Ga naar inhoud

Individuele autorondreis door de provincies San Juan, La Rioja, Catamarca, Salta & Jujuy

een reis door de meest fantastische landschappen van Noord-Argentinië.

:alttitle:

Individuele autorondreis door de provincies San Juan, La Rioja, Catamarca, Salta & Jujuy

In de noorderlijke provincies San Juan, La Rioja, Catamarca, Salta en Jujuy treft u zeer afwisselende landschappen aan: van woestijngebied met metershoge Cardoncactussen, tot veelkleurige rotsformaties, kloven en hoogvlakten (altiplano's). Onderweg komt u door traditionale dorpjes, waar de indianencultuur nog leeft. Onderweg kunt diverse dier- en vogelsoorten tegenkomen, zoals de condor, vicuña en de nandoe. De provincies San Juan en Catamarca kenmerken zich door een wat vlakker woestijngebied met cactussen en hier en daar een bergketen. Het Ischigualasto NP met bijzondere rotsformaties ligt in de provincie San Juan. Net over de grens van dit nationaal park begint de provincie La Rioja en daar is het Talampaya NP een absolute must om te bezoeken. Vanuit het niets rijzen er hoge rode rotsen omhoog, die door weer en wind bijzondere vormen hebben gekregen. In de provincie Salta zijn er uitgestrekte wijngaarden (o.a. Cafayate) en grote landerijen. Dichterbij de hoofdstad Salta liggen grote tabaksvelden. In de provincie Jujuy bevinden zich veelkleurige bergen bij Purmamarca en uitgestrekte zoutpannen op de hoogvlakte.
Kortom een geweldig gebied om er met een huurauto op uit te gaan.

De reis in het kort

Deze reis begint in San Juan in de provincie Jujuy. . Het zijn totaal verschillende gebieden met de meest uiteenlopende landschappen. Woestijngebied met rotsformaties die door duizenden jaren hevige regenval en harde wind zijn uitgesleten. Van de nationale parken Ischigualasto en Talampaya in het zuiden tot Quebrada de las Conchas en Quebrada de las Flechas rondom Cafayate. Onderweg komt u door kleine dorpjes en soms zelfs nog een gravelweg. Op veel plaatsen staan cactussen, maar in NP Los Cardones staan er duizenden waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Verder naar het noorden liggen de dorpjes Tilcara en Purmamarca, waar nog veel van de lokale cultuur bewaard is gebleven. Purmamarca staat bekend om de Cerro de Los Siete Colores (de Zevenkleurige berg). Verder op de hoogvlakte ligt de zoutvlakte (Salinas Grande). De rondreis eindigt in Salta vanwaar u via

Als u deze reis kiest

 • Individuele fly-drive.
 • Overnachtingen in kleine hotels of hostería's op basis van logies/ontbijt.
 • De route en lengte is naar wens aan te passen.
 • Wijngaarden, indianencultuur en indrukwekkende landschappen.

Impressies

 • In het park Ischigualasto komt u verschillende prachtige rotsformaties tegen.
  1/11

  In het park Ischigualasto komt u verschillende prachtige rotsformaties tegen.

 • In het Talampaya NP komt u prachtig rode uitgesleten bergen tegen.
  2/11

  In het Talampaya NP komt u prachtig rode uitgesleten bergen tegen.

 • Grote rotsformaties in het park Ischigualasto krijgen een naam. Deze heet de onderzeeër.
  3/11

  Grote rotsformaties in het park Ischigualasto krijgen een naam. Deze heet de onderzeeër.

 • Met de auto gaat u dwars door het woestijngebied.
  4/11

  Met de auto gaat u dwars door het woestijngebied.

 • In het woestijnlandschap komt u grote cactussen tegen, zeker bij het Los Cardones NP.
  5/11

  In het woestijnlandschap komt u grote cactussen tegen, zeker bij het Los Cardones NP.

 • Het centrum van Salta is groen en op de pleinen staan vaak palmbomen.
  6/11

  Het centrum van Salta is groen en op de pleinen staan vaak palmbomen.

 • Overal ziet u overblijfselen van de koloniale tijd.
  7/11

  Overal ziet u overblijfselen van de koloniale tijd.

 • Nabij Salta wordt de omgeving steeds groener. Hier is ook meer landbouw.
  8/11

  Nabij Salta wordt de omgeving steeds groener. Hier is ook meer landbouw.

 • De Cerro de Los Siete Colores (de Zevenkleurige berg) komt u tegen bij Purmamarca.
  9/11

  De Cerro de Los Siete Colores (de Zevenkleurige berg) komt u tegen bij Purmamarca.

 • De grote zoutvlakte (Salinas Grande).
  10/11

  De grote zoutvlakte (Salinas Grande).

 • Ieder dorp heeft een kerkje.
  11/11

  Ieder dorp heeft een kerkje.

Dag tot dag

 • San Juan - Villa Union

  In de ochtend huurauto ophalen op het vliegveld van San Juan en rijden naar Villa Union via route 40 (ca. 300 km, ca. 4 uur rijden). Vanaf het vliegveld volgt u route 40 naar Talocasto tot aan Villa Union. De weg brengt u door een woestijnachtig gebied met hier en daar cactussen en op de achtergrond grote bergketens. Overnachting in Hotel Cañon de Talampaya op basis van logies/ontbijt.

 • Talampaya NP en Ischigualasto NP

  Na een vroeg ontbijt gaat u naar Talampaya NP, dat op circa 60 km ten zuiden ligt van Villa Union. Bij het bezoekerscentrum kunt u informatie inwinnen en toegangskaartjes kopen. Excursies variëren in duur (ca. 1 uur tot 3 uur) en begintijd. De eerste excursie begint om 09.00u en de laatste excursie eindigt om 17.00u. Talampaya staat bekend om de prachtige rotsformaties. Hier leeft o.a. de Grijze vos, Patagonische haas, Burmeisters seriema en de Patagonische spotlijster.

  U kunt eventueel daarna doorrijden Ischigualasto NP dat ca. 80 km en uur rijden verderop ligt. Dit park staat o.a. bekend om de vele rotsformaties die door weer en wind tot bijzonder sculpturen zijn gesleten en de namen zoals “De Onderzeeboot” dragen. In het gebied ziet men vaak Guanaco’s en Viscacha’s. Daarnaast worden er regelmatig condors gezien. In colonne maakt u een tocht door het park waarbij u in de huurauto achter de gids aan rijdt naar de bezienswaardigheden. Aldaar krijgt u (in het Spaans) uitleg over het gebied, de erosie en de dinosauriërbotten die er zijn gevonden. Het landschap is voornamelijk open zandterrein met cactussen en in de verte bergen. Onderweg kunt u in de vroege ochtend en late namiddag Ñandoes en Grijze vossen tegenkomen. Het park is open van 09.00u tot 17.00u. Na de excursie terug naar Villa Union (ca. 135 km, ca. 1 ½ uur rijden). Overnachting wederom in Hotel Cañon de Talampaya op basis van logies/ontbijt.

 • Villa Union - Tinogasta

  Rijden naar Tinogasta (ca. 320 km, ca. 4 uur rijden). U volgt de RN 40 verder naar het noorden. Het steekt het imposante gebergte Famatina-Sañogasta over en onderweg passeert u kleine dorpjes. Overnachting in Hotel Casa Grande, op basis van logies/ontbijt.

 • Tinogasta - Cafayate

  Rijden naar Cafayate (ca. 400 km, ca. 6 uur rijden). Vanuit het dorpje gaat u naar de RN60 richting Copacabana. Op de kruising met de RN 40, ongeveer na 70 km, gaat u naar links de RN 40 op. U steekt de rivier de Cerro Negro over. Onderweg komt u door de dorpen Londres en Bélen. Op de kruising bij Amaiche del Valle kunt u eventueel het museum Museos de la Pachamama bezoeken. Daarna terug naar de RN40 en verder rijden naar Cafayate. Sommige stukken van deze weg kunnen nog gravel zijn, maar het meeste is geasfalteerd. Overnachting in Viñas de Cafayate Wine Resort op basis van logies/ontbijt.

 • Cafayate

  Dag ter vrije besteding in de omgeving van Cafayate. U kunt op uw gemak de weg Quebrada de Los Conchas rijden. De eerste 50 km van deze weg gaat door een indrukwekkend landschap van kloven, rotsen van rood gesteente, dat allerlei vormen heeft gekregen door de erosieve werking van weer en wind. Verder kunt u een bezoek brengen aan één van de bodega’s en een wijnproeverij doen. Overnachting in bijv. Viñas de Cafayate Wine Resort op basis van logies/ontbijt.

 • Cafayate - Cachi

  Rijden naar Cachi (ca. 180 km, ca. 4 uur rijden). Vandaag staat Quebrada de Los Flechas op het programma. U rijdt door een indrukwekkend landschap van gekanteelde en gespleten rotsen met scherpe punten. Het heet niet voor niets de Kloof van de Speren. Een gedeelte van deze weg is onverhard. In Seclantas kunt u eventueel een stop maken indien er markt is. Vroeger stond dit dorp bekend om de mooie textiel. Maar de laatste jaren is hier niet veel meer van over. Daarna doorrijden naar Cachi. Overnachting in La Merced del Alto op basis van logies/ontbijt.

 • Cachi - Salta

  Rijden naar Salta (ca. 160 km, ca. 3 uur rijden) Het laatste stukje van de RN 40 brengt u naar het dorpje Payogasta. Hier gaat u naar rechts de RP 33 op, waar Los Cardones NP begint. Het staat bekend om de vele cactussen en stenen paadjes aangelegd door de Inca’s. Zeker de moeite waard om hier en daar te stoppen. Het hoogste punt van deze bergroute bereikt u bij Cuesta del Obispo. Vanaf dit punt heeft u prachtig uitzicht over de omgeving. Via enkele voorsteden komt u uit bij Salta. Overnachting in Hotel Del Virrey op basis van logies/ontbijt.

 • Salta

  Salta ligt beschut tussen de hoge bergen in een groene vallei. Veel van de gebouwen stammen uit de koloniale tijd en behoren tot de bezienswaardigheden van de stad. Eén van de bekendste is de San Franciscokerk, met de rode muren en witte pilaren en een toren die bijna vanuit iedere hoek van de stad te zien is. Wilt u de stad als geheel overzien? Pak dan de kabelbaan naar één van de uitzichtspunten. Natuurlijk kent de stad ook musea zoals het historisch, archeologisch, tabaken antropologisch museum. Overnachting in Hotel Del Virrey op basis van logies/ontbijt.

 • Salta - Tilcara

  Rijden naar Tilcara (ca. 220 km, ca. 3 uur). Zodra u de grote stad uit bent, zal het verkeer rustiger worden. Er komen weer imposante en kleurrijke bergruggen in zicht. Onderweg komt u langs dorpjes. Het traditionele dorp Humahuaca ligt niet veel verder. U kunt dit dorpje naar keuzen vandaag nog of morgen bezoeken. Overnachting in Hotel Las Marias op basis van logies/ontbijt.

 • Tilcara - Purmamarca - Salines Grandes

  U kunt onder andere een rit maken door het gebied met de gekleurde bergen. Vanuit Purmamarca, een klein dorpje gelegen aan de rand van de Cerro de Los Siete Colores (de berg met de zeven kleuren), gaat de weg naar boven. Door de kleuren van de verschillende aardlagen is de ouderdom van de berg en de verschillende lagen makkelijk te zien. De groene lagen zijn 570 miljoen jaar oud, terwijl de goud- en okerkleurige lagen niet ouder zijn dan 67 miljoen jaar. De lagen bestaan grotendeels uit mergel, kalk en leem. Na het bezoek gaat u verder het hooggebergte in op weg naar Salinas Grandes. Een mooie grote zoutvlakte, waar u zeker moet stoppen. Verder is er een klein archeologisch museum in Tilcara en zijn er opgravingen van een oude nederzetting, genaamd Pucará de Tilcara. Naast de gekleurde bergen bij Purmamarca, kunt u ook bij het dorp Humahuaca naar een uitzichtpunt waarbij u prachtig zicht heeft op de gekleurde bergen. Als u rechtsaf slaat bij Humahuaca komt u op wegnummer 73 richting Serrania de Hornocal. Net als de kleurrijke bergen bij Purmamarca is dit ook een prachtig kleurrijk gebied, waar veel minder mensen komen dat bij Purmamarca. Het ligt ongeveer 25 km buiten het dorp Humahuaca, de weg is wel gravel, dus u dient hier voorzichtig te rijden.
  Verblijf in Hotel Las Marias op basis van logies/ontbijt.

 • Tilcara - Salta

  Rijden naar Salta (ca. 170 km, ca. 3 uur). Hiervoor heeft u twee mogelijkheden: U kunt voor het merendeel snelweg rijden. Dan is de afstand circa 210 km, circa 3 uur rijden. Of u gaat via een alternatieve route, waarbij u door de bossen naar Salta gaat. Bij de afsplitsing waar de 9 in wegnummer 66 gaat, volgt u routenummer 9 (ca. 175 km, ca. 4 uur) Overnachting in Finca Valentina op basis van logies/ontbijt.

 • Salta

  Huurauto inleveren op het vliegveld van Salta. Einde van de reis.

MAATWERK

De beschreven route is bedoeld als voorbeeld. De route kan naar wens aangepast worden.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 22 november 2023
argentinie-381

De prijzen zijn inclusief

 • 14 dagen autohuur (Renault Duster 4x2 of vergelijkbaar),
 • Ongelimiteerd aantal kilometers, CDW (eigen risico US$ 4.000), one way kosten
 • 13 overnachtingen op basis van logies/ontbijt,
 • Routebeschrijving,
 • Beluga informatieboekje,
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis naar Juan en terug vanaf Salta,
 • Lunches en diners, (fris)drankjes,
 • Toegang tot de nationale parken en musea,
 • Bezoek Bodega's en andere optionele excursies,
 • Brandstofkosten voor de auto,
 • Verzekeringen,
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard,
 • Reserveringskosten (€ 25,- per boeking).
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon, per boeking.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en combinaties:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar San Juan en terug vanuit Salta, evenals benodigde overnachtingen in Buenos Aires. Deze fly-drive kan ook als bouwsteen dienen voor rondreis Argentinië & Chili.
Heeft u interesse? Stuur dan een berichtje met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in. We helpen u graag om de reis te verwezelijken.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven