Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise Crossing the circle bij Baffin (Canada)

De reis begint in Ottawa met een chartervlucht naar Iqaluit, de hoofstad van Nunavut. Hier gaat u aan boord van de Akademik Sergey Vavilov, die voor anker ligt in de Frobisher Bay. Van hieruit zal het schip de gehele oostkust van Baffin van zuid tot noord verkennen. Verschillende eilanden voor de kust zoals Lower Savage en Monumental zullen bezocht worden. Maar ook plaatsen op het eiland Baffin zoals Pangnirtung en Pond Inlet. In Straat Davis zal op zoek gegaan worden naar de pakijsrand om hier ijsberen, walrussen en andere zeezoogdieren te spotten.
Ten noorden van Baffin zullen King Leopold, Dundas Harbour en natuurlijk het historisch belangrijke Beechey bezocht worden. 
De scheepsreis eindigt in Resolute Bay vanwaar u per chartervlucht naar Edmonton in het westen van Canada gebracht wordt.
Waar kan, zal aan land gegaan worden om te wandelen. Waar dit niet kan, kunnen zodiactochten gemaakt worden langs in de verstilde baaien, langs de steile rotswanden of langs het pakijs. 
De reis vindt plaats in de periode dat de zon hier 's nachts niet of nauwelijks onder de horizon zakt. Er is dus 24 uur daglicht.

Kajakken

Tijdens deze reis is het voor ervaren kajakkers mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een kajakprogramma. Daar waar mogelijk, zullen de kajaks te water worden gelaten. U bent niet verplicht om iedere keer mee het water op te gaan, u kunt desgewenst ook een keer overslaan en mee aan land gaan. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ottawa en Edmonton, overnachtingen op heen- en terugreis, evenals eventuele verlenging in Canada. Vanuit Ottawa en Edmonton is het heel eenvoudig om er met een huurauto op uit te trekken. Combinaties met andere delen van Canada zijn uiteraard ook mogelijk.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis.

Het schip

U kunt deze reis maken met het expeditiecruiseschip Akademik Ioffe, maximaal 96 passagiers. Lees meer....

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaande route is een leidraad. IJs-, weers- en lokale omstandigheden kunnen afwijkingen wenselijk en/of noodzakelijk maken. 

Dag 01 Ottawa - Iqaluit (Baffin, Nunavut)

De reis begint met een chartervlucht vanuit Ottawa naar Iqaluit, hier gaat het avontuur beginnen. Omdat Iqaluit niet echt een haven met steiger heeft, ligt de Akademik Ioffe voor anker in de Frobisher Bay. Vanaf het strand wordt u met zodiacs naar het schip gebracht, waarna het inschepen kan beginnen.
Nadat het anker gelicht is, begint de tocht door de Frobisher Bay. Het omringende landschap is fenomenaal, een ruig berglandschap doorkliefd door gletsjers die tot aan de baai reiken. Tot bijna middernacht kunt u genieten van dit prachtige landschap.

Dag 02 Monumental

Iets ten noorden van de monding van de Frobisher Bay ligt een kleine eilandengroep. Monumental is een van de grotere eilanden van deze archipel. Het water rondom de eilanden is vaak ruig, maar met een beetje geluk kunnen de zodiacs toch het water in. Vaak liggen er op de smalle strandjes walrussen. In deze tijd van het jaar gaan de jonge walrussen graag het water in. En dan is een ijsbeer nooit ver weg! Rond het eiland zweven regelmatig Giervalken en Slechtvalken. Hun schrille roep zult u van verre kunnen horen.

Dag 03 Pangnirtung

In de volgende baai (Cumberland Sound), in de luwte van het achterliggende gebergte, ligt het dorpje Pangnirtung, vaak kortweg Pang genoemd. Een kleine Inuitgemeenschap met ca. 1300 inwoners, waaronder veel beeldend kunstenaars, die graag hun tekeningen, wandkleden en sculpturen laten zien en deze natuurlijk ook graag aan de man willen brengen.
Het informatiecentrum, Angmarlik, laat u een kijkje nemen in het dagelijks leven van de Inuit van vroeger en van nu.
Pang ligt dichtbij het Auyuittuq NP. De omgeving nodigt uit tot wandelingen over de toendra. Het is nog zomer, dus planten bloeien volop. Vogels zijn overal aanwezig en, als het windstil is, helaas ook de muggen. Voor de kajakkers is dit ook een mooie plaats om de kajaks te water te laten en een middag peddelend door te brengen.  

Dag 04 Noordpoolcirkel bij Sunshinefjord

Sunshinefjord is een van de typische fjorden aan de oostkust van Baffin. Een door gletsjers diep uitgesleten dal omsloten door indrukkende bergruggen. Een prachtige plaats om de noordpoolcirkel over te steken.
Er kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden: een berg op naar een uitzichtpunt of door een vallei op zoek naar kariboes en planten. Het is ook een perfecte plaats om de kajaks te water te laten. 

Dag 05 Auyuittuq National Park

Het Auyuittuq NP strekt zich uit van Pang tot aan de oostkust. Het landschap wordt gedomineert door steile, ruige bergketens, gletsjers en rivieren en behoort daardoor tot een van de spectaculairste parken van Canada. Met een wandeling en/of een zodiaccruise zult u kunnen proeven van de sfeer in dit bijzondere en onmetelijke gebied.
Bij de noordelijke ingang van het park zal op het eiland Broughton het gehucht Qikiqtarjuaq bezocht worden. Er wonen slechts enkele families, een totaal van ca. 450 mensen. Het meest opmerkelijke van het gehucht is de kerk met het diepe rode dak.

Dag 06 Isabella Bay

Als het pakijsrand naar het noorden trekt migreren de Groenlandse walvissen van de weskust van Groenland (nabij Aasiaat) richting de oostkust van Baffin. Hier vinden ze vooral in de Isabellafjord hun voedsel. Het is gebied is het eerste National Marine Wildlife Area van Canada. Zodat de Groenlandse walvissen de bescherming krijgen die ze hard nodig hebben.
De voedselrijkdom in de baai trekt ook andere andere walvissen zoals Narwallen. Verder zijn er langs de de oevers Sneeuwganzen te vinden. Ook ijsberen laten zich hier regelmatig zien. 

Dag 07 Gibbs Fjord

In de ochtend ligt het schip bij Gibbs Fjord. Een werkelijk adembenemend landschap van immense kliffen omringen het water. Gletsjers banen zich een weg naar de baai, de hoge kliffen zijn nu nog bezet met Zwarte Zeekoeten. Het zal niet lang meer duren voor de volwassen vogels de richels verlaten en de kuikens naar het water lokken om daarna voorlopig onder vaders hoede verder te zwemmen. 

Dag 08 Pond Inlet en Sirmilik National Park

Pond Inlet is een van de noordelijkste Inuitgemeenschappen. De mensen zijn altijd blij om bezoekers te zien. Met veel verve laten de "Elders" drumdans en andere traditionele dansen zien. De jongere generatie laten u graag hun sporten zien, waarin toch veel traditionele elementen voorkomen. De gemeenschap kent ook veel beeldende kunstenaars. In tekeningen, wandkleden en sculpturen laat men traditionele taferelen en moderne interpretaties van het dagelijks leven zien. 
Vanuit Pond Inlet is het Sirmilik NP te bereiken. Sinds enkele jaren is het weer opengesteld voor toerisme. Het park omvat een spectaculair gletsjerlandschap, ruige bergketens, ijskappen en een gebied met zogenaamde hoodoos. (Kalkstenen pilaren met een soort hoed van een zeer hard gesteente er op). Het Sirmilik NP heeft de status te danken aan het feit dat het gebied representatief voor het zogenaamde "Northern Eastern Arctic Lowlands Natural Region" en "The Lancastar Sound Marine Region".  Het park omvat het eiland Bylot, het schiereiland Borden en de Oliver Sound.
Bylot heeft spectaculaire kliffen met zeevogelkolonies, ruige bergruggen, grote gletsjers en brede valleien. Op Borden zijn weidse toendra's met brede stromen en delta's. Er zijn bijzondere geologische formaties, polygonen en pingo's.
De wateren zijn voedselrijk waardoor er vaak grote groepen Zadelrobben, Narwallen, walrussen en Beluga's opduiken. Alle reden om steeds op de uitkijk te staan! 

