Ga naar inhoud

Groepsrondreis Natuur en Historie van Newfoundland & Labrador

Een reis langs de mooiste plekjes!

:alttitle:

Groepsrondreis Natuur en Historie van Newfoundland & Labrador

Een rondreis waarbij u kennismaakt met diverse historische aspecten van Newfoundland. U reist per comfortabele bus en bezoekt het indrukwekkende geologisch zeer interessante Gros Morne NP, Red Bay en L'Anse au Clair in Labrador, L'Anse aux Meadows met opgravingen uit de tijd van de Noormannen, Port au Choix National Historical Park, de vindplaats van de oudste bewoners van Newfoundland.
Buiten deze geschiedkundig interessante plaatsen kunt u genieten van het indrukwekkende landschap en de prachtige natuur. Waarbij tijdens de ferryoversteken en een enkele safari walvissen gezien kunnen worden.

De reis in het kort

Deze reis begint in Deer Lake in het westen van Newfoundland. U ontmoet uw medereizigers en vertrekt per comfortabele bus naar het Gros Morne NP.
Wandelingen door de bossen, over weiden en langs meren laten u kennismaken met de rijkdom aan dieren en planten. Tijdens de wandelingen kunt u elanden en rendieren tegenkomen. In juni bloeien de orchideeën nog, in september zitten struiken vol bessen. Een boottocht door de fjorden en een wandeling door het bijzondere, kale landschap geven u een indruk van de krachten van de natuur.
Van Gros Morne NP wordt de weg genomen naar het noordelijker gelegen St. Barbe vanwaar de ferry naar Labrador vertrekt. Langs de kust zijn zeevogels en vaak walvissen te zien. In juni en juli kunnen ook nog ijsbergen voorbij drijven!
Red Bay was in de 16e eeuw de walvisvaardershoofdstad van de wereld. Een bezoek aan het bezoekerscentrum en een wandeling brengen u terug in de tijd. Verder bezoekt u hier een grafheuvel die ouder is dan de piramiden in Egypte. Het landschap is adembenemend.
Vervolgens per ferry terug naar Newfoundland. In L'Anse aux Meadows zijn 1000 jaar oude overblijfselen van woningen uit de tijd van de Noormannen gevonden. De replica's vormen nu een openluchtmuseum. In het bezoekerscentrum zijn de opgegraven vondsten tentoongesteld. U kunt hier rondwandelen en u even in de Noormannentijd wanen.
Op de weg naar het zuiden wordt een bezoek gebracht aan Port au Choix een van de vindplaatsen van de oudste Indianencultuur van Newfoundland. De reis eindigt met een overnachting in Corner Brook.

Als u deze reis kiest

 • Groepsreis met max. 14 deelnemers // internationaal gezelschap.
 • Verblijf in pensions / hotels op basis logies/ontbijt + lunchpakket.
 • Inclusief walvissafari.
 • Engelssprekende gids.
 • Verlenging op Newfoundland en combinaties met andere delen van Canada of zelfs IJsland zijn mogelijk.

Impressies

 • Fjorden in Gros Morne NP, Newfoundland.
  1/17

  Fjorden in Gros Morne NP, Newfoundland.

 • Venusschoen (Cypripedium reginae) bloeit in het Gros Morne NP, Newfoundland.
  2/17

  Venusschoen (Cypripedium reginae) bloeit in het Gros Morne NP, Newfoundland.

 • Eland in het Gros Morne NP, Newfoundland.
  3/17

  Eland in het Gros Morne NP, Newfoundland.

 • Stromatolieten langs de westkust van Newfoundland.
  4/17

  Stromatolieten langs de westkust van Newfoundland.

 • Natuurlijk ontstane bogen aan de westkust van Newfoundland.
  5/17

  Natuurlijk ontstane bogen aan de westkust van Newfoundland.

 • Langs de gehele kust van Newfoundland staan vuurtorens.
  6/17

  Langs de gehele kust van Newfoundland staan vuurtorens.

 • Zonsondergang aan de westkust van Newfoundland.
  7/17

  Zonsondergang aan de westkust van Newfoundland.

 • Geologische geschiedenis langs de weg: aardlagen liggen bloot.
  8/17

  Geologische geschiedenis langs de weg: aardlagen liggen bloot.

 • Inukshuks in Red Bay, Newfoundland.
  9/17

  Inukshuks in Red Bay, Newfoundland.

 • Natuurhistorisch museum Red Bay, Newfoundland.
  10/17

  Natuurhistorisch museum Red Bay, Newfoundland.

 • Lis in het veld bij L'Anse aux Meadows, Newfoundland.
  11/17

  Lis in het veld bij L'Anse aux Meadows, Newfoundland.

 • Replica huisjes en werkplaatsen uit de tijd van de Noormannen in Norsted bij L' Anse aux Meadows.
  12/17

  Replica huisjes en werkplaatsen uit de tijd van de Noormannen in Norsted bij L' Anse aux Meadows.

 • St. John's de hoofdstad van Newfoundland.
  13/17

  St. John's de hoofdstad van Newfoundland.

 • Papegaaiduikers in de Bay of Bulls, excursie vanuit St. John's.
  14/17

  Papegaaiduikers in de Bay of Bulls, excursie vanuit St. John's.

 • Bultruggen in de Bay of Bulls.
  15/17

  Bultruggen in de Bay of Bulls.

 • Bultrug zwaait met een van zijn 4 meter lange voorvinnen.
  16/17

  Bultrug zwaait met een van zijn 4 meter lange voorvinnen.

 • Traditionele huisjes bij de ingang naar de baai bij St. John's.
  17/17

  Traditionele huisjes bij de ingang naar de baai bij St. John's.

Dag tot dag

 • Deer Lake

  Na aankomst op de luchthaven van Deer Lake ontmoet u de gids en de andere reizigers. Vervolgens wordt de groep naar het hotel in Dear Lake gebracht, waar zal worden overnacht. Diner is op eigen gelegenheid.
  's Avonds kan er wellicht een eerste wandeling gemaakt worden in de omgeving.

 • Gros Morne NP

  Het eerste bezoek aan het Gros Morne NP bestaat uit een wandeling en een boottocht door de indrukwekkende fjorden. Het landschap is fenomenaal. Op verschillende plaatsen kletteren watervallen langs de steile bergwanden, die het water omsluiten.
  Tijdens de wandeling naar de boot en weer terug zult u de mooiste bloeiende planten kunnen zien. Zeker in juni en begin juli zullen de orchideeën in bloei staan. Later zal de Pitcherplant, een vleesetende moerasplant, veel te zien zijn. Langs de bosrand en in het open veld kunnen kariboes en elanden verschijnen.

 • Gros Morne NP / Tablelands

  In het Gros Morne NP ligt een gebied dat Tablelands genoemd wordt. Hier is gesteente van de aardmantel dat zich onder de oceaan bevond op het land geschoven. Het betreft een gebied van circa 80 km². Het zal niemand verwonderen dat hier bijzondere aardlagen letterlijk boven water zijn gekomen. Zo is er gesteente te vinden doorspekt met een zwart mineraal dat eruit ziet als slangenhuid. Ook zijn er gedeelten waar veel fossielen in het gesteenten te vinden zijn. De zware metalen die uit de onderlagen van de aarde zijn meegekomen, zorgen ook voor een bijzondere flora en fauna.
  U kunt in het Discovery Centre van Parks Canada meer leren over de geologie en de natuur van de Tablelands.

 • NP The Arches - ferry naar Labrador

  Vanuit Gros Morne NP wordt naar het noordelijker gelegen St. Barbe gereden. De kustlijn wordt steeds grilliger. De golven beuken bij iedere storm op de rotsen en slijten zo gaten en grotten in de uitstekende delen. In het NP The Arches, waar de meeste bogen te zien zijn, wordt uiteraard gestopt.
  Bij St. Barbe wordt de ferry naar Labrador genomen. Tijdens de oversteek kunnen walvissen, dolfijnen, papegaaiduikers en andere zeevogels gezien worden. Daarna volgt een rit naar L'Anse aux Clair waar overnacht wordt.

 • Red Bay

  Vandaag staat geheel in het teken van de visvangst, historische walvisvaart en Canadese historie voor de Noormannen. In Red Bay is een museum dat gewijd is aan de 16e eeuwse walvisvaart. Nadat de Europeanen de walvissen op Spitsbergen, bij Jan Mayen en Groenland zo goed als uitgeroeid hadden, staken ze over naar de oostkust van Canada. Red Bay en Battle Harbour ontstonden in die tijd.
  Op het eiland tegenover Red Bay (The Sadle) zijn nog veel sporen uit deze tijd in het landschap te zien. Van geheel verroeste lieren tot de vormen van traanovens.
  Later wordt een bezoek gebracht aan de één na hoogste vuurtoren van Canada die in Point Armour staat. Vervolgens wordt een grafheuvel bezocht waarvan men heeft vastgesteld dat deze tot de oudste van Canada behoort. Men zegt dat de gevonden overblijfselen tot wel 9000 jaar oud zijn.
  Langs de kust rijdend zullen er ongetwijfeld zeevogels, zeehonden en misschien walvissen gezien worden.
  Er wordt weer in L'Anse aux Clair overnacht.

 • L'Anse aux Meadows

  De dag begint met een ferryovertocht naar St. Barbe. Vandaar wordt de weg langs de noordkust vervolgd tot aan L'Anse aux Meadows. Hier heeft men bij opgravingen overblijfselen gevonden van een nederzetting van Noormannen. Het zou Leif de Gelukkige zijn geweest die hier "Vinland" rond 1000 na Chr. heeft gesticht. Leif was de zoon van Erik de Rode, de Noorman die Groenland had ontdekt.
  Zowel in L'Anse aux Meadows als in het nabij gelegen Norsted zijn de huizen/boerderijen nagebouwd aan de hand van wat men had opgegraven. In de zomer is het een openluchtmuseum waar mannen en vrouwen in kledij uit de Noormannentijd rondlopen en die laten zien hoe men leefde, hoe men hout bewerkte, brood bakte etc. Tevens is er een klein museum waar de opgegraven voorwerpen tentoongesteld staan.
  Als het mooi weer is, kan er vanuit het verderop gelegen St. Anthony een walvissafari gemaakt worden. In deze omgeving zijn niet alleen Bultruggen te vinden, maar onder andere ook Orka's en Noordkapers.
  Er wordt in het havenstadje St. Anthony overnacht.

 • St. Anthony - Port aux Choix

  In de ochtend is er tijd om St. Anthony te verkennen. Bij het kleine haventje is een interessant museum gewijd aan de Engelse dokter Grenfell. Deze dokter heeft veel gedaan aan de verbetering van de gezondheid en levensomstandigheden van de vissers hier in het noorden van Newfoundland en Labrador.
  De kleine havenstad speelde in de tijd van de grote expedities richting Noordpool en het zoeken van de noordelijke doorvaart een grote rol. Menige expeditie sloeg hier zijn laatste voorraden in.
  Daarna is het tijd om weer zuidwaarts te rijden. Onderweg wordt gestopt bij Port aux Choix National Historic Park. Hier zijn overblijfselen gevonden van de Maritime Archaic indianen die hier leefden. De oudste vondsten dateren van 3500 jaar geleden.
  Er wordt In Corner Brook overnacht.

 • Corner Brook

  Nog een ontbijt groepstransfer naar Deer Lake. Einde van de reis.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt ops 8 maart 2024
canada-120

De prijzen zijn inclusief

 • Groepsrondreis zoals beschreven met lokale Engelssprekende gids.
 • Overnachtingen in hotels en pensions, kamers met douche/toilet.
 • Op basis van logies/ontbijt en lunches onderweg.
 • Genoemde excursies. 
 • Toegang tot genoemde musea en parken.
 • Lokale en federale belastingen.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Deer Lake en terug vanaf Corner Brook.
 • Diners & (fris)drankjes.
 • Optionele excursies.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar St. John's evenals eventueel benodigde overnachtingen aldaar, retourbusrit of vlucht van St. John's naar Deer Lake en van Corner Brook naar St. John's. Verlenging in andere delen van Canada of combinatie met andere reizen of een verblijf in steden zoals Toronto of Ottawa is ook mogelijk. Stuur een bericht met uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden?
Vul dan het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven