Ga naar inhoud

Groepsrondreis Walvissen en vogels bij Newfoundland

Een reis naar de grootste populatie Bultruggen ter wereld!

:alttitle:

Groepsrondreis Walvissen en vogels bij Newfoundland

Voor de oostkust van Newfoundland verblijft in juli en augustus de grootste populatie Bultruggen ter wereld. De zekerheid waarmee u dan deze machtige dieren van nabij kunt zien benadert de 100%. Maar het zijn niet alleen de Bultruggen en andere walvissoorten die de voedselrijkdom hebben ontdekt; ook zeevogels zoals Jan-van-genten, Atlantische papegaaiduikers, Kortbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen nestelen hier massaal.
Grote ijsbergen drijven vanuit het noorden langs de kust van Newfoundland en stranden vaak in ondiepe baaien. De kans is erg groot dat u tijdens de reis één of meerdere ijsbergen ziet.

De reis in het kort

Na aankomst op de luchthaven van St. John's wordt u verwelkomd en naar uw hotel in de stad gebracht. 's Avonds kunt u kennismaken met de andere deelnemers en wordt er een introductielezing gehouden. De eerste twee nachten verblijft u in St. John's. Meteen de eerste ochtend wordt er al een bootexcursie gemaakt op zoek naar walvissen en gaat u naar de grootste Papegaaiduikerkolonie van Noord-Amerika.
Vervolgens reist u naar het Avalonschiereiland, waar u overnacht in St. Brides. De weg langs de kust van het schiereiland is een aaneenschakeling van adembenemende vergezichten. Op diverse plaatsen kunnen vanaf het strand walvissen en zeehonden gezien worden. Zelfs vaak met het blote oog! Centraal op het schiereiland ligt het Avalon NP (1075 km2), waar o.a. een kudde kariboes ronddwaalt.Cape St. Mary's is een rots die in het broedseizoen letterlijk van waterlijn tot top met Jan-van-genten bezet is. Vanaf de loodrecht uit het water rijzende rotsen zijn ook vaak walvissen te zien.
Van de zuidelijkste punt van het schiereiland wordt de reis voortgezet naar het Terra Nova NP. Onderweg kunnen in het bosrijke gebied elanden gezien worden. Tegen de avond wordt het park bereikt.
Deze avond heeft nog iets heel speciaals in petto: Zwarte beren. Tijdens de avondwandeling hopen we, gewapend met camera’s, een of meerdere exemplaren te zien. Het park staat ook bekend om de vele Zee- en Visarenden die hier nestelen, de uitbundige plantengroei en prehistorische vondsten.
U verblijft hier twee nachten, waardoor u ook de gelegenheid heeft om deel te nemen aan optionele excursies.
De laatste twee nachten zijn weer in St. John's. Vanuit de haven wordt nog een laatste walvissafari gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat dat uw laatste kans is om walvissen te zien: zelfs tijdens het bezoek aan Cape Spear, het oostelijkste puntje van Canada, kunnen ze vanaf de kant gezien worden.
De laatste dag kunt u vrij besteden tot u naar de luchthaven wordt gebracht.

Accommodatie & vervoer

Tijdens deze reis verblijft u in kleine hotels.
De rondrit wordt gemaakt met een comfortabele minibus.

Als u deze reis kiest

 • Groepsrondreis met walvissafari's.
 • Verblijf in hotels op basis logies/ontbijt + lunchpakket.
 • Engelssprekende gids.
 • Max. 18 deelnemers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Newfoundland of combinaties met andere delen van Canada zijn mogelijk.

Impressies

 • Spyhoppende Bultrug naast excursiebootje.
  1/16

  Spyhoppende Bultrug naast excursiebootje.

 • Jan-van-gentenkolonie Cape St. May, Newfoundland.
  2/16

  Jan-van-gentenkolonie Cape St. May, Newfoundland.

 • Jan-van-gentenpaar op het nest met kuiken.
  3/16

  Jan-van-gentenpaar op het nest met kuiken.

 • Goudsijs in het gras op Signal Hill, St.John's Newfoundland.
  4/16

  Goudsijs in het gras op Signal Hill, St.John's Newfoundland.

 • Bultrug naast excursiebootje Newfoundland.
  5/16

  Bultrug naast excursiebootje Newfoundland.

 • Zeekoetenkolonie langs de oevers van Bay Bulls, Newfoundland.
  6/16

  Zeekoetenkolonie langs de oevers van Bay Bulls, Newfoundland.

 • Alken bij de Bay of Bulls, Newfoundland.
  7/16

  Alken bij de Bay of Bulls, Newfoundland.

 • Papegaaiduikers Bay Bulls Newfoundland.
  8/16

  Papegaaiduikers Bay Bulls Newfoundland.

 • Drieteenmeeuw met kuiken, Bay of Bulls Newfoundland.
  9/16

  Drieteenmeeuw met kuiken, Bay of Bulls Newfoundland.

 • Staart van een onderduikende Bultrug, Newfounland.
  10/16

  Staart van een onderduikende Bultrug, Newfounland.

 • Opspringende Bultrug, Newfoundland.
  11/16

  Opspringende Bultrug, Newfoundland.

 • Zeekoet met visje. Kust Newfoundland.
  12/16

  Zeekoet met visje. Kust Newfoundland.

 • Zeekoeten klaar om te landen op de rotsen. Kust Newfoundland.
  13/16

  Zeekoeten klaar om te landen op de rotsen. Kust Newfoundland.

 • Onderduikende Bultrug Bay Bulls, Newfoundland.
  14/16

  Onderduikende Bultrug Bay Bulls, Newfoundland.

 • Bultrug, kust Newfoundland.
  15/16

  Bultrug, kust Newfoundland.

 • Orka's. Kust Newfoundland.
  16/16

  Orka's. Kust Newfoundland.

Dag tot dag

 • St. John's NFL

  Na aankomst op de luchthaven van St. John's wordt u opgewacht. Indien daar gelegenheid voor is, wordt u met een korte omweg door de stad naar het groepshotel in St. John's gebracht. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. 's Avonds is er een bijeenkomst waar u de gids en de overige deelnemers ontmoet. De gids geeft verdere informatie over de komende dagen en u kunt dan tevens vragen stellen.
  Overnachting in het hotel in St. John's.

 • Naar de Bultruggen

  Op ongeveer een half uur rijden ten zuiden van St. John's ligt Bay Bulls. Van hieruit vertrekken excursiebootjes om Bultruggen te vinden. Vaak worden de eerste walvissen al enkele minuten na vertrek gesignaleerd. Langs de oevers, in de bomen kunt u wellicht al de eerste Amerikaanse zeearend of misschien zelfs een Visarend zien.
  Het bootje gaat ook naar eilanden voor de kust waar Atlantische papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en Kortbekzeekoeten in groten getale broeden. Als er een ijsberg gestrand is, wordt daar uiteraard ook omheen gevaren. Voor de kust komen ook andere walvissen voor zoals Orka's, Dwergvinvissen, Gewone vinvissen en een enkele keer zelfs een Blauwe vinvis.
  Na de lunch gaat de dagtocht verder naar een van de oudste vissersplaatsjes van Newfoundland. Onderweg kijkt u uit over zee. Wie weet welke verrassing hieruit opduikt!
  Er wordt weer in het hotel in St. John's overnacht.

 • Avalonschiereiland en vogelrotsen

  Het zuidelijke deel van Oost-Newfoundland wordt gevormd door Avalon. Een groot deel van het schiereiland is aangemerkt als beschermd gebied waar onder andere een kleine kudde kariboes leeft. Maar hoe je ook rijdt op Newfoundland, bijna overal is er zicht op zee. Er wordt een stop gemaakt bij Placentia, de eerste Franse nederzetting op Newfoundland. Daarna gaat de groep verder naar Cape St. Mary's. Dit is een beschermd gebied. Direct voor de kust broeden duizenden Jan-van-genten op uitstekende rotsen. Rond de kaap foerageren ook regelmatig Bultruggen. Bij rustig weer zijn ze prachtig te volgen, de grote witte vinnen zijn tot ver onder water te zien. Na de lunch gaat de reis verder richting Rocky River Salmon Ladder. Hier komt u alles te weten over de Altantische zalm en zijn leefgebied. Overnachting in Salmonier Line.

 • Salmonier Nature Park

  Deze ochtend maakt u een wandeling in Salmonier Nature Park. Tijdens de wandeling krijgt u informatie over bescherming van de natuur en conservatie. Dit is ook een goede plek voor orchideeën. Na de wandeling gaat de groep verder naar de omgeving van Trinity. In de bosrijkere omgeving zal er uitgekeken worden naar elanden en de zeldzame en schuwe Zwarte beer. Eenmaal bij de kust heeft u uitzicht over prachtige stranden en diverse rotsformaties in zee.
  Er wordt overnacht in de omgeving van Trinity of Bonavista.

 • Op zoek naar walvissen en zeearenden

  Direct na het ontbijt begint de bootexcursie op zoek naar walvissen en zeearenden. Sinds 2007 verblijft er tevens een groep Potvissen in deze omgeving. Er zal een poging worden gedaan om ook deze walvissen te vinden.
  Na de lunch worden de wandelschoenen aangetrokken. Afhankelijk van de interesses in de groep zijn er verschillende mogelijkheden voor wandelingen. Er zijn hier vogelrotsen, wellicht ligt er een gestrande ijsberg, wandeling door het veld op zoek naar orchideeën, verschillende musea etc. U kunt ook op eigen gelegenheid door het pittoreske Trinity wandelen.
  Er wordt in hetzelfde hotel in de omgeving van Trinity of Bonavista overnacht.

 • Terug naar de tijd van Charles Dickens

  Zowel het plaatsje Bonavista als Trinity heeft nog veel traditionele houten huizen en winkeltjes. Al wandelend door de straatjes waan je je in de tijd van Charles Dickens. U kunt hier met de gids of op eigen gelegenheid wandelen.
  In de Bonavistabaai en de Trinitybaai liggen vaak gestrande ijsbergen. Deze kolossen hebben hun herkomst in de Groenlandse wateren. De grote gletsjers in de Diskobaai produceren jaarrond enorme hoeveelheden ijsbergen die dan met de zeestromen richting Newfoundland komen.
  Na de lunch is het tijd om weer richting de hoofdstad St. John's te gaan.
  U heeft hier de avond ter vrije besteding.

 • Cape Spear

  Vanuit St. John's is het maar een korte rit naar Cape Spear, het oostelijkste puntje van Canada. Een wandeling over de Cape Spear National Historic Site brengt u tot aan de rand van enorme kliffen. Om de schepen te waarschuwen voor deze gevaarlijke kliffen werd er in 1834 begonnen aan de vuurtoren die er nu nog staat. In 1836 werd de toren in gebruik genomen. Weliswaar met een tweedehandse verlichting die afkomstig was uit Schotland en daar al sinds 1815 gebruikt was.
  Vanaf de hoge rotsen kijkt u tot ver over zee. Zeevogels zweven op de wind en vaak worden er walvissen en dolfijnen gezien vanaf dit punt.
  Na de lunch kan er mogelijk nog een laatste bootexcursie op zoek naar Bultruggen gemaakt worden. Daarna keert u terug naar St. John's.
  De avond is ter vrije besteding. Stap eens binnen in een van de kleine cafeetjes of studentenclubs en luister wat men hier aan de "open microphone" ten gehore brengt. U zal zich al snel in Schotland of Ierland wanen.
  Overnachting in het hotel in St. John's.

 • St. John's

  De laatste dag is voor een groot deel ter vrije besteding. Het vliegtuig naar Londen vertrekt laat in de avond. U kunt de verschillende bezienswaardigheden van de stad bezoeken zoals:
  > het Geologiemuseum dat grotendeels ondergronds is.
  > Signal Hill, het punt vanwaar Bell zijn eerste transatlantische telefoongesprek voerde
  In de stad en buiten de stad zijn ook gemarkeerde wandelroutes.
  Aan het begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Londen.
  Vliegt u naar een andere bestemming, dan zal de transfer op het vertrek van uw vlucht worden afgestemd.
  LET OP: deze dag is de lunch NIET inclusief.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 23 juli 2024
canada-121

De prijzen zijn inclusief

 • Groepsrondreis zoals beschreven met lokale Engelssprekende gids.
 • 07 hotelovernachtingen kamer met d/t op basis van logies/ontbijt.
 • Lunches onderweg.
 • Excursies.
 • Toegang NP en musea tijdens de reis.
 • Transfers van het vliegveld naar St. John's en v.v. 
 • Lokale en federale belastingen.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar St. John's en v.v.
 • Diners & lunch dag 08.
 • (fris)drankjes.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar St. John's en v.v. evenals eventueel benodigde overnachtingen. Ook verlenging in andere delen van Canada of een kort verblijf in steden zoals Toronto en Ottawa is mogelijk.
Stuur een bericht met uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden?
Vul dan het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven