Reisinformatie

Reisbeschrijving Trekking door de Kronotskiyvallei (Kamtsjatka)

Na aankomst in Petropavlovsk, de hoofdstad van Kamtsjatka wordt u naar uw hotel gebracht. Daar ontmoet u de andere deelnemers en zullen de voorbereidingen voor de trektocht worden getroffen. De volgende morgen wordt de groep met een helikopter naar het Krononitskiy NP gebracht.
In het park worden verschillende plaatsen bezocht. Zoals de Uzonkrater, de Geiservallei, de  Bulyaschyvulkaan, de Semlyachikvulkaan en de Avachavulkaan. Zie ook het Dag-tot-dagprogramma.
De reis eindigt ook weer in Petropavlovsk vanwaar u huiswaarts keert. 

Dagelijks wordt er gewandeld. Soms vanuit een basiskamp met alleen een dagrugzakje, andere dagen als een trekking waarbij alle materialen meegenomen moeten worden.
Er wordt per dag 6 tot 8 uur gewandeld waarbij tot 900m hoogteverschil overbrugd moet worden. Hiervoor is een goede conditie zeker een vereiste. 

Accommodaties

In Petropavlovsk wordt overnacht in Hotel Petropavlovsk. Een schoon, eenvoudig, typisch Russisch hotel. Kamers zijn voorzien van een 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met douche, toilet en wastafel. 
Kamperen gebeurt in 2-pers. koepeltentjes in de vrije natuur. Er is een gezamenlijke tent waar de maaltijden in bereid en gegeten worden en er is veelal een toilettent. Er is geen stromend water.
Overnachtingen in hutten is in meerpers. kamers met stapelbedden. Er is geen stromend water, maar meestal wordt er water uit een rivier naar een tank geleid. Hierdoor heeft u (koud) water om u te wassen en om tanden te poetsen. Er is geen douche. Buiten de hutten staan toilethokjes. 

Mocht u per boot teruggaan naar Petropavlovsk, dan verblijft u aan boord van de Kathleen. Er zijn eenvoudige 2-pers.hutten, met stapelbed. Er is een gemeenschappelijke douche en toilet op de gang.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk. Wilt u uw reis verlengen met een verblijf in Moskou, Sint Petersburg of een andere bestemming in Rusland? Er zijn veel mogelijkheden, vraag ons er naar.

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. De kosten van de visumaanvraag bedragen ca. € 130,- p.p. (prijs 2018).

Reis van dag tot dag

Dag 01 Petropavlovsk

Na aankomst in Petropavlovsk wordt u naar Hotel Petropavlovsk gebracht om in te checken. Met alle deelnemers wordt een stadsrondrit gemaakt. U maakt kennis met de hoofdstad van Kamtsjatka. Vanaf een van de hooggelegen uitzichtpunten heeft u een panoramisch zicht over de stad en de Avachabaai. Er wordt een bezoek gebracht aan het cultuurhistorisch museum en een van de kerken. De meegebracht materialen worden gecontroleerd en waar nodig aangevuld  Diner en overnachting in Hotel Petropavlovsk.

Dag 02 Petropavlovsk - Kronotsky NP

Na het ontbijt wordt u vanuit Petropavlovsk naar de helikopterbasis Yelizovo gebracht. Tegen het middaguur zal een helikopter de groep naar Glukhoy Creek in het Kronotskiy NP brengen. Onderweg kunt u verschillende vulkanen zien. Sommige hebben alleen een bevroren kratermeer andere spuwen onafgebroken stoom of as de lucht in.
Na de landing worden alle materialen uitgeladen en wordt het tentenkamp opgezet of kunt u zich installeren in een van de hutten. Als het goed weer is, kan er een verkennende wandeling in de omgeving gemaakt worden.
Lunch, diner en overnachting in tenten of hutten.

Dag 03 Uzonkrater

Na het ontbijt volgt een dagwandeling naar de 4 km verderop liggende Uzonkrater. Deze krater heeft een diameter van bijna 10 km. Een geweldig wandelgebied met lage bossages, meren, warme bronnen en modderpruttelpotten.
In augustus zijn de struikjes volbeladen met bessen. Er worden dan ook regelmatig beren in de krater gezien. 
Na terugkomst diner en overnachting in het basiskamp. 

Dag 04 Geiservallei

Na het ontbijt kamp opbreken. Daarna gaat u op weg naar de Geiservallei. Een trekking van 12 km. In deze vallei bevinden zich bergwanden waaruit op verschillende plaatsen stoom spuit, er zijn meer dan twintig geisers. De Bolshoi is de grootste geiser de oever van de Sestrenka, die regelmatig een water/stoomkolom tientallen meters de lucht in spuit.
Verder zijn er modderpruttelbronnen en heetwaterbronnen.
Als een goede plaats is gevonden worden het tentenkamp opgezet. Diner en overnachting in het tentenkamp.

Dag 05 Glukhoy Creek

Na het ontbijt wordt het tentenkamp opgebroken. Wellicht wilt u nog een keer de Bolshoi geiser zien spuiten voor het dal verlaten wordt. Daarna wandelt u terug naar de hutten bij Glukhoy Creek. Diner en overnachting in de hutten.

Dag 06 - 09 Burlyaschy vulkaan

Na het ontbijt wordt alles weer ingepakt. Er staat een tweedaagse trekking naar de Burlyaschyvulkaan op het programma. Per dag zal er 12 km. gelopen worden. Het gebied waardoor u wandelt is groener. Dichte berkenbossen omzomen velden vol bloeiende planten. Hier zijn meer vogels en andere dieren, zoals vossen en grondeekhoorns, aanwezig. 
Twee dagen worden bij de vulkaan doorgebracht. De krater (Stoomvallei) is gevuld met stoomketels, modderpruttelpotten en kleine geisers. Er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden en een bad genomen worden in een van de warme poelen.
Diner en overnachting in de tenten. 

Dag 10 Semlyachik Hot Springs

Vandaag staat een 20 km lange trekking naar de warme bronnen bij de gevoed worden door de Maly Semlyachik (Kleine Semluachikvulkaan) op het programma.
Het landschap is ruig en ongerept. Slechts enkele mensen komen hier.
Diner en overnachting in tenten bij de warme bronnen.

Dag 11 Zhupanova

Na ontbijt gaat de tocht verder. Eerst een trekking van 6 km naar de Maly Semlyachickvulkaan. Deze vulkaan is nog actief. Soms komt er alleen een stoomwolk uit de krater, maar regelmatig worden donkere wolken van stof en kleine steentjes uitgespuwd.
Na een pauze bij het meer aan de voet van de vulkaan wordt er verder gewandeld langs de oever van de Zhupanova. In deze periode van het jaar zal de rivier al vol zijn met zalm, hetgeen beren en Stellers Zeearenden aantrekt.
Voor het diner en de overnachting wordt een veilige plek uitgekozen om de tenten op te zetten.

Dag 12 Piktovaya Roscha

Dagtocht van ongeveer 16 km naar Pikhtovaya Roscha. De tocht gaat voornamelijk door berkenbossen met open vlakten. Het gebied Pikhtovaya Roscha dankt haar naam aan de naaldbomen die hier groeien. Een bijzonderheid in Kamtsjatka.
Diner en overnachting in het basiskamp.

Dag 13 Zuphanova - Avacha

Rustdag aan de kust. In de loop van de dag zal de helikopter de groep ophalen en naar het gebied bij de Avachavulkaan brengen. Onderweg komt u over de Karymskyvulkaan, die dagelijks grote wolken stoom en stof de lucht in blaast.
Aan de voet van de Avachavulkaan zijn enkele hutten. Vanaf deze plaats heeft u een mooi uitzicht op de vulkaan. Rond de hutten wonen grondeekhoorns, die graag even komen kijken of er iets te halen valt bij de nieuwe bewoners. 
Bij de hutten is tevens een Russische banya, een heerlijke warme sauna. 
Diner en overnachting in de hutten.
Als weersomstandigheden het voor helikopters onmogelijk maakt om te vliegen, dan zal de groep worden opgehaald door het bootje Kathleen. De boot vaart dan van de Zuphanova in ca. 15 uur naar Petropavlovsk. Het Avachakamp zal niet worden aangedaan.

Dag 14 Avacha - Petropavlovsk

Na het ontbijt kan er nog een wandeling in de omgeving gemaakt worden. Daarna per 6WD-truck naar Petropavlovsk. Een tocht van ca. 2,5 uur die gedeeltelijk over droge rivierbeddingen zal gaan.
In Petropavlovsk checkt u weer in in Hotel Petropavlovsk.

Dag 15 Petropavlovsk / Paratunka

Omdat helikopters alleen met goed zicht kunnen vliegen, is er een reservedag opgenomen. Wanneer de groep op dag 14 in Petropavlovsk is aangekomen, kan er vandaag een bezoek gebracht worden aan de thermale baden in het Paratunkagebied. 
Diner en overnachting in Hotel Petropavlovsk.

Dag 16 Petropavlovsk

Na het ontbijt wordt de groep van het hotel naar het vliegveld gebracht. Vanhier kunt u huiswaarts keren of uw reis in Rusland voortzetten.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Petropavlovsk.

DataBeschikbaarReisduur
01 aug - 16 aug 2019ja15 nachten

Prijs per persoon

AccommodatiePrijs
2-pers. kamer, tent, hut, op indeling€ 3.700,00

Data en prijzen 2020:

Tot op heden nog niet bekend.

De prijs is inclusief:

trekking zoals beschreven op basis van volpension, accommodatie in Hotel Petropavlovsk in 2-pers. kamers d/t, tijdens de trekking in 2-pers. tenten en in meerpers. hutten, groepstransfers, transfers per helikopter, lokale Engelssprekende gids of Russisch sprekende gids met Engelssprekende vertaler, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijs is exclusief:

lijnvluchten van Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk en v.v., maaltijden en (fris)drankjes in Moskou, (fris)drankjes in Kamtsjatka, visumkosten, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, eventuele huur slaapzak, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten. 
Deze reis is te verlengen in Moskou en in Kamtsjatka. Let wel: uw verblijf binnen Rusland mag niet langer dan 30 dagen zijn. Indien gewenst, verzorgen wij uw eventuele verlenging in Moskou en/of Kamtsjatka.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak.

VISUM

Voor deze reis is een visum voor Rusland verplicht. Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van het visum. Indicatieprijs 2018 € 130,00 p.p.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.