Ga naar inhoud

Cruise Punta Arenas - Ushuaia

reis door het prachtige fjordengebied van Patagonië & Vuurland

:alttitle:

Cruise Punta Arenas - Ushuaia

Het zuiden van Argentinië en Chili wordt gevormd door een prachtig fjordengebied. De Andes is hier niet meer zo hoog, maar toch is het nog een indrukwekkend gebergte met vele markante toppen en verschillende gletsjers die tussen de bergen tot aan het water reiken. De vaak dichtbeboste oevers herbergen ontelbare vogels en zoogdieren. Aan de randen van de bossen en op open plekken groeien de mooiste planten die vooral in het voorjaar volop bloeien. Er zijn zelfs verschillende orchideeën te vinden!
Voor de komst van de Europeanen leefden hier enkele indianenstammen, die nu op een enkele afstammeling na, vrijwel geheel verdwenen zijn. In het landschap zijn nog stille getuigen te vinden van de mensen die hier hebben gewoond.
Gaat u mee op reis door dit indrukwekkende gebied?

Als u deze reis kiest

 • Luxe cruises op basis van volpension.
 • Excursies inclusief en optioneel.
 • Engels- en Spaanssprekende gidsen.
 • Max. 210 passengiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Argentinië, Chili en/of op de Falklandeilanden is mogelijk.

Impressies

 • Een van de markante gebouwen in Punta Arenas (Chili).
  1/13

  Een van de markante gebouwen in Punta Arenas (Chili).

 • Lengabossen, bergen en gletsjers, het kenmerkende landschap van Vuurland.
  2/13

  Lengabossen, bergen en gletsjers, het kenmerkende landschap van Vuurland.

 • Spiegeling in Glacier Alley.
  3/13

  Spiegeling in Glacier Alley.

 • IJsbergje in de ochtendmist.
  4/13

  IJsbergje in de ochtendmist.

 • Gletsjerijs heeft vaak een mooie blauwe kleur.
  5/13

  Gletsjerijs heeft vaak een mooie blauwe kleur.

 • Begroeiing langs de oevers.
  6/13

  Begroeiing langs de oevers.

 • Vliegende booteenden (Tachyeres patachonicus)
  7/13

  Vliegende booteenden (Tachyeres patachonicus)

 • Lengaboom aan de rand van
  8/13

  Lengaboom aan de rand van

 • Zwartmaskeribis (Theristicus melanopis).
  9/13

  Zwartmaskeribis (Theristicus melanopis).

 • Woerd van de Magelhaengans (Chloephaga picta)
  10/13

  Woerd van de Magelhaengans (Chloephaga picta)

 • In Patagonië waait vaak een stevige wind, dit is te zien aan de boomstammen.
  11/13

  In Patagonië waait vaak een stevige wind, dit is te zien aan de boomstammen.

 • Pelsrobben op een rots in het Beaglekanaal bij Ushuaia.
  12/13

  Pelsrobben op een rots in het Beaglekanaal bij Ushuaia.

 • Plein in Usuaia (Argentinië).
  13/13

  Plein in Usuaia (Argentinië).

Dag tot dag

BELANGRIJK

Onder normale omstandigheden kan het beschreven dag-tot-dagprogramma uitgevoerd worden. Soms kunnen weersomstigheden het noodzakelijk maken om van het beschreven programma af te wijken.

 • Punta Arenas

  Check-in tussen 13.00u en 17.00u bij het kantoor van Cruceros Australis in Punta Arenas.
  Om 18.00u inschepen aan boord van de Stella of Ventus Australis aan de kade in Punta Arenas. Na een introductie met welkomstdrankje vertrekt het schip voor de reis door het prachtige fjordengebied van Patagonië.

 • Ainsworthbaai & Tuckers

  In de ochtend vaart het schip verder door het fjordenstelsel met het steeds weer indrukwekkende landschap van hoge bergen, watervallen, bossen en gletsjers.
  's MIdddags mag u de benen strekken tijdens een wandeling door het bos, met beverdammen en plaatsen waar zeeolifanten rusten.

 • Piagletsjer en "Glacier Alley"

  Vervolgens wordt koers gezet richting het noordwestelijke deel van het Beaglekanaal. Hier bevindt zich de Piagletsjer. Ook hier is een wandeling naar een uitzichtspunt gepland.
  Daarna gaat het schip verder door het gedeelte van het Beaglekanaal dat de bijnaam "Glacier Alley" heeft gekregen. Hier kunt u op comfortabele wijze vanaf het schip de mooiste gletsjers voorbij zien trekken.

 • Kaap Hoorn & Wulaiabaai

  Kaap Hoorn is een 425 m hoge rots op het zuidelijkste punt van het Zuid-Amerikaanse continent. Het markeert tevens het punt waar de Stille en Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Als het weer het toelaat zal hier aan land gegaan worden.
  's Middags wordt in Wulaiabaai een bezoek gebracht aan een van de laatste Yamananederzettingen. Daarna wordt een wandeling door het bos gemaakt. Hier zult u verschillende schijnbeuken zien. In het voorjaar zijn er tevens prachtig bloeiende planten zoals verschillende orchideeën.

 • Ushuaia

  Via het Beaglekanaal wordt verder naar Ushuaia gevaren. Onderweg passeert u verschillende rotsige eilanden waar veelal zeeleeuwen, aalscholvers en pinguïns op broeden of liggen te rusten. De reis eindigt om 08.30u aan de kade van Ushuaia.
  Ushuaia is een druk stadje met veel toeristen, die op weg naar Antarctica en/of op rondreis door Argentinië en Chili zijn.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 26 februari 2024
chili-955

Route Punta Arenas - Ushuaia - Punta Arenas:

Indien gewenst, kunt u deze reis combineren met het traject Ushuaia terug naar Punta Arenas. U ontvangt dan 10% korting op het totaalbedrag van beide reizen.

Alleenreizenden:

Als alleengaande reiziger kunt u op deze schepen NIET op indeling boeken. Alle huttypen kunnen tegen een toeslag van 50% voor alleengebruik geboekt worden.

Vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Punta Arenas en vanaf Ushuaia, evenals de benodigde overnachtingen in Santiago, Punta Arenas, Ushuaia of Buenos Aires.

Rondreis Argentinië en Chili
Deze reis is een mooie schakel in een individuele rondreis door Argentinië en Chili. Meer Ideeën kunt u op onze site vinden onder de bestemmingen Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.
Wilt u een voorstel voor een rondreis? Stuur dan een bericht uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag!

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven