Reisinformatie

Reisbeschrijving "Arctische kennismaking Longyearbyen, Spitsbergen"

Voor uw verblijf in Longyearbyen heeft u de keuze uit verschillende hotels, pensions en een appartementencomplex. U kunt zelfs in een tent op de plaatselijke camping verblijven. Van daaruit worden bijna dagelijks de excursies ondernomen.
Er zijn twee bootexcursies op de Isfjord en drie wandelexcursies in de omgeving van Longyearbyen inbegrepen. Tevens is er een stadswandeling met museumbezoek inbegrepen.
De ene bootexcursie gaat naar het verlaten Russische mijnwerkersstadje Pyramiden. Een schitterende dagtocht door een imponerende fjordenlandschap, eindigend bij de Nordenskiöldgletsjer.
De andere bootexcursie brengt u naar het Russische mijnwerkersstadje Barentsburg en de Esmarkgletsjer. In het stadje kunt u nog duidelijk de invloed zien uit de Sovjettijd. Een aanrader is een bezoek aan het Pomorenmuseum, waar o.a. de vondsten uit de tijd van de Dinosauriërs te zien zijn. Tijdens de tocht langs de gletsjer kunt u mogelijk Baardrobben zien.
De drie wandelingen worden in onderling overleg en afhankelijk van weersomstandigheden bepaald. Mogelijkheden zijn o.a.:
- de Plateauberg, een klim van ca. 600m, maar met een prachtig uitzicht over Longyearbyen, de Isfjord en Adventdalen.
- Björndalen, een wandeling door een van de mooie valleien in de omgeving van Longyearbyen, met een rijke toendravegetatie. U kunt hier o.a. rendieren, Sneeuwhoenderen en diverse andere vogels tegenkomen.
Tijdens de stadswandeling met museumbezoek vertelt de gids u over het leven op Spitsbergen, de geschiedenis van de kolenmijnen en de poolontdekkers die hier vandaan vertrokken. In het museum wordt nog meer van de geschiedenis van Spitsbergen blootgelegd.

Met een normale conditie kunt u aan de wandelingen deelnemen. Wel moet u er rekening mee houden dat er bijna geen gebaande wegen zijn en u over oneffen, heuvel- tot bergachtig terrein loopt. De minimale groepsgrootte is 4 personen. De excursies worden begeleid door een Engels- en Duitssprekende gids, soms ook door een Nederlandssprekende gids. Naast de geplande excursies heeft u de gelegenheid om aan extra excursies deel te nemen.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Amsterdam.
Vertrek vanaf Brussel is met een aangepast reisschema mogelijk.

DataReisduur
Iedere donderdag van 05 juli t/m 30 aug 201807 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Accommodatie2-pers. kamer
c.q. tent
1-pers. kamer
c.q. tent
4-pers. kamer
c.q. tent
Tent€ 2.045,00€ 2.146,00op aanvraag
Pension€ 2.498,00€ 2.850,00€ 2.220,00
Hotel€ 2.770,00€ 3.470,00n.v.t.

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen in de goedkoopste klasse, 7 overnachtingen in pension of hotel op basis logies/ontbijt, in tent in eigen slaapzak op basis van logies, groepstransfers, stadswandeling met museumbezoek, 2 bootexcursies, 3 wandelexcursies (ca. 6 uur), Engels-/Duitssprekende gidsen, uitgebreide informatie en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of luchthavenbelastingen, toeslag indien de goedkoopste klasse op de vluchten niet meer beschikbaar is, lunches en diners, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen wij ook eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.