Ga naar inhoud

Groepsrondreis vulkanen van Kamtsjatka

actieve rondreis naar verschillende vulkaantypen

:alttitle:

Groepsrondreis vulkanen van Kamtsjatka

Kamtsjatka is bekend vanwege de vele actieve vulkanen. Tijdens deze reis bezoekt u diverse vulkaantypen en kunt u zien hoe het landschap door de uitbarstingen is gevormd en nog steeds verandert. Er wordt gereisd met stoere 4WD- en 6WD-trucks. Onderweg wordt veelal gekampeerd of in berghutten overnacht.
Een spannend avontuur voor actieve mensen die meer willen weten en zien van het vulkanische Kamtsjatka.

De reis in het kort

Deze reis begint in de hoofdstad van Kamtsjatka, Petropavlovsk.
Na kennismaking en voorbereidingen vertrekt een 4WD- of 6WD-truck die de groep door het ruige terrein zonder wegen naar de beste plekjes kan brengen. Hier wordt het tentenkamp opgezet en worden wandelingen gemaakt om op plateaus (Tolbatsjikvulkaan), de kraterrand van een vulkaan (Gorely- en Avatsjinskivulkaan) te komen en soms in vulkaankraters (Mutnovskivulkaan) te komen. Het is fascinerend om te zien hoe het sist en pruttelt in de actieve vulkanen en ook hoeveel verschillende vulkaantypen er zijn.
Er is ook aandacht voor cultuur: in de kleine plaatsjes zoals Milkovo en Esso ziet u hoe het dagelijks leven er uitziet en kunt u leren hoe men hier vroeger leefde.
De reis eindigt op het vliegveld van Petropavlovsk.

Als u deze reis kiest

 • Groepsrondreis op basis van volpension.
 • Beklim vier geheel verschillende vulkanen.
 • Overnachting in hotels, lodge en tenten.
 • Min. 06 / max. 16 deelnemers // internationaal gezelschap.
 • Engelssprekende lokale gids.
 • Verlenging in Kamtsjatka en in Moskou is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • De eerste krater van de Mutnovskivulkaan.
  1/15

  De eerste krater van de Mutnovskivulkaan.

 • Tolbatsjikvulkaan in het noorden van Kamtsjatka.
  2/15

  Tolbatsjikvulkaan in het noorden van Kamtsjatka.

 • Aan de rand van het plateau dat ontstaan is bij de eruptie van 2013 van de Tolbatsjikvulkaan. Foto: Irina Deletskaya
  3/15

  Aan de rand van het plateau dat ontstaan is bij de eruptie van 2013 van de Tolbatsjikvulkaan. Foto: Irina Deletskaya

 • Uitvloeisels van de laatste eruptie van de Tolbatsjikvulkaan (2013). Foto: Irina Daletskaya
  4/15

  Uitvloeisels van de laatste eruptie van de Tolbatsjikvulkaan (2013). Foto: Irina Daletskaya

 • Vulkaankegels van de Tolbatsjikvulkaan.
  5/15

  Vulkaankegels van de Tolbatsjikvulkaan.

 • In de tweede krater van de Mutnovskivulkaan.
  6/15

  In de tweede krater van de Mutnovskivulkaan.

 • Solfataren in de tweede krater van de Mutnovskivulkaan.
  7/15

  Solfataren in de tweede krater van de Mutnovskivulkaan.

 • De Karymskivulkaan is de actiefste vulkaan van Kamtsjatka en stoot continu wolken stoom en gruis uit.
  8/15

  De Karymskivulkaan is de actiefste vulkaan van Kamtsjatka en stoot continu wolken stoom en gruis uit.

 • Korjakskivulkaan, een van de huisvulkanen van Petropavlovsk.
  9/15

  Korjakskivulkaan, een van de huisvulkanen van Petropavlovsk.

 • Kijkje in de Geiservallei.
  10/15

  Kijkje in de Geiservallei.

 • Uitvoering van traditionele dansen in Esso.
  11/15

  Uitvoering van traditionele dansen in Esso.

 • Uitzicht op het Mutnovskiplateau.
  12/15

  Uitzicht op het Mutnovskiplateau.

 • Grondeekhoorn bij de Avatsjinskivulkaan,
  13/15

  Grondeekhoorn bij de Avatsjinskivulkaan,

 • Avatsjinskivulkaan.
  14/15

  Avatsjinskivulkaan.

 • Aan het begin van de zomer bloeit de Rhododendron nog volop.
  15/15

  Aan het begin van de zomer bloeit de Rhododendron nog volop.

Dag tot dag

 • Petropavlovsk

  Als het niet te bewolkt is, kunt u vanuit het vliegtuig al de eerste vulkanen zien. Rondom de hoofdstad Petropavlovsk ligt een aantal vulkanen, waarvan er één steevast rookpluimpjes uitstoot. Men noemt dit de huisvulkanen.
  Na aankomst op het vliegveld van Petropavlovsk wordt u naar Hotel Petropavlovsk gebracht waar u zich kunt opfrissen en waar enigszins kunt acclimatiseren.
  Welkomstdiner in de stad en overnachting in Hotel Petropavlovsk.

 • Petropavlovsk. Optionele excursie Geiservallei

  Vandaag kunt u een begeleide stadswandeling maken of deelnemen aan een van de optionele dagexcursies.
  De helikopterexcursie naar de Geiservallei & Uzonkrater kunnen we van harte aanbevelen. Tijdens deze excursie vliegt u over het ruige landschap met verscheidene vulkanen. Sommigen zijn uitgewerkt en hebben een (nu nog) bevroren kratermeer, andere zijn nog actief en blazen stoom en/of stof de lucht in. Na aankomst in de Geiservallei krijgt u een begeleide rondleiding. Deze geïsoleerde vallei herbergt vele geisers en modderpruttelpotten etc. De grootste geiser (bolsjoi) spuit met regelmaat een enorme kolom water en stoom de lucht in.
  Omdat het hier al door alle geothermische warmte de winter eerder verdreven wordt dan in het omliggende gebied komen beren hierheen om de eerste verse twijgjes te eten. Ook planten bloeien hier eerder en overdadiger dan elders.
  Een paar minuten verder vliegen ligt de grote Uzonkrater. Dit geothermische gebied is minder actief, maar er zijn nog modderpruttelpotten en warme bronnen.
  Overnachting in Hotel Petropavlovsk.

 • Petropavlovsk - Milkovo - Kozyrevsk

  De eerste vulkaan die u van dichtbij gaat bekijken, ligt in het noorden van het schiereiland. Het wordt een lange rit van ca. 10 uur naar het dorpje Kozyrevsk. Het eerste deel van de rit gaat door bewoond gebied. Het plaatsje Milkovo is een belangrijk kruispunt van de enige twee wegen die Kamtsjatka kent.
  De weg naar het noorden is aanmerkelijk rustiger. Onderweg heeft u uitzicht op nog weer andere vulkanen, soms heel open terrein en soms een bosrijke omgeving.
  Overnachting in hutten in Kozyrevsk.

 • Tolbatsjikplateau

  De volgende dagen worden door gebracht bij de Tolbatsjikvulkaan. Deze vulkaan kent enkele recente erupties (1975 en 2013), waarbij weer nieuwe kraters en lavavelden zijn ontstaan. Hier wordt rondgewandeld en zal de Plosky Tolbatsjik (2850 m) worden beklommen (te overbruggen hoogteverschil ca. 800 m). Vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht over het dal met alle uitvloeiselen van recente en vroegere erupties.
  Overnachting in tentenkamp.

 • Esso

  Vanaf het Tolbatsjikplateau wordt u naar de kleine gemeenschap Esso gebracht. Hier hebben de rendierherders (Even) hun vaste woonplaats. In de zomer zijn de meeste mannen met de kudden op de toendra.
  In het plaatselijke natuurhistrosich museum kunt u van alles leren over het verleden en heden van deze oorspronkelijke bewoners. Tijdens een folkloreshow laat men u een selectie van de traditionele dansen zien die vrijwel allemaal een afschilderingen zijn van het leven met de rendieren.
  Diner en overnachting in een van de hotels.

 • Esso - Malky warme bronnen

  Vandaag gaat u weer naar het zuiden. Er is maar één weg naar het noorden, dus de terugweg is dezelfde als de heenweg. Maar u zult zien dat de omgeving toch even indrukwekkend blijft.
  Overnachting in tenten in Snow Valley Base nabij warme bronnen, waarin u even lekker kunt ontspannen.

 • Mutnovskivulkaan

  Na het opbreken van het kamp brengt de 6WD-truck u afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden naar het Mutnovskiplateau of Avatsjaplateau. Hier wordt opnieuw het kamp opgezet en kan de omgeving verkend worden. Als de sneeuw ver genoeg is weggedooid, kan een tocht naar een van de kraters van de Mutnovskivulkaan ondernomen worden. Hier ziet u de aarde in wording: fumarolen, modderbronnen en andere geothermische fenomenen.
  Overnachting in het tentenkamp.

