Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele fly-drive "De Dempster, Klondike en Alaska Highway"

Welkom op de luchthaven van Whitehorse. Auto ophalen en rijden naar het hotel in het centrum van Whitehorse.
De volgende dag vertrekt u in noorderlijke richting Mayo. Dit kleine plaatsje aan de Stewart staat bekend om de indianencultuur en de prachtige omgeving. Overnachting aldaar. Dawson City is zeker een bezoek waard. Het ademt de sfeer van het oude Wilde Westen. De houten huizen, de winkels en de mensen herinneren allemaal nog aan de tijd van de goudkoorts. De wegen zijn onverhard, behalve de weg die onderdeel is van de internationale highway. Een rondleiding door de stad met een gids is zeker de moeite waard of breng een bezoek aan de historische Dredge #4. Overnachting in Dawson City. Op dag 4 is het dan zo ver, u verlaat de bewoonde gebieden en rijdt de Dempster Highway op. Dit is een bijzondere weg. De weg is 800 kilometer lang en onverhard. Het brengt u langs schitterende vergezichten en u passeert de poolcirkel. Vanuit Dawson City rijdt u naar Eagle Plains, waar u kunt tanken en waar de overnachting plaatsvindt. Vanuit Eagle Plains rijdt u de volgende dag door naar Inuvik, is een dorp met een aantal kleurige huisjes. De kerk heeft de vorm van een iglo! U verblijft 2 nachten in Inuvik en kunt daardoor deelnemen aan (optionele) excursies, zoals per chartervlucht naar Herschel Island, een vlucht over de Mackenziedelta of naar het Inuitdorp. Op dag 8 rijdt u via Eagle Plains weer terug naar Dawson City, waar u 2 nachten verblijft. In dit goudzoekersstadje mag een excursie goud zoeken niet ontbreken. Via Top of the World Highway gaat u door naar Beaver Creek. Via Haines Road rijdt u verder naar Haines Junction in Kluane NP. Een schitterend nationaal park, waar u zeker een wandeling moet maken.
U gaat verder zuidwaarts, richting de kust. Met de auto verder naar Haines, alwaar u de ferry neemt naar Skagway. Dit bruisende dorpje vanwege de vele cruiseschepen die hier aanleggen is een must om te zien. Maar vanuit Skagway vertrokken ook de meeste stampeders hun tocht over land naar de Klondikegoudvelden. Een excursie met de trein vanuit Skagway is een aanrader. Overnachting in Skagway. U rijdt via de White Pass terug naar Canada en komt op de weg naar Whitehorse langs Emerald Lake, Tagish Lake en Tutshi Lake zijn allemaal uitzonderlijke plekken om even bij stil te staan. Overnachting in Whitehorse.
Op dag 15 levert u de auto in op de luchthaven. Vlucht terug naar Nederland of u zet de reis verder voort in Canada/Alaska.

Vervoer en verblijf

De auto is een 4x4 SUV die geschikt is voor de Dempster Highway. De overnachtingen zijn in goede hotels, motels of lodges. Het zijn geen luxe accommodaties, want die kent men niet in Yukon.

Het schema voor de ferry tussen Haines en Skagway is op dit moment nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit in januari bekend worden gemaakt. Het kan dus zijn dat de route in een andere volgorde wordt uitgevoerd.

Reisperiode

Alaska en Yukon kunnen in principe het hele jaar door bezocht worden. Echter bepalen het klimaat en wegencondities wat er wel er wat er niet kan worden gedaan.

Voor- en najaar: mei en september / oktober
In mei komen de eerste trekvogels en kleurt het landschap weer groen. Hier en daar zullen de eerste bloemen opkomen. In september zijn er juist de herfstkleuren. En er is weer kans op het zien van het Noorderlicht. In mei kunnen sommige delen van de Dempster Highway nog zijn afgesloten.

Zomer: juni, juli en augustus
De meeste bloemen staan in bloei en de laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan open. Over het algemeen valt in deze periode ook de minste neerslag.

