Ga naar inhoud

IJsgrotexcursies

:alttitle:

IJsgrotexcursies

spitsbergen-6006

> De ijsgrot van de Longyeargletsjer (SA)

Bezoek de wondere wereld van het inwendige van een gletsjer. Een wereld van bizarre vormen en kleuren. Helmen worden ter beschikking gesteld. U dient zelf voor warme kleding en stevige schoeisel te zorgen. Omdat de tocht soms door nauwe gangen voert, is deze tocht niet geschikt voor mensen met claustrofobie.
Deze excursie begint met een wandeling vanuit Nybyen waar de Larsbreen opgeklommen wordt (2,5 uur, hoogteverschil 350m). Bij de ingang van de grot aangekomen, worden de helm met licht opgezet en kunnen de deelnemers de gids volgen en de grot in gaan.
Na een poosje door het labyrint van ijs te hebben doorgebracht, gaat de groep weer naar buiten. Hier krijgt u een warm drankje en een versnapering voor de terugweg aanvaart wordt.
De deelnemers worden bij hun hotel of pension opgehaald en naar het beginpunt in Nybyen gebracht en na de excursie vandaar teruggebracht naar hotel of pension.

Prijzen 2024-2025:

Duur excursie: ca. 5 uur.

  • Min. 02 deelnemers (kind min. 8 jaar)

Vertrek: dagelijks (01 november 2024 - 15 mei 2025).

  • Prijs per persoon: NOK 1300.

Excursies naar de ijsgrot met hondensledetocht, sneeuwscootertocht en rupsbandvoertuig zijn onder die categoriën te vinden.

Terug naar boven