Ga naar inhoud

Individuele autorondreis door de provincies Salta, Jujuy & Tucuman

Een reis langs indrukwekkende en bizarre rotsformaties en authentieke indianendorpen.

:alttitle:

Individuele autorondreis door de provincies Salta, Jujuy & Tucuman

De provincie Salta heeft schitterende landschappen met veelkleurige bergen en diepe kloven, maar ook hoogvlakten (altiplano's) met metershoge cactussen. Op deze hoogvlakten leven indianen nog in kleine dorpen. De barre omstandigheden op de hoogvlakte hebben voorkomen dat immigranten zich hier vestigden. Daardoor hebben deze indianen hun cultuur in redelijk pure vorm kunnen behouden en zijn ook de bijzondere fauna (o.a. flamingo, poema, condor, lama en vicuña) en flora (vooral cactussen) vooralsnog gespaard gebleven. De landbouw vormt de grootste bron van inkomsten in Salta. Er zijn tal van tabaksvelden, rietsuiker- en kiwiplantages. De vruchtbare valleien werden al heel vroeg bewoond. De prehistorische rotstekeningen, ruïnes van historische indianennederzettingen en menhirs getuigen van deze vroege menselijke bewoning. In de huidige dorpen en steden domineert voornamelijk de Spaanse koloniale bouwstijl.

Reis in het kort

De omgeving van Salta is uitermate geschikt om met een huurauto te verkennen. Vanuit de hoofdstad Salta kunt u in de provincie een aantal totaal verschillende gebieden bezoeken.
Onderweg naar het dorpje Molinos passeert u de Quebrada de las Flechas. Het zandsteengebergte is hier in duizenden jaren door hevige regenval en harde wind verworden tot een bos van stenen pilaren.
Rijdt u richting Cachi, dan komt u door een van de drie Nationale Parken die de provincie Salta rijk is. Het NP Los Cardones telt duizenden Cardoncactussen, die ieder een hoogte van zes tot acht meter kunnen bereiken en meer dan 100 jaar oud kunnen worden. De zaadjes van de Cardoncactus werden vroeger door de indianen gegeten. De schors werd gebruikt om er vloeren en daken van kerken en balkons van te maken.
Veel grimmige landschappen komt u tegen op de tocht van Salta naar San Antonio de los Cobres. Deze tocht leidt u door hoge bergen en vruchtbare groene valleien. Het dorp San Antonio was een belangrijke pleisterplaats voor reizigers naar de Atacamawoestijn en Antofagasta in Chili. Het dorp is gelegen op een hoogte van bijna 3800 meter. Met de auto kunt u vanhier doorrijden naar het beroemde viaduct 'Polvorilla' waarover de trein naar de wolken rijdt.

Cafayate is na Salta met 10.000 inwoners de belangrijkste provinciestad van Salta. Tevens is hier de beste witte wijn van Argentinië te vinden, waardoor het zich "Hoofdstad van de witte wijn" mag noemen. In het stadje zijn zeker zeven wijngaarden, waaronder Etchart en La Banda, die een bezoek meer dan waard zijn. Interessant zijn ook het wijnmuseum, het archeologisch Calchaquimuseum en de kerk. In de zomer is het in Cafayate kurkdroog en erg warm. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men hier de langste siësta’s van Argentinië houdt.

Vroeger lagen er veel indianendorpen langs de Calchaquirivier. Nu zijn slechts Angastaco, Molinos, Seclantas, Cachi en Payogasta daar nog van over. In Angastaco hebben zich later ook Spanjaarden gevestigd. Door een speciaal monumentenzorgproject zijn een aantal van de Spaanse koloniale huizen in goede staat bewaard gebleven.

