Reisinformatie

Reisbeschrijving scheepsreis West-Groenland naar Nunavut

De reis begint met een overnachting in Ottawa, Canada. Vanhier vertrekt een chartervlucht naar Resolute. Hier ligt de Ocean Adventurer voor anker, klaar voor het avontuur in de Hoge Arctis.
In Nunavut worden Beechey, Dundas Harbour en Grise Fjord bezocht, daarna wordt overgestoken naar Groenland. Hier bezoekt u plaatsjes als Qaanaaq en Upernavik. Verder zuidwaarts wordt de immense en snel afkalvende Eqip Sermiagletsjer bezocht en gaat u door de met ijsbergen gevulde Diskobaai.
Als laatste staat dan de vissershaven Sisimiut en de 180 km lange Kangerlussuaqfjord op het programma. In het haventje van Kangerlussuaq gaat de Ocean Adventurer weer voor anker. Met een chatervlucht wordt u naar Ottawa teruggebracht voor een hotelovernachting waarmee de reis eindigt.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ottawa en terug, evenals eventuele verlenging in Canada of in eventueel in Groenland.
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugverzoek voor overleg of een afspraak om de verschillende mogelijkheden door te nemen. 

Het schip Ocean Adventurer

Het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer zal op deze maximaal 132 passagiers meenemen. Lees meer....

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Route onder voorbehoud van weer- en ijsomstandigheden.

Dag 01 Ottawa

De reis begint met een overnachting in Ottawa. 's Avonds is er een informatiebijeenkomst in het hotel. Overnachting is op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Resolute

Chartervlucht vanuit Ottawa naar Resolute Bay. Deze kleine nederzetting in het hoge noorden van Canada is het beginpunt van vele expedities geweest. Zelfs tegenwoordig vertrekken in de winter stoere mannen en vrouwen hier om het ijs van de Canadese ijs te trotseren.
In de kleine haven ligt een de Ocean Adventurer voor anker. Met zodiacs worden alle passagiers aan boord gebracht. Als iedereen aan boord is, vertrekt het schip voor de avontuurlijke zeereis.

Dag 03 - 06 High Arctic

Kenmerkend voor Radstock Bay zijn twee enorme rotsen die de Caswell Towers genoemd worden. Vanaf de rotsen kan de baai en omgeving goed overzien worden. Om deze reden werden vanaf dit punt jarenlang ijsberen geobserveerd en bestudeerd. Het is dus zeker uitkijken voor ijsberen. Op het terrein zijn overblijfselen van vroege bewoners uit de Thulecultuur terug te vinden. Het behoort tot een van de best bewaarde vindplaatsen uit die tijd. Beechey is een grindstrand gelegen tussen eilanden met kliffen die hoog en bijna loodrecht oprijzen uit zee. Het eiland kreeg zijn bekendheid door de Franklin Expeditie. Drie graven en overblijfselen van Worthy House herinneren aan deze onfortuinlijk geëindigde expeditie.
Via de Lancaster Sound vaart het schip naar Devon. Hier zijn verschillende plaatsen waar landingen gemaakt kunnen worden. Eén van de plaatsen is Dundas Harbour. Het gehucht werd in 1924 opgezet als overheidspost om buitenlandse walvisvaarders in de gaten te houden. In 1933 werd het een handelspost van de Hudson's Bay Company. In 1934 plaatste de overheid een groep van 52 Inuit vanuit Cape Dorset naar Dundas Harbour, die echter na verloop van tijd weer terugkeerden naar hun oorspronkelijke woonplaats. In 1951 werd het gehucht volledig opgeheven. Van de houten gebouwen staan er nog enkele die in redelijke staat zijn. De laatste landing in Nunavut is bij Grise Fiord. Een kleine nederzetting met slechts ca. 100 inwoners, voornamelijk Inuit, die van de jacht en visserij leven. Het omringende fjordenlandschap met massale gletsjers is indrukwekkend.

Dag 07 + 08 Smith Sound

Tijdens de oversteek van Oost-Canada naar Groenland kunnen grote velden pakijs voorbij komen. In die omgeving foerageren Zadelrobben in grote groepen. IJsberen en walrussen worden hier ook vaak waargenomen. Met zoveel enorme gletsjers in de omgeving zullen er ook de nodige grote ijsbergen te zien zijn.

Dag 09 Qaanaaq

Bij de ingang van de Inglefield Bredning ligt het dorp Qaanaaq. Er wonen hier circa 650 mensen, die voor het merendeel leven van de visvangst en de jacht. Qaanaaq is pas in 1950 gesticht toen men vanwege de aanleg van een Amerikaanse militaire basis Thule, de mensen gewoon heeft gedeporteerd naar het gebied waar nu het dorp is.  
Tijdens de wandelingen door het dorp kunt u het kleine museum bezoeken. U vindt hier veel over de geschiedenis en tradities van de Inuit. Het dorp is een school, kerk en supermarkt rijk. Na het bezoek aan Qaanaaq wordt naar de Inglefield Bredning gevaren. Een gedeelte van deze fjord mag uitsluitend per kajak bezocht worden. Het is een beschermd gebied voor de Narwallen. Dit betekent ook dat er uitsluitend op traditionele wijze op de Narwallen gejaagd mag en kan worden. In de fjord komen een tiental enorme gletsjers uit. Ook hier kalven dagelijks vele ijsbergen af. Stroming, weer en wind maken van de ruwe blokken ijs de mooiste sculpturen. Dichtheid en andere zaken beïnvloeden de kleur van de ijsbergen, die kan variëren van puur wit, diepblauw en turkoois tot helder doorschijnend of zelfs zwart.

Dag 10 Langs de Groenlandse kust

Het kustgebied tussen Kap York en de plaats Upernavik is beschermd natuurgebied. Er mogen hier geen landingen maakt worden. Vanaf het schip is wel de indrukwekkende kust te zien. De enorme Groenlandse IJskap die hier bijna tot aan zee reikt. Slechts hier en daar steekt er een enkele rots uit de ijsmassa.
De grote walvissen trekken nu in zuidelijke richting en kunnen onderweg gezien worden.

Dag 11 - 15 West-Groenland

Qilaqitsoq is een verlaten Inuitnederzetting. Hier werden in 1972 de mummies gevonden die zich nu in het museum in de hoofdstad Nuuk bevinden. De vorm van de grote rotswand zorgt voor een natuurlijke bescherming. Aan de overzijde ligt aan de voet van een steile bergwand het dorpje Uummannaq. Het dorp ontleent haar naam aan de hartvormige berg waartegen het gebouwd is. Inuit, leven nog voor een groot deel van de jacht op zeehonden en visserij. Voor de jacht in de winter zijn er nog veel sledehonden. In de zomer jaagt en vist men vanuit snelle bootjes. Verder door naar het zuiden, richting Ilulissat.
De Eqip Sermia is een van Groenlands grootste en snelst afkalvende gletsjers. Er zal enige tijd worden doorgebracht in de omgeving van het gletsjerfront om deze afkalvingen te horen en te zien.
De laatste twee landingen zijn bij Sisimiut en Ittileq. In Sisimiut is de overgang van het Zuid-Groenlandse alpine berglandschap naar een ouder verweerd berglandschap te zien. Tijdens de rondleiding door de nederzetting krijgt u een indruk van de historie van Sisimiut. Niet ver van de monding van de fjord ligt het gehucht Itilleq. Met nog ca. 130 inwoners is het een typisch Groenlandse nederzetting. De kleurige huisjes liggen verspreid tegen de berghelling. Ze zijn onderling verbonden door een wirwar van trappen.

Dag 16 Kangerlussuaq - Ottawa

Na aankomst in het haventje van Kangerlussuaq wordt iedereen met zodiacs aan land gebracht. Vervolgens wordt men met bussen naar het vliegveld gebracht voor de  chartervlucht terug naar Ottawa. Transfer naar het groepshotel voor overnachting.

Dag 17 Ottawa

Na het ontbijt is de reis ten einde.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reis begint en eindigt in Ottawa.
De scheepsreis begint in Resolute en eindigt in Kangerlussuaq.

DataReisduurSchip
10 sep - 26 sep 201916 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 132 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijsBeschikbaar
MDW 3-pers. hut€ 8.338,00VOL
LDP 2-pers. hut€ 10.832,001x man
1x vrouw
MDP 2-pers. hut€ 11.950,00VOL
MDW 2-pers. hut€ 13.154,00VOL
Superior 2-pers. hut€ 14.444,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 15.906,00VOL
Suite 2-pers.€ 17.454,001 hut
Owners Suite€ 19.174,00VOL
Kajakken€ 598,0010 plaatsen
Peddelsurfen€ 203,003 plaatsen
Verplicht transferpakket€ 2.318,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 19 juni 2019.

LOYALITEITSKORTING:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op de prijs van de scheepsreis.  

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, fooien voor de staf, huiswijn/bier tijdens diner, evacuatieverzekering, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

Hotel- & chartervluchten:
Het verplichte pakket houdt in: 2 hotelovernachtingen in Ottawa, groepstransfers van het hotel naar de luchthaven en v.v., chartervlucht van Ottawa naar Resolute Bay, groepstransfer van het vliegveld naar het schip en v.v., chartervlucht van Kangerlussuaq naar Ottawa. 

De prijzen zijn exclusief:

Reis van huis naar Ottawa en v.v., overige transfers, verzekeringen, overige (fris)drankjes,  uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In een 3- en 4-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie c.q. 4 personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- of 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Genoemde prijzen zijn op basis van hutdeling.
Reist u alleen en wilt u geen hut delen met een andere passagier, dan kunt u een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken tegen een toeslag van 70%, de suites zijn 100%. 

Eventuele brandstoftoeslag

Quark Expeditions behoudt zich voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

ndien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Canada en terug, eventuele extra  overnachtingen op heen- en terugreis, evenals eventuele verlenging in Canada. Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugverzoek voor overleg of een afspraak om de verschillende mogelijkheden door te nemen. 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.