Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis Bloemen, beren en vulkanen in Kamtsjatka

Deze reis begint in de hoofdstad van Kamtsjatka, Petropavlovsk. U wordt verwelkomd en naar het hotel gebracht. De middag heeft u ter vrije besteding. Tijdens het welkomstdiner ontmoet u andere deelnemers.
De volgende vier dagen verblijft u aan boord van het scheepje Kathleen terwijl zij langs de kust vaart. Waar mogelijk zal aan land gegaan worden om wandelingen te maken door het prachtige landschap, en planten en dieren van dichterbij te kunnen zien. Tijdens het varen kunnen otters, zeeleeuwen en walvissen bij het schip opduiken. Voor wie wil, is er de mogelijkheid tot snorkelen of zelfs duiken.
Op de zesde dag bent u weer terug in Petropavlovsk, waar u in het hotel overnacht.
De reis wordt per 6WD-truck voortgezet naar de vulkanen. Er wordt 's nachts gekampeerd en overdag worden de vulkanen beklommen en wordt er in de omgeving gewandeld. De Mutnovskiyvulkaan is een van de mooiste om te bezoeken. Afhankelijk van de sneeuwsituatie kan er tot ver in de krater gewandeld worden. Overal is gesis en gepruttel te horen. Het solvatorenveld met de gele zwavelkristallen is adembenemend mooi. Om zelf in een vulkaankrater te staan is een overgetelijke belevenis. Aan het einde van de elfde dag is de groep terug in Petropavlovsk.
De voorlaatste dag is ter vrije besteding en kan de optionele helikopterexcursie naar de Geiservallei en de Uzonkrater gemaakt worden.
's Avonds is er afscheidsdiner met levende muziek op een van de boerderijen in de omgeving van Petropavlovsk. 
Op de twaalfde dag eindigt de rondreis en kunt u weer huiswaarts keren.

Optionele helikopterexcursie Geiservallei en Uzonkrater

Tijdens deze reis heeft u de gelegenheid om een optionele helikopterexcursie naar de Geiservallei & Uzonkrater te boeken. Deze excursie kan het beste ter plaatse geboekt en contant in roebels betaald worden. Prijsindicatie RB 44.000 (prijs 2019). 
Indien gewenst, kan de excursie ook vooraf geboekt worden bij de reis en dan in euro's afgerekend worden. 

Accommodaties

In Petropavlovsk wordt overnacht in Hotel Petropavlovsk. Een schoon, eenvoudig, typisch Russisch hotel. Kamers zijn voorzien van één 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met douche, toilet en wastafel. 
Aan boord van de Kathleen verblijft u in slaapzaaltje met stapelbedden (kooien). Ieder kooi kan worden afgesloten met een gordijntje. Er is een gemeenschappelijke douche en toilet op dekniveau.
Verder wordt er onderweg gekampeerd. De 2-pers. koepeltentjes worden in de vrije natuur opgezet. Er is een gezamenlijke tent waar de maaltijden in bereid en gegeten worden en er is een toilettent. Er is geen stromend water.

Verlenging in Moskou, Sint Petersburg en / of Petropavlovsk.

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten. U kunt vooraf of achteraf ook een paar dagen blijven in Moskou of Petropavlovsk. Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een bezoek aan Sint Petersburg en/of de Solovetskiy-eilanden om daar Beluga's te gaan spotten en het klooster te bezoeken.
Uw totale verblijf in Rusland mag echter niet langer dan 30 dagen duren.
Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Petropavlovsk

Na aankomst op het vliegveld van Petropavlovsk wordt u naar Hotel Petropavlovsk gebracht waar u zich kunt opfrissen en enigszins kunt acclimatiseren. Welkomstdiner en overnachting in Hotel Petropavlovsk.

Dag 02 - 05 Aan boord van de Kathleen

In de ochtend wordt ingescheept aan boord van de Kathleen. Dit bootje is de komende dagen uw tehuis.
Varend langs de zuidoostkust van Kamtsjatka. Hier zijn verschillende plaatsen waar aan landgegaan kan worden voor wandelingen en zodiactochtjes langs de kust op zoek naar beren, zeeotters en Orka's. Tijdens de wandelingen zult u de mooiste bloemen, zoals de roomkleurige rhododendron en diverse orchideeën, zien bloeien. In rotsige baaien vliegen papegaaiduikers, meeeuwen, aalscholvers af en aan om het hongerige kroost te voeden. Met enig geluk kan er zelfs een Stellers Zeearend gezien worden die hoog in de lucht zweeft.

Dag 06 Avachabaai en Petropavlovsk

De laatste dag aan boord van de Kathleen. De rotsige kust van de Avachabaai en de vele pilaren die hier voor de kust staan zijn uitgelezen broedplaatsen van zeevogels. Maar ook zeehonden worden hier regelmatig gezien, zelfs tot in de kleine haven van Petropavlovsk.
Aan het einde van de middag is de Kathleen in Petropavlovsk. van de haven wordt u naar Hotel Petropavlovsk gebracht voor overnachting.

Dag 07 + 08 Vachkazhetsvulkaan

Vanuit Petropavlovsk wordt per robuuste 6WD-truck naar het bosrijke gebied rond de Vachkazhets vulkaan gereden. Ook hier weer kunt u genieten van de bloemenpracht en hoort u de vogels zingen.
Aan de voet van de vulkaan wordt het tentenkamp opgezet.
Vanuit het kamp worden wandelingen gemaakt naar een prachtige waterval en als het weer het toelaat naar de krater van de vulkaan, vanwaar u tevens een prachtig uitzicht over de omgeving heeft.

Dag 09 Mutnovskyvulkaan

na het opbreken van het kamp brengt de 6WD-truck u afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden naar het Mutnovskyplateau of Avachplateau. Hier wordt opnieuw het kamp opgezet en kan de omgeving verkend worden. Als de sneeuw ver genoeg is weggedooid, kan een tocht naar een van de kraters van de Mutnovskyvulkaan ondernomen worden. Hier ziet u de aarde in wording: fumarolen, pruttelpotten en andere geothermische fenomenen.
Overnachting in het tentenkamp.

Dag 10 Mutnovskyplateau - Petropavlovsk

Als het dag 08 niet gelukt is, kan er nog een poging gedaan worden om de Mutnovskyvulkaan te beklimmen. Aan het einde van de middag wordt het tentenkamp weer ingepakt en rijdt de truck u terug naar Petropavlovsk, waar u in het gelijknamige hotel overnacht.

Dag 11 Petropavlovsk. Optionele excursie Geiservallei

Dag ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan de optionele helikopterexcursie naar de Geiservallei en de Uzonkrater.
Met de helikopter gaat u naar de Geiservallei. Onderweg vliegt u over verschillende vulkanen. Sommigen zijn uitgewerkt en hebben een (nu nog) bevroren kratermeer, andere zijn nog actief en blazen stoom en/of stof de lucht in. Na aankomst in de Geoservallei krijgt u een begeleide rondleiding. Deze geïsoleerde vallei herbergt vele geisers en modderpruttelpotten etc. De grootste geiser (bolsjoi) spuit met regelmaat een enorme kolom water en stoom de lucht in.
Omdat het hier al door alle geothermische warmte de winter eerder verdreven wordt dan in het omliggende gebied komen beren hierheen om de eerste verse twijgjes te eten. Ook planten bloeien hier eerder en overdadiger dan elders. 
Een paar minuten verder vliegen ligt de grote Uzonkrater. Dit geothermische gebied is minder actief, maar er zijn nog modderpruttelpotten en warme bronnen.
Overnachting in Hotel Petropavlovsk.

Dag 12 Petropavlovsk

Transfer naar het vliegveld om huiswaarts te keren.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Petropavlovsk.

DataBeschikbaarReisduur
25 juni - 06 juli 2019ja11 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers.hut, tent en kamers€ 2.800,00
In 1-pers.hut, tent en kamersop aanvraag

Data en prijzen 2020:

Tot op heden nog niet bekend.

De prijzen zijn inclusief:

rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, accommodatie in hotels in 2-pers. kamers d/t in Petropavlovsk, in meerpers. hut aan boord van de Kathleen en in 2-pers. tenten onderweg, groepstransfers, lokale Engelssprekend gids of Russisch sprekende gids met Engelssprekende tolk-vertaler, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk en v.v., maaltijden in Moskou, optionele excursie naar de Geiservallei & Uzonkrater, huur slaapzak, (fris)drankjes, visumkosten, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking). 

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk, evenals eventuele verlenging in Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak voor advies en om de mogelijkheden door te nemen.

BELANGRIJK: visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Indicatieprijs € 110,00 p.p. (prijs 2019).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.