Als u deze reis kiest

 • Individuele fly-drive
 • Overnachtingen in kleine hotels of hostería's op basis van logies/ontbijt
 • De route en lengte is naar wens aan te passen
 • Indrukwekkende landschappen, immense wijngaarden, rustieke Indianendorpen

Impressies

 • Quebrada de las Flechas. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  1/15

  Quebrada de las Flechas. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Quebrada de los Conchas. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  2/15

  Quebrada de los Conchas. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Klein kapelletje onderweg. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  3/15

  Klein kapelletje onderweg. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • De wegen slingeren zich door de bergen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  4/15

  De wegen slingeren zich door de bergen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Quebrada de los Conchas. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  5/15

  Quebrada de los Conchas. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Hier en daar gaat de weg door bossen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  6/15

  Hier en daar gaat de weg door bossen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Het kleine dorpje Purmamarca. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  7/15

  Het kleine dorpje Purmamarca. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Vicunas langs de weg. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  8/15

  Vicunas langs de weg. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • De zevenkleurige bergen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  9/15

  De zevenkleurige bergen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Salinas Grande, de grote zoutvlakten. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  10/15

  Salinas Grande, de grote zoutvlakten. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Typische bouwstijl in het noorden van Argentinië. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  11/15

  Typische bouwstijl in het noorden van Argentinië. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Kleurrijke versieringen op de gebouwen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  12/15

  Kleurrijke versieringen op de gebouwen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Bromelia's groeien op de bomen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  13/15

  Bromelia's groeien op de bomen. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Kleurrijke bergen bij Cafayate. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  14/15

  Kleurrijke bergen bij Cafayate. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

 • Wijngaarden bij Cafayate. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.
  15/15

  Wijngaarden bij Cafayate. Autorondreis Salta & Jujuy, Argentinië.

Dag tot dag

 • Salta

  Aankomst in de stad Salta. Transfer naar Hotel del Virrey of gelijkwaardig in het centrum van de stad. Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Salta is een van de oudste steden in Argentinië en is destijds ontdekt door de Spanjaarden. Veel gebouwen in de stad herinneren aan de koloniale tijd.

 • Salta - Purmamarca

  Na het ontbijt kunt u de huurauto ophalen. Via de Santa Laurapas rijdt u naar het indianenstadje Purmamarca. De weg leidt u door een jungle-achtig gebied vol schitterende bomen met de mooiste epifyten (o.a. bromelia's en orchideeën).
  Onderweg komt u langs tal van kleine dorpjes waar men handgemaakte spullen verkoopt. Ieder dorp heeft haar eigen koloniale kerkje waarvan de flafonds en meubilair merendeel gemaakt zijn van het hout van de Cardoncactus. Het hout wordt gekenmerkt door honderden gaatjes waar eens de cactusnaalden hebben gezeten.
  Purmamarca is een goede uitvalsasis om de Cerro de siete colores (de zevenkleurige bergen) te bezoeken. Buiten het prachtige landschap zijn er ook nog veel overblijfselen van de oorspronkelijke indianencultuur te vinden.
  U overnacht hier in Hotel Manantial del Silencio, een mooi 4* hotel, net buiten de stad.

 • Purmamarca - Tilcara

  Vanuit Purmamarca rijdt u verder over de Ruta 9 naar Tilcara. De afstand is niet groot, dus u heeft ruimschoots de tijd om in beide plaatsen rond te wandelen.
  Vanuit Tilcara kunt u Pucara bezoeken, een fort van de Quecha-indianen. Het is een weliswaar een recontructie, maar het geeft een goed beeld van hoe men leefde en van de architectuur. Er is tevens een botanische tuin met huizenhoge cactussen.
  Tilcara heeft een leuke dorpskern met musea en er is iedere avond een gezellige markt. U overnacht in Posada de la Luz, een klein hotel met een huiselijke uitstraling.

 • Tilcara - Salta

  Vanuit Tilcara rijdt u in noordelijke richting, door de Quebrada de Humahuaca en passeert de Steenbokskeerkring, naar het plaatsje Humahuaca. In dit gezellige stadje is het goed empanada's eten. Op de mooie stadstrappen proberen de inwoners hun waar aan toeristen te verkopen. Vooral cocabladeren worden hier veel aangeboden.
  Daarna rijdt u terug naar Salta, waar u wederom verblijft in Hotel del Virrey.

 • Salta - Cafayate

  De hoofdstad van de witte wijn, Cafayate, kan in de route niet ontbreken. U rijdt van Salta door de schitterende Quebrada de Rio de las Conchas. De rivierbedding van wit grind steekt fenomenaal af tegen het oranjerode wanden van de immense kloof.
  U kunt op een aantal plaatsen wandelen om de mooiste gedeelten nader te bekijken en te fotograferen. Wat u zeker niet mag missen zijn: el Garganta del Diablo (de Duivelskloof), el amfiteatro (het amfitheater) en el fraile (de monnik).
  Na de kloof rijdt u vrijwel meteen de stad Cafayate in. U verblijft hier in Cafayate Wine Resort.

 • Cafayate - Tafí del Valle

  Vandaag rijdt u over de fameuze Route 40 naar Tafí del Valle. Het is onmogelijk om alle bodega's die u onderweg tegenkomt te bezoeken. Maar u moet zeker een bezoek brengen aan La Banda, de oudste bodega waar de wijn nog op traditionele wijze wordt geproduceerd. U heeft ook de gelegenheid om de Bodega van Etchart (nogmaals) te bezoeken. Op bijna alle bodega's bent u van harte welkom. Een aantal bodega's herbergt een klein museum en overal krijgt u de gelegenheid om wijn te proeven.
  Bij Amaicha del Valle kunt u stoppen om de ruïnes van Quilmes te bezoeken. Deze versterking werd gebouwd door heldhaftige Quilmes, die 130 jaar ondrukking door de Spaanse Conquistadors hebben weten te doorstaan.
  Vanhier is het nog 50 km naat Tafí del Valle. De route gaat door een grauw en woestijnachtig gebied. De weg gaat steeds verder omhoog tot ca. 3000m. Dit punt heet el infiernillo (de kleine hel) vanwege het landschap en het veranderlijke weer. Na dit punt daalt de weg naar de glooiende, groene vallei waar Tafí del Valle is gebouwd. U overnacht hier in Hotel Mirador del Tafi.

 • Tafí del Valle - San Miguel de Tucuman

  Omdat het niet ver rijden is naar San Miguel de Tucumán, kunt u in ieder geval de ochtend doorbrengen in Tafí del Valle. Het stadje heeft een Jezuïtenmuseum, een verzameling Menhirs en een eigen kaassoort, die u natuurlijk moet proberen.
  In San Miguel de Tucumán overnacht u in Hotel Amerian Tucuman.

 • San Miguel de Tucumán

  Afhankelijk van uw vluchtschema heeft u nog wat tijd om de stad te bekijken alvorens u de auto inlevert op de luchthaven.

MAATWERK

De beschreven route is bedoeld als voorbeeld. De route kan naar wens aangepast worden.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 22 november 2023
argentinie-380

De prijzen zijn inclusief

 • Transfer vliegveld Salta - hotel.
 • 07 dagen autohuur (Toyota Etios of vergelijkbaar).
 • Ongelimiteerd aantal kilometers.
 • WA-verzekering en CDW (eigen risico USD 800 per gebeurtenis).
 • 07 overnachtingen op basis van logies/ontbijt.
 • Routebeschrijving.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Vlucht naar Salta en vlucht vanaf Tucuman.
 • Lunches en diners, (fris)drankjes.
 • Toegang tot de Ruïnes de Quilmes (ca. AR$ 6).
 • Bezoek Bodega's en andere optionele excursies.
 • Brandstofkosten voor de auto.
 • One way kosten (ca. USD 300 ter plaatse te voldoen).
 • Eigen risico verzekering.
 • Verzekeringen.
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten (€ 25,- per boeking).
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon, per boeking.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en combinaties:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Salta en terug vanuit Tucuman, evenals benodigde overnachtingen in Buenos Aires. Deze fly-drive kan ook als bouwsteen dienen voor rondreis Argentinië & Chili. Interesse? Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul het bel-me-bericht in. Wij stellen graag een mooie reis voor u samen!

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven