Ga naar inhoud

Reizen naar Peninsula Valdés

het Argentijnse schiereiland met walvissen, pinguïns en zeeolifanten

:alttitle:

Reizen naar Peninsula Valdés

Peninsula Valdés is een schiereiland halverwege de kust van Argentinië. Het schiereiland is met een smalle strook verbonden met het vasteland. Na deze smalle strook verbreedt het schiereiland zich fors. Hierdoor zijn ten noorden en ten zuiden van de smalle strook twee zeer besloten en beschutte baaien ontstaan. Dit zijn de perfecte plaatsen voor de Zuidkapers (walvissen) om hun kalfjes ter wereld te laten komen. Vanuit de koude subantarctische wateren trekken de dieren eind juni begin julli naar deze baaien bij Pensinsula Valdés. Als hun kalfjes groot genoeg zijn (eind november, begin december) dan trekken de dieren weer naar de koude wateren rond Antarctica.
De walvissen zijn de grote trekpleister, maar er zijn hier nog veel meer dieren te zien. Op de stranden liggen veelal zeeolifanten en pelsrobben en op de pampa grazen onder andere guanaco's. In het NP Punta Tombo is een grote kolonie Magelhaenpinguïns.
Verder kunt u hier vandaan het Welshe plaatsje Gaiman bezoeken.
In Puerto Madryn is een paleotologisch museum, waar menig skelet van de hier in de omgeving opgegraven dinosauriërs te zien is.

Terug naar boven