Reisinformatie

Reisbeschrijving "Arctische kennismaking Longyearbyen, Spitsbergen"

Voor uw verblijf in Longyearbyen heeft u de keuze uit verschillende hotels en pensions. Vanuit Longyearbyen worden bijna dagelijks excursies ondernomen.
Er zijn twee bootexcursies op de Isfjord en twee wandelexcursies in de omgeving van Longyearbyen inbegrepen. Daarnaast heeft u genoeg tijd om de verschillende musea te ontdekken en in Longyearbyen te wandelen in het kleine centrum.
De ene bootexcursie gaat naar het verlaten Russische mijnwerkersstadje Pyramiden. Een schitterende dagtocht door een imponerend fjordenlandschap, eindigend bij de Nordenskiöldgletsjer. Op het pakijs zijn vaak baardrobben te vinden en soms een ijsbeer.
De andere bootexcursie neemt u mee naar Poolepynten op Prins Karls Forland waar vaak walrussen in een groep bij elkaar liggen. De tocht ernaartoe en terug laat u de imponerende westkust van Spitsbergen zien en wie weet duikt er wel een walvis op.
De twee wandelingen zijn in de omgeving van Longyearbyen.
Plateauberg, een klim van ca. 600m, maar met een prachtig uitzicht over Longyearbyen, de Isfjord en Adventdalen.
Bjørndalen, een wandeling door een van de mooie valleien in de omgeving van Longyearbyen, met een rijke toendravegetatie. U kunt hier o.a. rendieren, een enkele poolvos, Sneeuwhoenderen en andere vogels tegenkomen.

De wandelingen

Met een normale conditie kunt u aan de wandelingen deelnemen. Wel moet u er rekening mee houden dat er bijna geen gebaande wegen zijn en u over oneffen, heuvel- tot bergachtig terrein loopt. De bootexcursies worden begeleid door een Engelssprekende gids. De wandelexcursies worden begeleid door Engelssprekende- / Duitssprekende gids. Naast de geplande excursies heeft u de gelegenheid om op eigen gelegenheid binnen de "ijsbeervrije" zone te wandelen en om aan optionele excursies deel te nemen.

Reis van dag tot dag

Dag 01 aankomst in Longyearbyen

Na aankomst in Longyearbyen gaat u op eigen gelegenheid met de zogenaamde Flybuss (NOK 75 p.p.) naar de door u gekozen accommodatie. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u na het inchecken misschien nog een eerste verkenningsronde door Longyearbyen maken.

Dag 02 - 07 Longyearbyen en omgeving

Voor deze dagen zijn de volgende excursies geboekt:
> Een bootexcursie gaat naar het verlaten Russische mijnwerkersstadje Pyramiden. Een schitterende dagtocht door een imponerende fjordenlandschap en naar de indrukwekkende Nordenskiöldgletsjer. Op de afgebroken ijsbrokken liggen vaak baardrobben te rusten. Er bestaat tevens een kleine kans dat u hier een ijsbeer ziet.
> Een bootexcursie met een snel, klein, overdekt bootje naar Poolepynten op Prins Karls Forland waar op het strand meestal een groep walrussen ligt. Om hier te komen vaart het bootje vanuit Longyearbyen de Adventfjord uit en vervolgens via de Isfjord naar de westkust, een indrukwekkend fjordenlandschap. Onderweg zullen groepen zeekoeten, Kleine alken en misschien wel hier en daar een papegaaiduiker voorbij vliegen. Bij de westkust ziet u het imponerende "spitse" berglandschap. Er zal ook zeker uitgekeken worden naar walvissen, die de laatste jaren steeds in grotere aantallen voorkomen bij Spitsbergen.

> Twee wandelingen die in onderling overleg en afhankelijk van weersomstandigheden worden bepaald. Mogelijkheden zijn o.a.:
- Plateauberg, een klim van ca. 600m, maar met een prachtig uitzicht over Longyearbyen, de Isfjord en Adventdalen.
- Bjørndalen, een wandeling door een van de mooie valleien in de omgeving van Longyearbyen, met een rijke toendravegetatie. U gaat met de gids op pad en er zal aandacht besteed worden aan hetgeen u interesseert. Dit kan bijvoorbeeld dieren, planten, geologie of fotografie zijn.

Verblijf in de door u gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt. Voor de excursies wordt u steeds bij de accommodatie opgehaald en ook daar teruggebracht.

Dag 08 vertrek vanuit Longyearbyen

Vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige gebied. Vanaf de accommodatie op eigen gelegenheid (Flybuss NOK 75 p.p.) naar het vliegveld.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt In Longyearbyen.

DataReisduur
Van 01 juni t/m 15 sep 202007 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Accommodatie2-pers. kamer
1-pers. kamer
Op indeling
4-pers. kamer
Camping eigen tent€ 789,00€ 789,00nvt
Camping gehuurde tent€ 856,00€ 923,00nvt
Gjestehuset 102€ 1.112,00€ 1.377,00€ 1.009,00
Coal Miners' Cabins€ 1.302,00€ 1.779,00nvt
The Vault€ 1.410,00€ 1.921,00nvt
Svalbard Hotel€ 1.447,00€ 2.068,00nvt
Basecamp Hotel€ 1.520,00€ 1.994,00nvt
Radisson Blu Polar Hotel€ 1.652,00€ 2.435,00nvt
Funken Lodge€ 1.784,00€ 2.742,00nvt

De prijzen zijn inclusief:

7 overnachtingen in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt of in (huur)tent in eigen slaapzak op basis van logies, groepstransfers, bootexcursie naar Pyramiden & Nordenskiöldgletsjer met BBQ-lunch, bootexcursie naar Poolepynten (walrussen) incl. lunch, wandelexcursie Plateauberg (ca. 5 uur), wandelexcursie naar keuze Bjørndalen of Endalen (ca. 8 uur), Engels-/Duitssprekende gidsen tijdens de excursies, Beluga informatieboekje, Handboek Spitsbergen geschreven door Rolf Stange (Nederlandse vertaling), SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvluchten naar Longyearbyen, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Longyearbyen en terug, alsmede eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen.
Wilt u meer weten? Bel ons op +31 10 295 0126, we beantwoorden graag uw vragen. Wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen a.u.b. met vermelding van uw naam en telefoonnummer met tijden waarop u te bereiken bent.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.