Reisinformatie

Reisbeschrijving Semi-groepsreis Beren, zalmen en vulkanen in Kamtsjatka

Deze reis begint in Petropavlovsk. Na aankomst in Petropavlovsk wordt u op de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gebracht. 's Avonds is er een welkomstdiner met een informatiebijeenkomst waar het programma van de komende dagen wordt doorgenomen. Let op, want men leeft hier nog redelijk volgens het principe van "pluk de dag". Dit betekent dat het programma best omgegooid kan worden om het beste uit de dagen en de weersomstandigheden te halen.
De bedoeling is dat u de tweede dag in Kamtsjatka per helikopter op weg gaat. Er is een tussenstop bij de Ksudachvulkaan waar u uw benen kunt strekken. Zo kan er een wandeling gemaakt worden naar een mooie waterval of langs het dampende strand. Daarna vliegt u door naar het Koerilskoyemeer. Hier volgen twee volle dagen om beren en zalmen te zien.
Op de vijfde dag vliegt u terug richting Petropavlovsk. Tijdens een tussenstop bij een van de warme bronnen kunt u een heerlijk bad nemen. Bij goed weer zet de helikopter u af op het Mutnovskiyplateau. Hier worden de tenten opgezet voor twee nachten. In de tussenliggende dag zal een poging gedaan worden om in de Mutnovskiykraters te komen. Een lange, maar niet echt moeilijke wandeling. Eenmaal in de krater zult u beamen dat het de inspanning zeker waard is.
De zevende dag wordt er 's morgens een poging gedaan om de Gorelyvulkaan te beklimmen. Na genoeg te hebben van het adembenemende uitzicht, gaat u met de 6WD-truck terug naar de bewoonde wereld. Er wordt overnacht in een van de hotels bij de Paratunka Hotsprings. Hier kunt u heerlijk ontspannen in het warme water.  
De volgende dag wordt u per bus naar Petropavlovsk gebracht. Na uw bagage bij het hotel afgegeven te hebben, is er een bootexcursie door de Avachabaai. De boot neemt u mee naar de rotsen waar onder andere diverse papegaaiduikers nog in de kolonies te vinden zijn. Er wordt ook zeker geprobeerd om dichtbij een van de nesten van de Stellers Zeearenden te komen. Mogelijk ziet u nog zeehonden en/of zeeotters. Aan het einde van de dag wordt een bezoek gebracht aan het Vulkanologisch Instituut. Daarna wordt u teruggebracht naar het hotel voor overnachting. 
Op dag 9 is er de mogelijkheid om een optionele excursie per helikopter naar de Geiservallei en de Uzonkrater te maken. Dit geothermisch gebied behoort tot de grootste en indrukwekkenste ter wereld. Tijdens de helikoptervlucht vliegt u over verschillende vulkanen. Een prachtig gezicht. U overnacht weer in Petropavlovsk.
Op de laatste dag wordt u tijdig naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Petropavlovsk naar Moskou.

Aals u zeker wilt zijn dat u de optionele excursie naar de Geiservallei kunt maken, kan de reis optioneel met een dag verlengd worden.

Optionele excursie naar de Geiservallei

Tijdens deze reis heeft u de gelegenheid om een optionele excursie naar de Geiservallei te boeken. Deze optionele excursie naar de Geiservallei kan het beste ter plaatse geboekt en contant in roebels of met creditcard betaald worden. Prijsindicatie RB 44.000 (prijs 2019). 
Indien gewenst, kan de excursie ook vooraf geboekt worden bij de reis en dan in euro's afgerekend worden.  

Accommodaties

In Petropavlovsk overnacht u in Hotel Petropavlovsk, een goed maar simpel en typisch Russisch hotel. De kamers zijn voorzien van een 2-pers.bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met douche, toilet en wastafel.
Bij het Koerilskoyemeer wordt overnacht in een houten onderkomen waar twee slaapzalen zijn met ieder acht bedden (waarvan het merendeel stapelbedden). Buiten de lodge zijn twee toilethokjes. Op de bovenverdieping is een nachttoilet. Er is een beperkte mogelijkheid om te douchen. 
In Paratunka wordt overnacht in een van de goede, vrij nieuwe hotels die voorzien zijn van verschillende thermale baden. De kamers zijn ruim en voorzien van een 2-pers.bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met ligbad/douche, toilet en wastafel.
Tentenkampen: Bij de vulkanen wordt overnacht in 2-pers. koepeltentjes. Er is een grote tent voor de gezamenlijke maaltijden en om bij elkaar te zitten. Er is een toilettent. 

Beklimming van de vulkanen

Zowel de krater van de Mutnovskyvulkaan en de kraterrand van de Gorelyvulkaan zijn te bereiken via een bergpad. Het is geen moeilijke weg, maar er moet een hoogteverschil van 600 - 700 meter overbrugd worden. Een goede conditie maakt deze wandelingen een stuk makkelijker. Valwinden kunnen de klim naar de top de van Gorelyvulkaan wel een stuk zwaarder maken.
Indien u de vulkanen niet wilt of kunt beklimmen dan kunt u bij het basiskamp blijven en die dag in de omgeving rondwandelen, fotograferen of op een mooie plaats van de omgeving genieten. Er leven lemmingen en alpenmarmotten. Vaak bloeien er nog verschillende planten waaronder de Kamtsjatka Rhododendron.

Gidsen

De reizen worden in principe begeleid door een lokale gids. De laatste jaren zijn er gelukkig steeds meer gidsen die ook goed Engels spreken. De meeste reizen zullen dan ook begeleid worden door Engelssprekende gidsen. In een enkel geval zal er nog een uitsluitend Russisch sprekende gids met een tolk/vertaler de reis begeleiden.

Benodigde vluchten, verlenging in Kamtsjatka of in Moskou

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten via Moskou naar Kamtstjatka en v.v. U kunt uw reis verlengen in Kamtsjatka, in Moskou of in Sint Petersburg. Kijk voor ideeën onder de desbetreffende bestemming. U kunt ons natuurlijk ook mailen of bellen met uw wensen.
LET OP: Uw totale verblijf in Rusland mag niet langer zijn dan 30 dagen. In verband met de visumaanvraag is het van belang dat u eventuele verlengingswensen zo snel mogelijk doorgeeft.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. De kosten van de visumaanvraag zullen u vooraf worden opgegeven.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Petropavlovsk

De reis begint bij aankomst in Petropavlovsk. Welkom op het vliegveld en transfer naar hotel. Hier kunt u even bijkomen van de vlucht en de voorbereidingen treffen voor het vertrek naar het Koerilskiymeer. 

Dag 02 Koerilskoyemeer

Per MI-8 helikopter naar de Ksudachvulkaan. Excursie naar het kratermeer. Verder naar het Koerilskoyemeer. Overnachting in de lodge.

Dag 03 en 04 Koerilskoyemeer

Twee dagen lang worden er wandelingen over het "berenpad", over de toendra en naar de observatietoren gepland. 
Overnachting in de lodge op basis van volpension. 

Dag 05 Mutnovskiyplateau

In de ochtend nog een berenexcursie. Daarna helikoptervlucht naar de Khudotkarivier (warmwaterbronnen) voor een warm bad. Vervolgens naar het Mutnovskiyplateau. Overnachting in tenten.

Dag 06 Mutnovskiyplateau

Wandeling naar en in de kraters van de Mutnovskiyvulkaan. Dagwandeling, 7 km hoogteverschil 600m. Overnachting in tenten.

Dag 07 Mutnovskiyplateau

2e dag op het Mutnovskiyplateau. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal een poging gedaan worden om de Gorelyvulkaan te beklimmen tot aan de kraterrand. (5km, hoogteverschil 750m).
Aan het einde van de dag naar Paratunka. Hotelovernachting.

Dag 08 Avachabaai

Bustransfer naar Petropavlovsk. Boottocht Avachabaai (ca. 6 uur). Hotelovernachting in Petropavlovsk.

Dag 09 Petropavlovsk - Geiservallei

Dag in Petropavlovsk, dag ter vrije besteding. Mogelijkheid om de optionele helikopterexcursie naar de Geiservallei te maken. 

Dag 10 Einde van de reis

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht waarmee de reis eindigt.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op het vliegveld van Petropavlovsk (Kamtsjatka).

DatabeschikbaarReisduur
22 juli - 31 juli 2020VOL09 nachten
28 juli - 06 aug 20203 plaatsen09 nachten
31 juli - 09 aug 2020ja09 nachten
12 aug - 21 aug 2020VOL09 nachten
18 aug - 27 aug 2020VOL09 nachten
27 aug - 05 sept 2020VOL09 nachten
02 sep - 11 sep 2020VOL09 nachten
05 sep - 14 sep 2020VOL09 nachten
08 sep - 17 sep 20203 plaatsen09 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. hotelkamers, tenten
en meerpers. kamer in de hut en pension
€ 4.200,00
In 1-pers. hotelkamers, tenten
en meerpers. kamer in de hut en pension
op aanvraag
Huur slaapzak
(indicatie)
€ 40,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 22 januari 2020.

De prijzen zijn inclusief:

rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, Petropavlovsk en Paratunka in hotel in 2-pers. kamer d/t, bij het Koerilskoyemeer in de lodge in 8-pers.kamer en op het Mutnovskiyplateau in 2-pers. koepeltentjes, gebruik van foammatjes, groepstransfers, genoemde transfers per helikopter, bootexcursie Avachabaai, lokale Engelssprekende gids of Russisch sprekende gids met Engelssprekende tolk/vertaler, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Vluchten via Moskou naar Petropavlovsk en v.v., (fris)drankjes, verzekeringen, visumkosten, fooien, optionele excursie naar de Geiservallei, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Vluchten, verlenging in Moskou, Petropavlovsk of Sint Petersburg

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten via Moskou naar Petropavlovsk en v.v. U kunt de reis verlengen in Petropavlovsk en ook vooraf en/of achteraf met een bezoek aan Moskou en/of Sint Petersburg. 
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel voor overleg, een offerte of een afspraak +31 10 295 0126. 

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. 
Indien gewenst, verzorgen wij uw visumaanvraag. Indicatieprijs (2019) € 110,- per visum.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.