Reisinformatie

Reisbeschrijving natuurreis "IJsberen in de winter bij Churchill"

Na overnachting in het centrum van Winnipeg vliegt u naar Churchill. In deze ijsberenhoofdstad verblijft u drie nachten in een comfortabel hotel. Er staan twee Polar Rover-excursies op het programma, waarbij u midden in het ijsberengebied gebracht wordt. Hier kunt u vanuit deze bus naar hartelust kijken en fotograferen. Als het donker wordt, kunt u met een beetje geluk ook het noorderlicht (Aurora Borealis) zien. Een excursie door de stad en omgeving laat u kennismaken met de Inuitcultuur en de prachtige natuur met dieren als sneeuwhazen, sneeuwhoenderen, poolvossen, elanden en kariboes. Op de vijfde of zesde dag vliegt u terug naar Winnipeg waar u weer overnacht. De volgende morgen na het ontbijt kunt u dan huiswaarts keren of uw reis door Canada voortzetten.

De Tundra Buggy/Polar Rover is een speciaal voor de ijsberensafari's ontworpen bus die op zeer grote wielen staat. Hierdoor kan de bus comfortabel over de toendra rijden en kunnen de reizigers op veilige manier ijsberen van zeer dichtbij zien en fotograferen.

Reisbeschrijving natuurreis "IJsberen in de winter Enthusiast"

Na overnachting nabij de luchthaven in Winnipeg vliegt u naar Churchill. In deze ijsberenhoofdstad verblijft u drie nachten in een comfortabel hotel. Er staan twee Tundra Buggy-excursies op het programma, waarbij u midden in het ijsberengebied gebracht wordt. Hier kunt u vanuit de buggy naar hartelust kijken en fotograferen. Als het donker wordt, kunt u met een beetje geluk ook het noorderlicht (Aurora Borealis) zien. Een excursie door de stad en omgeving laat u kennismaken met de Inuitcultuur en de prachtige natuur met dieren als sneeuwhazen, sneeuwhoenderen, poolvossen, elanden en kariboes. Daarnaast staat er een korte hondensledetocht, bezoek aan het Eskimomuseum en Parks Canada Interpretive Centre maken het programma compleet. Op de vijfde dag vliegt u terug naar Winnipeg waar u weer overnacht. De volgende morgen na het ontbijt kunt u dan huiswaarts keren of uw reis door Canada voortzetten.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Winnipeg. Wilt u uw reis verlengen met een verblijf in een ander deel van Canada? 
Stuur ons uw wensen per e-mail of bel +31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Reis van dag tot dag

Programma "IJsberen in de Winter"

Dag 01 Winnipeg

Aankomst in Winnipeg. Op eigen gelegenheid naar Hotel Fort Garry.
's Avonds is er een welkomstdiner waar u de gids en andere deelnemers ontmoet. 
Overnachting in het hotel.

Dag 02 Winnipeg - Churchill

Na het ontbijt op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Winnipeg, vanwaar u naar Churchill vliegt. Transfer van de luchthaven naar het hotel. Tijdens de 6-daagse reis gaat u 's avonds meteen mee met de eerste berenexcursie. Met de 7-daagse reis is er
's avonds eerst een berenpresentatie.

Dag 03 en 04 Churchill, ijsberentocht

Na het ontbijt gaat u naar de Tundra buggy's (Polar Rover's) om hiermee het gebied af te zoeken naar ijsberen en andere bewoners van de Arctische toendra. Lunch is bij de tocht inbegrepen.
Aan het einde van de dag keert u terug naar Churchill. Zodra het donker is, is er weer kans op het zien van noorderlicht.

Dag 05 Churchill

Tijdens de 7-daagse reis heeft u in de ochtend verkenning van Churchill en omgeving. Met de gids kunt u o.a. een tocht naar Cape Merry en de IJsberengevangenis maken. 's Middags heeft u vrije tijd om het Eskimomuseum en het Parks Canada Centrum te bezoeken. 's Avonds wordt er een avondexcursie gemaakt met de Tundra Buggy. Tijdens de 6-daagse reis heeft u de ochtend ter vrije besteding (wie wil kan optioneel een hondensledetocht of een helikoptervlucht over het ijsberengebied maken). Aan het einde van de middag vliegt u dan terug naar Winnipeg. Overnachting wederom in Hotel Fort Garry.

Dag 06 Churchill

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. U kunt optioneel nog een hondensledetocht maken of een helikopterexcursie boeken. Na de afscheidslunch transfer terug naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Winnipeg.

Dag 07 Winnipeg

Na het ontbijt eindigt deze reis.

Programma "IJsberen in de winter Enthusiast"

Dag 01 Winnipeg

Aankomst in Winnipeg. Op eigen gelegenheid naar Four Points Sheraton Hotel nabij de luchthaven.
's Avonds is er een welkomstbijeenkomst waar u de gids en andere deelnemers ontmoet. 
Overnachting in het hotel.

Dag 02 Winnipeg - Churchill

In de ochtend vlucht naar Churchill. Bij aankomst staat er een stadsrondrit door Churchill op het programma, inclusief een bezoek naar het Eskimo Museum. De middag heeft u ter vrije besteding en kunt u optioneel een helikoptertocht boeken. ´s Avonds is er een diner in het lokale restaurant. Na het diner wordt er een fotopresentatie gegeven door één van de lokale fotografen.

Dag 03 Churchill, IJsberentocht

Na het ontbijt gaat u naar de Tundra buggy's om hiermee het gebied af te zoeken naar ijsberen en andere bewoners van de Arctische toendra. Lunch is bij de tocht inbegrepen.
Aan het einde van de dag keert u terug naar Churchill. Zodra het donker is, is er weer kans op het zien van noorderlicht.

Dag 04 Churchill, ijsberentocht

Na het ontbijt gaat u wederom naar de Tundra buggy's om hiermee het gebied af te zoeken naar ijsberen en andere bewoners van de Arctische toendra. Lunch is bij de tocht inbegrepen.
Aan het einde van de dag keert u terug naar Churchill. Zodra het donker is, is er weer kans op het zien van noorderlicht.

Dag 05 Churchill

In de ochtend wordt er een bezoek gebracht aan een sledehondenkennel. U maakt een kort tochtje met de hondenslede door de prachtige winterse omgeving. Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan Parks Canada Interpretive Centre. Daarna is er een transfer terug naar de luchthaven. Bij aankomst terug in Winnipeg op eigen gelegenheid naar Four Points Sheraton Hotel nabij de luchthaven.

Dag 06 Winnipeg

Na het ontbijt eindigt deze reis.

Data & Prijzen 2020

Vertrek "IJsberen in de winter Enthusiast"

Deze reizen beginnen en eindigen in Winnipeg.
Groep bestaat uit max. 22 personen.

DataBeschikbaarReisduur
26 okt - 30 okt 2020ja04 nachten
29 okt - 02 nov 2020ja04 nachten
07 nov - 11 nov 2020ja04 nachten
03 okt - 08 okt 2020ja05 nachten
11 okt - 16 okt 2020ja05 nachten
14 okt - 19 okt 2020ja05 nachten
17 okt - 22 okt 2020ja05 nachten
20 okt - 25 okt 2020ja05 nachten
23 okt - 28 okt 2020ja05 nachten
26 okt - 31 okt 2020ja05 nachten
29 okt - 03 nov 2020beperkt05 nachten
01 nov - 06 nov 2020beperkt05 nachten
02 nov - 07 nov 2020ja05 nachten
04 nov - 09 nov 2020beperkt05 nachten
05 nov - 10 nov 2020ja05 nachten
08 nov - 13 nov 2020ja05 nachten
10 nov - 15 nov 2020beperkt05 nachten
11 nov - 16 nov 2020ja05 nachten
14 nov - 19 nov 2020ja05 nachten

IJsberen in de winter Enthusiast

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
Accommodatie04 nachten05 nachten
In 2-pers. kamer€ 4.730,00€ 5.188,00
In 1-pers. kamer€ 5.360,00€ 6.046,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 30 december 2019.

De prijzen zijn inclusief:

IJsberen in de winter Enthousiast (5 dagen):
Retourlijnvlucht Winnipeg - Churchill, 2 overnachtingen in het Four Points Sheraton Hotel in Winnipeg op basis van logies/ontbijt, 2 overnachtingen in Churchill op basis van volpension, stadsrondrit Churchill inclusief bezoek aan Parks Canada Interpretive Centre, 2x dagexcursie Tundra Buggy, Engelstalige gidservice aan boord van de Tundra Buggy's, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

IJsberen in de winter Enthousiast (6 dagen):
Retourlijnvlucht Winnipeg - Churchill, 2 overnachtingen in het Four Points Sheraton Hotel in Winnipeg op basis van logies/ontbijt, 3 overnachtingen in Churchill op basis van volpension, stadsrondrit Churchill inclusief bezoek museum, korte hondensledetocht, bezoek Parks Canada Interpretive Centre, 2x dagexcursie Tundra Buggy, Engelstalige gidservice aan boord van de Tundra Buggy's, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht naar Winnipeg, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag op de retourvlucht Winnipeg - Churchill, transfers op de dag van aankomst en vertrek in Winnipeg, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes, fooien, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Winnipeg. Wilt u uw reis verlengen met een verblijf in een ander deel van Canada? 
Stuur ons uw wensen per e-mail of bel +31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.