Dag 09 Dundas Harbour

Op Devon zal een wandeling over de toendra gemaakt worden. Wellicht ziet u muskusossen en/of poolhazen. Varend door de Lancaster Sound trekt een landschap met hoge, steile kliffen aan u voorbij. In de wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen. Dundas Harbour is een klein fjord, omringd door steile bergen, met restanten van een verlaten station van de Royal Canadian Mounted Police.  Er wordt een wandeling gemaakt naar de overblijfselen van de winterverblijven uit de Thule-cultuur.
In Crocker Bay kunt u nogmaals genieten van een immens gletsjerlandschap. 

Dag 10 Prince Leopold

Op Prince Leopold Island kunt u met een beetje geluk u walrussen en misschien zelfs een ijsbeer zien. Met de zodiacs zal er langs de kliffen worden gevaren waar Drieteenmeeuwen, Kortbekzeekoeten en Zwarte Zeekoeten te zien zijn. 

Dag 11 Beechey

De laatste etappe is naar Beechey, waar o.a. de graven van enkele leden van de Franklin Expeditie te zien zijn en de overblijfselen van een bevoorradingshut (Worthy House), destijds opgezet door een reddingsexpeditie op zoek naar overlevenden van de Franklin Expeditie.
In september 2014 is door samenwerking van Parks Canada en de Royal Canadian Geographic Society een expeditie op touw gezet aan boord van de Akademik Ioffe. Tijdens deze expeditie is met onderwatercamera's het wrak van HMS Erebus gevonden, dat sinds 1846 verdwenen was. Met deze vondst kon er weer een stukje geschiedenis aangevuld worden. 

Dag 12 Resolute Bay - Edmonton

In Resolute Bay is de scheepsreis ten einde. Na het ontschepen wordt u naar het vliegveld gebracht in afwachting van het chartervliegtuig dat u naar Edmonton zal brengen, waarmee de reis eindigt.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De scheepsreis begint in Iqaluit en eindigt in Resolute (Canada).

DataReisduurSchip
22 juli - 02 aug 201911 nachtenAkademik Ioffe

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijsBeschikbaar
A 3-pers. hut€ 6.790,00beperkt
BS 2-pers. hut€ 7.736,00beperkt
B 2-pers. hut€ 9.370,00beperkt
C 2-pers. hut€ 10.144,00ja
Shackletonsuite 2-pers€ 11.606,00beperkt
One Ocean Suite 2-pers.€ 13.326,00ja
Kajakken€ 598,00ja
Chartervluchten
Ottawa - Iqaluit en
Resolute - Edmonton
€ 1.716,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 01 april 2019.

AANBIEDING
Bij boeking vóór 31 mei 2019 US$ 1000 p.p. tegemoetkoming in vluchtkosten.

LOYALITEITSPROGRAMMA ONE OCEAN EXPEDITIONS:
Heeft u eerder een reis gemaakt met One Ocean Expeditions? Laat het ons weten, want u komt in aanmerking voor verschillende voordelen.

Prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer in Iqaluit van het vliegveld naar de het schip en in Resolute van schip naar vliegveld, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

EXTRA INCLUSIEF: diversen, bij ons op te vragen.

Prijzen zijn exclusief:

vlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Ottawa en vanaf Edmonton naar Amsterdam of Brussel, benodigde overnachting op de heen- en terugweg in Ottawa c.q. Edmonton, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutindeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, wordt een toeslag van 50% van de prijs van de betreffende 2-pers. hut in rekening gebracht. Voor de suites geldt een toeslag van 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij One Ocean Expeditions behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag op te leggen, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en evenals verlenging in Canada. Omdat u altijd een overnachting in Ottawa en Edmonton op de heen- en terugweg nodig heeft is het eenvoudig om de reis met enkele dagen in deze steden te verlengen. U kunt ook met een huurauto de omgeving verkennen of uw reis verlengen met een verblijf in ander deel van Canada. 
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw reis.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.