Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis Kamtsjatka, Stellers Zeearenden, Zeeleeuwen en rendieren.

De reis begint met een vlucht naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel naar Moskou. In de middag of avond kunt u met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad. Het metronetwerk van Moskou staat bekend om de mooie ondergrondse stations. Tijdens een kort bezoek aan het centrum krijgt u toch al een indruk van deze inmiddels zeer mondaine stad.
Aan het begin van de avond vliegt u door naar de hoofdstad van Kamtsjatka, Petropavlovsk. Op de luchthaven wordt de groep opgewacht door de gids. U overnacht dan in Hotel Petropavlovsk.
Vijf volle dagen staan ter beschikking om de majestueuze Stellers Zeearend te observeren en te fotograferen. Met een robuuste truck wordt er op uit gegaan. Waar men precies heen gaat hangt af waar het ijs en de dieren u leiden. Er tevens kans op het zien en kunnen fotograferen van onder andere Koningseiders, Stellerseider, IJseenden en niet te vergeten de Stellers Zeeleeuwen. 
Daarna is het tijd om naar het noorden te trekken. Er zijn vier dagen uitgetrokken om door het winterse landschap naar de stad Esso te komen, tijd bij de rendierherders en hun kudden door te brengen en weer terug naar Petropavlovsk te komen.
De elfde dag vliegt u vanuit Petropavlovsk terug naar Moskou en vandaar door naar Amsterdam of Brussel, waar u in de avond aankomt.

Accommodaties

In Moskou overnacht u in het Park Inn Sheremetyevo Hotel, dat op loopafstand van de luchthaven ligt. Het hotel is in de afgelopen jaren gerenoveerd tot een goed, modern hotel.
In Petropavlovsk verblijft u in Hotel Petropavlovsk. Dit is een typisch Russisch hotel. Ouderwets, maar schoon. De mensen zijn uiterst vriendelijk. In Esso verblijft u in het modernere hotel Paramushir.
Onderweg kan er in een verwarmde tenten en/of hutten overnacht worden. Er zijn stretchers en warme slaapzakken.

Temperatuur

De temperatuur tijdens de reis kan variëren van -5° C tot -35° C. Over het algemeen is het in februari en maart helder vriesweer.

Verlenging in Moskou of Petropavlovsk

Indien gewenst, kunt u vooraf of achteraf een paar dagen blijven in Moskou of Petropavlovsk.
Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een bezoek aan Sint Petersburg. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. Indicatie van de visumkosten bedragen € 140,- p.p. (prijs 2016).

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam / Brussel - Moskou

Lijnvlucht van Amsterdam / Brussel naar Moskou.
Overnachting in Park Inn Sheremetyevo op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Moskou - Petropavlovsk

's Ochtend heeft u de gelegenheid om een snel bezoek aan de stad Moskou te brengen. Aan het einde van de middag lijnvlucht naar Petropavlovsk. Overnachting in het vliegtuig.

Dag 03 Petropavlovsk

Aankomst in Petropavlovsk. De groep wordt opgewacht door de Engelssprekende gids. Er is een transfer van de luchthaven naar Hotel Petropavlovsk. Welkomstlunch in het hotel. Verdere dag ter vrije besteding.

Dag 04 - 07 Op zoek naar Stellers Zeearenden

Afhankelijk van de verblijfplaats van de Zeearenden wordt er langs de Avachabaai, de westkust of de zuidwest gereden. Zodra een groep gevonden is, zal hier enkele dagen verbleven worden. 

Dag 08 - 11 Rendieren & rendierherders

Op dag 8 gaat u na het ontbijt per 6WD truck richting het noorden. De weg gaat langs een schitterend winters landschap. Er wordt gestopt voor lunch in Milkovo en daarna gaat de truck verder naar Esso. In deze kleine gemeenschap overnacht u in Hotel Paramushir. Op dag 9 staan de sneeuwscooters klaar om naar het winterkamp van rendierherders te gaan. Men spendeert de dag bij de rendierherders. Hier leert u over de gebruiken en de rendieren. Overnachting in een yurt. Op dag 10 gaat u met de sneeuwscooters weer terug naar Esso. Bij terugkomst wederom een overnachting in Hotel Paramushir. Op dag 11 gaat u weer terug per 6WD truck naar Petropavlovsk. Overnachting aldaar in Hotel Petropavlovsk.

Dag 12. Reservedag

Dag 13 Petropavlovsk - Moskou - Amsterdam / Brussel

In de ochtend wordt de groep naar de luchthaven gebracht.
Lijnvlucht van Petropavlovsk naar Moskou en vervolgens lijnvlucht van Moskou naar Amsterdam / Brussel. 

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol / Zaventem.
Beginnen en eindigen in bijvoorbeeld Londen is ook mogelijk.

DataBeschikbaarReisduur
31 jan - 11 feb 2018voldoende12 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. hotelkamers en op indeling in groepstent aan de westkust€ 4.225,00
In 1-pers. hotelkamers en op indeling in de groepstent aan de westkustop aanvraag

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 

De prijzen zijn inclusief:

retourlijnvlucht van Amsterdam/Brussel via Moskou naar Petropavlovsk in de goedkoopste klasse, rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, accommodatie in hotels in 2-pers. kamers met douche/toilet in Moskou, Petropavlovsk en Esso, in verwarmde hutten of yurts onderweg, groepstransfers, lokale Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, maaltijden en (fris)drankjes in Moskou, drankjes, visumkosten, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

BELANGRIJK VISUM

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij de aanvraag hiervan verzorgen. Indicatie € 120,- p.p. (prijs 2017).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.