Reisinformatie

Reisbeschrijving Zeilen naar Antarctica met de bark Europa

De bark Europa maakt ieder seizoen enkele reizen naar het Antarctisch Schiereiland.  
U bent als gast aan boord en doet mee aan de dagelijkse zeilactiviteiten, maar er wordt uiteraard ook vaak aan land gegaan.

NB De eerste reis is afwijkend. (seizoen 2019/2020)
Aanmonsteren zal zijn in Punta Arenas (Chili). De reis begint met een tocht door de Chileense fjorden. Er wordt wellicht een bezoek gebracht aan het dorpje Puerto Williams  en als het weer meezit kan er misschien een bezoek gebracht worden aan Kaap Hoorn. Hierna zal de Drake Passage overgestoken worden en wordt het programma zoals onderstaand beschreven gevolgd. Afmonsteren is in Ushuaia (Argentinië).

Afhankelijk van de wind wordt in ca. vier dagen de Drake Passage overgestoken. Daarna blijven er twaalf dagen over die u in de Antarctische wateren doorbrengt. Deze dagen worden gebruikt om te varen door de imposante zeestraten met uitzicht op de weidse ijslandschappen en het aan land gaan om te observeren, te fotograferen en te wandelen.
Op het programma staan o.a.
Aitcho waar u kunt kennismaken met de eerste pinguïns van deze reis.
Hannah Point. Hier zijn zeeolifanten vaak in groepen op de stranden te vinden. Er broeden enkele paartjes Macaronipinguïns en er nestelen Reuzenstormvogels.
Landen is hier uitsluitend toegestaan na half januari.
> Op het vulkanische Deception kunt u weer eens flink de benen strekken. Een wandeling naar de Kaapse duivenkolonie bij Neptune’s Window of de Kinbandpinguïnkolonie bij Bailey Head behoren tot de mogelijkheden. De roestige tanks en het vervallen station bij Whalers Bay dateren uit de tijd van de walvisvaart.
Cuverville, waar voornamelijk Ezels- en Kinbandpinguïns broeden, is een van de groenste eilanden. Door de beschermde ligging kunnen hier mossen en zelfs een paar polletjes gras groeien.
Paradise Bay is een idyllische baai omringd door hoge bergen en hoge gletsjerfronten. Er worden hier vaak walvissen gezien. Het verlaten station ligt op het vasteland van Antarctica.
Verder naar het zuiden zal een poging gedaan worden om door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Petermann te varen.
Terug noordwaarts kan Port Lockroy bezocht worden. Als het kleine station/museum open is, kunt u hier kaarten posten.
Daarna volgt onvermijdelijk weer de oversteek over de Drake Passage.
Aan- en afmonsteren is in Ushuaia (Argentinië).

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, overnachting(en) en/of verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden. Kijk voor ideeën onder de desbetreffende bestemming op deze site. U kunt natuurlijk ook uw wensen of telefonisch aan ons doorgeven. We helpen u graag verder.

Bark Europa

De bark EUROPA zeilt sinds 1994 over alle wereldzeeën en heeft de reputatie opgebouwd als een schip waarmee echt gezeild wordt. Er is een professionele bemanning van 14 en maximaal 48 gastbemanningsleden van alle leeftijden en nationaliteiten. Tall Ship-liefhebbers, ook die zonder zeilervaring, staan aan het stuurwiel, hijsen zeilen, navigeren, enz..
Voor verdere informatie: Europa

Data & Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek

De eerste reis begint in Punta Arenas (Chili) en eindigt in Ushuaia (Argentinië).
De andere reizen beginnen en eindigen in Ushuaia).

DataBeschikbaarReisduur
15 dec - 07 jan 2020VOL23 nachten
09 jan - 30 jan 2020VOL21 nachten
01 feb - 22 feb 2020VOL21 nachten
24 feb - 16 mrt 2020VOL21 nachten

bark Europa

Prijzen per persoon

Accommodatie15 dec 2019
23 nachten
overige data
21 nachten
2-pers. hut€ 9.890,00€ 9.480,00
4-/6-pers. hut€ 8.790,00€ 8.380,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 07 november 2019.

Prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie / thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, uitgebreide informatie, inclusief Elmar reishandboek Antarctica, SGR-dekking.

Prijzen zijn exclusief:

vluchten via Buenos Aires naar Ushuaia en v.v., benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en Ushuaia, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. 
Als alleenreizende wordt u ingedeeld in een 4- / 5-pers. hut. In een 2-pers. hut kunt u uitsluitend met 2-personen tegelijk boeken, dus niet op indeling. Er zijn maar drie 2-pers. hutten!

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, overnachtingen en / of eventuele verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Data & Prijzen seizoen 2020-2021

Vertrek

De reizen beginnen en eindigen in Ushuaia.

DataReisduurBeschikbaar
05 dec - 26 dec 202021 nachtenja
28 dec - 18 jan. 202121 nachten2-pers. VOL
20 jan - 10 feb 202121 nachten2-pers. VOL
12 feb - 05 mrt 202121 nachten2-pers. VOL

bark Europa

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
in 2-pers.hut€ 9.900,00
in 4-/6-pers.hut€ 8.900,00

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
Als alleenreizende wordt u ingedeeld in een 4-/6-pers. hut. In een 2-pers. hut kunt u uitsluitend met 2-personen tegelijk boeken, dus niet op indeling. Er zijn maar drie 2-pers. hutten!

Prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie / thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, SGR-dekking.

Prijzen zijn exclusief:

vluchten naar en vanaf Ushuaia, eventueel benodigde overnachtingen, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw benodigde vluchten, overnachtingen en / of eventuele verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij leggen ze u graag voor.

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt tot 07 november 2019.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.