Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise Oostkust van Baffin en West-Groenland

Deze reis begint in Ottawa. Vanaf Ottawa is er een chartervlucht naar Resolute, vanwaar het schip Ocean Endeavour in oostelijke richting vertrekt. Op Beechey liggen enkele graven van de Franklin Expeditie en er zijn overblijfselen van een voorraadhuis. Als er pakijs is, kunnen er ijsberen gezien worden. Verder wordt nog het eiland Devon bezocht. De Lancaster Sound staat bekend om de voedselrijke water. Hier leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en IJsberen. Pond Inlet staat bekend om de kustenaars die hier verblijven. Daarna steekt het schipt het schip Straat Davis over naar de Groenlandse kust. De Karratfjord staat bekend als één van de spectaculairste fjorden van Groenland. Plaatsen zoals Ilulissat en Uummannaq zullen zeker niet worden overgeslagen. Op dag 12 is het ontschepen in Kangerlussuaq, vanwaar u terug kunt vliegen naar Kopenhagen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Kangerlussuaq en van Ottawa terug naar huis. 
Heeft u interesse in een voorstel? Stuur ons dan uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis.

Het schip Ocean Endeavour

De Ocean Endeavour is gebouwd als cruiseschip. In 2015 is het geheel verbouwd en aangepast aan de de huidige veiligheidseisen. Ook zijn er verschillende aanpassingen gemaakt om het als expeditiecruiseschip te kunnen gebruiken.
Er worden op deze reis maximaal 198 passagiers meegenomen. 

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaande route is een leidraad. IJssituaties, weersomstandigheden en het zien van dieren kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk of wenselijk maken. 

Dag 01 Resolute

Chartervlucht naar Resolute vanuit Ottawa. In Resolute inschepen aan boord van Ocean Endeavour. 

Dag 02 Prince Leopold en Beechey

Op Prince Leopold Island kunt u met een beetje geluk u walrussen en misschien zelfs een ijsbeer zien. Met de zodiacs zal er langs de kliffen worden gevaren waar Drieteenmeeuwen, Kortbekzeekoeten en Zwarte Zeekoeten te zien zijn.
De laatste etappe is naar Beechey, waar o.a. de graven van enkele leden van de Franklin Expeditie te zien zijn en de overblijfselen van een bevoorradingshut (Worthy House), destijds opgezet door een reddingsexpeditie op zoek naar overlevenden van de Franklin Expeditie.
In september 2014 is door samenwerking van Parks Canada en de Royal Canadian Geographic Society een expeditie op touw gezet aan boord van de Akademik Ioffe. Tijdens deze expeditie is met onderwatercamera's het wrak van HMS Erebus gevonden, dat sinds 1846 verdwenen was. Met deze vondst kon er weer een stukje geschiedenis aangevuld worden.  

Dag 03 Devon

Op Devon zal een wandeling over de toendra gemaakt worden. Wellicht ziet u een muskusossen en/of poolhazen. Varend door de Lancaster Sound trekt een landschap met hoge, steile kliffen aan u voorbij. In de wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen.

Dag 04 Lancaster Sound

Het schip vaart de Lancaster Sound in. In deze voedselrijke wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen.

Dag 05 ???

Omdat de ijs- en weersomstandigheden in dit gebied erg moeilijk te voorspellen zijn, wordt deze dag ingevuld aan de hand van de omstandigheden zoals die vandaag aangetroffen worden.
Het landschap langs de kust van Baffin is werkelijk indrukwekkend. Er zijn enorme fjorden en vaak ijsbergen. Pakijs kan delen blokkeren, maar het kan ook ijsvrij zijn. Dan kunnen er landingen gemaakt worden of zodiaccruises langs de kust op zoek naar dieren. 

Dag 06 Pond Inlet

Pond Inlet is een van de noordelijkste Inuitgemeenschappen. De mensen zijn altijd blij om bezoekers te zien. Met veel verve laten de "Elders" drumdans en andere traditionele dansen zien. De jongere generatie laten u graag hun sporten zien, waarin toch veel traditionele elementen voorkomen. De gemeenschap kent ook veel beeldend kunstenaars. In tekeningen, wandkleden en sculpturen laat men traditionele taferelen en moderne interpretaties van het dagelijks leven zien. 
Vanuit Pond Inlet is het Sirmilik NP te bereiken. Sinds enkele jaren is het weer opengesteld voor toerisme. Het park omvat een spectaculair gletsjerlandschap, ruige bergketens, ijskappen en een gebied met zogenaamde hoodoos. (Kalkstenen pilaren met een soort hoed van een zeer hard gesteente er op). 

Dag 07 Op zee

De oversteek naar Groenland wordt gemaakt. Wellicht worden er walvissen gespot.

Dag 08 Karrat fjord

Vandaag vaart u door één van de meest spectaculaire fjorden van Groenland. Bekend om schitterende landschappen, met hoge kliffen. Wellicht ziet u zelfs een walvis omhoog komen.
Ga zeker op dek staan, want er is genoeg te zien.

Dag 09 Uummannaq

Verder zuidwaarts zal het pittoreske dorpje Uummannaq bezocht worden. Het dorp ligt tegen de voet van een berg. Rondom het eiland drijven vaak de mooiste ijsbergen rond.

Dag 10 Ilulissat

Vroeg in de ochtend wordt de Diskobaai bereikt. Door deze vaak met ijs en ijsbergen gevulde baai wordt naar Ilulissat gevaren. Onderweg duikt er misschien nog wel een walvis op. Tijdens een bezoek aan Ilulissat kunt u kennismaken met de vele sledehonden die hier in en buiten het stadje leven. In het centrum staat het ouderlijk huis van de bekende poolvorser Knud Rasmussen, dat nu als museum is ingericht.  

Dag 11 Sisimiut

Aan de kust ligt de belangrijke havenplaats Sisimiut. Er is een bloeiende visindustrie. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven.
In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Bij dehaven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u hen aan het werk zien en werk van hen kopen.

Dag 12 Kangerlussuaq

Ontschepen in Kangerlussuaq. Groepstransfer naar het vliegveld. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

De scheepsreis begint in Resolute en eindigt in Kangerlussuaq.

DataReisduurSchip
06 - 17 aug 201811 nachtenOcean Endeavour

Ocean Endeavour

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
AccommodatiePrijsBeschikbaarheid
Cat.1 4-pers. binnenhut€ 5.096,00VOL
Cat.2 3-pers. binnenhut€ 6.116,00VOL
Cat.3 2-pers. binnenhut€ 7.306,00VOL
Cat.4 2-pers. buitenhut€ 8.411,00VOL
Cat.5 2-pers. buitenhut€ 9.516,00ja
Cat.6 2-pers. buitenhut€ 10.621,00ja
Cat.7 2-pers. buitenhut€ 11.726,00ja
Cat.8 2-pers. buitenhut€ 12.831,00ja
Cat.9 2-pers. buitenhut€ 13.936,00ja
Cat.10 2-pers. buitenhut€ 15.041,00ja
Bijdrage Discovery Fund€ 213,00
Chartervlucht Ottawa - Resolute€ 832,00ja
Chartervlucht Kangerlussuaq - Toronto€ 1.120,00ja

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 05 januari 2018.

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Wilt u een hut voor u alleen dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend met drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en geen hut wilt delen met een andere passagier (d.w.z.een hut voor alleengebruik wenst), dan gelden onderstaande toeslagen:
Cat.3 t/m Cat.7  2-pers. hutten: 50%.
Cat.8 t/m Cat.10: 100%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie, thee en keuze uit een selectie van (fris)drankjes), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfers schip naar kade in Resolute, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Ottawa en van Kangerlussuaq/Toronto naar Amsterdam of Brussel, chartervlucht van Resolute naar Ottawa en eventueel Kangerlussuaq - Toronto (zie prijstabel), eventuele brandstoftoeslag, eventuele overnachtingen, overige transfers, verzekeringen, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag op te leggen, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ottawa en van Kangerlussuaq/Toronto terug naar huis. 
Heeft u interesse in een voorstel? Stuur ons dan uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugberichtje in voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.