 • Gorelyvulkaan

  De Gorelyvulkaan is een hogere en steilere vulkaan dan de Mutnovskivulkaan. Een wandeling naar de top kan echter een prachtig uitzicht over maar liefst elf kraters opleveren.
  Overnachting in het tentenkamp.

 • Mutnovskiplateau - Paratunka

  Na de inspanningen van gisteren een ontspannen dag. Transfer naar de Paratunka warmwaterbronnen om te ontspannen in het warme water. Daarna naar het Snow Valley Base tentenkamp voor overnachting.

 • Avatsjavulkaan

  Vanaf de Snow Valley Base brengt de truck de groep naar het Avatsjaplateau. Een tocht die grotendeels over min of meer droge rivierbeddingen zal gaan. Ook hier liggen meerdere vulkanen bij elkaar. Er wordt gestopt tussen de Avatsjinski-en Koryakskivulkaan.
  De Avatsja zal beklommen worden in ca. 5 tot 6 uur. Op de top heeft u uitzicht over zee, de stad Petropavlovsk, Zhupanovski- en Koryakskivulkaan.
  Overnachting in tenten of in de berghut.

 • Paratunka

  Deze dag is in principe een reservedag. Als alles volgens plan verlopen is, gaat u nu naar het Paratunka Resort om hier in de baden van verschillende temperatuur te baden.
  Ook kan er een bezoek worden gebracht aan de boerderij van Sasha Yasterbov waar u een folkloristische show kunt bijwonen in een traditionele yurt.
  Overnachting in een pension in het Paratunka Resort.

 • Petropavlovsk

  Na het ontbijt wordt de groep naar het vliegveld van Petropavlovsk gebracht om huiswaarts te keren.

OPTIONELE EXCURSIES & ACCOMMODATIES

Optionele helikopterexcursie Geiservallei en Uzonkrater

Als u nog meer wilt zien van de geothermische activiteit in Kamtsjatka, dan moet u zeker een dag verlengen om de Geiservallei met ruim 30 geisers, modderbronnen e.d. te bezoeken.
Prijs voor de excursie is RB 48.000 (prijs 2020). 

Accommodaties

In Petropavlovsk wordt overnacht in Hotel Petropavlovsk. Een schoon, eenvoudig, typisch Russisch hotel. Kamers zijn voorzien van één 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met douche, toilet en wastafel. 
In Esso wordt overnacht in een van de hotels. Hier zijn 2-pers. kamers met douche, toilet en wastafel. Het Paratunka Resort is een luxer hotel met thermale baden die verschillend van themperatuur zijn.
Verder wordt er onderweg gekampeerd. De 2-pers. koepeltentjes worden in de vrije natuur opgezet. Er is een gezamenlijke tent waar de maaltijden in bereid en gegeten worden en er is een toilettent. Er is geen stromend water.
Op enkele plaatsen kan er soms gebruikgemaakt worden van hutten. Hier zijn 2- of 4-pers. kamers met stapelbedden, een woonkamer en een keuken. Toiletruimten zijn buiten evenals spoelbakken met stromend water.
Op aanvraag is het mogelijk om tegen meerprijs in 1-pers. hotelkamers en 1-pers. tent te overnachten.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 22 March 2022
rusland-320

De prijzen zijn inclusief

 • Rondreis zoals beschreven op basis van volpension. 
 • Petropavlovsk en Paratunka in hotel in 2-pers. kamer d/t.
 • 2-pers. koepeltentjes / meerpers.hutten onderweg.
 • Gebruik van foammatjes. 
 • Groepstransfers per bus en 6WD-truck.
 • Lokale Engelssprekende gids.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis naar Petropavlovsk en v.v.
 • (fris)drankjes.
 • Optionele excursie naar de Geiservallei.
 • Verzekeringen.
 • Visumkosten.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk, evenals eventuele verlenging in Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg. Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak voor advies en om de mogelijkheden door te nemen. Wij kunnen u ook bellen. Vul hiertoe het bel-me-bericht in.

LET OP: Uw totale verblijf in Rusland mag niet langer zijn dan 30 dagen. In verband met de visumaanvraag is het van belang dat u eventuele verlengingswensen zo snel mogelijk doorgeeft.

BELANGRIJK:

U heeft voor deze reizen een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, kunnen we de visumaanvraag voor u verzorgen. De totale kosten bedragen ca. € 110,00 per persoon (prijs 2020).
Er is in 2018 een test gedaan met een e-visum. De Russische overheid heeft aangekondigd dit algemeen in te willen voeren, maar er is nog geen startdatum bekendgemaakt. Als het mogelijk wordt om een e-visum aan te vragen, dan kunt u dit eenvoudig zelf aanvragen, waarbij de kosten aanmerkelijk lager zullen zijn.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven