Ga naar inhoud

Overnachten

:alttitle:

Overnachten

spitsbergen-6001

Prijzen apartementen, pensions & hotels

Omdat tegenwoordig alle pensions, apartementen en hotels tegen steeds variërende prijzen worden aangeboden, hebben we geen prijzen meer opgenomen. Voor uw aanvragen of boekingen zullen we altijd uitgaan van de op dat moment geldende beste aanbieding. Houd er wel rekening mee dat de periode van begin april tot half mei hoogseizoen in Longyearbyen is. De camping is gedurende het grootste deel van de winter gesloten.

Gjestehuset 102

Gjestehuset 102 ligt aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer op ca. 30 min. lopen van de dorpskern. Alle 31 kamers zijn voorzien van een wastafel. Op beide etages bevinden zich op de gangen voldoende douches en toiletten. Er zijn 1-pers en 2-pers. kamers. Wie alleen reist en niet duur wil overnachten, zijn er enkele 4-pers. kamers die op indeling geboekt kunnen worden. Tevens is er een zitkamer die door alle gasten gebruikt mag worden.
Het ontbijt is in buffetvorm in de keuken / het eetzaaltje op de tweede etage. De keuken kunt u tevens gebruiken om zelf een middag- of avondmaaltijd te bereiden en te nuttigen.

Coal Miners' Cabins

Tegenover Gjestehuset 102 liggen enkele gelijksoortige woongebouwen. Dit zijn de zogenaamde Coal Miners' Cabins. Ook hier vandaan is het dus ca. 30 min. lopen naar de dorpskern en ca. 40 min. lopen naar de kade.
De 77 kamers zijn ondergebracht in de verschillende gebouwen. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel. Op iedere etage bevinden zich voldoende douches en toiletten.
Het ontbijt is in buffetvorm in het restaurant bij de receptie. Hier kunt u 's middags en 's avonds tevens kleine maaltijden zoals hamburgers kopen.

Haugen Pensjonat Svalbard

Dichtbij het Spitsbergen Hotel ligt het Haugen Pensjonat Svalbard. Met 9 kamers is dit het kleinste pension in Longyearbyen. De kamers zijn zeer verschillend van indeling. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten en een grote gemeenschappelijke, goed geoutilleerde keuken.

Mary-Ann's Polarrigg

Mary Ann's Polarrigg is een pension dat iets dichter bij de dorpskern ligt. Echter door de uitbreiding van opslagplaatsen ligt het nu op een soort industrieterrein. Er zijn verschillende kamers, van eenvoudige 1-pers. kamers met gedeelde douche/toilet tot luxe suites met douche/toilet, geschikt voor 2 tot 4 personen. In totaal zijn er 44 kamers.
Voor de winter is de gezellige binnentuin een fijne plaats om te relaxen.

Svalbard Lodge

Er zijn ook appartementen beschikbaar voor reizigers die twee of meerdere nachten in Longyearbyen willen doorbrengen. Het complex ligt dichtbij de dorpskern. Er zijn verschillende appartementen te huur:
2-kamerappartement: woonkamer met keuken, een slaapkamer met max. 6 slaapplaatsen.
3-kamerappartement: woonkamer met keuken, twee slaapkamers met max. 7 slaapplaatsen.
Voor beide typen appartementen geldt dat er een minimumprijs is van twee nachten en drie personen.

Svalbard Hotel

Het Svalbard Hotel is zeer centraal gelegen en vormt daarmee een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Longyearbyen. Er zijn twee gebouwen. Het nieuwste gebouw heeft luxere kamers en verschillende suites. In het andere gebouw dat enkele jaren oud is, zijn de comfortabele standaardkamers. Er zijn twee kamers met faciliteiten voor gehandicapten. Alle kamers zijn ruim en voorzien van privé douche/toilet.

The Vault

Dit hotel is geopend op 01 februari 2018 en heeft 35 kamers. De kamers zijn modern en comfortabel. De inspiratie van dit hotel komt van de zadenbank die in Longyearbyen staat. In het hotel treft u op enkele plaatsen foto's en informatie van de zadenbank.

Hotel Basecamp

Hotel Basecamp is geheel gebouwd in de stijl van de pelsjagers met veel hout en huiden. De meeste 2-pers. kamers zijn voorzien van twee 1-pers.bedden, die soms op verschillende manieren in de kamer geplaatst staan. In enkele kamers is dit in de vorm van een stapelbed. De suites zijn voorzien van twee slaapkamers met twee 1-pers.bedden. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel. Er zijn in totaal 16 kamers.
Het ontbijt wordt geserveerd in een sfeervol eetzaaltje op de begane grond.
Het hotel ligt bij het dorp en op ca. 15 min. lopen van de kade. Het aangrenzende restaurant Kroa is zeer goed.

Funken Lodge

Funken Lodge ligt op ca. 15 min. lopen van de dorpskern en op ca. 25 min lopen van de kade. Het hotel heeft een aantal gezellige "zitkamers" en een goed restaurant met uitzicht over Longyearbyen. Alle kamers (88) zijn voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Radisson Blu Polar Hotel

Het Radisson BLU Polar Hotel ligt bij het dorp aan het begin van de winkelstraat en op ca. 10 min. lopen van de kade. Het hotel heeft een gezellig en goed restaurant met uitzicht op de Isfjord. De inpandige bar wordt vooral in het weekend druk bezocht. Alle kamers (120) zijn voorzien van badkamer met douche of bad en toilet. Er zijn kamers met een 2-pers.bed en kamers met twee 1-pers.bedden. Ook zijn er enkele superiorkamers. Op verzoek kan, tegen een kleine meerprijs, een extra (kinder)bed in de kamer geplaatst worden.

Terug naar boven