Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis Kamtsjatka, Stellers Zeearenden, Zeeleeuwen en rendieren.

Op de luchthaven van Petropavlovsk wordt de groep opgewacht door de gids. Transfer naar Hotel Petropavlovsk, voor de overnachting.
Vijf volle dagen staan ter beschikking om de majestueuze Stellers Zeearend te observeren en te fotograferen. Met een robuuste truck wordt er op uit gegaan. Waar men precies heen gaat hangt af waar het ijs en de dieren u leiden. Er tevens kans op het zien en kunnen fotograferen van onder andere Koningseiders, Stellerseider, IJseenden en niet te vergeten de Stellers Zeeleeuwen. 
Daarna is het tijd om naar het noorden te trekken. Er zijn vier dagen uitgetrokken om door het winterse landschap naar de stad Esso te komen, tijd bij de rendierherders en hun kudden door te brengen en weer terug naar Petropavlovsk te komen.

Accommodaties

In Petropavlovsk verblijft u in Hotel Petropavlovsk. Dit is een typisch Russisch hotel. Ouderwets, maar schoon. De mensen zijn uiterst vriendelijk. In Esso verblijft u in het modernere hotel Paramushir.
Onderweg kan er in een verwarmde tenten en/of hutten overnacht worden. Er zijn stretchers en warme slaapzakken.

Temperatuur

De temperatuur tijdens de reis kan variëren van -5° C tot -35° C. Over het algemeen is het in februari en maart helder vriesweer.

Verlenging in Moskou of Petropavlovsk

Indien gewenst, kunt u vooraf of achteraf een paar dagen blijven in Moskou of Petropavlovsk.
Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een bezoek aan Sint Petersburg. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. Indicatie van de visumkosten bedragen € 110,- p.p. (prijs 2019).

Reis van dag tot dag

Dag 01 Petropavlovsk

Aankomst in Petropavlovsk. De groep wordt opgewacht door de Engelssprekende gids. Er is een transfer van de luchthaven naar Hotel Petropavlovsk. Welkomstlunch in het hotel. Verdere dag ter vrije besteding.

Dag 02 - 05 Op zoek naar Stellers Zeearenden

Afhankelijk van de verblijfplaats van de Zeearenden wordt er langs de Avachabaai, de westkust of de zuidwest gereden. Zodra een groep gevonden is, zal hier enkele dagen verbleven worden. 

Dag 06 - 09 Rendieren & rendierherders

Op dag 6 gaat u na het ontbijt per 6WD truck richting het noorden. De weg gaat langs een schitterend winters landschap. Er wordt gestopt voor lunch in Milkovo en daarna gaat de truck verder naar Esso. In deze kleine gemeenschap overnacht u in Hotel Paramushir. Op dag 7 staan de sneeuwscooters klaar om naar het winterkamp van rendierherders te gaan. Men spendeert de dag bij de rendierherders. Hier leert u over de gebruiken en de rendieren. Overnachting in een yurt. Op dag 08 gaat u met de sneeuwscooters weer terug naar Esso. Bij terugkomst wederom een overnachting in Hotel Paramushir. Op dag 09 gaat u weer terug per 6WD truck naar Petropavlovsk. Overnachting aldaar in Hotel Petropavlovsk.

Dag 10. Reservedag

Dag 11 Petropavlovsk

Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Petropavlovsk.

DataBeschikbaarReisduur
02 feb - 12 feb 2019ja10 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. hotelkamers en op indeling in groepstent aan de westkust€ 3.250,00
In 1-pers. hotelkamers en op indeling in de groepstent aan de westkustop aanvraag

Datum en prijzen 2020:

Tot op heden nog niet bekend.

De prijzen zijn inclusief:

Rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, accommodatie in hotels in 2-pers. kamers met douche/toilet in Petropavlovsk en Esso, in verwarmde hutten of yurts onderweg, groepstransfers, lokale Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourlijnvlucht van Amsterdam/Brussel via Moskou naar Petropavlovsk, eventuele overnachtingen in Moskou, overige maaltijden en (fris)drankjes, drankjes, visumkosten, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

BELANGRIJK VISUM

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij de aanvraag hiervan verzorgen. Indicatie € 110,- p.p. (prijs 2019).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.