Ga naar inhoud

Expeditiecruise Antarctica, de klassieke route (schepen 140 t/m 200 passagiers)

Avontuurlijk reizen door de Witte Wereld

:alttitle:

Expeditiecruise Antarctica, de klassieke route (schepen 140 t/m 200 passagiers)

Ook met iets grotere expeditiecruiseschepen kunnen avontuurlijke reizen bij Antarctica gemaakt worden. Met 140 tot 200 passagiers kunnen niet alle passagiers meer tegelijktijd aan land gaan, maar door het gebruik van meer zodiacs en een groter expeditieteam kunnen toch alle passagiers tegelijkertijd van boord gaan. De ene helft gaat aan land, anderen gaan een zodiactocht maken of nemen deel aan activiteiten aan kajakken, kamperen, bergbeklimmen of sneeuwschoenwandelen.
Halverwege de beschikbare tijd wordt er gewisseld. Zo kan toch iedereen volop genieten pinguïns, ijsbergen, walvissen etc. en kunt u nog steeds rekenen op een pure natuurbeleving.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreizen met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig excursies aan land- en zodiacexcursies.
 • Optionele activiteiten: o.a. sneeuwschoenwandelen, kajakken, nacht kamperen, kajakken, heli-skiën, fotografieprogramma.
 • Max. 140 - 199 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Engelssprekende expeditieleiding, soms ook Duits en/of Franssprekend.
 • Verlenging in Argentinië, in Chili en en op de Falklandeilanden is mogelijk.

Impressies

 • Adéliepinguïnkolonie op Devil (Antarctica).
  1/14

  Adéliepinguïnkolonie op Devil (Antarctica).

 • Keizersaalscholver op Petermann (Antarctica).
  2/14

  Keizersaalscholver op Petermann (Antarctica).

 • Groepje Ezelspinguïns.
  3/14

  Groepje Ezelspinguïns.

 • Landschap met wolken Antarctica.
  4/14

  Landschap met wolken Antarctica.

 • Mossen groeien weelderig op de South Shetlandeilanden.
  5/14

  Mossen groeien weelderig op de South Shetlandeilanden.

 • Subantarctische grote jager.
  6/14

  Subantarctische grote jager.

 • Korstmossen brengen kleur in de witte wereld van Antarctica.
  7/14

  Korstmossen brengen kleur in de witte wereld van Antarctica.

 • Ezelspinguïnkolonie op Cuverville (Antarctica).
  8/14

  Ezelspinguïnkolonie op Cuverville (Antarctica).

 • Indrukwekkende Lenticularis wolk bij Livinston (South Shetlandeilanden)
  9/14

  Indrukwekkende Lenticularis wolk bij Livinston (South Shetlandeilanden)

 • Badderende Zuidpoolkip.
  10/14

  Badderende Zuidpoolkip.

 • Moskussens komen op enkele eilanden bij het Antarctisch Schiereiland voor.
  11/14

  Moskussens komen op enkele eilanden bij het Antarctisch Schiereiland voor.

 • Typisch Antarctisch landschap.
  12/14

  Typisch Antarctisch landschap.

 • Spyhoppende Bultrug.
  13/14

  Spyhoppende Bultrug.

 • Verstild landschap Melchiorarchipel (Antarctica).
  14/14

  Verstild landschap Melchiorarchipel (Antarctica).

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het beschreven dag-tot-dagprogramma is slechts een voorbeeld. Er zijn veel mooie plaatsen waar aan land gegaan kan worden, de genoemde plaatsen zijn de meer bekende plaatsen. Dit wil niet zeggen dat andere plaatsen minder interessant zijn. De kapitein en het expeditieteam zal er altijd alles aan doen om er een zo mooi mogelijke reis van te maken. Maar veiligheid staat altijd voorop.
Het dag-tot-dagprogramma is weergegeven voor reizen waarbij u 10-daagse reis (09 nachten) aan boord van het schip bent. 
Er zijn enkele reizen waarbij u een 09-daagse reis aan boord van het schip bent. Er is dan één dag minder bij Antarctica.
Er zijn ook enkele reizen die langer zijn, waardoor u meer tijd bij Antarctica heeft. 

 • Ushuaia

  In de loop van de middag wordt aan de kade van Ushuaia aan boord gegaan. Als iedereen aan boord is, zal het schip vertrekken. De eerstkomende uren bepalen de oevers van het Beaglekanaal het uitzicht. Ruige bergen en bossen wisselen elkaar af. Regelmatig zwemmen er groepen Magelhaenpinguïns voorbij en vliegen er Wenkbrauwalbatrossen rond het schip. Laat in de avond wordt de Drake Passage bereikt.

 • Drake Passage

  Wanneer u 's morgens wakker wordt, bevindt u zich op de Drake Passage. Afhankelijk van weer en wind wordt in twee dagen de Drake Passage overgestoken.
  Onderweg zullen albatrossen en andere stormvogels rond het schip te zien zijn. Soms passeren walvissen of dolfijnen en na enige tijd komen de eerste ijsbergen in zicht. IJsbergen in steeds weer nieuwe vormen en kleuren, u blijft kijken! Aan het einde van de derde dag komen de eerste eilanden in zicht. Als het weer het toelaat, zal 's avonds nog een landing gemaakt worden kunnen worden.

 • Antarctisch Schiereiland & South Shetlandeilanden

  Tijdens deze reizen zullen, als het weer en de ijscondities het toelaten, gemiddeld twee landingen per dag gemaakt worden.
  De volgende dagen zullen bestaan uit het varen door indrukwekkende weidse landschappen en het aan land gaan op eilanden als Cuverville, Half Moon en Rongé met voornamelijk Ezels- en Kinbandpinguïns. Het vulkanische eiland Deception is landschappelijk erg mooi. U kunt hier een bad nemen in het warme water. Er is een Kaapse duivenkolonie en een Kinbandpinguïnkolonie bij Bailey Head.Op het strand staan roestige tanks en een vervallen station uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog.
  Verder naar het zuiden ligt Paradise Bay. Een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Dit is ook een van de plaatsen waar u voet op het vasteland van Antarctica kunt zetten.
  Nog verder zuidwaarts hopen we door het spectaculaire Lemairekanaal naar Petermann te kunnen varen. Bij Charcot Point heeft de overwinteringshut van Jean-Baptiste Charcot gestaan, die hier in 1909 strandde met zijn schip Pourqoui-Pas?.
  Als zuidelijkste punt wordt soms het Oekraïense station Vernadskiy aangedaan.

  Weer in noordelijke richting ligt Port Lockroy waar een Brits onderzoeksstation en museum (dat tevens dienst doet als postkantoor) te bezoeken zijn. Er leven Ezelspinguïns, aalscholvers en Zuidpoolkippen. Op het eiland ligt tevens een compleet walvisskelet. Al cruisend door de Gerlachestraat trekken de fascinerenste landschappen aan u voorbij. Een landing op Livingston bij Hannah Point (toegestaan vanaf half januari), geeft u de mogelijkheid om Zeeolifanten, Reuzenstormvogels en een enkel paartje Macaronipinguïns te zien. De Melchiorarchipel is een verzameling kleine eilanden die grotendeels bedekt zijn met sneeuw en ijs. Pelsrobben komen hier regelmatig voor en het is tevens een goede plaats om walvissen te zien. Indien de Weddellzee bevaarbaar is, kan er gekozen worden om Devil of Paulet te bezoeken. Het is een gebied waar immense tafelijsbergen ronddrijven.

 • Drake Passage

  Weer twee volle dagen op zee. Het oversteken van de Drake Passage geeft u de tijd om alle belevenissen te laten bezinken. Buiten kunt u nog steeds van alles zien: albatrossen en andere stormvogelachigen, de laatste ijsbergen en misschien nog walvissen of dolfijnen. Daarnaast zal de expeditiestaf u onderhouden met lezingen.
  Aan het einde van de negende dag zal het Zuid-Amerikaanse continent weer in zicht komen. Hier gaat het schip het Beaglekanaal in voor de laatste (rustige) nacht.

 • Ushuaia

  In de ochtend ligt het schip weer aan de kade in Ushuaia. Na het ontbijt gaat iedereen van boord.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 5 juni 2024
antarctica-650
 • Elmar Reishandboek Antarctica.
 • Reis van huis naar Buenos Aires c.q. Ushuaia en terug.

Polar Plunge

Als de omstandigheden het toelaten, wordt tijdens de meeste Antarctische reizen de mogelijkheid geboden om een keer een sprong te wagen in het ijskoude polaire water. Deze zogenaamde Polar Plunge wordt beloond met applaus, een warm drankje en natuurlijk een certificaat.

Kamperen

Tijdens diverse reizen kunt u tegen de genoemde prijs, als de omstandigheden het toelaten, een nachtje kamperen op Antarctica.
Aan boord van de Ocean Albatros en Ocean Victory is het vooraf boeken van het kamperen. Wij kunnen u op de lijst met geïnteresseerde plaatsen. Aan boord wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Kajakprogramma

Tijdens diverse reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Als de omstandigheden het toelaten, zullen de kajaks te water worden gelaten, als de andere passagiers aan land gaan of met een zodiac rondvaren. Enige ervaring is vereist. Er is beperkt plaats, dus vooraf boeken is zeker nodig.
Aan boord van de Ocean Albatros en Ocean Victory is het vooraf boeken van de kajakexcursie niet mogelijk. Wij kunnen u op de lijst met geïnteresseerde plaatsen. Aan boord wordt gekeken of dat men geschikt is. Ervaring is een verreiste.

Duikprogramma

Voor zeer ervaren duikers is het mogelijk om deel te nemen aan het duikprogramma tijdens de reis in 2025 met de Hondius.
Heeft u interesse? Neem contact met ons op, dan sturen wij u de uitgebreide informatie, met o.a. de eisen.
Deelname moet wel vooraf geboekt worden. Meerprijs staat vermeld bij de reis waarop deze mogelijkheid wordt geboden.

Privé fotoworkshop

Voor de reizen met de Ocean Endeavour kunt u zich opgeven (tegen de genoemde meerprijs) voor een privé fotoworkshop. Op de heenreis naar Antarctica krijgt u een aantal lessen, gedurende de tijd bij Antarctica worden uw foto's bekeken en met u doorgenomen wat er eventueel nog aan verbeterd kan worden. Tijdens de terugreis naar Ushuaia krijgt u lessen in het bewerken van de door u gemaakte foto's. Inclusief zijn enkele fotozodiactochten bij Antarctica.

Peddelexcursie

Heeft u geen ervaring met kajakken en zou u dit een keer willen proberen, dan kunt u tijdens de reizen met de Ultramarine en World Explorer een peddelexcursie boeken tegen de genoemde meerprijs. U kunt dan een keer een excursie maken met een zeer stabiele opblaaskajak.

Peddelsurfen

Tijdens de reizen met de Ultramarine en World Explorer is er voor de ervaren surfer is er de mogelijkheid om tegen de genoemde meerprijs deel te nemen aan het peddelsurfprogramma.

Helikoptervlucht

Tijdens deze reis maakt u een helikoptervlucht over het poollandschap. Per keer neemt men 7-9 passagiers mee voor een vlucht van circa 10-15 minuten. In de prijs van de scheepspassage zit 1 helikoptervlucht, indien de omstandigheden goed zijn. Aan boord kan men tegen betaling eventueel meer helikoptervluchten boeken.

Heli-hiking

Tijdens de reizen met de Ultramarine kan men, als de weersomstandigheden het toelaten, wandelingen aanbieden in de hogere delen van het Antarctisch Schiereiland. Per helikopter wordt de groep dan naar het beginpunt gebracht, vanwaar men de wandeling zal uitstippelen. Als u deze optionele excursie boekt gaat u één keer met de groep op pad. Vooraf boeken tegen de genoemde meerprijs.
Als er tijdens de reis plaats over is, kunt u aan boord een extra keer boeken, tegen de genoemde prijs.

Helikopterlanding

Tijdens de reizen met de Ultramarine wordt de mogelijkheid geboden om tijdens een helikoptervlucht een landing te maken op het ijs of berg.. Waar er uiteindelijk een landing plaats zal vinden, is afhankelijk van de lokale condities. Vooraf boeken tegen de genoemde prijs, kan uitsluitend voor één keer.
Mocht er tijdens de reis plaats over zijn, dan kunt u aan boord tegen de genoemde prijs een extra keer bijboeken.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Buenos Aires en van Buenos Aires naar Ushuaia v.v., eventueel benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili. Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site. Stuur ons een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor om de mogelijkheden door te spreken. Indien gewenst kunnen wij u bellen op een door u gekozen tijdstip. Vult u hiervoor het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven