Reisinformatie

Reisbeschrijving "Arctische kennismaking Longyearbyen, Spitsbergen"

Voor uw verblijf in Longyearbyen heeft u de keuze uit verschillende hotels en pensions. Vanuit Longyearbyen worden bijna dagelijks excursies ondernomen.
Er zijn twee bootexcursies op de Isfjord en twee wandelexcursies in de omgeving van Longyearbyen inbegrepen. Daarnaast heeft u genoeg tijd om de verschillende musea te ontdekken en in Longyearbyen te wandelen in het kleine centrum. 
De ene bootexcursie gaat naar het verlaten Russische mijnwerkersstadje Pyramiden. Een schitterende dagtocht door een imponerende fjordenlandschap, eindigend bij de Nordenskiöldgletsjer.
De andere bootexcursie brengt u naar het Russische mijnwerkersstadje Barentsburg en de Esmarkgletsjer. In het stadje kunt u nog duidelijk de invloed zien uit de Sovjettijd. Een aanrader is een bezoek aan het Pomorenmuseum, waar o.a. de vondsten uit de tijd van de Dinosauriërs te zien zijn. Tijdens de tocht langs de gletsjer kunt u mogelijk Baardrobben zien.
De twee wandelingen zijn in de omgeving van Longyearbyen. 
- de Plateauberg, een klim van ca. 600m, maar met een prachtig uitzicht over Longyearbyen, de Isfjord en Adventdalen.
- Björndalen, een wandeling door een van de mooie valleien in de omgeving van Longyearbyen, met een rijke toendravegetatie. U kunt hier o.a. rendieren, Sneeuwhoenderen en diverse andere vogels tegenkomen.

Met een normale conditie kunt u aan de wandelingen deelnemen. Wel moet u er rekening mee houden dat er bijna geen gebaande wegen zijn en u over oneffen, heuvel- tot bergachtig terrein loopt. De minimale groepsgrootte is 4 personen. De bootexcursies worden begeleid door een Engelssprekende gids. De wandelexcursies worden begeleid door Engelssprekende- / Duitssprekende gids. Naast de geplande excursies heeft u de gelegenheid om aan extra excursies deel te nemen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt In Longyearbyen.

DataReisduur
Van 01 juni t/m 30 aug 201907 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Accommodatie2-pers. kamer
1-pers. kamer
Gjestehuset 102€ 1.172,00€ 1.449,00
Coal Miners Cabins€ 1.187,00€ 1.607,00
Svalbard Hotel€ 1.380,00€ 1.992,00
Basecamp Hotel€ 1.495,00€ 1.992,00
Radisson Blu Polar Hotel€ 1.595,00€ 2.377,00
Funken Lodge€ 1.826,00€ 2.639,00

De prijzen zijn inclusief:

7 overnachtingen in pension of hotel op basis logies/ontbijt, 2 bootexcursies, 2 wandelexcursies (ca. 4-5 uur), Engels-/Duitssprekende gidsen, uitgebreide informatie en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvlucht van Amsterdam/Brussel/Düsseldorf via Oslo naar Longyearbyen, overige maaltijden, vervoer in Longyearbyen, optionele excursies, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen wij ook eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.