvraag.

Accommodatie16 feb 2019
19 nachten
BP 4-pers. hut€ 11.650,00
BP 3-pers. hut€ 12.700,00
BP 2-pers. hut€ 13.900,00
BW 2-pers. hut€ 14.500,00
Deluxe 2-pers. hut€ 15.650,00
C 2-pers. hut€ 16.700,00

Plancius // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon. Kinderkorting op aanvraag.
De eerste reis begint in Puerto Madryn.

Accommodatie03 nov 2018
20 nachten
03 dec 2018
22 dec 2018
18/19 nachten
09 jan 2019
19 nachten
BP 4-pers. hut€ 9.950,00€ 10.700,00€ 12.250,00
BP 3-pers. hut€ 10.900,00€ 11.700,00€ 13.300,00
BP 2-pers. hut€ 11.900,00€ 12.900,00€ 14.700,00
BW 2-pers. hut€ 12.500,00€ 13.500,00€ 15.350,00
Deluxe 2-pers. hut€ 13.300,00€ 14.400,00€ 16.500,00
C 2-pers. hut€ 14.300,00€ 15.450,00€ 17.600,00

Polar Pioneer // max. 56 passagiers

Prijzen per persoon
NB: bij deze reizen is er GEEN landing op de Falklandeilanden gepland.
1e en 3e reis: vertrek vanuit Mount Pleasant, einde in Ushuaia.
2e en 4e reis: vertrek vanuit Ushuaia, einde in Mount Pleasant.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Accommodatie01 dec 2018
20 mrt 2019
17 nachten
16 jan 2019
02 feb 2019
17 nachten
A 3-pers. hut€ 12.410,00€ 13.260,00
A 2-pers. hut€ 15.215,00€ 16.065,00
BE 2-pers. hut€ 17.510,00€ 18.360,00
B 2-pers. hut€ 18.445,00€ 19.295,00
C 2-pers. hut€ 20.315,00€ 21.335,00
Suite 2-pers.€ 21.590,00€ 22.440,00
Kajakken€ 1.148,00€ 1.148,00
Fotogratieworkshopgratisn.v.t.
SG-crossing€ 1.828,00n.v.t.

Sea Spirit // max. 112 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Puerto Madryn.
De laatste reis eindigt in Puerto Madryn.
VROEGBOEKKORTING:
10%-15% korting op onderstaande prijzen reis 20 oktober.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Accommodatie20 okt 2018
19 nachten
07 nov 2018
26 feb 2019
20/21 nachten
05 jan 2019
20 nachten
Classic 3-pers.€ 8.496,00€ 11.386,00€ 11.896,00
Maindeck 2-pers€ 11.301,00€ 15.296,00€ 14.446,00
Classic 2-pers.€ 11.896,00€ 16.316,00€ 16.656,00
Superior 2-pers.€ 12.151,00€ 16.656,00€ 17.251,00
Deluxe 2-pers.€ 13.426,00€ 18.611,00€ 19.206,00
Suite 2-pers.€ 14.446,00€ 19.971,00€ 20.396,00
Owner's Suite€ 19.121,00€ 26.771,00€ 23.031,00
Kajakken€ 761,00€ 761,00€ 761,00

Ushuaia // max. 93 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype17 okt 2018
19 nachten
STP 3-pers. hut€ 7.574,00
ST 2-pers. hut€ 8.126,00
STP 2-pers. hut€ 10.353,00
Premier 2-pers. hut€ 12.308,00
Premier 1-pers. hut€ 14.782,00
Superior 2-pers.hut€ 13.014,00
Suite 2-pers.€ 13.677,00

Beschikbaarheid en aanbieding:

Genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 11 december 2017.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie c.q. vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Akademik Ioffe:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 50%, suites: 100%.
Expedition
Toeslag alleengebruik van Cat. 2 t/m 5: 60%.
Hebridean Sky en Island Sky
Een beperkt aantal 2-pers. hutten mogen verkocht worden tegen een  
1-pers. toeslag van 70%. 
Ortelius
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 70%, suite: 100%.
Plancius 
Toeslag alleengebruik van BP-2 en BW-2 en C-2 pers.hut: 70%.
Sea Spirit
Toeslag alleengebruik van Maindeck, Classic 2-pers.hutten: 70%.
Toeslag alleengebruik van Superior, Deluxe en suites: 100%.
Ushuaia:
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 50%
Toeslag alleengebruik van Superior en Suites: 100%.
Voor gezinnen is er de mogelijkheid om met twee volwassenen en twee kinderen in een suite te boeken. Prijs hiervoor is op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, uitgebreide informatie (o.a. Elmar Wereldwijzer Antarctica), (digitaal)verslag van de reis.

Extra inclusief bij de Akademik Ioffe:
Vertrek 20 okt. 2018: Vlucht van Punta Arenas naar Mount Pleasant.
Vertrek 27 dec 2018: Vlucht van Punta Arenas naar King George en van Mount Pleasant naar Punta Arenas.
Vertrek 02 feb 2019: Vlucht van Punta Arenas naar Mount Pleasant en van King George naar Punta Arenas.

Extra inclusief bij de Expedition:
hotelovernachting in Montevideo c.q. Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, expeditieparka die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Hebridean Sky en Island Sky
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagetransfer en groepstransfer van het hotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld en expeditieparka die u mag houden.

Extra inclusief bij de Polar Pioneer
Vlucht van Santiago of Punta Arenas naar Mount Pleasant of v.v., groepstransfer van het vliegveld naar schip, een expeditieparka die u na de reis mag houden.

Extra inclusief bij de Sea Spirit
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar het vliegveld, een expeditieparka, die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia/Puerto Madryn/Montevideo, eventuele brandstoftoeslag, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.