Combinaties en Verlenging

De reis kunt u verlengen of combineren met andere gebieden in Alaska:
* Via Anchorage kunt u vliegen naar de Pribilofeilanden of naar Kodiak waar de grote Kodiakberen in juli en augustus op de trekkende zalmen vissen.
* Via Fairbanks kunt u vliegen naar Point Barrow.
* Vanuit Skagway kunt u ook met de ferry naar het zuidoosten van Alaska, bijvoorbeeld Juneau, Sitka en Wrangell. Let op: er zijn bijna geen wegen in het zuidoosten. Dit gebied is ook niet geschikt voor een fly-drive.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij stellen graag uw reis op maat samen. 

 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Whitehorse

Aankomst in Whitehorse. Huurauto ophalen. Overnachting in Whitehorse.

Dag 02 Mayo

Rijden naar Mayo. Afstand circa 407 km, circa 5 uur rijden. Overnachting in Mayo.

Dag 03 Dawson City

Rijden naar Dawson City. Afstand circa 235 km, circa 3 uur rijden. Overnachting in Dawson City.

Dag 04 Eagle Plains

Rijden naar Eagle Plains. Afstand circa 409 km, circa 5 uur rijden. Overnachting in Eagle Plains.
Let op: de Dempster Highway is onverhard en daardoor is de reistijd afhankelijk van de lokale omstandigheden en het weer.

Dag 05 Inuvik

Rijden naar Inuvik. Afstand circa 365 km, circa 5 uur rijden. Overnachting in Inuvik.

Dag 06 Inuvik

Dag ter vrije besteding. Overnachting in Inuvik.

Dag 07 Eagle Plains

Rijden naar Eagle Plains. Afstand circa 365 km, circa 5 uur rijden. Overnachting in Eagle Plains.

Dag 08 Dawson City

Rijden naar Dawson City. Afstand circa 409 km, circa 5 uur rijden. Overnachting in Dawson City.

Dag 09 Dawson City

Dag ter vrije besteding. Overnachting in Dawson City.

Dag 10 Beaver Creek

Rijden naar Beaver Creek. Afstand circa 493 km, circa 8 uur rijden. Overnachting in Beaver Creek.
Let op: een stuk van de Top of the World Highway is onverhard, waardoor de reistijd afhankelijk is van lokale omstandigheden en het weer.

Dag 11 Haines Junction

Rijden naar Haines Junction. Afstand circa 295 km, circa 4 uur rijden. Overnachting in Haines Junction.

Dag 12 Haines

Rijden naar Haines. Afstand circa 234 km, circa 3 uur rijden. Overnachting in Haines.

Dag 13 Skagway

Per ferry naar Skagway. Duur ongeveer 1 uur. Overnachting in Skagway.

Dag 14 Whitehorse

Rijden naar Whitehorse. Afstand circa 175 km, circa 2 uur rijden. Overnachting in Whitehorse.

Dag 15 Whitehorse

Huurauto inleveren op de luchthaven. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Whitehorse (Canada).

DataReisduur
Iedere dag van 15 juni t/m 20 aug 201914 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers€ 1.894,00
In 1-pers. kamers, bij 2 personen in één auto€ 2.978,00
In 1-pers. kamers, bij 1 persoon in een auto€ 3.675,00

De prijzen zijn inclusief:

14 hotelovernachtingen naar keuze in 2-pers. kamers of 1-pers. kamers op basis van logies, 14 dagen autohuur (SUV) inclusief ongelimiteerd aantal km, LDW, (eigen risico van CAD$ 1000) en lokale belastingen, ferryovertocht Haines - Skagway, niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje en SGR-dekking.  

De prijzen zijn exclusief:

retourvluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Whitehorse, maaltijden, (fris)drankjes, brandstof voor de auto, eventuele aanvullende verzekeringen voor de auto, excursies, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Whitehorse en/of benodigde overnachtingen. Ook verlenging in andere delen van Canada is mogelijk. 
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Whitehorse, afhankelijk van de beschikbare klasse, vanaf ca. € 1.100,00 tot € 2.200,00 per persoon, inclusief belastingen, toeslagen en ticketkosten.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.