Ga naar inhoud

Hondensledetochten

de mooiste reizen door de witte wereld van sneeuw en ijs op Spitsbergen.

:alttitle:

Hondensledetochten

In de het hoge noorden (de Arctis) gebruikt men van oudsher de hondenslede om zich in de winter te verplaatsen. In Groenland en Canada wordt de hondenslede door Inuit in de winter nog steeds gebruikt voor de jacht.
Op Spitsbergen brachten pelsjagers de honden mee om als sledehonden te dienen, maar ook als bescherming tegen ijsberen. Tegenwoordig worden vrijwel alle honden uitsluitend gehouden om er in de winter toeristische hondensledetochten mee te maken. De tochten variëren in lengte van drie tot negen dagen. De tochten worden gehouden in gebieden die makkelijk toegankelijk zijn vanaf Longyearbyen. Bij de tochten die aan het einde van de winter gehouden worden (Oscar-II Land en Trollheimen) wordt u per boot naar de overkant van de Isfjord gebracht.

In het menu op deze pagina vindt u een overzicht van meerdaagse hondensledentochten op Spitsbergen. Tijdens de tochten probeert men u zoveel mogelijk van de omgeving en de tocht zelf te laten genieten.
Let wel: het lijkt makkelijk, zonder al te veel inspanning, maar met een hondenslede op pad is een inspannende bezigheid. Voor deze meerdaagse tochten is dan ook en goede conditie en doorzettingsvermogen vereist.
Bent u op zoek naar een andere reis, of wilt u een hondensledetocht op maat?
Bel ons op +31 10 295 01 26, stuur een bel-me-bericht of mail uw wensen. Wij helpen u graag bij het vinden of samenstellen van UW reis.

Terug naar boven